| 1. קמפינג בספארי - לא מסוכן? |
08/10/2006 22:27  |
| Anonymous |
 |
|
|
|
הי, קראתי פה באתר על התנסות של מישהי בסרנגטי בקמפינג שבמהלך הלילה ניסו צבועים להגיע לאוכל ששמור בכלוביםת ובבוקר התברר שגם אריות ביקרו שם בלילה והיה קצת בלאגן בינהם ובין הצבועים. הכתבה הזו גרמה לי להחליט שאני הולך על לודגים למרות שהם הרבה יותר יקרים. אבל ככל שאני קורא פה ובפורומים אחרים מחו''ל על קמפינג, אני רואה שזה מאוד נפוץ ולא שמעתי על תקיפות של אדם על ידי טורפים השאלה שלי היא, למה זה כל כך בטוח? למה הטורפים לא ניגשים לאוהלים הקטנים שישנים בהם בני אדם?
|
|
|
|
|
|
| 4. קמפינג בספארי - לא מסוכן?:Re תגובה ל - 1 |
15/10/2006 00:25  |
| Anonymous |
 |
|
|
|
אפשר לענות על השאלה הזו בכמה צורות, אתן כאן קצת מהכל: אתה מתעניין בחיות, אבל החיות לא כל כך מתעניינות בך. הם לא צריכות אותך או את האוהל והאוכל שלך. קורה לפעמים שאתה מקים אוהל על שטח המחיה שלהם, ואז הן יבואו לראות מה קורה. אם ישנים בקמפינג מסודר בשמורה, אז החיות כבר רגילות לזה שיש שם אנשים. אם ישנים בחוץ סתם, אז צריך להקפיד על כמה כללים - לא לישון על דרך של היפופוטמים (במקרה של ספק - לא לישון על שביל של חיות) , לא לישון קרוב מידי למים (תנינים). ואם כבר מגיעות חיות, אריה למשל, צריך בשקט להכנס לאוהל ול - play dead. אריות באופן כללי לא מזהים בני אדם כאוכל, ולכן לא טורפים אותם. אבל עדיין לא הייתי רצה ללביאה מול העיניים, כי זה עלול לעורר אינסטינקט של ציד.
- קרה לי שהתנגשתי בבאפלו כשיצאתי מהאוהל בלילה. הוא פשוט קם והסתלק. נראה שהוא נבהל עוד יותר ממני (ואני נבהלתי מאוד). - קרה שצבוע סקרן צפה בנו ערב שלם. היה קצת מפחיד ללכת לישון, אבל כשקמנו בבוקר הוא כבר לא היה.
בקיצור - אין תחליף לקמפינג!!
|
|
|
|