| 1. פרו |
12/04/2007 16:07  |
| |
einavon |
 |
|
|
|
שלום לך
לפני כשלוש שנים נהניתי מהעצות הנבונות שלכם ערב נסיעתי לגואטמלה, קוסטה ריקה וקובה. ביולי אוגוסט אנו- שני זוגות בני 50+ 60- , מתכננים שוב נסיעה לפרו ואח``כ לקוסטה ריקה, שם בני גר (בפאצא מאמא). ברצוני לקבל מכם כמה הנחיות התחלתיות, לפני שנכנס לעובי הקורה. נראה לי שננחת בלימה נסייר כ- 8 ימים בפרו ומשם נטוס לקוסטה ריקה ונטייל עם הבן. שאלותי: מהם המקומות שאתם ממליצים עליהם במיוחד בפרו, ``ההיילטים`` ? האם יש לטוס טיסות פנימיות, או אפשר לשכור רכב ולנסוע בכוחות עצמנו (אחד הגברים הוא נהג שטח מנוסה). האם רצוי להזמין מהארץ טיסות פנים, בתי מלון, טיולים מאורגנים למקומות שאי אפשר להגיע אליהם לבד, או אפשר להתארגן בפרו עצמה (בגואטמלה , הזמנו את כל הטיולים, בהגיענו, במשרד תיירות באנטיגואה). אני מבקשת לענות על שאלותי על אף המידע החשוב שיש בפורומים ובטיפים ומודה לכם מראש על תשובתכם
כל טוב
חוה חרמש
קבוץ כפר עזה
hermesh@kfar-aza.org
|
|
|
|
| 2. פרו:Re תגובה ל - 1 |
12/04/2007 18:07   |
| Anonymous |
 |
|
|
|
פרו מדינה מדהימה, אך יש לכם 8 ימים בלבד לטייל בה.
לדעתי ניתן לשלב טיול של יום בלימה - בה מספר מוזיאונים מעניינים, עוד יומיים שלושה בקו החוף (איקה פיסקו נאסקה)
ולסיים בקוסקו - עם תור מקוצר למאצ`ו פיצ`ו. אינקה טרייל של יומיים.
הייתי ממליץ לנסות לתאם מהארץ את הטיול למאצ`ו פיצ`ו , אם זה אפשרי, שכן לא מן הנמנע שתפספסו אותו, אם תאלצו לחכות.
ניתן לבקר באתר גם ללא לעשות את הטרק. בטיול חד יומי.
השמטי את כל איזור צפון פרו, שכן לא יהיה לכם כלל זמן לטייל בו (הוארז, צ`יקלאיו, טרוחיו ...)
מקוסקו חזרו ללימה ומשם הלאה במסלולכם.
לא הייתי ממליץ לנסוע שם ברכב שכור, למרות כישורי נהיגת השטח אלא לטוס מלימה לקוסקו וחזרה.
את קו החוף הקרוב ללימה אין בעיה לעשות בתחברוה ציבורית.
הדרך מלימה לקוסקו מסוכנת, ולא כדאי לנהוג שם.
לא מזמן נהרג שם מטייל ישראלי בהתהפכות אוטובוס.
טיול נעים
|
|
|
|
| 3. פרו:Re תגובה ל - 2 |
12/04/2007 20:56   |
|
|
אני מסכים שלימה וקוסקו הם היעדים המומלצים במקרה זה.
יש טיסות ביניהן, הנסיעה עצמה אוכרת כ 18-24 שעות, בדרך קשה במיוחד, ומתי סיבות אלה, לא ממש כדאי לכם לשכור אוטו.
תוכלו אולי לשכור רכב בלימה ולסוע לכיוון פיסקו (אבל אפשר גם באוטובוס ) שם ניתן לעשות שיט לאי בו מגוון רכב של בעלי כנף וכלבי ים.
גם להערכתי את הטיסות והסיורים בקוסקו (מאצ`ו פיצ`ו, העמק הקדוש) עדיף לארגן כבר מהארץ, למרות שאת הסיורים אפשר גם מהיום למחר.
בכל מקרה, תוכלו להתקשר לאחת הסוכנויות דוברות העברית בקוסקו ולהתייעץ\להזמין בעזרתן. פרטים על הסוכנויות ב 1001 טיפים ובמגוון אתרים אחרים.
|
|
|
|
| 4. פרו:Re תגובה ל - 2 |
13/04/2007 09:17   |
| |
yarpd |
243 הודעות עד כה |
|
|
|
לדעתי, בהתחשב בקוצר הזמן - תארגנו מראש טיסת המשך (הלוך-חזור) מלימה לקוסקו. בקוסקו - בעיר עצמה תוכלו להיות יומיים (לפחות, יש הרבה מה לראות, וקסם המקום עצמו ישאב אתכם), מאצ`ו פיצ`ו יומיים (או אינקה טרייל מקוצר, או טיול יום עם שינה מוקדמת באגואס קליינטס), כפרים ועתיקות באיזור (פיסאק וכו`, טיולי יום להם ניתן להתארגן במקום) עוד יומיים בכיף. אני מניח שגם בלימה קצת תסתובבו אחרי ולפני טיסות, וכבר נעלמו 8 ימים.
במגבלת הזמן, לא נראה לי שכדאי לשרוף זמן בנסיעות, ועל קו החוף במסלול המטיילים לקוסקו אפשר לוותר. חריג אחד - אם חשוב לכם לטוס מעל קווי נאסקה (תיירותי, הופך קיבה, אבל בכ``ז נחשב אחד מפלאי תבל), כדאי לבדוק אם אפשר לארגן משהו מלימה, אבל תשקלו את זה מול קיצור השהייה בקוסקו.
|
|
|
|
|
|