כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. האם התנדבות היא בהכרח בתשלום ?? 04/06/2007 18:37 לתגובה הבאה
  tolik4 לא מחובר tolik4  משתמש מתחיל 6 הודעות עד כה
שלום רב,

לא מזמן הלטתי להתנדב בעולם בעקבות המלצה, אך לדאבוני נתקלתי בתופע שמעט מוזרה בעיניי על כך שיש עלי לשלם על זמן בו אני מתנדב.

האם כך זה עובד? או שמא לא חיפשתי כראוי
אם יש למישהו/י תשובה על כך אשמח מאוד!

תודה רבה
טל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. האם התנדבות היא בהכרח בתשלום ??:Re תגובה ל - 1 04/06/2007 19:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גיל גיל לא מחובר גיל - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 4891 הודעות עד כה
היי טל :)

לא, לא - הבעיה לא בדרך החיפוש שלך.
אכן, רוב האירגונים מבקשים מהמתנדבים תשלום עבור ההתנדבות. למה? כי בד``כ אין להם מקורות מימון, אחרים ויש מתנדבים רבים שרואים את ההגיון בכך.
אני יודע שזה מפתיע מאד בהתחלה, וגם אותי זה הרתיע, אבל אם לומר את האמת, אחרי ששילמתי על התנדבות וגיליתי שהסכום יושם במלואו להאכלת 30 ילדים לחודש - כבר הוטרדתי מזה הרבה פחות.

אז מה עושים?
א. בוחרים אירגון שדורש סכום סביר בעינייך.
ב. בודקים שהכסף הולך למקומות נכונים (למשל על ידי שיחה עם מתנדבים קודמים באירגון)
או
ג. מחפשים אירגון שלא דורש תשלום.
מקום טוב להתחיל בזה הוא ארכיון מודעות הדרושים שלנו כאן משמאל -------->. עשה שם חיפוש על המילה ``חינם`` ותמצא די הרבה הצעות.

ואם אתה צריך עזרה - אנחנו כאן :)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. האם התנדבות היא בהכרח בתשלום ??:Re תגובה ל - 1 04/06/2007 21:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  יירון לא מחובר יירון  משתמש מתחיל 24 הודעות עד כה
ואני באתי לשאול אם יש מקומות שנותנים לך מקום לינה ואוכל.
לשנייה אחרי ההודעה חשבתי שזה מגוחך, אם מתבקשים לשלם,
בודאי שלא...

אז מסתבר שלא. האתר הראשון שנכנסתי אליו מספק לינה וארוחות,
סיוע רפואי במקרה הצורך ועוד.
פשוט חופשה:)

http://www.friendsoftheorphans.org/volunteer.htm

עכשיו כשאני חושב על זה... ארגוני ההתנדבות שלא יכולים
להרשות לעצמם את זה כנראה שזקוקות יותר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. האם התנדבות היא בהכרח בתשלום ??:Re תגובה ל - 3 05/06/2007 08:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גיל גיל לא מחובר גיל - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 4891 הודעות עד כה
היי :)

האמת היא, כמו תמיד, בין לבין :) יש אירגונים מוצלחים מאד (כמו שלך, למשל), שמקבל כסף מכל מיני מקורות, אבל זקוק לאנשים מוכשרים. זה נכון פעמים רבות גם באירגוני ההתנדבות בחקלאות למניהם. ויש כאלה שזקוקים גם לכסף וגם למתנדבים.

עם זאת אני חייב לציין שאני איתי בכסף סוג של נחמה. זה ישמע מוזר, אבל מה שלא נעשה בהתנדבות שלנו, אנחנו צפויים להרגיש שלא עשינו מספיק, ובד``כ ככל שאנחו מתנדבים בסיטואציות קשות יותר, כך היכולת שלנו לשנות מוגבלת יותר. התשלום איפשר לי לומר ``גם אם לא עשיתי כלום מעבר - לפחות תרמתי להאכלת הילדים``. אני כמובן לא חושב שלא תרמתי כלום מעבר, אבל זה עוזר להכניס לפרופורציות, באיזשהו מקום :)

זה גם חשוב לדעתי מבחינת יצירת מחויבות של המתנדב לאירגון שלו. לכן גם היום כשאירגונים מתייעצים איתי אם לבקש תשלום ממתנדבים אני ממליץ על תשלום סימלי (עם אפשרות מימון). מי שנוסע לצד השני של העולם יכול בד``כ לעמוד בעוד 50-100$ נוספים, ומצד שני זה יוצר מעורבות ומחוייבות של המתנדב כלפי האירגון, ולהפך.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. האם התנדבות היא בהכרח בתשלום ??:Re תגובה ל - 3 06/06/2007 00:46 לתגובה קודמת
  tolik4 לא מחובר tolik4  משתמש מתחיל 6 הודעות עד כה
אני מאוד מודה לך על התגובה :)
האתר שציינתי הוא באמת של ארגון אשר מקנא לך את התנאים להתנדב כגון לינה חינם אך לי זה פחות מתאים מאחר והדרישה מבחינתם זה להתנדב לפחות 12 חודשים.
יהיו אנשים להם זה יתאים יותר.

בכל מקרה המון תודה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:המלצות על גו-אקו
להודעה הבאה:מחפשת התנדבות עם בע``ח בקניה