| 1. עזרה כללית בציוד |
23/08/2007 13:39  |
|
|
שלום לכולם, אני וחברה שלי מתכננים טיול בדרום אמריקה ועל כן התחלנו לבדוק איך העניינים עובדים ובין השאר גם על ציוד ואני חייב לומר שאני טיפה מבולבל -
מצד אחד לא מעט אנשים אמרו לי שיש תיק גדול ותיק קטן וכאשר אתה יוצא לטרק אז את התיק הגדול אתה בכלל משאיר באכסניה ולא סוחב את כל הגודל הזה איתך.
ושאת כל הנוחות בתיק הגדול אתה רוצה בעיקר לקטעים שבהן אין לך מקום לינה ואתה מחפש כזה או בנסיעות ממקום למקום וכו`.
מצד שני משוטטות קלה בפורום אני רואה שאנשים דווקא מדברים על זה שלטרק של כמה ימים צריך באמת יותר מ-30 ליטר כי יש שק``ש ואוהל ואוכל וכו` וכו` וכן סוחבים את ``הגודל הזה``.
אז מישהו מוכן לעשות לי קצת סדר בבלאגן?
ובאותה הזדמנות אני לא ממש יודע איזה נפח תיק אני צריך (תיק גדול) אז אם אפשר לתת חוו``ד
ובכלל אם יש פה מישהו בעל נסיון שמוכן לתת לי את המסנג`ר שלו או משהו בסגנון שאני אוכל לגזור אותו למוות עם שאלות שיש לי אני אשמח מאוד...
בתודה מראש, אלון
|
|
|
|
| 2. תרמיל גדול - תרמיל קטן תגובה ל - 1 |
24/08/2007 19:32  |
| Anonymous |
 |
|
|
|
זה לא כל כך מסובך, העקרון אומר שלאן שלא תלך, הדברים צריכים להיות בתוך התרמיל שלך כדי:
א. לשמור על איזון - כל מיני דברים מתנפנפים שקשורים לתרמיל בדרכים שונות יכולים במקרה הטוב סתם להציק או לעשות כאבי גב ובמקרה הרע להעיף אותך לתהום.
ב. להגן על הציוד - שק``ש רטוב, אוהל קרוע או סנדל בודד (כשצריך שניים) הם לא דברים שאף מטייל ישמח שיקרה לציוד שלו..(בייחוד אחרי שהוא השקיע כל כך הרבה מאמץ בלבחור אותו).
לכן, כשאתה יוצא לטרק אתה צריך לחשוב - מה יכנס לתרמיל?
אם זה טרק של יומיים ובדרך יש אכסניה (או באנגלית גסטהאוס) שישנים בה במיטות ולא צריך שק``ש, וזה באיזור חם, ולא צריך פליס ומעיל וכו`.. אז אפשר להסתפק בתרמיל קטן של 30 ליטר עם אוכל ליומיים ומים ליום (נמלא שוב באכסניה) ואולי חולצה ותחתונים להחלפה, ומצלמה.
אבל אם הטרק הוא ארוך יותר או שפשוט חייבים בו אוהל ושק``ש כי אין מקום לישון בו בדרך, אז תיקח בחשבון 60-70 ליטר לכל הציוד (60 בנות, 70 בנים) כמובן שיש אנשים שמצטמצמים יותר (לא עד כדי 30 ליטר) אבל הציוד שלהם קל וקטן יותר (ולפי כל המשוואות זה אומר שהם הוציאו עליו יותר כסף).
מי שזה טיול ראשון שלו, ויעשה פחות או יותר את הממוצע מבחינת טרקים וטיולים יצטרך (שוב בממוצע) תרמיל גדול של 70+ (עם הרחבה של 10 עד 15 ליטר לדברים שתחזור איתם לארץ- בטרקים לא משתמשים בהרחבה של התרמיל, זה פחות מאוזן) או 60+ לבנות (בד``כ סוחבות פחות משקל מבנים. ההמלצה היא- עד 20% משקל גוף לבנות, עד 25% לבנים). ותרמיל קטן של כ-30 ליטר ליומיום ולטיולי יום של כמה שעות.
מקווה שעזרתי לעשות סדר בבלאגן, וכדאי שתתכתב עם אנשים מעל דפי הפורום ולא במסנג`ר, ככה המידע ישמר בשביל הרבה אנשים שיש להם שאלות דומות..
בהצלחה !
|
|
|
|