כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. כהליה - תוצרת בית 30/08/2007 21:53 לתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
לאנשי הפורום שלום...
אז אחרי שהתאכזבתי שקניתי את הואודה פרופייל 70 ואף אחד כאן לא ידע לספר לי עליו... החלטתי ללמוד להכין ציוד בעצמי... (התרמיל גמר לי את התקציב... וסתם נראה לי מגניב לעשות זאת בעצמי..)
אז אחרי שיטוטים רבים גיליתי כי עולם העשה זאת בעמצך הוא די מטורף בתחום המחנאות אנשים בונים דברים שלא ייאמנו - תיקים אוהלים כלי בישול וחימום מקלות הליכה ומה לא... אז נכון שלא הכל פרקטי אבל את ראשי לכד הרעיון של כהליה.
הפשטות, היעילות וקלות המשקל מנצחים. מה גם שהבנתי שהחסרון היחיד למול בנזיניה הוא מהירות הבישול. ואני ברוך השם לא ממהר לשום מקום.
לאחר שבחנתי את כל המדריכי בניה עדיין יש לי שאלות ואני אשמח אם מי מכאן שהתנסה יוכל להדריך ולחלוק מהידע:
א. עד כמה זה טוב? קרי ניתן להסתמך על כהליה מפחיות כאמצעי הבישול שילווה אותי הלאה ?
ב. האם וזה די מתקשר לשאלה הקודמת מדובר באמצעי חד פעמי או שמרגע שבניתי את זה הוא ילווה אותי בטחה לאורך מספר רב של שימושים.
ג.ראיתי את הערכה של טרנגיה ונדלקתי אבל לא מצאתי בשום מקום איפה ניתן לקנות את זה.ובאי ביי מדובר בסביביות ה100 דולר לסט...מי מכיר איך רוכשים ואיפה ואיפה הכי זול לקנות בעולם ? (יש לי חברים רבים פזורים ברחבי הגלובוס..) ולאותו עניין האם משהו בנה כזה וניסה גם לייצר את הערכה של מגן הרוח המדובר ?
זהו מחכה לתשובה לפני שאני פותח בסדנאת הייצור של ארז !!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. כהליה - תוצרת בית:Re תגובה ל - 1 31/08/2007 00:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
תראה, יש בעיה אחת עם עולם הבנה בעצמך הוא מבוסס על החיים בארה``ב איפה שאפשר בכל חנות למצוא חומר לבנות טנק בייתי נחמד.

כהליה תוצרת ביד, עובדת טוב רק מה שחשוב לזכור זה כהליה באופן כללי לא נותנת הרבה חום וללא מגני רוח /שומרי חום המערכת לא יעילה במיוחד.
דבר נוסף צריך לבנות מחזיק לסיר , שזה דורש גישה לאלומניום תעופתי על מנת שזה לא יצא כבד.
הכי חשוב, צריך פחית שתיה אמרקאית!!!
הפחיות בארהב מיוצרות מאלומניום טהור והוא אינו מחליד ומחזיק מעמד בצורה סבירה מול כהלים.
הפחיות שיש בארץ יחלידו ויהרסו לך לאחר זמן קצר.

איפה קונים את הערכה שאלה טובה, אבל 100$ זה המחיר פחות או יותר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. כהליה - תוצרת בית:Re תגובה ל - 2 31/08/2007 10:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  עידן - צוות למטייל חיפה לא מחובר עידן - צוות למטייל חיפה  משתמש בינוני 111 הודעות עד כה
בזמנו שלדג הביאו לארץ את טרנגיה, אבל הם הפסיקו לייבא את טרנגיה לארץ לפני שנתיים, ואי אפשר להשיג את הכהליות יותר. בפעם האחרונה שבדקתי עם שלדג גם החלפים נגמרו להם...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. כהליה - תוצרת בית:Re תגובה ל - 3 31/08/2007 14:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
א. תודה על התגובות...
ב. עכשיו שגם בטוח שאין ניגוד אינטרסים (לא נמכר בלמטייל..) איפה הכי זול לקנות את זה בעולם ? והאם יש לזה אחריות.
ג. לגבי הבניה העצמית. ראיתי באתרים שעושים זאת גם מקופסאות למשחת נעליים (אלו הגדולות הזכורות מרס``ר היחידה..) נראה לכם שזה מתאים? אני ממש נדלקתי על הרעיון...
ד. לעניין המגן רוח והמערכת הסגורה אני חושב שזה ניתו לביצוע די בקלות ע``י התאמות שייעשו לסיר גחנון או משהו בסגנון.
ה. אתה סגור לגבי העניין עם האלומניום בפחיות ? ברמת העקרון ניתן לייצר זאת מכל מיכל מתכת שיענה על משקל נמוך לא ?
תודה למשיבים ושבת שלום

ארז
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. כהליה - תוצרת בית:Re תגובה ל - 4 31/08/2007 16:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
אתה יכול לעשות את זה מכל מתכת אבל אתה צריך לדאוג שתהיה חלודה (הכהל מזרז את תהליך ההחלדה).

הכי טוב זה אלומינום נקי כי הוא עמיד מאוד החלודה.

אתה מוזמן לעשות ניסויים ולגלות לבד.

מה שאתה יכול לעשות זה לצבוע בצבע עם אבץ (כמו של מכוניות) וזה גם יעשה את העבודה השאלה איך הוא מתמודד עם חום , אני לא יודע.

איפה הכי כדי לך לקנות, תעשה חיפוש באינטרנט.

יש להם עכשיו דגמים חדשים שהם קלים יותר מאלומיניום חזק יותר מה שמאפשר לעשות את המערכת דקה יותר ובכך להוריד משקל יתרון. (לא חסיד גדול של כהליות דרך אגב, מצאתי שהי נוח זה בנזנין כאשר עוזבים את העולם המערבי)

אתה יכול להמשיך ולעשות חיפושים באינטרנט ותמצא כל מיני אנשים שיעשו בשבילך את הכלהיה והם יעשו את זה טוב מאוד, ויש להם כל מיני פטנטים איך לשפר את הכליה.

בעייני החיסרון הכי גדול של כליה שבנית לבד זה הכהל שנשאר בברנר צריך לזרוק אי אפשר להחזיר לבקבוק ואי אפשר לסגור את הברנר כמו שאפשר בכהליה של טרנגיה.

בסופו של דבר, לדעתי הכי כדי זה אם כבר לקחת את הברנר של טרנזיה ולהרכיב סביבו מערכת שהיא קלה יותר. (מערכת הגנה מרוח/בריחת חום)

בהצלחה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. יש לי כהליה תוצרת בית, תגובה ל - 1 31/08/2007 17:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  YGH לא מחובר YGH  משתמש פעיל 1594 הודעות עד כה
שמשמשת אותי מאז קיץ 2001, עם קילומטראז` של כמה וכמה שבועות טיולים מאז. אני חושב שזה עונה על רוב שאלותיך.
(אה, כן, רק הערה - אם אתה בונה את כהלית הפחיות, תשתמש בפחיות בירה. מסיבות של קוטר החלק האמצעי, הן יותר יעילות מפחיות קולה של ישראל, אם כי חלשות קצת יותר).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. יש לי כהליה תוצרת בית,:Re תגובה ל - 6 31/08/2007 22:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
YGH אתה בדיוק האיש שחיפשתי...
אני מציק בעוד שתי שאלות...
משהו שלא הבנתי לגבי מבנה הכהליה. נכון ממלאים את התא המרכזי בכהל ואז מדליקים אותו. אז מה מביא לכך שהכהל ייצא מהחורים שיצרנו ? או שמה לא מדליקים את התא המרכזי ? לגבי מה שהזכירו כאן בדבר חלודה וכו` אני מבין שלא נתקלת בבעיה? (את האמת שגם חשבתי שאם זה מחזיק שנה אז זה כבר שווה כי זה לא כזה בעיה והרבה עבודה...)
ושאלה אחרונה אולם קצת גדולה... (אני מתנצל שאני מציק.. רוצה לקבל המידע הרב שיש בפורום..):) בתור מה אתה משתמש כמגן רוח מחזיר חום ומחזיק סירים ? ראיתי ברשת כל הרבה סרטוטים דגמים ומבנים שאני כבר מבולבל... אגב ידעתם שניתן לייצר רקטות על אותו בסיס רעיוני ? האמריקאים האלה הזויים לגמרי..
שבת שלום ותודה למשיבים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. והרי התשובות: תגובה ל - 7 03/09/2007 09:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כשאתה מדליק את הכהל בתא המרכזי, הטמפרטורה עולה. כשהיא עולה, הכוהל שנמצא בין המחיצות (שמגיע לשם דרך החורים הקטנים במחיצות, בהתאם להוראות) מתנדף. כשהוא יוצא מהחורים הקטנים למעלה, הוא נתקל באש ונדלק. זה השלב שבו אפשר לכסות את התא המרכזי, והלהבות דרך החורים הקטנים ימשיכו לפעול.

חלודה בד``כ אין, ולו בגלל שרוב הפחיות הן מאלומיניום.

באשר למגן רוח - אני משתמש במגן רוח של בנזיניית MSR, כשהוא הפוך (כלומר, השקע למעלה) כדי שיהיה מקום לשים סיר. כדי שזה יפעל, לוקחים מחורר נייר ועושים חורים בתחתית מגן הרוח, כדי לאפשר לאויר לזרום ולהגיע לכהליה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. והרי התשובות::Re תגובה ל - 8 03/09/2007 17:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
לא מסכים איתך על עניין החלודה.

ראשית אישית הייתה לי כהליה מפחית של פפסי ישראלית שהחלידה.
(אולי זה כי בחיפה יש לחות גבוה)

שנית, פחיות בישראל לא עשויות מאולומניום נקי ועל כן הן עלולות להחליד.

בכל מקרה אם שלך לא החלידה, והיא מפחית ישראלית רגילה אז כנראה שצריך לבדוק את תנאי הרטיבות ולשמור עליה יבשה.

(דרך אגב גם ל TOMER החלידו הכהליות, לבסוף קנינו בהוםסנטר פחיות אמרקאיות שפעם היו במכונות שתיה שם וזה אלומניום נקי)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. לא ידעתי שהחומר של פחיות ישראליות שונה. תגובה ל - 9 03/09/2007 23:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני הכנתי מפחית אמריקאית כי היא רחבה יותר, לא הייתי מודע לכך שבארץ גם החומר שונה. אם ככה - השיטה הכי טובה לדעתי בשבילו היא ללכת לאחת החנויות הירושלמיות שמחזיקות פחיות ד``ר פפר וזוועות מיובאות אחרות עבור הקהל של יוצאי ארה``ב, ולחפש שם.
תודה על העדכון!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. לא ידעתי שהחומר של פחיות ישראליות שונה.: תגובה ל - 10 03/09/2007 23:58 לתגובה קודמת
Anonymous  משתמש לא מוכר
בהחלט זה רעיון טוב.

רק חשוב לוודא שכתוב 100% אלומיניום על הפחית מה שכתוב על כל פחית שנמכרת בארה``ב.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:עזרה לגבי הזמנת ביטוח-בריאות לפני טיסה..
להודעה הבאה:בקשר לנעליים