| 1. ציוד לנפאל: איפה, כמה והאם? |
05/09/2007 22:51  |
| Anonymous |
 |
|
|
|
שלום לכולם!
אני טסה לחודש בנפאל (אוקטובר) והרי השאלות (אל תתייאשו, גם תשובה לאחת מהשאלות תתקבל בברכה):
1. שק``ש - האם יש צורך בו בשביל האנפורנה באוקטובר? (הוא מוסיף המון משקל לתיק ומחוץ לטרק לא נשתמש בו)
2. שק``ש - יש לי אחד מקורי (נדמה לי wildcat) של -7 מעלות שכובס בטעות במכונת כביסה. איך יודעים אם הוא עדיין יעיל לטמפרטורות כאלו?
3. גזיה - בכמה בלוני גז להצטייד לאנפורנה בהנחה שנשהה שם 19 יום ונבשל 90% מהאוכל בעצמנו (טעמי כשרות)?
4. תיק יום - בשביל האנפורנה וסיורים בקטמנדו וכו`, האם תיק פשוט של JanSport מספיק? (יודעת שהוא לא מקצועי ובלי מערכת גב אבל הוא כ``כ קל ומתקפל..)
5. האם כדאי לקנות את הציוד הבא בקטמנדו (מבחינת לחץ זמן ומחירים):
תיק יום (בהנחה שהתשובה לשאלה עליו היא ``לא``),
מכנס טיולים (ניילון, מתפרק),
בלוני גז לגזיה מהסוג המתברג,
גזיה יותר נוחה מאשר כזאת מתברגת.
המון תודה!
איילת.
|
|
|
|
| 2. תשובות לחלק מהשאלות. תגובה ל - 1 |
06/09/2007 08:00   |
| Anonymous |
 |
|
|
|
1. שק``ש: אין לדעתי מה ``להסחב`` עם שק``ש. הגסטהאוסים בדרך (בהנחה שלא תישנו באוהלים, אז כל מה שאני אומרת בהודעה זו לא מדויק) מאוד מאורגנים מבחינת שמיכות יאק, שמחממות פלאים (ומריחות כמו עדר עיזים...). אני הסתפקתי בציפה - שנכנסתי לתוכה (כמו בצבא), ועליה שמתי שלוש שמיכות יאק. בכל מקרה, אם תחליטו לפני הטראק שאתם רוצים שק``ש בכל זאת, אפשר לשכור שם בגרושים שק``שים טובים.
4-5. אני קניתי את כל הציוד, למעט תיק גדול ונעליים, בנפאל. אין ספק שזה לא ציוד סופר איכותי, אבל היות שהייתי צריכה אותו כמעט ספציפית רק לאנאפורנה, הוא הספיק בהחלט. תנאי מזג האוויר והדרך של הטראק הזה לא קשים מאוד, ואפשר בהחלט להסתפק בביגוד הטיולים שמוכרים שם (תחת כל עץ רענון). אני קניתי תיק יום ששימש אותי נאמנה, חליפה אטומה למים, חותלות נגד מים, כובע, צעיף, כפפות, מכנסיים מתפרקים ופליס. כולם היו מצויינים ועלו ביחד פחות ממאתיים שקל.
בהצלחה!
|
|
|
|
| 3. ציוד לנפאל: איפה, כמה והאם?:Re תגובה ל - 1 |
06/09/2007 08:13   |
| Anonymous |
 |
|
|
1. שק``ש - כדאי שיהיה שק``ש, הלילות קרים שם בהרים, והשמיכות לא מספיקות.
עם זאת אפשר לשכור שק``ש נחמד, בהנחה שלוקחים בחשבון את האי נעימות הכרוכה בכך.
2. השק``ש שציינת מעולם לא היה למינוס 7 מע` אולי ל- 0
3. ?
4. תיק יום - מספיק, כמובן בהנחה שאתם לוקחים פורטר שייקח עבורכם את הציוד.
5. קשה למצוא שם ציוד ברמה, אולי השלמות קטנות כמו כפפות ואפילו מעילים (חמים, אבל כבדים) בכל מקרה התיק שלכם יספיק בהתאם לנאמר לעיל.
מכנסיים- כנ``ל, לדעתי חבל על הזמן כמה תחסכו? 100 ש``ח?
ובלי קשר, אביע שוב את דעתי שנראה לי חבל להוציא את כל הזמן שיש לכם על טרק יחיד בנפאל.
נפאל מציעה שפע אתרים, טרקים יפים וקצרים יותר ופעילויות אחרות, ואני לפחות, לא רואה סיבה למטייל שבא למדינה כה מגוונת ללכת על טרק אחד, יפה ככל שיהיה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 10. ציוד לנפאל: איפה, כמה והאם?:Re תגובה ל - 1 |
20/09/2007 16:49  |
| Anonymous |
 |
|
|
|
כמי שטייל בנפאל באוקטובר נובמבר לפני ארבע שנים
1, 2 - שקש רצוי מאוד להביא מהארץ. נכון תמיד ניתן להסתדר אבל למה לא לישון טוב בלילה ולמה להיות לחוץ במשך היום לגבי ההסתדרות הזו כל יום מחדש.
מוסיף משקל - נכון. אבל ככה זה בטרקים. אם תקחי פורטר המשקל עליו ואם לא, תתיחסי לזה כאתגר.
שקש wildcat לא ממש מתאים לטרק הזה. לא מבחינת טמפ` ולא מבחינת משקל וגודל. תבדקי בחנות כלשהי שקש מקצועי רק כדי להבין איזה חסכון במשקל תקבלי ומייד תביני את ההבדל.
אפשר לנסות להשיג שקש בהשאלה מחברים בארץ אם לא רוצים להשקיע. כך אני עשיתי .
פתרון נוסף לשכור בנפאל, אבל זה להתרוצץ, להתמקח ובסוף אולי לקבל משהו ג`יפה.
אמנם חברה שהיו איתי שכרו מאיזו חנות ולא היתה להם שום בעיה, אבל שמעתי גם סיפורים אחרים.
3 גזיה - ממליץ בחום על בנזניה. לגבי בלונים תצטרכי לערוך ניסוי.
גם אני לקחתי בנזניה מטעמי כשרות, אבל השתמשתי בה רק לבישול ארוחות צהריים (10 דקות לארוחת חמים וטעים,ולא בכל יום בישלתי). ארוחת ערב ביקשתי בכל גסט האוס שיבשלו לי אורז בסיר שהבאתי. תאמיני לי הנפאלים כבר מכירים את החברה הישראלים הדתיים שנזקקים לשירות הזה. מעולם לא נתקלתי בבעיה.
4. תיק יום - כל תיק הכי פשוט יספיק
5. ציוד טיולים בקטמנדו - ככלל הייתי ממליץ לא להסתמך על הציוד שם, אלא אם כן יש לך זמן ואת יודעת אין לבחון ציוד מבחינת איכות, נוחות וכו.
נפאל היא ארץ הזיופים. אמנם חלק מהדברים מחזיקים לי מעמד יפה עד היום אבל לא בניתי על זה.
מבחינת מחיר הכל בזיל הזול
יש להקצות יום+ לקנית כל הציוד שאת רוצה (כמובן ייתכן ויתמזל מזלך ותוכלי לסגור הכל בחמש דקות)
נעליים, גזיה שקש תיק גב גדול, חולצה תרמית וכו - הייתי מביא מהארץ
מכנס ניילון מתפרק - לקח לי יום שלם למצוא מה שרציתי, וזה היה בדקה ה90 אבל האמת רכישה טובה (50 שח) ממנה אני נהנה עד היום!
פליס, כפפות פליס - לקנות בנפאל
מעיל סערה - אפשר לקנות שם (עלי ירד גשם רק פעם אחת. הזעתי כל כך בתוך המעיל שלא בטוח אם הייתי יותר רטוב בפנים או בחוץ)
בלוני גז - אני מניח שתוכלי למצוא בקטמנדו ובסוף הטרק, אבל אם יגמר לך באמצע את בבעיה. ממליץ שוב על גזיה.
יש לדעת שגם בנזין לא ממש מצוי בכפרונים הקטנים במהלך הטרק אבל בודאי יותר קל להשיג מאשר בלונים.
שנה טובה,וטיו מהנה
|
|
|
|