כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מעיל גשם או פליז 18/11/2007 21:01 לתגובה הבאה
  אורן1912 לא מחובר אורן1912  משתמש בינוני 82 הודעות עד כה
שלום רב,
אני מעוניין לקנות ביגוד חם לטראקים בדרום אמריקה..ולא הבנתי מה עדיף? מעיל גשם? פליז? או אולי שניהם?
תודה לעונים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מעיל גשם ופליז תגובה ל - 1 18/11/2007 21:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  s k לא מחובר s k  משתמש פעיל 198 הודעות עד כה
פליס נועד לבודד ולשמור על חום הגוף.
מעיל גשם נועד למנוע כניסה של רוח והגנה מגשם.
שתי השכבות הללו חיוניות להתמודדות עם תנאי מז"א שונים.

ישנם פליסים המשלבים גם הגנה מסויימת מרוח ומגשם, אך אם אתה צופה מז"א גשום רצוי לדעתי שיהיה לך מעיל גשם סביר.

אוסיף רק לסיום, שתפקוד טוב של כל מערכת הלבוש הזו תתפקד ביעילות מרבית עם שכבת בסיס כחולצה טרמית הנלבשת מתחת לכל הבגדים.
במקרה של תנאי קור בלבד ללא גשם לובשים מעל החוצה הטרמית רק את הפליס ובמקרה של גשם אך ללא קור עז או בתנועה המחממת את הגוף נלבש את החולצה הטרמית ומעל את מעיל הגשם, כך תוכל להתמודד עם מגוון תנאי הקלים והמאמץ בצורה טובה.

חפש תחת "שיטת השכבות" ותמצא עוד מידע רב בנושא.

"שמרו את הטבע קרוב ללבכם...ומפעם לפעם טפסו על הר או בלו שבוע ביער. רחצו ונקו נפשכם." ג'ון מיור 1890
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מעיל גשם ופליז תגובה ל - 2 21/11/2007 13:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
alon85 alon85 לא מחובר alon85  משתמש מתחיל 34 הודעות עד כה
אני אנצל את הנושא הזה לשאול עוד כמה שאלות -

1.מה הכוונה ב"מעיל גשם" בדיוק?
כזה שגם אמור לחמם, מאותם מעילים נפוחים ועבים?
או שהכוונה היא למעיל גשם דק מניילון (?) להגנה מפני רטיבות בלבד?

2. כמה רציני צריך להיות הפליז? איך אני יכול לדעת אם יש לי פליז מתאים? ומה ההבדל בין פליז למיקרו פליז?

3. ראיתי המלצות על גרביים מנדפות זיעה לסוגם, זה משהו שבאמת עוזר? או שזה מיותר אלא אם אתה מתכוון לכבוש את האוורסט וכאלה?

היעד שלי הוא דרום אמריקה, לתקופה של 6-7 חודשים, אופי טיול משולב, גם טרקים וגם ערים בתקווה לכמה שיותר טבע.

תודה לכל העונים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מעיל גשם ופליז תגובה ל - 3 21/11/2007 17:45 לתגובה קודמת
  s k לא מחובר s k  משתמש פעיל 198 הודעות עד כה
חלק גדול ממה ששאלת כבר נמצא במדריך ציוד ובארכיון הפורום ובכ"ז לשאלותיך:

1. מעיל גשם = מעטה המספק הגנה מפני משקעים ופגעי מז"א חיצוניים כגשם, שלג ורוח.

ישנם מעילים פשוטים שמטרתם רק הגנה ממים ורוח ותו לא כלומר מספקים הגנה עד למחסה הקרוב, לא הרבה יותר מכך.

ישנם מעילים ("נושמים") המאפשרים לאדי הזיעה להתנדף החוצה ובכך מאפשרים להמשיך ולבצע פעילויות מאומצות כמו הליכה, טיפוס, רכיבה על אופניים וכיו"ב.

ישנם מעילים עם בטנה מבודדת, כמו פליס או פוך.

2. הגדר "רציני".
אם אתה סובל מקור רצוי שיהיה לך שכבת בידוד כפליס בעובי כזה המספק מענה לקור בינוני.
פליס בעובי 300 יתן מענה למירב תנאי הקור.(עובי 300 הכוונה גם לדגמים חדשים הנותנים מענה לקור בינוני רק בעובי ומשקל נמוכים יותר)
אם כי בתנאי מאמץ לא יהיה נוח ללבוש פליס עבה ולכן קיימים היום גם את הפליסים הדקים יותר כמו המיקרו פליס.
מיקרו פליס יכול לספק רמת בידוד נמוכה לתנאי קור קל או בתנאי קור בינוני הכוללים גם מאמץ כמו טיפוס או הליכה.
אני ממליץ על שילוב של מיקרופליס דק (כאמור להליכה) ומעליו להוסיף פליס נוסף לתנאי קור עז או במנוחות, שילוב כזה עשוי לספק מענה למירב תנאי הקור שתרמילאי עשוי להתקל בהם.
שים לב שמענה לגשמים יבוא בנוסף וע"י המעיל הנ"ל בסעיף 1.

3. גרביים טובים יכולים לתת מענה לתנאי קור ומאמץ שונים, הם עוזרים ומשפרים גם כן את יכולת ההתמודדות עם הקור, אך לטעמי הם לא פריט חובה שבלעדיו אי אפשר.
עם זאת אני ממליץ לרכוש 2-3 זוגות גרביים לתנאי קור ומאמץ.

*אזכיר כי לתפקוד מיטיבי של כל מערכת הלבוש המוזכרת נחוץ להוסיף שכבה טרמית.

דרא"מ מציעה טבע פראי המנותק מכל ישוב לעיתים של ימים מהכפר ללא החשמל הקרוב.
לכן כדאי להתייחס לטרקים, גם הפופלארים, במידת הכבוד הראויה להם ולרכוש לפחות ציוד וביגוד מתאים שעשוי לסייע רבות בהתמודדות עם תנאי הקור הצפויים, ולאלה שלא.

חפש בארכיון תחת השם "שיטת השכבות" ותמצא הרחבות רבות בעניין.

[עודכן ב:21 נובמבר 2007 17:48:]

"שמרו את הטבע קרוב ללבכם...ומפעם לפעם טפסו על הר או בלו שבוע ביער. רחצו ונקו נפשכם." ג'ון מיור 1890
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:נעליים לטרקים
להודעה הבאה:נעליים להודו ונפאל-מה עדיף?