כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. בעיה- תכנון חופשת סקי עם ילד תיכון שכרגע בשביתה 20/11/2007 17:30 לתגובה הבאה
  אנדי לא מחובר אנדי  משתמש מתחיל 4 הודעות עד כה
אני רוצה להעלות כאם בפורום דילמה הקיימת עכשיו אצלי בבית ובטוח שקיימת בבתים של חלק מהמשתתפים בפורום זה.. :
אנחנו משפחה עם שלושה ילדים (17,15,10)שפעם בשנה יוצאים לחופשת סקי משותפת.
כולנו מאד אוהבים את הספורט וכל הקשור אליו וסופרים את החודשים/ימים/שעות לקראת החופשה.. ולהיות ביחד.
Razz
עוד בשנה שעברה הבטחתי ליהונתן בני הגדול (שבאופן כללי לא מרבה להתייחס לסביבה ביום-יום) שהשנה "בטוח" נצא לסקי.. ובמיוחד שזו השנה אחרונה שלו לפני הצבא..
מבין לבין, הילד כבר חודש וחצי בשביתה, מחליף יום בלילה, וידוע שלכשתיגמר השביתה, הוא יוכנס לטרוף דחוס של הכנה לבחינות ובחינות, לא ברורים לנו מועדי הבחינות ו/או באם יהיו חופשות בכלל - כאלה שיאפשרו לנו לצאת לסקי.
הנהלת בית הספר שלחה לנו עוד בתחילת השנה - "אזהרה" חמורה ש"לא נחשוב" על הוצאת הילד מבית הספר לחופשת סקי- דבר שיעלול לגרום לענישה בזכות הורדת נקודות בציוני המגן..
ועכשיו אנחנו בדילמה.
Exclamation זו האפשרות האחרונה שלנו לצאת לחופשה משפחתית עם יהונתן לפני הגיוס .. ולהיות ביחד.
Exclamation קיימת הבטחה שלי ליהונתן לצאת לסקי וברור שבלעדיו לא נצא -כולם..
Exclamation איני יודע מה מה יהיה בבית הספר- מבחנים וחופשות (אם בכלל)
Exclamation ולהוסיף על הכל - עוד משפחה (של חברים שיוצאים איתנו לסקי מידי שנה) מחכה (די עצבנית) להחלטתנו.
הבית גועש, רועש..חבל על הזמן.. והנה החלטתי לפנות אליכם:
מה דעתכם, מה אתם מציעים לעשות .???
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. בעיה- תכנון חופשת סקי עם ילד תיכון שכרגע בשביתה תגובה ל - 1 20/11/2007 17:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הילית  משתמש לא מוכר
היי,
לא נראה כי השביתה עומדת להיסתיים בקרוב למרות שיכולות להיות הפתעות. אם הייתי במקומך הייתי נוסעת א ת מ ו ל ... בכל מקרה גם אם השביתה תסתיים פתאום ותיהיו בחופשת הסקי... במקרה הכי גרוע אפשר להעלות את ה"ילד" לטיסה הראשונה (הוא כבר לא ילד קטן)... אני מאמינה שגם אם יפסיד יום בגלל טיסות (אפשר לארגן פתק "מחלה") זה לא יהיה נורא בכלל.
בהחלט הייתי מנצלת את זמן השביתה לסקי!!!
יש גם עכשיו אחלה שלג בהרבה אתרים...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. בעיה- תכנון חופשת סקי עם ילד תיכון שכרגע בשביתה תגובה ל - 2 20/11/2007 18:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אנדי לא מחובר אנדי  משתמש מתחיל 4 הודעות עד כה
נכון שעכשיו יש הרבה שלג על המדרונות... אבל לצערי הוצאת שתי משפחות כשההורים עובדים ובעלי אחריות, ומספר ילדים אינם שובתים , נזקקת להתארגנות מסויימת , כזאת שאינה מאפשרת "שליפת חופשה" מצידנו
הלוואי !!! והייתי יכול...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. בעיה- תכנון חופשת סקי עם ילד תיכון שכרגע בשביתה תגובה ל - 1 20/11/2007 18:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רינה ב לא מחובר רינה ב  משתמש פעיל 323 הודעות עד כה
שמי רינה ואני ממנהלי האקדמיה לסקי. אך כעת אדבר כרינה אמא של ענבל.
ענבל מתחרה בסקי תחרותי ועם תחילת השביתה הוצאתי אותה למחנה אימונים כאשר במחנה היא לומדת דרך האינטרנט עם מורים ישראלים מהארץ.
שכחתי לציין כי ענבל עוד חודשיים בת 15.
החזרתי אותה לאחר 3 שבועות לארץ כי "השביתה נגמרת". טעות גדולה. ב-1 לדצמבר אנחנו האקגמיה יוצאת עוד פעם למחנה אימונים והפעם אמרתי לה כי אשאיר אותה מעבר לחנוכה במידה והשביתה לא תסתיים.

בכל המהלך הזה שסיפרתי כרגע, עמד וריחף ברקע החזרה ללימודים. ההחלטה שלי היתה: היות ומערכת החינוך לא מקיימת את חלקה, וגם המדינה לא מקיימת את חלקה בחינוך חובה. אני לא מרגישה צורך להחזיר אותה מיידית בפרט כאשר אני מעניקה לה לימודים וחינוך.

נכון המקרה שונה הבן שלך אמור לעבור בגרויות. ולכן הייתי מחילה לימודים דרך חברה שנקראת E-teacher , רצה איתו בחומר הרי יודעים בגדול מה צריך ללמוד לבגרויות.
במידה ובית הספר ינזוף בך או ירצה להוריד לו נקודות עקב העדרות מספר ימים הרי את את שלך עשית ודאגת כי הילד ילמד.
אני לא חושבת שבית ספר יכול לבוא כעת לנפנף להורים ולילדים באזהרות שכאלו.
מה עוד שהילדים לפני גיוס וזו להם ההזדמנות האחרונה לבלות עם כל המשפחה בחופשה שכזו.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. סעו עכשיו לבדכם תגובה ל - 3 20/11/2007 18:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מסלול אדום מסלול אדום לא מחובר מסלול אדום  משתמש פעיל 1444 הודעות עד כה
צא איתו אתה והוא לבד ברגע שהאתרים נפתחים (תחילת דצמבר). יש המון מקומות לינה זולים ובטח גם טיסות של הדקה ה-90.
הוא כבר לא יסע במהלך החורף (מגינים...). אתה אולי תסע פעם נוספת.

- מ.א.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. גם אנחנו באותה צרה תגובה ל - 1 20/11/2007 19:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  יובל יובלי לא מחובר יובל יובלי  משתמש מתחיל 31 הודעות עד כה
כאילו ודיברת מגרוננו.
גם אנחנו גולשים כל המשפחה ביחד מספר שנים, גם אנחנו הורים לענבר שלומדת כשהיא לא בשביתה בכיתה יא'. גם במקרה שלה בגלל הבגרויות קיבלנו (כל ההורים) אזהרה חמורה ממנהל בית הספר באספת ההורים בתחילת השנה !.
ממש יאוש וכרגע אנחנו מדברים בפרוש עם כל הילדים על ביטול הסקי השנה והמרתו בחופשה גדולה בקיץ .
שמו אותנו בפינה ועם כל הצער לפי דעתנו לכשכבר יחזרו ללימודים הם חייבים להתרכז בלימודים ואסור להוציא אותם שוב לחופשה.
יש הרבה בכי ועצבנות סביב הנושא ואנחנו שמחים על הדיון שעולה כאן "מעגל תמיכה ויעוץ" יכול מאד לעזור.
אמיר וענת

סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. אפשר לצאת בחופש חנוכה? תגובה ל - 6 20/11/2007 20:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  קים לא מחובר קים  משתמש פעיל 340 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. בעיה- תכנון חופשת סקי עם ילד תיכון שכרגע בשביתה תגובה ל - 1 20/11/2007 21:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רק לבן רק לבן לא מחובר רק לבן - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1892 הודעות עד כה
2 הצעות:
א. צאו בחנוכה, יש כבר מספיק שלג בהרבה אתרים, רמת הסיכון נמוכה וגם ילדים אחרים לא יפסידו לימודים
ב. הפרדת כוחות, אבא והבן הגדול או אמא והבן הגדול, יוצאים בשבת הקרובה לאתר פתוח ומושלג, והאחרים יוצאים בזמן אחר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. בעיה- תכנון חופשת סקי עם ילד תיכון שכרגע בשביתה תגובה ל - 8 20/11/2007 22:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ניר ד לא מחובר ניר ד  משתמש פעיל 535 הודעות עד כה
בתור ניצול של מערכת החינוך הישראלית אני יכול להגיד שבזבזתי יותר מידי זמן בבית ספר ופחות מידי זמן בסקי. סעו בחנוכה וגם אם חופשת חנוכה תבוטל בגלל השביתה צפצפו על כולם ותקרעו את המדרונות. אם מישהו ממערכת החינוך יעיז לפגוע איכשהו בציונים של הבן בגלל שהחופשה בוטלה כי הוא היה עסוק בלארגן לעצמו העלאה במשכורת יש דרכים לגרום לו לחזור בו מהשטויות האלה.

ושלא יהיה לכם ספק, חופשות סקי לא מפריעות לבגרויות. הבגרויות הן אלו שמפריעות לחופשות סקי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. בעיה- תכנון חופשת סקי עם ילד תיכון שכרגע בשביתה תגובה ל - 1 20/11/2007 22:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  .אמיר לא מחובר .אמיר  משתמש בינוני 77 הודעות עד כה
זה הכל עניין של סדרי עדיפות נכונים בחיים!
בתור הורים אחראיים אין לכם ברירה ואתם חייבים גם בתור דוגמא לילדים להחליט שהחופשה המשפחתית קודמת להכל.
לא להיכנע לטרור של בתי הספר!
אני מוציא את הילדים כל שנה, לעיתים גם לשבועיים.

אמיר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. בעיה- תכנון חופשת סקי עם ילד תיכון שכרגע בשביתה תגובה ל - 9 20/11/2007 22:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  קים לא מחובר קים  משתמש פעיל 340 הודעות עד כה
גם אם יחזרו ללימודים, נראה לכם שיגזלו את חנוכה?
חג יהודי זה חג.אולי יקצצו יומיים.
משפחות אירגנו חופשות משפחתיות בארץ.
מה לא ככה?
סעו בחנוכה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. בעיה- תכנון חופשת סקי עם ילד תיכון שכרגע בשביתה תגובה ל - 11 20/11/2007 23:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  יובל יובלי לא מחובר יובל יובלי  משתמש מתחיל 31 הודעות עד כה
מיותר מרמזים דקים שקיבלנו מהמורים מתברר שכניראה ברמת השרון בחנוכה הילדים שמתכוננים לבגרויות יהיו מוכרחים ללמוד בתוכניות הכנה מיוחדות במרבית הימים! כך שחנוכה כניראה לא באה בחשבון .
וגם לא צריך לזלזל באזהרה הברורה של הורדת 5 נקודות בציון המגן!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. בעיה- תכנון חופשת סקי עם ילד תיכון שכרגע בשביתה תגובה ל - 10 21/11/2007 08:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלכס לא מחובר אלכס  משתמש בינוני 126 הודעות עד כה
לי יש בעיה דומה.ילדה בי"ב,ילדה בז' ו וילד בכיתה ה'. החלטנו לצאת השנה בפעם הראשונה, והזמנו קלאב בפורים.עם כל הכבוד למערכת החינוך אני חושב ששבוע ימים שכל המשפחה ביחד, ילדה לפני גיוס וכו' לא נופלת בחשיבותה מבילוי של 4 שעות ביום בכיתה.בכיתות י"ב אחרי פסח גם ככה לא כמעצת ואין לימודים.אצלינו בבית ספר יש מנהל חדש ואני מתקוון ללכת עליו, ולהסביר לו: החופשה נקבע עוד לפני השביטה,ולחופשה הזאת יש חשיבות גדולה צבמחינה משפחתית, שלא לדבר על העלויות המטורפות ודמי ביטול. מותר לבית ספר להתחשב בצרכים של התלמידים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. בעיה- תכנון חופשת סקי עם ילד תיכון שכרגע בשביתה תגובה ל - 1 21/11/2007 10:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בומברדינו בומברדינו לא מחובר בומברדינו  משתמש פעיל 176 הודעות עד כה
בעיה מוכרת וכאובה.
אין בעיה עם שביתות, הכנות לתחרויות ספורט (נבחרת כדור - סל, אתלטיקה...) - רק סקי משפחתי כואב להם!
בכלל לא ברור לי אם מותר להוריד ציוני מגן בגלל נוכחות חסרה ובעיקר כאשר מדובר בחופשה משפחתית. שיענישו את ההורים אם הם רוצים - מה פתאום את הילדים.
בגלל חוזרי מנכ"ל מטופשים הגמישות הפורמלית של בית הספר שואפת לאפס. נסו לדבר עם המחנכת ולבקש שתעלים עין - אצלינו זה הצליח עם הגדול בתיכון ועכשיו נראה מה יהיה בחטיבה.
בהצלחה בסקי ןבבגרויות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. היות ואני "גדולה" בקישורים מצרפת קישור תגובה ל - 14 21/11/2007 12:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רינה ב לא מחובר רינה ב  משתמש פעיל 323 הודעות עד כה
הקישור שאני מצרפת מתחבר לכתיבה שלי הקודמת לגבי לימוד דרך לחברה בשם אי-טיצ'ר. ועכשיו למי שיש חשבון בבנק לאומי יכול לקבל הטבה זו דרך הבנק.
פתרון לבחינות הבגרות.jpg
פתרון לבחינות הבגרות.jpg(גודל:3.45KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. תחשבו על פסח... תגובה ל - 1 22/11/2007 16:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eduardox eduardox לא מחובר eduardox  משתמש פעיל 475 הודעות עד כה
גם אם יקצרו חופש בפסח, אפשר יהיה לנסוע.
בסוף מרץ 2007, תחילת אפריל השנה, נסענו כולנו ל-SOLDEN (הכולל קרחון ואז ניתן לגלוש כל השנה), אך השנה בסוף מרץ, כל המסלולים היו פתוחים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. תחשבו על פסח... תגובה ל - 16 23/11/2007 09:23 לתגובה קודמת
powder powder לא מחובר powder - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1721 הודעות עד כה
לדעתי יש כאן קודם כל שאלה של סדרי עדיפות : מה יותר חשוב, טיול וגיבוש משפחתי שלא יחזור לפחות ב 5 השנים האחרונות (צבא, טיול למזרח, נסיעות עם חברים וכו') או שתי נקודות בציון הסופי בבגרות.
אני בוחר באופצה הראשונה בכל מקרה, אבל אציג עוד מספר שאלות שאולי כדאי לבחון:
1- איך הציונים שלו עד עכשיו? האם הבגרויות שלו עד היום מעל 85?האם הוא תלמיד שמקבל באופן קבוע מעל 80-85 ב5 יחידות מתמטיקה, אנגלית, פיזיקה/כימיה? אם הוא במגמה של 4 יחידות מתמטיקה וכד', או אינו תלמיד עם ציונים מאוד גבוהים, הוא בכל מקרה יצטרך שיפורים ו/או מכינה אם ירצה ללמוד הנדסת חשמל בטכניון, רפואה או מדעי המחשב או כל דבר קצת יותר מבוקש. לשאר החוגים פסיכומטרי טוב מפצה בגדול.
קחו חוברת הרשמה לאוניברסיטה (או כנסו לאתר אינטרנט), תמצאו את נוסחת חישוב ציון הקבלה (ציון ה"סכם" זה נקרא הרבה פעמים) ותראו מה המשמעות של הפחתה של נקודה למישהו עם תעודת בגרות כמו שלו (המגן מהווה מחצית מהציון הסופי והוא בטח כבר נבחן בכשליש עד מחצית מיחידות הבגרות כך שההשפעה הסופית תיהיה נקודה עד שתיים)
2- מה הוא מעדיף? נראה לי שהוא מספיק גדול להביע דעה. אם הוא חושש מהבגרויות, אל תלחצו עליו, אבל אם הוא רוצה סקי, עדיף לצאת ולחזור עם כוחות מאשר לשבת ליד הספר עגמומי ולחלום על הסקי שהתפספס.
3- מה היחסים עם המחנכת/ שאר המורים? האם אפשר לסגור שהם יעלו ציון מגן ב3,4,5, נק' כדי שלמנהל יהיה מאיפה להוריד?
4- האם אתם מאמינים שהמנהל באמת יפגע בתלמיד, בממוצע של בית הספר כדי ליצור רושם על תלמיד שעוזב?
5- מה המסר שתם רוצים להעביר לו לגבי מה יותר חשוב בחיים, משפחה או ציון של מעריך חיצוני.
6- האם נראה לכם שהוא מסוגל להתגייס ולשפר את ציוניו כך שלהורדה של המנהל לא תיהיה השפעה? אפשר להציג זאת כתשלום שלו עבור החופשה
בכל מקרה, המון בהצלחה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:עדכון תחזית קצר - החום בוטל
להודעה הבאה:התרסקויות לא בא בחשבון!- יום