| 1. בעיה- תכנון חופשת סקי עם ילד תיכון שכרגע בשביתה |
20/11/2007 17:30  |
| |
אנדי |
4 הודעות עד כה |
|
|
אני רוצה להעלות כאם בפורום דילמה הקיימת עכשיו אצלי בבית ובטוח שקיימת בבתים של חלק מהמשתתפים בפורום זה.. :
אנחנו משפחה עם שלושה ילדים (17,15,10)שפעם בשנה יוצאים לחופשת סקי משותפת.
כולנו מאד אוהבים את הספורט וכל הקשור אליו וסופרים את החודשים/ימים/שעות לקראת החופשה.. ולהיות ביחד.
עוד בשנה שעברה הבטחתי ליהונתן בני הגדול (שבאופן כללי לא מרבה להתייחס לסביבה ביום-יום) שהשנה "בטוח" נצא לסקי.. ובמיוחד שזו השנה אחרונה שלו לפני הצבא..
מבין לבין, הילד כבר חודש וחצי בשביתה, מחליף יום בלילה, וידוע שלכשתיגמר השביתה, הוא יוכנס לטרוף דחוס של הכנה לבחינות ובחינות, לא ברורים לנו מועדי הבחינות ו/או באם יהיו חופשות בכלל - כאלה שיאפשרו לנו לצאת לסקי.
הנהלת בית הספר שלחה לנו עוד בתחילת השנה - "אזהרה" חמורה ש"לא נחשוב" על הוצאת הילד מבית הספר לחופשת סקי- דבר שיעלול לגרום לענישה בזכות הורדת נקודות בציוני המגן..
ועכשיו אנחנו בדילמה.
זו האפשרות האחרונה שלנו לצאת לחופשה משפחתית עם יהונתן לפני הגיוס .. ולהיות ביחד.
קיימת הבטחה שלי ליהונתן לצאת לסקי וברור שבלעדיו לא נצא -כולם..
איני יודע מה מה יהיה בבית הספר- מבחנים וחופשות (אם בכלל)
ולהוסיף על הכל - עוד משפחה (של חברים שיוצאים איתנו לסקי מידי שנה) מחכה (די עצבנית) להחלטתנו.
הבית גועש, רועש..חבל על הזמן.. והנה החלטתי לפנות אליכם:
מה דעתכם, מה אתם מציעים לעשות .???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 15. היות ואני "גדולה" בקישורים מצרפת קישור תגובה ל - 14 |
21/11/2007 12:54   |
| |
רינה ב |
323 הודעות עד כה |
|
|
הקישור שאני מצרפת מתחבר לכתיבה שלי הקודמת לגבי לימוד דרך לחברה בשם אי-טיצ'ר. ועכשיו למי שיש חשבון בבנק לאומי יכול לקבל הטבה זו דרך הבנק.
 |
| פתרון לבחינות הבגרות.jpg(גודל:3.45KB) |
|
|
|
|
|
| 17. תחשבו על פסח... תגובה ל - 16 |
23/11/2007 09:23  |
 |
powder - הנהלת הפורום |
1721 הודעות עד כה |
|
|
|
לדעתי יש כאן קודם כל שאלה של סדרי עדיפות : מה יותר חשוב, טיול וגיבוש משפחתי שלא יחזור לפחות ב 5 השנים האחרונות (צבא, טיול למזרח, נסיעות עם חברים וכו') או שתי נקודות בציון הסופי בבגרות.
אני בוחר באופצה הראשונה בכל מקרה, אבל אציג עוד מספר שאלות שאולי כדאי לבחון:
1- איך הציונים שלו עד עכשיו? האם הבגרויות שלו עד היום מעל 85?האם הוא תלמיד שמקבל באופן קבוע מעל 80-85 ב5 יחידות מתמטיקה, אנגלית, פיזיקה/כימיה? אם הוא במגמה של 4 יחידות מתמטיקה וכד', או אינו תלמיד עם ציונים מאוד גבוהים, הוא בכל מקרה יצטרך שיפורים ו/או מכינה אם ירצה ללמוד הנדסת חשמל בטכניון, רפואה או מדעי המחשב או כל דבר קצת יותר מבוקש. לשאר החוגים פסיכומטרי טוב מפצה בגדול.
קחו חוברת הרשמה לאוניברסיטה (או כנסו לאתר אינטרנט), תמצאו את נוסחת חישוב ציון הקבלה (ציון ה"סכם" זה נקרא הרבה פעמים) ותראו מה המשמעות של הפחתה של נקודה למישהו עם תעודת בגרות כמו שלו (המגן מהווה מחצית מהציון הסופי והוא בטח כבר נבחן בכשליש עד מחצית מיחידות הבגרות כך שההשפעה הסופית תיהיה נקודה עד שתיים)
2- מה הוא מעדיף? נראה לי שהוא מספיק גדול להביע דעה. אם הוא חושש מהבגרויות, אל תלחצו עליו, אבל אם הוא רוצה סקי, עדיף לצאת ולחזור עם כוחות מאשר לשבת ליד הספר עגמומי ולחלום על הסקי שהתפספס.
3- מה היחסים עם המחנכת/ שאר המורים? האם אפשר לסגור שהם יעלו ציון מגן ב3,4,5, נק' כדי שלמנהל יהיה מאיפה להוריד?
4- האם אתם מאמינים שהמנהל באמת יפגע בתלמיד, בממוצע של בית הספר כדי ליצור רושם על תלמיד שעוזב?
5- מה המסר שתם רוצים להעביר לו לגבי מה יותר חשוב בחיים, משפחה או ציון של מעריך חיצוני.
6- האם נראה לכם שהוא מסוגל להתגייס ולשפר את ציוניו כך שלהורדה של המנהל לא תיהיה השפעה? אפשר להציג זאת כתשלום שלו עבור החופשה
בכל מקרה, המון בהצלחה
|
|
|
|