כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. שק שינה vaude - kiowa light 220 2 15/12/2007 21:33 לתגובה הבאה
  BigDanny לא מחובר BigDanny  משתמש מתחיל 9 הודעות עד כה
שאלה לגבי השק שינה הזה:
יש עליו כמה מידות של טמפ':
komfort - +5
limit - 0
extreme -15

הבנתי שיש תקן אמריקאי ותקן אירופאי, בחנות מציגים את השק שינה הזה כשק של (-4).

למישהו יש הסבר לעניין?

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. שק שינה vaude - kiowa light 220 2 תגובה ל - 1 16/12/2007 00:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  fiction06 לא מחובר fiction06  משתמש פעיל 177 הודעות עד כה
שק השינה הזה בחיים לא מינוס 4
זה שק"ש קייצי בכלל שלא מתאים לתנאים חורפיים

http://www.vaude.de/hps/client/vaude/public/hxfront/index.hb s/outdoor/en
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. שק שינה vaude - kiowa light 220 2 תגובה ל - 2 16/12/2007 00:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כן את גם זה אני הבנתי...

השאלה היא מה הקטע של תקן אירופאי וכו...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. השק"ש בהחלט יכול להתאים גם לתנאים קרים. תגובה ל - 3 16/12/2007 08:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ירון ה. ירון ה. לא מחובר ירון ה. - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1964 הודעות עד כה
באופן כללי, יש כמה שיטות לדירוג טמפ' בשק"ש.
הראשונה,היא האמריקאית, בה היו נותנים את השקי שינה למטפסים,חיילים ובאופן כללי,אנשים שנמצאים הרבה בשטח, לפי הטמפ בהם הם היו נמצאים היו קובעים את הטמפ' שמומלצת לשק השינה הזה.

כמובן,שהנחת היסוד לכל השיטות היא שאתה ישן בתוך אוהל,על מזרון,שאתה לא לבוש יותר מדי ולא פחות מדי,שאין רוח, שאכלת מזון עתיר פחמימות, ושאתה יחסית עייף, חשוב להבין שלכל אלו,יש הרבה השפעה על כמה נעים יהיה לך.

הגיעו כמה חברות אירופאיות,שחברת באיגוד שנקרא ה EOG והחליטו שהתקן הזה אופטימי מדי, והגיוני שחיילים ומטפסים שרגילים להיות בתנאי קיצון, יהיו רגישים פחות מהגבר הממוצע שלא לדבר על האישה הממוצעת.

לכן,מה שעשו זה לקחת שתי בובות דמויות אדם,בעלות משקל דומה לגבר ואישה ממוצעים,חיברו אותם לחיישנים מיוחדים,הניחו אותם בתנאים קרים בתוך אותם שקי שינה,וקבעו תקן שמתחיל בין הטמפ שיהיה לאישה ממוצעת נעים בתוכו (במקרה של השק"ש הזה +5) ועד לטמפ' בה לגבר ממוצע יהיה נעים בתוכו (0 מעלות במקרה הזה) חשובת לדעת שבמקרה הזה יצא שבעצם שק שינה שנמדד בעבר ל -7, היום נמצא על -2 לגבר ו +3 לאישה.

לכן התרגום שאמרו לך בחנות הוא נכון,ואפילו קצת פסימי.
לי אישית יש שק"ש של ואודה, כבר למעלה מ6 שנים, הוא מוגדר ל -2 ,ויצא לי כבר לישון איתו בטמפ של סביב ה -7.

זהו,נראה לי
אם יש עוד שאלות בעניין,אשמח
ירון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. השק"ש בהחלט יכול להתאים גם לתנאים קרים. תגובה ל - 4 16/12/2007 11:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ראשית כל, תודה על התשובה!

השאלה היא - האם השק שינה הזה יתאים לניוזילנד בחודשים ינואר-מרץ
ולאוסטרליה בחודשים אפריל-יוני.
אני מדבר על לינה באוהלים או בבקטות.

לפי מה שאתה כותב החישוב שעשו נכון אבל קצת פסימי(ז"א שהוא מתאים למזג אויר קר יותר?) - איך בדיוק הגיעו לחישוב הזה בחנות? (לפי הנתונים שכתובים על השק?)

תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. השק"ש בהחלט יכול להתאים גם לתנאים קרים. תגובה ל - 5 16/12/2007 23:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ירון ה. ירון ה. לא מחובר ירון ה. - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1964 הודעות עד כה
כן, לפי הנתונים שכתובים על השק אפשר לתרגם את הטמפ מהשיטה האירופאית, הרעיון הוא להחסיר 5 מעלות לערך, ככה שאם כתוב עליו שהוא ל 0 הוא יסומן כ -5 לפי השיטה האמריקאית, אבל לדעתי השיטה האירופאית, היא אמינה יותר, אולי שווה לך לקחת שק"ש עבה יותר, אם אתה רגיש לקור, אני אישית רגיש והשק"ש שלי שמוגדר ל -3 לפי השיטה האירופאית, היה מצויין באוסטרליה בתקופה הזו.

אם אתה לא רגיש במיוחד ותקפיד על אוהל, מזרון ושאר התנאים,יתכן שהוא יעשה את העבודה.

ירון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. השק"ש בהחלט יכול להתאים גם לתנאים קרים. תגובה ל - 6 17/12/2007 01:38 לתגובה קודמת
תודה על הטיפים.

בכל מקרה מאחר ואני דיי סובל ממצבים של קור,
העדפתי להקדים תרופה למכה והחלפתי את השק ל-
K I O W A B A S I C 2 2 0.
הנתונים שלו:
# Comfort temperature (EN 13537): +1°C
# Limit temperature (EN 13537): -4°C
# Extreme temperature (EN 13537): -21°C

למרות שהוא טיפה כבד יותר(300 גרם) וטיפה גדול יותר,
לא שווה לסבול מקור לדעתי.

אני מאמין שעם השק הזה כבר לא תהיה שום בעיה.

שוב תודה על המענה המקצועי!

דניאל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:כיסוי לשק שינה
להודעה הבאה:בנזין לבן לבנזיניה?