כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. שבטים 26/12/2007 13:19 לתגובה הבאה
  mah לא מחובר mah  משתמש מתחיל 28 הודעות עד כה
היי לכולם.
אני מתכננת לטייל במזרח אפריקה (בעיקר קניה טנזניה אוגנדה ואתיופיה) לתקופה של חצי שנה כשהעניין העיקרי הוא בשבטים האפריקאים הנידחים ולא הספארי והטבע..
רציתי לדעת עד כמה זה הגיוני לתכנן טיול כזה- כי ממה שהבנתי הדגש באפריקה הוא דווקא על הטבע הפראי..
אני לא מעוניינת להצמד כל הזמן למדריך- עד כמה קשה לתקשר איתם- רק בעזרת אנגלית, ועד כמה קשה להתחבר אליהם ולחיות איתם לתקופות קצרות?
בנוסף- עד כמה קשה להתחבר לתיירים אחרים בעלי ג'יפ? אני לא אהיה עם אחד וזה הכרחי כדי להגיע אליהם...
ומבחינת זמן- לדעתכם אחרי חודשיים כבר ממצים את השבטים? עד כמה יש הבדל בין השבטים במדינות השונות? אני מעוניינת בחוויה תרבותית מגוונת..
אם יש גם המלצות לבקר שבטים ספציפים אני אשמח- עדיף לא את אלו שהתמסחרו ורגילים לתיירים...
תודה!

(אני אשמח לתשובה כמה שיותר מהר כי אני עושה כבר חיסונים וזה יעזור לי להחליט אם לקבוע טיסה לאפריקה או בכלל להודו)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. בבקשה, תענו לנו... תגובה ל - 1 26/12/2007 21:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  emargalit לא מחובר emargalit  משתמש מתחיל 8 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. שבטים תגובה ל - 1 26/12/2007 22:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ori_sela לא מחובר ori_sela  משתמש מתחיל 18 הודעות עד כה
יש מלא המלצות למלא מדריכים באתר תשלחי להם מייל ותבררי איתם
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. שבטים תגובה ל - 3 27/12/2007 00:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה אבל אני לא מעוניינת במדריך.. אני רוצה להיות עצמאית וחופשיה..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. שבטים תגובה ל - 1 27/12/2007 00:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  amirkonkol לא מחובר amirkonkol  משתמש מתחיל 8 הודעות עד כה
אם העניין הוא תרבות ולאו דווקא מעניין אותך חיות ונופים אולי כדאי שתנווטי את הטיול דווקא לכיוון ארצות קצת פחות בנאליות כמו נמיביה, מאלוי, זימבבואה, קמרון,אריתראה וכול'... בכל מקרה מן הסתם את תבחרי איך לעשות את הטיול ואם תרצי לראות שבטים (כמו אלו שבצפון קניה למשל) את תגיעי אליהם, פשוט צריך לחפש ולא ללכת על הדברים הרגילים שמציעים לתיירים... מה שכן, בטוח שיהיה לך יותר קל להגיע לשבטים כאלו באפריקה מאשר בהודו... אולי שווה לך גם לשלב התנדבות באחת מהמדינות שציינתי מקודם כדי ממש להכנס לדיאלוג עם מקומיים בלי תיווך של מדריכים...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. שבטים תגובה ל - 5 27/12/2007 10:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גיל גיל לא מחובר גיל - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 4839 הודעות עד כה
היי Smile
שבטים כמו שכתבת ניתן לבקר בעיקר באתיופיה ובצפון קניה. כלומר גם בטנזניה ואוגנדה הם קיימים, אבל חוץ משבטים מסויימים, את כמעט לא תרגישי שאת בשבט מסויים. אצל המסאיים, למשל, את בהחלט תדעי - כי הם חיים בדרך שלהם עם לבוש שלהם, אבל ברוב המקומות ההבדלים לא עד כדי כך חדים.
בזמן שיש לך, ועם קצת ביטחון כמטיילת, אני מאמין שלא תהיה לך בעיה להסתדר. הבעיה היחידה שאני רואה היא בשפה, אבל גם עליה חיוכיים וידיים עוזרים להתגבר. במקומך לא הייתי פוסל על הסף את רעיון המדריך, פשוט להגביל את זה למינימום ההכרחי. עשי מחקר גדול לפני שאת נוסעת, ותמצאי את המקומות אליהם את רוצה לנסוע לפני, כי לא ניתן כמעט לרדת בתחנה המרכזית ולשאול "איפה יש פה שבט". מצד שני ברוב הערים יש משרדי נסיעות של משרדי התיירות (בטנזניה זה נקרא cultural tourism), ושם יוכלו לתת לך קצת מידע (אבל ינסו לשדך לך מדריך).

וכמובן כמובן - אני מסכים עם אמיר לגבי התנדבות. את מוזמנת להתייעץ עוד בנושא הזה בפורום ההתנדבות Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. שבטים תגובה ל - 3 28/12/2007 22:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  iritbachi לא מחובר iritbachi  משתמש בינוני 60 הודעות עד כה
צפון קניה, אזור אגם טורקנה יכול לאפשר מפגש עם שבטים בצורה אותנטית. המדריך הוא בשביל לעשות טרק שם, מה גם שהאזור לפעמים יכול להיות לא הכי בטוח.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. שבטים תגובה ל - 7 29/12/2007 00:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Gili Gili לא מחובר Gili  משתמש פעיל 218 הודעות עד כה
יכול להיות שכשאומרים מדריך את חושבת על איזה מלוקק עם דגל ומגאפון?
כי לפעמים מדובר בבחור מקומי שמנסה להתחיל איזה פרוייקט או להרוויח קצת כסף לעצמו או לקהילה. אני דווקא התנסיתי במדריכים מאד חיוביים שהעשירו את החוויה המקומית שלי או הידע שלי, לפעמים אפילו אירחו אותי או סתם גרמו לי להרגיש יותר בנוח. אני לא אומרת שצריך להשתמש בזה תמיד אבל אולי לא כדאי לשלול זאת על הסף (בטח לא כאשר מדובר ב cultural tourism , שזו גם דרך לפיתוח קהילתי).
וכמובן - התנדבות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. שבטים תגובה ל - 8 29/12/2007 15:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Smile תודה לכל התגובות!
מדריך לא נשלל על הסף- אבל זה כן מרגיש לי פחות חופשיות ועצמאות- עד כמה זה אפשרי להצטרף למדריך ליום, להשאר בשבט לבד לכמה ימים, אח"כ לפגוש שם עוד מדריך ולהמשיך איתו לשבט אחר וכן הלאה? או אולי לקבוע מראש עם המדריך שנפגש בעוד מספר ימים חזרה בשבט.. (גם מבחינת חיסכון בכסף)
ממה שהבנתי רוב האנשים מבקרים 9 ימים בין שבטים שונים עם אותו המדריך ובזה הם מסתפקים. לדעתכם 3 חודשים רק לעבור משבט לשבט וקצת ערים זה זמן ארוך מדי בשביל להקדיש לזה?

אני מחפשת כבר הרבה זמן חומר קריאה על השבטים עבור תכנון וארגון הטיול, אני אשמח להמלצות על מקורות מידע לא חשוב על איזו מדינה (בנאלית או לא..). לא ברור לי למה אבל מצאתי כמות חומר מאוד מוגבלת (למעשה רק בסיפורי גולשים באתר מצאתי מידע רלוונטי- קישור למטה)

ואל דאגה התנדבות נמצא על הפרק! Very Happy
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. שבטים תגובה ל - 9 30/12/2007 10:16 לתגובה קודמת
גיל גיל לא מחובר גיל - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 4839 הודעות עד כה
אני לא יודע על מקורות מידע נוספים, אבל הייתי מנסה בסיפריות ממש (אבל זה לא נחשב - יש לי פטיש אליהן...). אני כן זוכר ספר שנקרא 23 מסעות בחמש יבשות שיש בו תיאור דרך אחד כזו באתיופיה. את יכולה להתקשר ללמטייל הקרוב אליך, לשאול אם יש, ואם כן - לבוא ולקרוא את התיאור (5-6 עמודים) בחנות. עוד משהו שיכול להיות מוצלח זה מגזיני תיירות למניהם.

מה שכן - זה מלמד אותך על הצורך במידע, אז כשתחזרי - נשמח מאד לפרסם את המידע שתכתבי Very Happy
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:קניה
להודעה הבאה:מחפש טיול לשבועיים

שאלות נפוצות - כללי

שאלות נפוצות: אפריקה - מזרח

שאלות נפוצות: אפריקה - צפון

מידע נוסף

שאלות נפוצות: אפריקה - דרום

דיברנו על זה בפורום

שאלות נפוצות: איי סיישל ומדגסקר

חיפוש מהיר