| 1. חודש בארה"ב- כמה יעלה לנו? |
31/12/2007 17:24  |
| |
chenarie |
28 הודעות עד כה |
|
|
|
שלום לכולם,
בן זוגי ואני מעוניינים לטוס מתישהו ביולי-אוגוסט (לא זמן אידיאלי לטיול, אבל הזמן האפשרי היחיד בגלל הלימודים שלו), ואחד היעדים שחשבנו עליהם הוא ארה"ב.
חשבנו על חודש בארה"ב, אולי בקראוון לאורך כמה שיותר מדינות, וכמובן להתחיל/לסיים בניו יורק, לפחות לכמה ימים. יש סיכוי שיהיה לנו מקום ללון בו במנהטן.
בתכלס, מה שהכי חשוב לנו, זו העלות הכספית. אני הייתי מעדיפה להוציא עד 12 אלף ש"ח לאדם, ואני לא יודעת אם זה משהו שבכלל אפשרי. מה אתם אומרים? הגיוני? אם צריך לקצץ בזמן זה אפשרי, אבל בכל זאת אשמח לשמוע כמה להערכתכם יכול לעלות טיול של חודש בארה"ב לזוג ברכב שכור/קראוון. חשוב לי לדעת, כדי שנוכל להחליט בהקדם האפשרי לגבי יעד הטיול שלנו.
תודה מראש על העזרה!
חן
|
|
|
|
|
|
| 4. חודש בארה"ב- כמה יעלה לנו? תגובה ל - 1 |
01/01/2008 07:05   |
| |
תמיר24 |
9 הודעות עד כה |
|
|
|
שלום חן
בעוד שבוע אטוס לחודש בארצות הברית, לטיול חוף אל חוף.
אני יכול לומר לך בוודאות - אין סיכוי בעולם שהעלויות תסתכמנה בכזה מחיר נמוך, אלא אם כן יש לך מקומות לינה בחינם.
לדעתי, טיול שבו חיים כמו זוג פאקירים ומתחשבנים על אוכל ועל שלוקים ממימייה פשוט לא שווה את זה, במיוחד לא במדינת ה"עיניים הגדולות", עם כל כך הרבה שופינג ואטרקציות מסביבך. כמובן, זו רק דעתי האישית בנושא, אבל היות ואת יחסית קרובה אליי בגיל, אני מאמין שאנחנו חושבים בערך באותו הראש...
טיול ב-12 אלף שקל זה תאילנד - חיים כמו מלכים, ונשארים עם מספיק עודף ביד לקנות ילד לאימוץ. בטח לא ארצות הברית, ובטח (וסליחה על ההערה השוביניסטית) לא לנשים, עם תאב קניות מאין כמוהן.
הכי טוב - חכו עם הטיול, תעבדו קשה, תחסכו משהו כמו 25 אלף שקל לפחות לבנאדם - וזה עוד יחסית מעט - ותטיילו כמו מלכים.
|
|
|
|
|
| 6. חודש בארה"ב- כמה יעלה לנו? תגובה ל - 1 |
01/01/2008 16:43   |
| |
dhz |
1855 הודעות עד כה |
|
|
חיברתי טיפ הנוגע לבעיה שלך.
שימו לב ש:
1. ניו יורק מאד יקרה יחסית לשאר המקומות בהם תלונו. מלון נורמלי עולה לפחות 200 דולר ללילה. כמוסן שיש אכסניות נער או הוסטלים אחרים שמוזילים את המחיר בהרבה.
2. טיבם של מחירים שהם עולים. המחירים שנקבתי בהם מתאימים לקיץ 2007, וסביר להניח שהם יתיקרו בקיץ הבא. לא מדובר במהפכה, אבל התיקרות במספר אחוזים היא סבירה. מחיר הדלק גם הוא עלול להתיקר. נדמה לי שכללתי קישור לאתר gasbuddy שנותן תמונה על מחירי הבנזין בתחנות לאורכה של ארה"ב.
3. 12,000 ש"ח לאדם, פרושו היום מעל $6,000 לשניכם, או מעל $200 ליום טיול. גם אם נוריד את ניו יורק מהחשבון (בגלל המגורים היקרים) זה יכול בקושי להספיק לפי:
$40 למכונית, $20 לדלק, $60 לאוכל, $80 ללינה וכל זאת בלי להתכלב.
נראה לי שאם תרצו ללכת על בטוח, תצטרכו לקחת בחשבון עוד $30 - $20 ליום לשניכם
בכל מקרה, ניו יורק תעלה לכם את רמת ההוצאה למרות שאין צורך ברכב שם.
|
|
|
|
|