| 1. המצב בקניה- קבוצת דיון |
02/01/2008 21:28  |
| |
cifnao |
88 הודעות עד כה |
|
|
|
אתם יודעים מה מאכזב אותי?
מאכזב אותי שבכל הפורום המכובד הזה אף לא אחד העלה את עיניין הכאוס העכשבי שמתחולל בקניה. הכאוס מתחולל כבר 5 ימים ויש יותר מ 300 הרוגים וכולם עוסקים במה היא העונה הטובה ביותר לטייל בזנזיבר וכיוצא בזה...
מעצם היותינו אנשים שמתעניינים באפריקה ולא בטיול עדרים במזרח או בדר"א, לדעתי עלינו להיות יותר מעורים ובאמת אכפתיים במה קורה ביבשת שאנו כל כך אוהבים, על אחת כמה עם מדינה כמו קניה.
עד כאן הקדמה הכרחית.
דעתי בנושא: אודינגה עשה טעות חמורה כאשר הכריז על עצמו כמנצח טרם נספרו כל הקולות. בהחלט יש מצב שהיו זיופים ובעקבותם קיבקי הושבע שוב, אך ההצהרה של אודינגה שימשה כזרז עצום לפרוץ המהומות.
ומי עושה את המהומות? מי בוזז, הורס, גונב, שורף, הורס את קניה כולה? אספסוף עלוב מהסוג הגרוע ביותר.
אם אכן היו זיופים- יש למחות ולהפגין עד שהאמת תצא לאור, אבל מדוע לעזזאל לבזוז ולהרוס?
כדאי להכנס לאתרים ולהבין יותר, המצב הוא מאוד מורכב, קיבקי הוא קיקויו, אודינגה הוא לאו, באלדורט נשרפו אנשי קיקויו, באלדורט יש רוב עצום לקלנג'ין, קלנג'ין ולאו כרגע נגד כל מי שהוא קיקויו, קיקויו הוא השבט הגדול ביותר בקניה, לאחריו הלאו, משבט הקלנג'ין ומהעיר אלדורט הגיעו טובי האתלטים בעולם.
בתקווה ותפילה שהכאוס הזה יגיע לסיומו, ויפה שעה אחת קודם.
|
|
|
|
|
| 3. בניגוד לעידו... תגובה ל - 1 |
05/01/2008 05:58   |
|
אני לא חושב שכל הכבוד לך. להיפך בוז לך ולא על העלאת הנושא אלא על
ההתנשאות המיותרת וחסרת הנימוס שהפגנת.
לטיול יש התחלה וסוף אבל החוויות נשארות לנצח
|
|
|
|
| 4. המצב בקניה- קבוצת דיון תגובה ל - 1 |
05/01/2008 13:03  |
|
|
אז מה נגיד בעצם? אני רציתי לעלות את הנושא לדיון מזמן אך הבנתי שאין לי הרבה מה להגיד בעצם. הייתי "שמחה" יותר ם מישהו מנאמני הפורם שנמצא כרגע בקניה יוכל לדווח. זיופים? נראה לי ברור. טעות להצהיר קודם? גם ברור. תקווה שיסתיים? בודאי. עצוב לי לחשוב על אותם המקומות שהייתי בהם הרוסים ושרופים ועל אנשים שאני מכירה עצובים וכואבים (אם כי למרבה המזל לא פגועים פיזית). כשהייתי בקניה לפני פחות משנה הייתי עדה לעצרת בחירות של אודינגה באוניברסיטה של נקורו. ממש "חגיגה דמוקרטית". אבל היה ברור שהעניין השבטי חשוב. חלק מאותם ששאלתי הביע תקווה שההנהגה הקיקויו תוחלף וחלק הצרו על כך שההשתייכות השבטית בכלל משחקת תפקיד. אבל יש לזכור שהיריבות השבטית קיימת מראשית המדינה (ולפניה) כך שאין לצפות שתימחה בקלפי.
ועוד הערה קטנה (אפרופו הטפות מוסר מיותרות): אודינגה הוא Luo, ומכיוון שסווהילית היא שפה פונטית כמעט לחלוטין, עדיף לפי דעתי לתעתק זאת בכתיב מלא כ"לואו" (עם שורוק בו' הראשונה וחולם בשנייה) למען הקל על ההגייה הנכונה.
|
|
|
|