| 1. מזרח אתיופיה |
07/01/2008 18:08  |
| |
1893 |
77 הודעות עד כה |
|
|
אני קוראת בפורום רק על צפון ודרום אתיופיה. מה קורה במזרח ? אין מה לראות שם? זה לא מקום ששווה להגיע אליו?
|
|
|
|
| 2. מזרח אתיופיה תגובה ל - 1 |
08/01/2008 16:14   |
|
אמנם הצפון (האיזור ההיסטורי, הנוצרי והירוק) והדרום (איזור השבטים) הם שני האיזורים היותר מפורסמים, אבל יש מה לראות גם במזרח ואפילו במערב.
לי אישית לא יצא לצערי להגיע להראר (העיר בקצה המזרחי), אבל היא אמורה להיות עיר-מצודה מוסלמית מעניינת מאד. כן יצא לי להגיע לפארק הלאומי אוואש והוא ממש מרשים מאד. הוא אמנם לא שופע כמו פארקים אחרים ביבשת, אבל הוא בהחלט מפצה בנקודות חן משלו - מפלים, הר געש שצופה על הפארק וגולת הכותרת - המעניינות החמים היפים בעולם (לפחות שאני מכיר ). כדאי לדעת שהטיול בפארק דורש רכב שטח...
בקיצור, המזרח מאופיין באוכלסיה יותר מוסלמית ולמעשה גם בפחות אוכלוסיה ויותר תופעות טבע ויש המון מה לראות...
"... מצאתי את עצמי עומד בראש תל טרמיטים ומשקיף במשקפת על תל טרמיטים אחר. ידעתי שאני עומד בראש תל טרמיטים, אבל התאכזבתי מכך שהדבר שהשקפתי עליו אינו קרנף לבן..." (דגלס אדמס, הזדמנות אחרונה לראות)
|
|
|
|
| 3. מזרח אתיופיה תגובה ל - 2 |
08/01/2008 23:36   |
| |
cifnao |
84 הודעות עד כה |
|
|
הראר- עיר מוסלמית. ג'וגל - העיר העתיקה מוקפת החומה.
אתר שימור עולמי.
צבועים שמסתובבים ברחובות בלילה.
ג'יג'יגה- בירת מחוז סומלי שוק גמלים יפיפה, נוף אנושי מדהים, מכניסי אורחים למופת, כולם עם זקנים כתומים.
פדיס, מידיגה: איזורי חקלאות צחיחים אנשי אורומו, חושות, פרות, גמלים, חמורים, עיזים...
אוואש נשיונל פארק: קודו, אנטילופיות, מפלים וכ'ו...
דברה זית- עיר האגמים.
דירה דאווה: "בירת המדבר" אווירה שאין בשום מקום אחר באתיופיה, רחובות ציוריים, מדבר, נהר חול.
|
|
|
|
|
|