כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מזרח אתיופיה 07/01/2008 18:08 לתגובה הבאה
  1893 לא מחובר 1893  משתמש בינוני 77 הודעות עד כה
אני קוראת בפורום רק על צפון ודרום אתיופיה. מה קורה במזרח ? אין מה לראות שם? זה לא מקום ששווה להגיע אליו? Shocked
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מזרח אתיופיה תגובה ל - 1 08/01/2008 16:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
safnir safnir לא מחובר safnir  משתמש בינוני 51 הודעות עד כה

אמנם הצפון (האיזור ההיסטורי, הנוצרי והירוק) והדרום (איזור השבטים) הם שני האיזורים היותר מפורסמים, אבל יש מה לראות גם במזרח ואפילו במערב.

לי אישית לא יצא לצערי להגיע להראר (העיר בקצה המזרחי), אבל היא אמורה להיות עיר-מצודה מוסלמית מעניינת מאד. כן יצא לי להגיע לפארק הלאומי אוואש והוא ממש מרשים מאד. הוא אמנם לא שופע כמו פארקים אחרים ביבשת, אבל הוא בהחלט מפצה בנקודות חן משלו - מפלים, הר געש שצופה על הפארק וגולת הכותרת - המעניינות החמים היפים בעולם (לפחות שאני מכיר Smile ). כדאי לדעת שהטיול בפארק דורש רכב שטח...

בקיצור, המזרח מאופיין באוכלסיה יותר מוסלמית ולמעשה גם בפחות אוכלוסיה ויותר תופעות טבע ויש המון מה לראות...

"... מצאתי את עצמי עומד בראש תל טרמיטים ומשקיף במשקפת על תל טרמיטים אחר. ידעתי שאני עומד בראש תל טרמיטים, אבל התאכזבתי מכך שהדבר שהשקפתי עליו אינו קרנף לבן..." (דגלס אדמס, הזדמנות אחרונה לראות)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מזרח אתיופיה תגובה ל - 2 08/01/2008 23:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  cifnao לא מחובר cifnao  משתמש בינוני 84 הודעות עד כה
הראר- עיר מוסלמית. ג'וגל - העיר העתיקה מוקפת החומה.
אתר שימור עולמי.
צבועים שמסתובבים ברחובות בלילה.
ג'יג'יגה- בירת מחוז סומלי Evil or Very Mad שוק גמלים יפיפה, נוף אנושי מדהים, מכניסי אורחים למופת, כולם עם זקנים כתומים.
פדיס, מידיגה: איזורי חקלאות צחיחים אנשי אורומו, חושות, פרות, גמלים, חמורים, עיזים...
אוואש נשיונל פארק: קודו, אנטילופיות, מפלים וכ'ו...
דברה זית- עיר האגמים.
דירה דאווה: "בירת המדבר" אווירה שאין בשום מקום אחר באתיופיה, רחובות ציוריים, מדבר, נהר חול.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מזרח אתיופיה תגובה ל - 1 09/01/2008 13:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  chicoloco לא מחובר chicoloco  משתמש מתחיל 20 הודעות עד כה
מזרח אתיופיה הוא ארץ אחרת משאר אתיופיה. אנשים שהיו בצפון אפריקה ובתימן אומרים שזה מזכיר. אני באופן אישי הרגשתי בבית הראר, השפה דומה מאד לערבית ואפשר להסתדר עם ערבית. יש פול, אוכלים סלט יש הרבה מסגדים. האווירה מאד חמימה ומכניסת אורחים. יש בהראר גם קהילה ישראלית (לא אתיופית) די גדולה ומכניסת אורחים. מאד נחמד לטייל סביב העיר להרגיש את אתיופיה המוסלמית. בדירדאווה לא עצרנו ממש אבל היא גם נראת נחמדה. הפארק באווש אמור להיות מרתק אבל צריך 4X4 כדי להכנס אליו.
לא כדאי להחמיץ את הרי באלה (דרום מזרח אתיופיה) טראקים מעולים ומעניינים מאד מבחינה תרבותית. אנחנו לקחנון טראק על סוסים מעיירה שנקראת דודולה. חוויה חד פעמית טשזוכרים לכל החיים. אם אתם בדודולה תנסו ליצוןר קשר עם מדריך בשם שיבר (shibru) הוא מדהים.
תהנו-= אין כמו אתיופיה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מזרח אתיופיה תגובה ל - 1 09/01/2008 23:14 לתגובה קודמת
  alexlaugh לא מחובר alexlaugh  משתמש בינוני 80 הודעות עד כה
היי

מזרח אתיופיה ...העיר האראר המדהימה...תערובת של תימן ואתיופיה הרבה גת, סמוסות מעולות, תה מדהים. הרר לא לפספס!!! ובלילה מלחמות בין תנים וכלבים. לא דומה לשום דבר!!! העיר מזכירה קצת את ירושלים העתיקה אך הרבה יותר יפה.

גם הקפה האתיופי השני באיכותו מגיע משם. המלצתי קפה במחוז קאפה במערב המדינה

אגב אשמח אם תוכלי בדרך חזרה להביא לי קצת קפה אתיופי טחון לאספרסו כיוון ששלי הולך להיגמר. עדיפות לTomoca אותו קונים בבית הקפה באותו שם בפיאצה...תאווה לחיך!!! אך גם אביסיניה הוא סביר.

אם יש לך עוד שאלות על אתיופיה...גרתי שם 8 חודשים...פחות טיילתי בבקשה

הוקוס פוקוס
אלכס 0524343964
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:"מתוייר" ו"העדר" לא תמיד מילים גסות
להודעה הבאה:מצרים

שאלות נפוצות - כללי

שאלות נפוצות: אפריקה - מזרח

שאלות נפוצות: אפריקה - צפון

מידע נוסף

שאלות נפוצות: אפריקה - דרום

דיברנו על זה בפורום