כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. בנזיניה או כהליה? 06/01/2008 10:12 לתגובה הבאה
  broch לא מחובר broch  משתמש מתחיל 42 הודעות עד כה
אנחנו מתכננים טיול של חצי שנה ומעלה לאיזור דרך המשי, התחלה בטורקיה וסיום בסין. על מה הייתם ממליצים, בנזיניה או כהליה ולמה? ושל איזו חברה ואיזה דגם?

תודה רבה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. בנזיניה או כהליה? תגובה ל - 1 06/01/2008 15:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  hillabar לא מחובר hillabar  משתמש מתחיל 12 הודעות עד כה
המידע שיש לי הוא מלפני 5 שנים שהייתי באיזור, אני מקווה שזה יעזור.

בעיקרון בנזיניה יותר עמידה בתנאי אקסטרים - חום, קור, גובה, להבה יותר חזקה. אבל היא יותר כבדה, ויש לה יותר נטייה להתקלקל בייחוד עם הדלק שיש באזור ארצות הסטן השונות. אם אתם מחליטים על בנזיניה אני ממליצה על MSR, דגם קלסי - whisperlite או international מכיוון שהדגם לא השתנה ב-15 השנים האחרונות ובמקרה של תקלה יהיה לכם קל למצוא חלפים בחנויות או אצל מטיילים אחרים. במקרה כזה על תשכחו לקנות replacement kit ופילטר דלק של מכוניות (ניתן להשיג בכל מוסך) כדי לסנן את הדלק לפני השפיכה למיכל.

אם אתם מחליטים על כהיליה, תדאגו לא לשהות בתנאים של אקלים קיצוני.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. ברור שכהליה! תגובה ל - 1 07/01/2008 21:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ירון ה. ירון ה. לא מחובר ירון ה. - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1956 הודעות עד כה
כהליה לדעתי, (כמו שאפשר לראות מההודעה הראשונה בדף הפורום) היא אמצעי הבישול הנוח, החסכוני, השקט, הזול והירוק ביותר.

לא הייתה לי בעיה איתה בשום תנאי מזג אוויר,החל מ 30 מעלות ועד ל9-,היא דורשת מינימום תפעול ותחזוקה.
חסרון יחיד? אם תעשו תחרות בישול עם בנזיניה או גזיה,תפסידו,שכן היא איטית יותר.

בארץ אפשר להשיג כרגע כהליות של טטונקה, לי אישית יש טרנגיה,אבל כבר לא מייבאים אותם לארץ, אז אם יזדמן לכם להגיע לשוודיה...לכו על זה.

מקווה שעזרתי,וששינתי את דעתכם לגבי הבנזיניה.

ירון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. ברור שכהליה! תגובה ל - 3 08/01/2008 10:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ירון, אני מסכימה איתך לגמרי, אבל..
הבעיה של כהליה מתחילה בטמפרטורות גבוהות (40 מעלות ומעלה) ו/או ירידה בלחץ אטמוספרי - כלומר המצאות בגבהים מעל 2000-2500 מטר.
מכיוון שיום חם באוזבקיסטן בקיץ יכול להגיע בכיף ל42 מעלות ומעלה, מתחילה להיות בעיה בשימוש בכוהל שטמפרטורת האידוי שלו היא בסביבות 50 מעלות. כמו כן מדובר באיזורים הרריים, וגובה כמו חום גורם לכוהל להתנדף. ולכן אני ממליצה על כהליה בדרך כלל אבל כשאין ברירה אחרת אז בנזיניה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. ברור שכהליה! תגובה ל - 4 08/01/2008 10:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תיקון שגיאה קל שלי - טמפ' רתיחה של אתנול 65. לא משנה את העובדה שהאפקטיביות שלה יורדת פלאים מעל 40 מעלות בצל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. תקנו אותי עם אני טועה... תגובה ל - 5 08/01/2008 16:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  עידן - צוות למטייל חיפה לא מחובר עידן - צוות למטייל חיפה  משתמש בינוני 92 הודעות עד כה
לי אישית אין יותר מידי ניסיון עם כוהליות בתנאים קיצוניים אבל ההגיון אומר לי שהטמפ' הגבוהה לא אמורה להשפיע יותר מידי.

ראשית אתנול בדרך כלל מגיע בריכוז של 95%-98% ובשביל להשתמש בו בכהליה אני מוהלים אותו, מה שמעלה את נקודת הרתיחה שלו.
דבר שני כל עוד האלכוהול נמצא במיכל סגור לטמפרטורה החיצונית אין כל השפעה על מכיוון שאין לו לאן להתנדף.
ברגע שאנו משתמשים בכהליה הליבה שלה, המכילה את האלכוהול, בכל מקרה מתחממת לטמפ' של הרבה מעל 65 מעלות כך שלעצם העובדה שבחוץ יש 40 מעלות אין כל השפעה... או אולי השפעה מינורית.

לפני כמה חודשים טילנו בירדן עם כהליה. ואף על פי שהיה מאוד חם בחוץ (לא יודע להגיד טמפ' מדוייקת) הכהליה עבדה מעולה. אנחנו לעומת זאת כמעט התנדפנו Smile

בגובה לא יצא לי להשתמש בכהליה. אבל חברים שטיילתי איתם במרכז האנדים (3500 - 5000 מ' בממוצע) טיילו עם כהליה ולא שמעתי מהם תלונות מיוחדות. להיפך, הם היו מרוצים מאוד מההגנה המעולה שהכהליה נותנת בפני הרוח.

הדבר המשמעותי ביותר שצריך לחשוב עליו בטיול עם כהליה זה במדינות מוסלמיות. שם קשה יותר להשיג אלכוהול.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. זמינות הדלק תגובה ל - 6 08/01/2008 17:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דורון דורון לא מחובר דורון  משתמש מתחיל 10 הודעות עד כה
אני חושב שהמרכיב הראשון בשיקול כאן הוא זמינות הדלק במקומות אליהם נוסעים ורק אח"כ לדון בעדיפות מסוימת.
יש עדיפות לבנזינה רב דילקית במקומות בהם אלכוהול לא זמין
יש יתרון ענק לכהליה מבחינת תחזוקה (אפס)

דורון http://fuel.papo-art.com
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. לגבי מהירות הבישול היחסית תגובה ל - 7 09/01/2008 02:38 לתגובה קודמת
  S K לא מחובר S K  משתמש בינוני 92 הודעות עד כה
יצא לי, ויותר מפעם אחת לראות גזיה מחממת יפה מאוד אבל מה, רגע לפני רתיחה כל העסק נשפך...כך שגם חוסר היציבות של הגזיה וכל מיני תקלות כאלה צריך לקחת בחשבון.

"שמרו את הטבע קרוב ללבכם...ומפעם לפעם טפסו על הר או בלו שבוע ביער. רחצו ונקו נפשכם." ג'ון מיור 1890
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:המלצה לספר נסיעות לתאילנד
להודעה הבאה:עזרה בחיפוש ציוד לBivouacs למקרי חירום