|
|
| 3. ברור שכהליה! תגובה ל - 1 |
07/01/2008 21:06   |
 |
ירון ה. - הנהלת הפורום |
1956 הודעות עד כה |
|
|
|
כהליה לדעתי, (כמו שאפשר לראות מההודעה הראשונה בדף הפורום) היא אמצעי הבישול הנוח, החסכוני, השקט, הזול והירוק ביותר.
לא הייתה לי בעיה איתה בשום תנאי מזג אוויר,החל מ 30 מעלות ועד ל9-,היא דורשת מינימום תפעול ותחזוקה.
חסרון יחיד? אם תעשו תחרות בישול עם בנזיניה או גזיה,תפסידו,שכן היא איטית יותר.
בארץ אפשר להשיג כרגע כהליות של טטונקה, לי אישית יש טרנגיה,אבל כבר לא מייבאים אותם לארץ, אז אם יזדמן לכם להגיע לשוודיה...לכו על זה.
מקווה שעזרתי,וששינתי את דעתכם לגבי הבנזיניה.
ירון
|
|
|
|
|
|
| 6. תקנו אותי עם אני טועה... תגובה ל - 5 |
08/01/2008 16:00   |
| |
עידן - צוות למטייל חיפה |
92 הודעות עד כה |
|
|
לי אישית אין יותר מידי ניסיון עם כוהליות בתנאים קיצוניים אבל ההגיון אומר לי שהטמפ' הגבוהה לא אמורה להשפיע יותר מידי.
ראשית אתנול בדרך כלל מגיע בריכוז של 95%-98% ובשביל להשתמש בו בכהליה אני מוהלים אותו, מה שמעלה את נקודת הרתיחה שלו.
דבר שני כל עוד האלכוהול נמצא במיכל סגור לטמפרטורה החיצונית אין כל השפעה על מכיוון שאין לו לאן להתנדף.
ברגע שאנו משתמשים בכהליה הליבה שלה, המכילה את האלכוהול, בכל מקרה מתחממת לטמפ' של הרבה מעל 65 מעלות כך שלעצם העובדה שבחוץ יש 40 מעלות אין כל השפעה... או אולי השפעה מינורית.
לפני כמה חודשים טילנו בירדן עם כהליה. ואף על פי שהיה מאוד חם בחוץ (לא יודע להגיד טמפ' מדוייקת) הכהליה עבדה מעולה. אנחנו לעומת זאת כמעט התנדפנו 
בגובה לא יצא לי להשתמש בכהליה. אבל חברים שטיילתי איתם במרכז האנדים (3500 - 5000 מ' בממוצע) טיילו עם כהליה ולא שמעתי מהם תלונות מיוחדות. להיפך, הם היו מרוצים מאוד מההגנה המעולה שהכהליה נותנת בפני הרוח.
הדבר המשמעותי ביותר שצריך לחשוב עליו בטיול עם כהליה זה במדינות מוסלמיות. שם קשה יותר להשיג אלכוהול.
|
|
|
|
| 7. זמינות הדלק תגובה ל - 6 |
08/01/2008 17:22   |
|
אני חושב שהמרכיב הראשון בשיקול כאן הוא זמינות הדלק במקומות אליהם נוסעים ורק אח"כ לדון בעדיפות מסוימת.
יש עדיפות לבנזינה רב דילקית במקומות בהם אלכוהול לא זמין
יש יתרון ענק לכהליה מבחינת תחזוקה (אפס)
דורון
http://fuel.papo-art.com
|
|
|
|
| 8. לגבי מהירות הבישול היחסית תגובה ל - 7 |
09/01/2008 02:38  |
| |
S K |
92 הודעות עד כה |
|
|
יצא לי, ויותר מפעם אחת לראות גזיה מחממת יפה מאוד אבל מה, רגע לפני רתיחה כל העסק נשפך...כך שגם חוסר היציבות של הגזיה וכל מיני תקלות כאלה צריך לקחת בחשבון.
"שמרו את הטבע קרוב ללבכם...ומפעם לפעם טפסו על הר או בלו שבוע ביער. רחצו ונקו נפשכם."
ג'ון מיור 1890
|
|
|
|