|
|
|
|
| 5. בגדול, אנחנו משתדלים שלא לפרסם פה בפורום תגובה ל - 1 |
07/01/2008 20:38   |
 |
ירון ה. - הנהלת הפורום |
1964 הודעות עד כה |
|
|
|
הודעות מסוג זה,שממליצות לקנות בחנויות מתחרות,לרבות מחו"ל.
בעיקר עקב העובדה שהאתר שבו נמצא הפורום הזה, יושב תחת רשת חנויות למטייל, שמוכרת את הציוד שאתה מזמין מאי.ביי.
בכל מקרה, תומר,אחד הכותבים הקבועים פה הזמין פעם מחו"ל ושילם לא מעט מכס, מה שהפך את הקניה מחו"ל להרבה פחות משתלמת,אבל זה היה המקרה שלו,לא יודע להגיד לך בדיוק.
|
|
|
|
| 6. לא הבהרתי את עצמי תגובה ל - 3 |
07/01/2008 21:35   |
|
|
ראשית , אני לא תומר שירון מדבר עליו, אבל כן חבר קרוב שלו.
נתחיל מכך שחוקי המכס בארץ ברורים ושקופים וניתן לראות מה ערך המכס על כל פריט ופריט באתר המכס. (חיפוש קצר בגוגל יתן לך אותו)
נעבור לשלב הבא והוא שעל דברים משומשים אין מכס, כלומר סחורה שאתה מזמין מ EBAY היא מאנשים שיכולים להכניס בפנים מכתב שאומר שזה משומש ואז אין מכס.
אבל אתה לא רואה את הבעיה כבר פה???
אתה קונה משהו משומש, ומזמין את זה מחו"ל איך אתה יודע שאין בזה פגמים שזה בדיוק מה שאתה רוצה. (אני אומר לך מנסיון שאומנם לא שלי אבל אמיתי לא פחות) אתה עלול לקבל משהו עם חור קטן פה, איזה נזק קטן שם, תיק שמהערכת גב שלו מכילה כל מיני חלקים לא מקוריים וכו'...
EBAY מבוסס על זה שאתה יכול להחזיר לבעלים , אבל המשלוח מפה חזרה לבעלים יעלה לך הרבה כסף פשוט לא שווה!!
אם אתה כל כך צריך משהו שאין בארץ (ולא חסר כאלה) לדעתי תזמין מחנות בחו"ל אבל כך בחשבון שאם יעצרו את זה במכס כן או לא זה כבר עניין של מזל יותר מכל דבר אחר. המחיר הסופי שלך לא יצא כל כך זול אז כך את זה בחשבון.
לסיכום, לא ממליץ לך להזמין מחול, אם מישהו יכול להביא לך זה כבר משהו אחר.
אבל אני קונה את הרוב פה בארץ המחירים סבירים ביותר.
|
|
|
|
| 7. בגדול, אנחנו משתדלים שלא לפרסם פה בפורום תגובה ל - 5 |
08/01/2008 13:50   |
 |
Tomer Segev |
13 הודעות עד כה |
|
|
|
אז אני התומר שירון כן מדבר עליו...
פריטים עקריים שהזמנתי:
שק שינה Super-Light endurance למינוס 21 (שפשוט אין אותו בארץ) ב"Sale"מיוחד מאוד מארה"ב.
המשלוח עלה 70 דולר (שזה הרבה...) ולהפתעתי נדרשתי לשלם עוד כ-80 דולר כדי לקבל את המוצר. אלו היו דמי המכס, שחויבתי לשלם - אחרת לא יכלתי לשחרר את זה מ-FedEx.
בשקלול הכולל (ואני מזכיר ששק השינה היה מחיר חיסול מיוחד במקור) המחיר יצא דומה מאוד למחיר שהיה יוצא בארץ (אם היו מוכרים את השק"ש פה).
אוהל Mountain 25 של TNF שהזמנתי: עלות משלוח סביב ה-80 דולר, וכנ"ל מכס.
יצא קצת יותר זול מאשר בארץ. לא שווה את הטירחה, במיוחד לאור העובדה שהמחירים קצת ירדו מאז. כמו כן מדובר בדגמים של שנה קודמת...
תיק קטן של OSPRAY : פשוט אין אותו בארץ, אבל מאוד רציתי אותו.
הזמנתי לחבר בארה"ב שאמור להביא לי אותו... (כדי לחסוך עלויות משלוח + מכס) ועדיין לא קבלתי את התיק...
המחיר (למרות שאני לא משלם לא מכס ולא משלוח) זהה למחיר תיקי יום שיש בארץ (מעל ל-400 ש"ח).
לגבי ציוד משומש: הסיכון גבוה מאוד!!!
אמנם אין מכס, אך נראה כי התכונה ה"ישראלית" משתלטת בעולם, ומסתירים מידע חשוב.
קניתי Gregory - Denaly pro אך הרצועת בטן לא באותה מידה של התיק, ולא באותה מידה של הרצועות חזה... אמנם מתאים לי, אבל זה מעצבן ומתסכל...
מה גם שלדעתי ב"אי-ביי" ברגעים האחרונים של המכרז, אנשים הקשורים למוכר משחקים מולך, ומעלים את המחיר למחיר הכי גבוה שאתה מוכן לשלם.
בנוסף יחסי המרת המטבע של "פיי-פאל" גבוהים.
לסיכום:
אם קצת הנחות,(שלא נדבר על חנות העודפים) המחירים פה מצוינים.
אם מביאים לך משהו מחו"ל זה מקצץ עלויות, אבל מכיל סיכון (לא יודעים מידות, איכות וכו, ויש סיכוי שיעצרו במכס).
כיום ניתן למצוא את המוצרים המובילים בארץ, כך שאין ממש צורך להזמין.
בברכה
|
|
|
|
| 8. בגדול, אנחנו משתדלים שלא לפרסם פה בפורום תגובה ל - 7 |
08/01/2008 15:26   |
|
לגבי מדיניות המכס:
המכיר הכולל של המוצר לשיקולי המכס הוא $50 כל דבר בפחות פטור ממס חדש או ישן.המחיר הוא המחיר המוצהר + עלות משלוח
מוצרים חדשים חייבים באותו גובה של מכס ומע"מ לפי הנחיות המכס.
מוצרים ישנים ואפילו משומשים חייבים במע"מ
לפעמים יש מזל וחבילות חומקות ועוברות ללא מכס אך חבילות גדולות בדרך כלל נבדקות
דורון
http://fuel.papo-art.com
|
|
|
|
|
| 10. תוספת... תגובה ל - 9 |
08/01/2008 17:18  |
|