|
| 2. מסלול מערב תגובה ל - 1 |
14/01/2008 22:03   |
|
|
הערות:
1. אין לי שום נסיון עם קרוואן. צריך לשאול את המנוסים האם לאסוף קרוואן ב-12:00 לצייד אותו לתכנן להגיע ללינה ביוסמיטי (מרחק 4+ שעות) זה סביר. מכל מקום, אתה מתכנן יומיים בס"פ שמתוכם זמן ניכר מוקצה להתארגנות על הקרוואן - האם זה מספיק לך?
2. יום 10/8: אם אתה בוגאס אתה לא יכול לנסוע לסן-דייגו ליום אחד ולהגיע ללינה ליד ציון.
3. ימים 12/08 - 13/08: מה כוונתך ב"קניון לאנד" ו"אגם לייק"? האם אתה מתכוון לקניון אגם פאוול וקניון אנטילופ הסמוך?
4. נראה לי שצריך קצת לשחק עם הקצאת הימים: יומיים לכביש 1 כולל דברים באיזור סנטה קרוז זה די צפוף. מצד שני 3 ימים לגרנד קניון - אף שטרם הייתי, אני חושב שזה מוצדק רק אם מתכננים טיולים רגליים יותר רציניים.
5. אני לא מומחה לצפון מזרח, אבל ביקור בניאגרה ונסיעה עד ניו-יורק ביום אחד נשמע לי לא סביר.
|
|
|
|
|
| 4. הערותי למסלול תגובה ל - 1 |
17/01/2008 19:02   |
|
להלן הערותיי:
1. אם קבלת הקרוואן היא בשבת, אין צורך לתאם שום דבר ביום שישי ואיש ממילא לא יגיד לך דבר. רק בשבת בבוקר עליך להתקשר ואז יוכלו להגיד לך באיזו שעה להגיע.
2. 2/8/08 - יום שבת. הסיכוי שתקבלו את הקרוואן בשעות הצהריים, תבצעו את כל הליך הלימוד, הבדיקות וההתארגנות הנדרשת (כולל אפשרות לעיכובים במהלך הקבלה) ואז תבצעו קניות, ואז תצאו בנסיעה לכיוון יוסמיטי וגם תגיעו לשם בשעה סבירה (כלומר לפני חצות הלילה), קלושה עד אפסית. מניסיון - אל תתכננו כמעט כלום ליום קבלת הקרוואן מלבד הליך הקבלה עצמו (כולל רזרבת זמן לתיקון תקלות המתגלות בבדיקה), קניות וסידורים.
ההנחה שלי - תוכלו לצאת לכיוון יוסמיטי רק ביום ראשון בבוקר.
3. לגבי ההמשך אחרי לוס אנג'לס - אתה צריך להחליט. או לנסוע לווגאס ואחריה לפארקים של יוטה ואריזונה, או לסן-דייגו שזה בכיוון אחר לגמרי.
אם אתה נוסע לזאיון דרך לאס-ווגאס, זו חתיכת נסיעה: 433 מייל. יום מאד ארוך. ואתה נוסע בקרוואן. לא בפרארי.
4. אם תחליט לנסוע לסן דייגו, לא תוכל לבקר בה וגם לנסוע ולהגיע לפארק זאיון באותו יום: זה כמובן לא הגיוני מבחינת המרחק ולא הגיוני מבחינת כיווני הנסיעה. ממליץ שתקדיש לסן-דייגו כמה שאפשר אבל כמובן לא פחות מיום. ואז, מסן-דייגו, האפשרויות לגבי המשך המסלול הם כדלקמן:
א) לצאת מסן-דייגו לכיוון לאס-ווגאס דרך כביש 15 אבל לא להגיע לווגאס אלא להתחבר לכביש 215 ולהמשיך במסלול מעגלי לכיוון הובר-דאם, לייק מיד (אני מניח שבביטוי אגם לייק התכוונת ללייק-מיד), גרנד קניון, קניונלאנדס פארק, ברייס קניון פארק, זאיון פארק, וחזרה ללאס-ווגאס.
ב) אפשרות שנייה היא לנסוע מסן-דייגו דרך כביש 8 (קצר יותר) או דרך כביש 10 לכיוון פיניקס אריזונה ומשם בכביש 89 לגרנד קניון, ואחרי הגרנד להמשיך צפונה לקניונלאנדס, מערבה ודרומה לברייס, אחריו לזאיון ובסוף ללאס-ווגאס. את ה"קפיצה" להובר-דאם וללייק מיד אפשר לעשות באחד הימים במסגרת השהייה בלאס-ווגאס - ולחזור אליה אחר כך.
5. מצטרף למה שנאמר כאן ע"י אורי: אין צורך בשלושה ימים לטובת הגרנד-קניון אם לא יוצאים לטרקים מיוחדים וראפטינג... יום אחד מספיק.
6. ביום החזרת הקרוואן אל תארגן לך טיסה לפני שעות אחה"צ (הייתי ממליץ לא לפני 1500). לפעמים יש עיכובים בהחזרה, ועוד צריך להגיע לשדה התעופה בשעה סבירה.
בהצלחה, דוד
דוד פרנקל.
///"לטייל בקרוואן" - הבלוג שלי (סיפורי מסע, מידע, טיפים, המלצות ודעות בקשר לטיולים בכלל וטיולים בקרוואן - בפרט):
http://blog.tapuz.co.il/caravan
|
|
|
|
| 5. הערותי למסלול תגובה ל - 4 |
17/01/2008 19:16   |
|
|
דוד, אני לא חושב שידידנו התכוון להגיע לפארק קניונלנדס (Canyonlands NP) אלא בלבל את השם אם משהו אחר (אולי קניון אנטילופ?). קניונלנדס מקום יפה, אבל כדי להגיע עד לשם כדאי להוסיף 3 ימים למסלול ולראות גם את ארצ'ס, ואתרים אחרים במזרח יוטה. מסגרת הזמן כפי שכתובה בהודעה הראשונה לא מאפשרת את זה.
|
|
|
|
| 6. הערותי למסלול תגובה ל - 5 |
17/01/2008 19:27   |
|
אני מסכים לגבי הריחוק של קניונלנדס ומסכים שאם מגיעים עד שם כדאי לכלול גם את ארצ'ס בטיול. ובאמת צריך עוד זמן. אולי על חשבון הגרנד-קניון?
בהנחה שכל אחד רוצה דברים אחרים וחזקה עליו שהוא יודע מדוע רצונו דווקא לבקר במקום הזה ולוותר על המקום ההוא - החלטתי הפעם לא להמליץ היכן כדאי לבקר. השתדלתי פשוט לקחת את המקומות כפי שנכתבו (נכתב "קניון לאנד") ולהציב אותם במסלול וכיוון הגיוני.
אם כוונתו למקום אחר - אני מניח שנקבל כאן תיקון ואז נוכל להתייחס בשנית.
דוד
דוד פרנקל.
///"לטייל בקרוואן" - הבלוג שלי (סיפורי מסע, מידע, טיפים, המלצות ודעות בקשר לטיולים בכלל וטיולים בקרוואן - בפרט):
http://blog.tapuz.co.il/caravan
|
|
|
|
|
|
|
|
| 11. הערותי למסלול תגובה ל - 8 |
24/03/2008 11:25   |
| |
_oc |
311 הודעות עד כה |
|
|
עקרונית לגבי המסלול המעודכן הגיוני ואני דווקא בין התומכים לתת מרווח נשימה באיזור הפארקים ולא מירוץ מהיר
אתייחס ליום קבלת הקרוואן - הנקודות העקריות שיש לתת להן את הדעת ביום זה הן:
1. הזמן האבוד בסוכנות הקרוואנים - לא ציינת באיזו חברה אתם שוכרים (ויש הבדלים מבחינת שעות הקבלה) אנחנו שכרנו מקרוז אמריקה התיצבנו לפני 12 ויצאנו משם אחרי 17 ולכן היה צורך בשינוי תכניות היום הראשון. נקודה נוספת לא ידוע לי מה הרכב המטיילים (ילדים) אבל תתארגנו על אוכל ונישנושים לזמן ההמתנה.
2. סופרמרקט ראשון - אחרי קבלת הקרוואן יש להסתער על סופרמרקט וזו אחת הקניות החשובות בנסיעה (אפשרי להכין מראש רשימת קניות)שוב כיון שלא ציינתם איפה שוכרים אני לוקחת בחשבון שזה באיזור OAKLAND ופה קיימת בעייה כי רוב סניפי וולמארט הקרובים אינם סניפים של אוכל (אנחנו טעינו ונכנסנו לכזה סניף - קנינו הכל למעט אוכל והיינו צריכים להשלים למחרת). הפתרונות האפשריים הם סניף וולמרט סופרסנטר שנמצא צפונית במרחק כ 40 מייל מאיזור OAKLAND (מצורף קישור של הסניף) או כל חנות מזון אחרת אבל חשוב לבצע חיפוש עבור חנויות עם קטגוריית Grocery (מצורף חיפוש לדוגמא) - מובן שאם תחנת ההשכרה שלכם במקום אחר הרי שתתעלמו מהנ"ל
3. קמפינג ראשון - הסבירות שתגיעו עד יוסמיטי ללילה הראשון קטנה מאד. ממליצה לחפש מראש קמפינג "על הדרך" ברמה גבוהה - זהו לילה ראשון של התארגנות והכרת הרכב (כמובן שאם זה אינו טיול ראשון שלכם ב RV יהיה יותר פשוט)
|
|
|
|
|
|
| 14. הערותי למסלול תגובה ל - 12 |
30/03/2008 00:03   |
|
|
דוד - האם תוכל להסביר על סמך מה החלטתם לנסוע מלייק פאוול לציון, משם לברייס ומשם שוב לציון. מדוע לפצל את הביקור בציון לשנים?
הגיאוגרפיה אומרת שהכי הגיוני, אחרי לייק פאוול לנסוע לברייס ואח"כ לציון. כך גם תכננת בתכנית הקודמת שכתבת.
|
|
|
|
|
| 16. הערותי למסלול תגובה ל - 15 |
30/03/2008 22:24   |
|
|
תראה, בטיול משפחות ובטיול עם קרוואן אין לי נסיון. רוב ההערות שיש לי אלה דברים שכבר נאמרו כאן. אני אחדד רק נקודה אחת:
בימים 11-17/8 אתם מקדישים 7 ימים לגרנד קניון, לייק פאוול, ברייס וציון. ממה שהתרשמתי כאן בפורום, משפחות רבות מקצות 4-5 ימים לקטע זה. לא שאין מה לעשות ב-7 ימים, אבל השאלה היא איך אתם חשבתם לנצל את הזמן. לדוגמא, ציון זה פארק עם הרבה מאד מסלולי הליכה רגליים. אשתי ואני כבר בילינו שם 5 ימים ועדיין לא ראינו את כל חלקי הפארק. אם אתם אוהבים מסלולי הליכה יותר אתגריים אז בהחלט להשאר שם יותר מיום יתאים לכם. מצד שני, אם אתם מעוניינים רק לעשות כמה טיולי הליכה קלים ולא יותר, אז אין טעם להשאר יותר מיום. כך גם לגבי ברייס, ואני מניח שנכון גם לגבי הגרנד קניון (שבו אני עומד להיות במאי הקרוב).
|
|
|
|
|
|
| 19. קמפינג בלאס ווגאס תגובה ל - 18 |
03/04/2008 08:38   |
| |
_oc |
311 הודעות עד כה |
|
|
קיימות מספר אפשרויות -
קמפינג של רשת KOA נמצא במתחם מלון סירקוס סירקוס בצפון הסטריפ, יתרונות - מיקום, שירות, בריכת שחיה קטנה + סאונה, חסרונות - מגרש חנייה גדול מאספלט, מחיר יקר, בסמיכות יש אתר בנייה של מלון חדש (נכון לספטמבר לא ברור לי מה קורה היום)
קמפינג OASIS - דרומית לשדה התעופה LAX צמוד ליציאה 33 של כביש 15, יתרונות - מאד מרווח ומפנק עם הרבה מאד פעילויות, מחיר הגיוני. חסרונות - מרחק מהסטריפ (ישנו שאטל), קרבה לכביש 15 לא ברור לי אם מפריע.
לאורך כביש 582 BOULDER HYW - מגוון קמפינגים פרטיים ברמות שונות (לדוגמא sam's RV park, יתרונות מחיר!!, חסרונות - מיקום!!
אנחנו בחרנו ב KOA היינו 2 לילות ובמחשבה לאחור מבחינתנו בחירה נכונה. מאד תלוי ההרכב המשפחתי, זמן השהות ומטרת הטיול (התמקדות בסטריפ או גם מנוחה וחופש)
|
|
|
|
|
|
| 22. מסלול סופי 0 תגובה ל - 21 |
07/05/2008 00:24   |
|
|
כפי שכתב אלון בלילות באיזור ציון שווה ללון בספרינדייל. בעיקר אם אתם עם קרוואן - הדרך בין ציון למאונט כרמל היא מפותלת ובמהלכה יש מנהרה שרכבים גדולים לא יכולים לעבור בה באופן חופשי, אלא נדרשים לחכות בצד עד שהיא נפתחת לתנועה חד כיוונית. זה גם עולה 15$ (או סכום דומה). אם הקמפ שלכם יהיה במאונט כרמל זה תצטרכו לעבור את הפרוצדורה הזו 3-5 פעמים.
|
|
|
|
| 23. מסלול סופי 0 תגובה ל - 20 |
07/05/2008 07:50   |
| |
_oc |
311 הודעות עד כה |
|
|
המסלול שלכם מאד דומה למסלול שלנו למעט העובדה שאנחנו עשינו מעגלי מסן פרנסיסקו ולכן יוסמיטי היה אצלנו בסיום
מספר הערות:
רצ"ב המסלול הסופי כפי שגיבשנו עפ"י כל ההמלצות
02/08/2008 ס.פ יוסימיטי יוסימיטי - האם זהו היום בו אתם לוקחים את הקרוואן - זמן הקבלה תלוי בחברה וצריך גם להקדיש זמן לקניות ראשונות והתארגנות - לא בטוחה שתגיעו ללינה ביוסמיטי עצמו ומעבר לכך כיון שמדובר על לילה ראשון בקרוואן (האם פעם ראשונה שלכם??) שווה להיות בקמפינג עם חיבורים
03/08/2008 יוסימיטי יוסימיטי יוסימיטי - לינה בקמפינג בוואלי? האם הזמנתם?
04/08/2008 יוסימיטי כביש 1 כביש 1 - האם עוזבים את יוסמיטי בבוקר או אחה"צ - ישפיע עד לאן תגיעו
05/08/2008 כביש 1 כביש 1 - לא ברורה לי החלוקה לאורך כביש 1 - אם תפרטו ניתן יהיה להמליץ על קמפינגים. ממליצה לא לוותר על פוינט לובוס
06/08/2008 כביש 1 כביש 1 - - כנ"ל
07/08/2008 כביש 1 ל.א - לינה קורונה - מה התכנית בל.א. - למה לינה בקורונה - נצלו את העובדה שאתם עם קרוואן ותתנידו לפי האטרקציות - פקקי התנועה מטורפים. _מותר לכם לנסוע בנתיבי התנועה ל 4 נוסעים ומעלה...)
08/08/2008 ל.א ל.א - לינה קורונה - כנ"ל
09/08/2008 ל.א יהושע - לינה יהושע. -
10/08/2008 יהושוע ויליאמס - לינה ויליאמס - מדוע לא לינה בגראנד ורצוי להזמין מקום מראש (יש קמפינג עם חיבורים Grand Canyon Trailer Village ויש של NP ללא Mather Campground)
11/08/2008 גראנד קניון גראנד קניון - לינה ויליאמס כנ"ל
12/08/2008 וליאמס אגם פאול - לינה פייג'
13/08/2008 אגם פאול אגם פאול - לינה פייג'
14/08/2008 אגם פאול ברייס - לינה ברייס - האם יציאה בבוקר - מומלץ הקמפינג בתוך ה NP
15/08/2008 אגם פאול - ציון -לינה מאונט כרמל - כנראה הכוונה ברייס - ציון - מדוע לינה במאונט כרמל ולא בציון קמפינג של NP
16/08/2008 ציון ציון -לינה מאונט כרמל - לינה בציון כמו לילה קודם
17/08/2008 ציון ל.וגאס - לינה סירקוס סירקוס - ראה התיחסותי בשרשור זה
18/08/2008 ל. ואגס ל.וגאס - לינה סירקוס סירקוס
19/08/2008 ל. ואגס ל. וגאס - לינה סירוס סירקוס
20/08/2008 ניו יורק ניו יורק - לינה JFK - לא ברור לי למה לינה בJFK אבל שיקול שלכם
אשמח להוסיף מידע ככל שתזדקקו
|
|
|
|
|
|
|
|