| 1. שאלות בנושאי לבוש, לפני קנייה |
20/01/2008 20:17  |
| |
kunafer |
2 הודעות עד כה |
|
|
|
[FONT=Times]שלום לכולם
שמי שי ואני חדש בפורום.
(אם הגופן ממש גדול אני פשוט חדש אז אני לא מכיר את הגדלים)
ברצוני לשאול אותכם מספר שאלות לפני שאני ניגש לקנייה ביגוד:
1. האם מכנסיים אשר עשויות מנילון בלבד, יחממו אותי בזמן אצירות בטיולי יום? אני לא מדבר על מזג אוויר קר במיוחד אבל יום חורף רגיש בצפון. אני בדרך כלל כרגע הולך או עם איזה טרנינג או עם איזה מכנס בד פשוט. אם יש לכם הצעות איזה מכנסיים או על חנויות עודפים שמוכרים בזול אשמח לשמוע.
2. קניתי לא ממזמן חולצות טרמיות של Aztec equator thermal. הבעיה היא שאני לא רוצה להרוס את החולצה(מן הסתם היא עולה יותר מאשר סתם טי שירט) אבל במהלך הפעילות חם לי. למשל הלכתי איתה באזור של צמחייה צפופה(המון ענפים וכו' אבל בכל זאת במקום גבוה בארץ והיה שם די קר אם הינו נשארים במקום כמה זמן) ואני רואה עכשיו שחלק מן התפרים התחילו להיפרם. השאלה בעצם היא מה עושים? האם יש חולצות "סופר נושמות" ולא מיתקלות שלא יהיה לי אכפת להרוס אותם, או שהכי טוב זה סתם חולצת טי שירט פשוטה מעל הטרמית?
3. יש לי פליז מהצבא(אתם מכירים, אלו בקניות המשוטפות של איזה סוף קורס) היא דו צדדית ועלתה לי בסביבות ה100 שח. האם מישהו יכול להעריך פחות או יותר את רמת הבידוד שלה?(לא ביחס של משקל כי ברור שהיא כבדה הרבה יותר(הפליז שלי שוקל קילו בארך) האם הוא שהווה ערך למיקרו פליז, פליס 100 או כל דבר אחר? השאלה היא בשביל שאוכל לדעת האם אני צריך כרגע משהו אחר(לפי המלצות שהיו פה בפורום). ואם אי אפשר לדעת סתם ממה שאמרתי אז פשוט אפשר להגיד שלא יודעים זה בסדר.
4. חשבתי לקנות כפפות בסביבות ה150 שח. אני צריך שהם יחממו אותי בקור של חורף ישראלי באזורים קרים כמו רמת הגולן או הנגב, בנוסף שלא יתבלו לי מהר(אם אני מזיז צמחיה, אם אני נופל על אבן או אם אני צריך לעלות איזה סלע וצריך להאחז עם הידיים) והייתי שמח שיהיו גם נגד רוח או שזה ממש יוריד מהרגש באצבעות ואז אולי זה לא שווה את זה. חשבתי על משהו בסגנון ה Salewa Protect WindStoppe, Lowe Alpine Power Stretch, Lowe Alpine Ascent,Columbia Fall Line Rider Soft Shell. בנוסף האם שווה להוסיף עוד 80 שקל ולקנות משהו בסגנון The North
Face Pamir Windstopper?
או האם בכלל לא שווה להשקיע בשביל הקור שבארץ ובסוף לקנות איזה משהו ב40 שקל?
5. סתם לידע כללי, הכפפות ההלו מנדפות זעה כמו שצריך או שאם אני כבר מזיעה עדיף ללא כפפות בכלל?
|
|
|
|
| 2. שאלות בנושאי לבוש, לפני קנייה תגובה ל - 1 |
23/01/2008 21:10  |
| |
S K |
92 הודעות עד כה |
|
|
הרבה שאלות....
אנסה לענות בקצרה:
. האם מכנסיים אשר עשויות מנילון בלבד, יחממו אותי בזמן אצירות בטיולי יום? אני לא מדבר על מזג אוויר קר במיוחד אבל יום חורף רגיש בצפון. אני בדרך כלל כרגע הולך או עם איזה טרנינג או עם איזה מכנס בד פשוט. אם יש לכם הצעות איזה מכנסיים או על חנויות עודפים שמוכרים בזול אשמח לשמוע.
לא. מכנסיים עשויות ניילון לא יחממו אותך, אם ההליכה לא מחממת אותך מה שלרוב קורה קח גטקס טרמי דק מתחת.
מכנסיים עבים יותר יספקו לך מענה טוב יותר לקור.
2. קניתי לא ממזמן חולצות טרמיות של Aztec equator thermal. הבעיה היא שאני לא רוצה להרוס את החולצה(מן הסתם היא עולה יותר מאשר סתם טי שירט) אבל במהלך הפעילות חם לי. למשל הלכתי איתה באזור של צמחייה צפופה(המון ענפים וכו' אבל בכל זאת במקום גבוה בארץ והיה שם די קר אם הינו נשארים במקום כמה זמן) ואני רואה עכשיו שחלק מן התפרים התחילו להיפרם. השאלה בעצם היא מה עושים? האם יש חולצות "סופר נושמות" ולא מיתקלות שלא יהיה לי אכפת להרוס אותם, או שהכי טוב זה סתם חולצת טי שירט פשוטה מעל הטרמית?
לא לובשים שום ביגוד כותנה מעל או מתחת חולצה טרמית, דברנו על כך רבות , חפש תחת השם "שיטת השכבות"
מעבר לכך ביגוד לטיול נועד לטיול ולכן הסביות שהוא יהרס במהלך טיול הוא לא נמוך, עם זאת כדאי תמיד לשמור על הציוד מבלי להכנס לפאניקה.
3. יש לי פליז מהצבא(אתם מכירים, אלו בקניות המשוטפות של איזה סוף קורס) היא דו צדדית ועלתה לי בסביבות ה100 שח. האם מישהו יכול להעריך פחות או יותר את רמת הבידוד שלה?(לא ביחס של משקל כי ברור שהיא כבדה הרבה יותר(הפליז שלי שוקל קילו בארך) האם הוא שהווה ערך למיקרו פליז, פליס 100 או כל דבר אחר? השאלה היא בשביל שאוכל לדעת האם אני צריך כרגע משהו אחר(לפי המלצות שהיו פה בפורום). ואם אי אפשר לדעת סתם ממה שאמרתי אז פשוט אפשר להגיד שלא יודעים זה בסדר.
לא ברור איזה פליס יש לך אבל לא ניתן להשוות בין פליסים כיוון שחלק מהעניין בפליס הוא משקל ונפח נמוכים אם יש לך פליס עבה כבד וחם אז הוא כבד עבה וחם.
4. חשבתי לקנות כפפות בסביבות ה150 שח. אני צריך שהם יחממו אותי בקור של חורף ישראלי באזורים קרים כמו רמת הגולן או הנגב, בנוסף שלא יתבלו לי מהר(אם אני מזיז צמחיה, אם אני נופל על אבן או אם אני צריך לעלות איזה סלע וצריך להאחז עם הידיים) והייתי שמח שיהיו גם נגד רוח או שזה ממש יוריד מהרגש באצבעות ואז אולי זה לא שווה את זה. חשבתי על משהו בסגנון ה Salewa Protect WindStoppe, Lowe Alpine Power Stretch, Lowe Alpine Ascent,Columbia Fall Line Rider Soft Shell. בנוסף האם שווה להוסיף עוד 80 שקל ולקנות משהו בסגנון The North
Face Pamir Windstopper?
או האם בכלל לא שווה להשקיע בשביל הקור שבארץ ובסוף לקנות איזה משהו ב40 שקל?
רצוי להוסיף קישורים לציוד שאתה מתעניין בו אחרת אנחנו אנו נבזבז זמן בחיפושים מיותרים.
כפפו שפוטות יעשו את העבודה לא פעם, אם אתה רוצה להשקיע זה מצויין וקח לך עם מעטה בכף היד והאצבעות לעמידות כנגד שחיקה.
שוב, ראה את התייחסות לעיל, ציוד טיולים נועד להשתמש בו ואם אתה כ"כ חושש מפגיעה בו קנה משהו פשוט וזהו.
"שמרו את הטבע קרוב ללבכם...ומפעם לפעם טפסו על הר או בלו שבוע ביער. רחצו ונקו נפשכם."
ג'ון מיור 1890
|
|
|
|