היבשת שמתחת - אוסטרליה הענקית עם הערים השוקקות והמדבריות המהפנטים, ניו זילנד עם הירוק והכבשים, וכל איי גן עדן מסביב - לא פלא שלמטיילים אף פעם לא נמאס מהאיזור הזה. צריכים עצות לטיול בדרום הפסיפיק? זה המקום בשבילכם!
שלום,
אני חייבת עזרה בהתלבטות שמלווה אותי לאחרונה.
אני מתכננת לטוס בסביבות יולי לטיול סובב עולם
קנדה וארה"ב- אוסטרליה-ניו זילנד-פיג'י-תאילנד
האפשרויות:
1. כרטיס טיסה סובב עולם
2. כרטיס ליעד הראשון ואז לקנות כרטיס לכל יעד מהמקום בו אני נמצאת.
מבחינת סובב עולם, בארץ אמרו לי כל הזמן שזה בעייתי, כי אני רוצה מסלול שחוזר על כיוון שכבר הייתי בו, משהו שהוא ביג נו נו בכרטיס טיסה מסוג כזה. עוד חברת נסיעות מצאה לי מס' הצעות לכרטיס מסוג זה, אבל לא כולל את פיג'י, שזה לא חכם במיוחד ואם כבר סובב עולם, אז שכל היעדים יכללו בו.
ביררתי עם איזו חברה בריטית והם נתנו לי הצעת מסלול נהדרת
london-chicago-toronto-seattle-sydney-auckland-fiji-bangkok- london
מחיר התחלתי של 1700 לירות שטרלינג, שזה יקר למדי. או שלא??
המראה מלונדון, מה שאומר שאני אצטרך להגיע עצמאית ללונדון, לאסוף את הכרטיסים ולהתחיל במסע.
אלה החסרונות העיקריים בהצעה הזאת..
האפשרות השניה היא לרכוש כרטיס טיסה לשיקגו ולהסתדר שם. הבנתי שיש הרבה חברות תעופה שאין לי אפשרות לטוס בהן כשאני מזמינה מהארץ. איחוד האמירויות, כל מני חברות תעופה אמריקאיות שטסות לאוסטרליה. דברים הזויים, שעשויים להוזיל משמעותית (או לא?)
היתרון הגדול של האפשרות הזו היא חופש מוחלט, ללא הצמדות לתאריכים. אם אני אכיר אנשים נחמדים, אני אוכל להמשיך להיות איתם, בלי הלחץ של לעזוב. מצד שני, מהכרות עם עצמי, גבולות ותאריכים קבועים מראש עשויים להיות לטובה, כי אני לא אמצא את עצמי מתייבשת במקום אחד, כשאני יכולה לעשות ולראות הרבה יותר. אני לא רוצה להתקע במקום מסויים מכח האינרציה, אני רוצה לפעול ולעשות.
אממה, הבעיה הגדולה היא שאין אף פקיד הגירה בארה"ב שיכניס אותי לשם עם כרטיס טיסה לכיוון אחד. אין כאלה דברים, לפי דעתי.
מישהו מכם עשה טיול דומה? מכיר מישהו שעשה טיול דומה? האם יש עוד אפשרויות שעומדות בפני, שאני לא מודעת אליהן? מה כדאי לעשות? עזרו לי.....
אז ככה. בזמנו, הזמנתי כרטיס מהארץ, ומה שסיבך את העניינים ת'כלס זה פיג'י. מה לעשות, זה לא יעד מבוקש כ"כ מפה, אז זה יוצא קצת בעייתי בהזמנה מהארץ. אני גם יודע שלהזמין כרטיס הלוך ושוב מאוס' או מנ"ז לפיג'י וחזור ( לא נורא, 3 שעות טיסה ) עולה משהו כמו 200$ מקומי, בד"כ פחות.
שווה לך לחזוב אולי על הזמנה של כרטיס סובב עולם בכיוון מערב, כשמארה"ב את מגיעה לנ"ז, לאוסטרליה, בנקוק ואז לארץ, כשאת פיג'י את משאירה לעצמך לסדר מאוחר יותר כשתגיעי. כמו שאמרת - כניסה לארה"ב בלי כרטיס יציאה - לא יקרה.
לגבי "חופש" - אם מזמינים מחברת נסיעות רצינית ( קצת יותר יקר ) - יש עם מי לדבר, ואפשר לשנות הכל, בד"כ בלי עלויות נוספות. הסוכנת שהיתה לי היתה נפלאה, וכל מה שהייתי צריך - לא היו בעיות, חוץ מלהמתין לאישורים של חברת התעופה, אבל זה לא היה תלוי בא. היא אפילו הסכימה לא לספר לאמא שלי מתי אני חוזר... ( - היא סוכנת של ההורים שלי כבר שנים ).
קיצר - תנסי לברר כמה יעלה בלי פיג'י - ואז להכניס את פיג'י בעצמך כשתהיי באיזור. אפשר לברר מחירים ( זה גם תלוי בעונה, לא לשכוח ) באתרים של נ"ז אייר, ועוד כל מיני חברות.המייל שלי:
jake_shapi@yhaoo.co.uk
חשבתי על לעשות סובב מערב ולהתחיל בניו זילנד, אבל זה קצת מבאס לי התכנון להיות בניו זילנד בעונה טובה לטיול (דצמבר ככה). חשבתי להתחיל את הטיול ביולי, להיות חודשיים בקנדה-ארהב, בסביבות ספטמבר להתחיל עם אוסטרליה ואז להתחיל את ניו זילנד עם מזג אוויר נפלא (יחסית, הכל יחסי). אם אני עושה מסלול הפוך, אני אהיה חייבת לדחות את תחילת הטיול לפחות לאוגוסט (בעייתי קצת, כי יש חתונה בארה"ב ב-5 ליולי. בעייתי, אך אפשרי...)
עד כאן, אני צודקת?
שנית, הלוואי והייתי יודעת מה זה סוכנות נסיעות רצינית. הלכתי לברר באיזו סוכנות נסיעות קטנה בעיר שלי וגם באיסתא. לדעתי, אני לא ארכוש כרטיס דרך איסתא, אבל הם יוכלו אולי לעזור לי באינפורמציה. מכפת לי .
אגב, ראיתי שמתחילים לדבר על אפשרות של סובב עולם, במקום כרטיס טיסה רגיל לאוס ונ"ז, כשרוצים לכלול גם את האיים מסביב (פיג'י, איי קוק). אז במסלול שלי, שכולל גם את אוסטרליה ונז, אני לא אוכל לכלול גם את פיג'י? די מבאס... אמרה לי את זה גם הסוכנת באיסתא, שכבר כדאי לי לקחת את זה כחלק מהכרטיס... א-ב-ל לא יכלה לתת לי מסלול שתואם ולו בקצת את השאיפה שלי. (תקעה לי את הונג קונג בלי בנגקוק- משהו הזוי).
אני אנסה לענות בכמה סעיפים, כדי שאני אצלחי לענות על הכל...
א. כרטיס סובב עולם - אני לא יודע הרבה על כרטיסים כאלה, ככה שהעצות שלי בקשר אליהן לא הכי הכי. אם ברטיס סובב עולם מציעים לך לעצור בדרך באחד מקבוצות האיים שאת מעוניינת בהם - מה טוב. אבל כמו שאמרתי, אין בעיה כ"כ להזמין כרטיס מהאיזור.
ב. סוכנות נסיעות רצינית זו סוכנות שיצא לך כבר להכיר מאנשים אחרים. אני יכול להמליץ לך על זו ספציפית שנסעתי איתם, אבל אנ'לא חושב שבשביל זה האתר קיים. אם את מעוניינת בכל זאת - תפני אליי למייל.
ג. בסה"כ, המסלול שהצעת נשמע הגיוני ומסתדר. ארה"ב, אוסטרליה ואז נ"ז - יצא טוב, ואם את רוצה איים בנוסף - אפשר לשים אותם איפה שאת רוצה.
ד. לגבי ה"ק - גם אני טסתי דרך שם כי מה שהסוכנת שלי הציעה היה עם כרטיס של קאת'יי פסיפיק - חברה שפועלת מה"ק. רציתי גם לעצור בתאילנד - אז הוספתי טיסה מה"ק לבנקוק - זו לא תוספת משמעותית ביותר. רק קצת להסחב בטיסות, אבל לא נורא בכלל, בהתחשב. בהלוך - בדרך לפיג'י - ישנו לילה אחד בנ"ז ומשם טסנו לפיג'י וחזרנו לנ"ז. זה יצא ממש טוב כי השארנו תיק אחד בנ"ז עם כל מיני ציוד שלא רצינו לסחוב לפיג'י ( ביגוד טרמי / פליז ועוד ).