התחושה הממכרת על הקרח, הבוהק של השלג בשמש - אין כמו גלישת סקי או סנובורד! פורום הסקי והסנובורד הוא המוביל בתחומו בארץ, ותוכלו למצוא בו מידע על אתרים מומלצים, חידושים מעולם הגלישה והמון עצות טובות!
חזרנו
היה גם יפה גם קר וגם ערפל
אבל יותר מהכל גלשנו וגלשנו וגלשנו ועוד גלשנו
עזבנו כשהחל לרדת שלג לטובת הבאים אחרינו
בוברדינה ובומברדיני שמחים על החופשה שהייתה ומבואסים על שהספירה לשנה הבאה החלה.אני עוד לא מעכל.
בקיצור היה ענק.
רוצים עוד!
יש המון חוויות וסיפורים רק תנו כמה ימים להכינם. תודה ובהחלקה
בומברדינו
אנחנו טסים בעוד שבועיים לסלה רונדה.
ספר קצת..
דרך מי סגרת את הדיל?
באיזה מלון ואיך היה?
איך היה בית הספר, במידה ולקחת אותו?
מצב השלג... המלצות כלליות וכדו'
"וכל המוסיף יוסיפו לו מהשמיים..."
תאמינו לי - לוקח זמן לכתוב דיווח. יש גם עבודה ובערב אסיפת הורים לילדים אבל התחלתי. ייקח זמן עש שאסיים (לא יותר מידי, לא לדאוג). בינתיים אשמח לענות על שאלות ספציפיות ולטפטף. אז הנה היום הראשון:
היום הראשון 27/01/2008
עם תומר יצרתי קשר דרך הפורום. הוא הגיע עם קבוצת חברים ויצא לגלוש עם אחד מהם- בני. קבענו להיפגש בכניסה ל COL RODELA ב 08:30 אבל בהגיעינו לשם, רעש מהומה. אבוי, רוח השביתה את הגונדולה. מכשולים רבים לו לגולש, אם אין שלג – יש תותחים, אם קר – מתלבשים, אם יורד שלג – יש POWDER, אם יש ערפל – מחפשים קבוצה ועוקבים אחריה. אבל רוח משביתה מעליות ואם אין לאן לעלות אין גם מהיכן לרדת. אחרי שהשקעתי בבית בתכנון קפדני של היום הראשון לפי הדיווח של אבי. למדתי את הציר בע"פ ופינטזתי על מרחבי הגלישה והרמתי את סף ההתרגשות – הבלון התפוצץ. מביטים ימינה ושמאלה ורואים תור ל SKI BUSS. כולם עולים, גם אנחנו, אין לנו מושג להיכן נוסעים. סרדינים בקופסא מרגישים מרווח ביחס לצפיפות ב SKIBUSS. כעשרים דקות נסיעה והגענו ל ALBA. כולם ירדו, גם אנחנו. ב ALBA כל העולם בתור לגונדולה 131 שעולה ל CIAMPAC (2100). הגונדולה עולה בתוך גיא עם הרים שמגנים עליה מפני הרוח. לא זוכר כמה זמן לקח לעמוד בתור אבל למעלה קיבלו את פנינו רוחות עזות, פתיתי שלג/ברד שמכים בפנים ושני T_BARS פעילים (133 ו 134). איזו תחושה, הלכה הפנטזיה, בשביל זה הגענו עד הלום? הבטיחו לי אתר עם מעליות מרופדות וכיסוי נגד שלג ורוח ואנחנו עומדים חצי שעה בתור ב TBAR כדי לגלוש 150 מטרים וחוזר חלילה.
אחרי שלושה סיבובים מיצינו ונכנסנו למסעדה – הפסקה לשוקו חם. בשלב זה הגיע הזמן לפתוח מפה ולנסות להבין היכן לכל הרוחות (ועוד איזה רוחות יש שם) אנו נמצאים. אנחנו ב CIAMPAC ומכאן או שחוזרים בגונדולה או שיורדים במסלול שחור שדי צמוד למסלול של הגונדולה. הירידה בחזרה ל ALBA. העיקר תכננתי ליום הראשון מסלולים לחימום (אדומים קלים). החלטנו לרדת. תומר ובני גילו מהר מאוד שאני האיטי בחבורה, שני גוזלי היקרים (11 ו 13) ירדו את השחור כאילו שהם במסדרון בית הספר המוכר. אם לא היו מספרים להם שהמסלול שחור היו נותנים לו כחול. בקיצור הם טסים למטה כמו אוסטרים שנולדו בשלג וממתינים לי. גם אני הצלחתי הודות לרוחב המסלול שקיבל את צבעו בגלל השיםוע והודות ליוליה מה SKU SCHOOL ("תישען קדימה", "לא לחצת", מה אני בחדר לידה?). אפשר לאמר שבהחלט הרגשתי סיפוק רב. שוב בגונדולה שתעלה אותנו למעלה, התור עדיין ארוך. למעלה הפסקה לפיצה ועוד שוקו חם ותומר שם לב שפתחו את מעלית 136 (הרוח קצת נחלשה). עוךים ב TBAR 133 ומשם בגלישת צעידה ל 136 ויורדים 300 מטר ולא 150.הלכנו שוב על השחור ל ALBA. הפעם הרוח מטורפת שגורמת לי ולבומברדינה לעצור על המסלול לכמה דקות. אותה הרוח מעיפה לקצה המסלול והיא מפילה את עצמה עד שהרוח תשכח. אני מגיע למטה כמה דקות אחרי כולם אבל עם תחושת סיפוק רבה. אפילו היו מעט מוגלים לאורך המסלול. כמעט 16:00, המתנה ל SKIBUSS. הידחסות עם כולם, אין צורך להחזיק ידיות או משהו – אי אפשר ליפול מחמת הצפיפות. כ 20 דקות ואנחנו במלון.
היום הראשון הסתיים ובו גלשתי באחד משני המסלולים היחידים באתר שבתכנון המוקדם החלטתי לא לגלוש בהם (השני מחר). אבל – גלשנו.
אם משהו משתבש אז הוא משתבש עוד קצת. את הציוד תכננו להשאיר בחדר הסקי למעלה ביציאה מה COL RODELA. במקום זה גלשנו כל היום עם הנעליים הרגילות על הגב (בתיקים קטנים) ונסחבנו עם הציוד למלון (הבטחתי לילדים SKI IN SKI OUT! ).
עכשיו שני הגוזלים כבר רדומים, בומברדינה קיבלה SMS עם השיעורים במתימתיקה ונרדמה איתם. אבל הם הספיקו לסכם את היום, חוויה שונה מ CLUB, היה כיף, היה אחלה מסלול, תלול וארוך. נגמר יום הגלישה.
במהלך היום נקרע לבומברדינה הספוג שמסביב למסכת הגלישה. הערתי אותה ויצאנו לקניות. מחירים ראשונים של 50 עד 90 יורו אבל עם עוד קצת שיטוט (זה רחוב אחד של כ 200 מטרים עם 30 חנויות לציוד סקי) ומצאנו מסכה טובה (עדשה כפולה וגודל שהולך עם משקפי ראייה) ב 30 יורו. אחרי דקה ראינו את תומר ובני, גם בני הודיע לנו שהוא מצא מסכה מעולה ב 30 יורו.
אפרופו צילומים – מי יכול להוציא מצלמה ברוח הזו. תודה ובהחלקה
בומברדינו
11. איתן לפי המפה קיימת רק אופציה אחת להתחבר לסלה רונדתגובה ל - 8
04/02/2008 19:57
איתן סלווה
2093 הודעות עד כה
דודי אני מכיר את המפה. השאלה היתה וזו ההתחבטות שלי ,האם כדאי מבחינת נוחיות הגלישה לשהות באורטיזיי או קנצאי או קמפיטלו או שעדיף להיות במרכז דהיינו סלווה.אהו תמיד שהינו בסלווה והיה מאוד נח אבל סלווה כעיירה כבר משעממת אותנו ולכן אנו מחפשים גיוון.
לדעתי קמפיטלו נוחה מאוד מבחינת נגישות למסלולים.
בהתחשב בגלישות שעברנו - גם מאתגרת ופחות עמוסה (האזור של VAL DI FASSA).
לגבי העיירה עצמה - אין מה לחפש שם - עיירת רפאים.תודה ובהחלקה
בומברדינו
סמן להדפסה
הוספת תגובה
15. גלישה 27-01-2008 - התמונה ותגובה לאיתןתגובה ל - 13
04/02/2008 21:36
דודי חיימוב
207 הודעות עד כה
לדעתי במקרה כזה כמו שחוויתה (בומברדינו) אם אתה באזור של אורטיזי או סנטה קרסטינה או סלבה האפשרויות שלך הרבה יותר רחבות ואין מצב שאתה נתקע באזור של שלושה מסלולים .
ולאיתן תנסה פעם את אורטיזי למרות שבאופן כללי לדעתי בכל אזור הדולומיטים אין מה להשוות את עניין הבילויים והאפרה סקי לאוסטריה . באיטליה הכל הרבה יותר רגוע וההנאה היא סקי נטו כמעט .
יש פאבים בתי קפה אבל אין את השגעון הזה כמו במאיירהופן למשל וכו' . איתן איך אתה מתרשם מהכרותך האישית ? צירוף מיקרים הוא הדרך של אלוהים להשאר אנונימי
08:20 אנחנו כבר בכניסה ל COL RODELA והיידה למעלה. סוף סוף עולים לראות למה באנו לאתר הזה. פתיחה מהממת, נוף מדהים, מסלולים רחבים ונוחים, פשוט כיף לגלוש. ביחד עם תומר ובני אנחנו מנסים את המסלול שהציע אבי ליום הראשון. יורדים במסלול 11 על מנת להגיע לגונדולה 105, המסלול ארוך, ארוך מידי, נקי וחלק, רק אנחנו עליו, איפה כולם? הופ... מצאנו את עצמינו ב CANAZEI. זה המסלול השני שלא רציתי להגיע אליו מאחר והוא נגמר בשום מקום, צריך ללכת כעשר דקות ברגל עם נעלי סקי וציוד על הכתפיים לגונדולה של CANAZEI. תכנון לחוד ומציאות לחוד, אבל מה הן עשר דקות ברגל לעומת ההמשך, תור ענק לגונדולה PECOL והחלטנו לנסות את מזלנו בחזרה ב COL RODELA שבקמפיטלו. SKIBUSS והפתעה, נהג האוטובוס עוצר בערך מול חנות השכרת הציוד כ 200 מטר מהכניסה לתור של הגונדולה. כן, התור נמשך עד לשם. שעה ועשר דקות בתור, מבכים את גורלינו ואנחנו למעלה בפעם השנייה. התחלנו את המסלול מחדש, הפעם בזהירות. גונדולה 105, ירידה קצרה ל CHAIR LIFT 107 (תור שנראה ארוך אבל זורם במהירות) וממשיכים לכיוון ARABA במעלית 124. לתצפית SASS PRODOI כבר לא היתה מוטיבציה לעלות. השעה 13:00 ונכנסנו לצהריים, מנת פסטה ענקית וגלישה חזרה במסלול 1 שמתחבר ל 6. ב 6 כל הזמן מושכים ימינה ונזהרים לא להגיע שוב ל CANAZEI. גונדולה 105 ואחריה כמה סיבובים במעליות שבאזור (עליה וירידה). משאירים ציוד בתחנה למעלה ויורדים ב COL RODELA. במהלך כל היום השמש זרחה, כמעט ולא היו רוחות, שכחנו את הפספוס של הבוקר, שימשיך ככה.
Date: 28-01-2008
Nr of Lifts 14
Slopes length estimation (Km) 23
אני מכיר את אורטיזי די טוב. כל פעם ששהינו בסלווה ביקרנו אחרי הצהריים באורטיזי. יש שם את בית הקפה במדרחוב(זה עם העיתונים)שאנו פוקדים אותו כל פעם. לגבי אפרה סקי ברור שאין. אין בסלווה(למעט לוסיל קלר) ואף אין באורטיזי. זה לא ממש חסר לנו. הסיבה שאיננו לנים באורטיזי היא כי נראה לי שלפ לא קטן כל יום לגלוש עד לצמפינוי ובחזרה בערב כדי להתחבר לסלה רונדה.כמה פעמים אפשר לעשות את המסלול של סשדה .(ונכון הוא יפיפה)יחד עם זאת כמו שכתבתי אחרי שלוש פעמים קצת נמאס מסלווה כך שאנו מחפשים רעיון לעיירה (באיטליה)שתהיה מספיק גדולה ותהיה מקושרת טוב למסלולים.לכן חשבתי על קנצאי.מה דעתך?
במקום ימינה לואל די פאסה עם הקישוריות הפחות מוצלחת תבדוק שמאלה את אלטה בדיה, בעיירות שיושבות על הטבעת לא פחות מוצלח מסלבה - קורברה או קולפוסקו (רמת מחירים לא פחותה מסלבה). אמנם קורברה עם אופי דומה לשל סלבה (התרשמות מעצירה לחצי שעה) אבל עדיין שינוי וגם נחשפים למסלולים שפחות גלשת בהם בעומק אלטה בדיה.עושים מה שאפשר
סמן להדפסה
הוספת תגובה
19. תודה אלון.אבדוק. אני הרי כבר מגשש לשנה הבאה.תגובה ל - 18
05/02/2008 00:27
איתן סלווה
2093 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה
הוספת תגובה
20. אני מקווה שתכתוב דווח מפורט לתחרות...תגובה ל - 16
05/02/2008 14:08
eduardox
475 הודעות עד כה
אהבתי את הספור של 2 הימים עד כאן.
רוח יכול לקרוא לכל אחד.
להתברבר ולא לקחת ימינה או שמאלה ולהמשיך במסלול שלא תכננת, קרה לי אפילו עכשיו באוסטריה.
מה שניתן למנוע זה נושא התורים. הסיבה היחידה שמנעה ממני להגיע לדולומיטים זה הפחד הזה מהתורים כדי לעלות למעלה.
אם אני עומד יותר מ-15 דקות בתור כלשהו (אפילו לתור לקבל פרס למשהו) אני מתפחלץ.
בומברדינו, איתן, אלון, דודי: תפריחו לי את הדעה הזו.
בומברדינו: התאור שלך מצויין, יש רק לערוך, להוסיף תמונות והדווח מוכן: תן את זה לאחד הילדים!!
התכנון היה לעקוב אחרי ההמלצה בדיווח של אבי, גם שם זה היום השלישי ולהגיע ל SECEDA. התרגלנו לאתר, לשילוט, הבנו את הפרינציפ מה שכנראה יקרה מהר מאוד לכל אחד וויתרנו על לימוד ציר מדוקדק. גלשנו בלי תומר ובני (רק אני ושני הילדים) לפי העיקרון הפשוט של להתחיל במסלול הכתום של ה SELA RONDA (לכיוון SELVA ) ולהתביית בשלב מסויים על CIAMPIONI, צומת די מרכזית באזור. מ CIAMPIOMI ניתן לרדת באדום או שחור ל CHRISTINA. המסלול אולימפי ונקרא SASLONG, מומלץ מאוד. אנחנו בחרנו באדום (מימין) ואתם תבחרו במה שיתאים לכם. בקצה ה SASLONG עולים על רכבת תחתית – רכבת ה EXPRESS ל CHRISTINA. ממש בכניסה לרכבת דחפו לנו מפות לידיים, עשר דקות המתנה ונסיעה ועברנו. בקצה השני עולים בגונדולה COL RAISER . השעה הייתה כבר 13:00 וחששתי שלא נספיק לחזור בזמן, לכן וויתרנו על ה SECEDA (חשש שבדיבד לא היה מוצדק) והתחלנו לרדת בחזרה לרכבת. הירידה מתחילה במסלול אדום או שחור שנפגשים אחרי זמן קצר (ואז ממשיכים באדום). בנקודת המפגש של המסלולים (סיום השחור) יש CHAIR LIFT של 2 מקומות שמעלה חזרה למעלה. הילדים שכבר התחילו להשתעמם ביקשו לעלות ב 12 ולגלוש את השחור, השמש זרחה ומבחינתי היגיע הזמן לצלם משהו. מאחר ובמצלמה יש אפשרות לצילום סרטונים קצרים, צילמתי סרטון קצר.
כמה הערות:
• אני לא ממש צלם דגול.
• במקרה שלי – אין לי שום אפשרות לרדוף אחרי הילדים ולצלם תוך כדי גלישה – גם בלי לצלם הם מהירים פי כמה.
• לדאבוני ולדאבונם, למרות שהמסלול שחור עם שיפוע מרשים, בסרטון זה נראה כמו כחול פשוט. תאמינו לי – שיפוע היה שם אבל כמו בכל המרחב המסלול רחב.
• הסרטון יצורף לדיווח ויועלה לפורום (לא שבשבילם שחור זה BIG DEAL אבל עד שסוף סוף צילמתי משהו.
• שם המסלול (מעלית 12) - Segg.Cisle
הדרך חזרה פשוטה ולא צריך מפה. המסלול הירוק מוביל היישר ל VAL DI FASSA, לא צריך מספרי מעליות ומסלולי גלישה. הירידה מ COL RAISER קלה ונחמדה (וכמו תמיד ברוחב של נניח מגרש טניס אבל באורך שלו). למרות מוגלים של אחר צהריים, וכ 45 דקות ארוחת צהריים ב 14:30 היינו כבר בחזרה ב COL RODELA. חבל שפיספסנו את ה SECEDA (לא נורא, שנה הבאה). גלשנו עוד שעה וחצי ב VAL DI FASSA וסיימנו יום מהנה ביותר מבחינת הגלישה וגם מזג האוויר.
בערב במלון חיכתה לנו חבילת מתנה מסקי דיל – עוד שפתונים וקרם הגנה.
עיירת רפאים אין מה לעשות שם רחוב וחצי ומאד שקט .
אם כן תמשיך לכוון alta badia או ארבה .
ומכיוון שמדובר בעוד שנה אני רוצה לקוות שניפגש ונדבר על זה .
ביי
דודיצירוף מיקרים הוא הדרך של אלוהים להשאר אנונימי
אחרי שלושת הימים הראשונים הביטחון גובר, אף אחד כבר לא חושב על הדרכה – למי בכלל יש זמן לזה (הבטחתי לילדים SKI SCHOOL בשנה הבאה לטובת שיפור הטכניקה, נראה איך נעמוד בזה תקציבית). ואנחנו כבר לא מבינים איך אפשר להיות ב CLUB (בגלל החזרה לארוחת הצהריים, נכון שלא חייבים, אבל ...). החלטנו ללכת על הסלה רונדה עם כיוון השעון – צבע כתום. כדי לצאת מוקדם התייצבנו בזמן לארוחת הבוקר וחיכינו 14 דקות לקפוצ'ינו (ראה פרק מלון), סתם מרגיז.
הציוד בחדר הסקי למעלה ולכן ההגעה ל COL RODELA מהירה. המתנה ועלייה למעלה 10 דקות.
התחלנו לגלוש לפי הסימונים של המסלול הכתום, מ VAL DI FASSA עוברים לכיוון SELVA. השילוט מושלם והגלישה גם כן. בחלק מהמקומות תראו שניתן לגלוש ביותר מאשר מסלול אחד ופשוט תבחרו את מה שבא לכם – זה עובד. יש מסלולי גלישה אלטרנטיביים ובסוף כולם מתחברים. שעתיים גלישה, אין צורך להוציא מפה אבל מתחילות צרות. היום ה"אויב" הוא ערפל. אנחנו בקצה מעלית 27, גובה 2300 מטר, צריך לרדת והראות גרועה.זו ירידה ארוכה ארוכה (אולי היא הייתה כל כך ארוכה גם בגלל הערפל) עד ל CORVARA. הירידה כאמור כל כך ארוכה (מהאמצע בערך הערפל כבר לא הפריע) והגענו לגונדולה גדולה – 46 – COLFOSCO. מפות כאמור לא פתחנו, גונדולה גדולה "מתאים" לסלה רונדה, ובלי להתלבט עומדים בתור ועולים בטבעיות למעלה. ביציאה למעלה שמים לב שמשהו לא מסתדר, נעלמו הסימונים הכתומים והירוקים של הסלה רונדה. נכנענו והוצאנו מפה, ניתוח קצר והסתכלות מסביב והבנו שעלינו על הגונדולה הלא נכונה. ממש לא נורא, להיפך, ירידה קלה וכיפית בלי ערפל (הילדים אמרו "משעמם"), מהעלייה לגונדולה ממשיכים שמאלה 200 מטר (ישר אם היינו ממשיכים בדרך המקורית) וממשיכים במעלית 34. מבחינתי – הרווחנו. ממשיכים לפי הספר (כלומר: השילוט הכתום), עוברים את ARABA ומטפסים בגונדולות 20 ו 21. שימו לב – זו אותה גונדולה עם תחנת עצירה בדרך, אם אתם לא רוצים לעצור ולהסתובב בסביבה אזי לא לרדת, להמשיך לעלות. תחנת הביניים היא ב PORTA VESCOVO (2478). ירדנו מהגונדולה ומנקודה זו התחיל הסיוט. הפעם יש ערפל שבו לא רואים מטר קדימה. לא את המסלול, לא את הירידה, לא את שיפוע הירידה, בקושי סימני עמודים אדומים, התמצאות אפס. עבור המקרה הזה הומצא המשפט: "לא רואים ממטר". כאן רוחב המסלול מהווה בעיה אלא אם נצמדים לאחד מצידיו ואז אפשר לראות עמוד מטושטש. כנראה בגלל הערפל שהחל בלילה גם לא עברו שם חתולי שלג מה שמקשה על הגלישה. מה עושים – ממתינים עד שעוברת קבוצת גולשים ("אחד שיודע") ומנסים להיצמד אליה. אם יש מזל, הם לא בורחים, אם לא, מה שכמובן קרה, ממתינים לעוד קבוצה. עכשיו הילדים כבר לא רצים קדימה וממתינים לי, כמו ברווזונים ממושמעים הם צמודים אלי מאחור ודי מרוצים מהעובדה שעל המסלול לא עברו חתולים ויש POWDER, "זה כיף". בשלב מסויים עברה משפחה עם "אבא שיודע", טיפוס של 2 מטר גובה, קרח, ללא כובע ומשקפי ראייה עם עדשות בעובי של תחתית בקבוק קוקה קולה (ראינו למטה), עם אשתו ושני ילדים. נצמדנו למעיל האדום של אישתו ביחד עם עוד שני גולשים מבוגרים שביקשו להיצמד אלינו וירדנו. ככל שירדנו הראות השתפרה קצת, ערפל, אבל רואים את כיוון הירידה. בקצה מעלית 125 נפרדנו משני המבוגרים שנצמדו אלינו ונכנסנו לאכול ולהירגע במסעדה שבגובה 2090. אכלנו פיצות טובות מאוד, ראינו בשולחנות האחרים מנות פסטה נדיבות ובמחיר של 7 יורו לאדם. משם כבר היה קל יותר להמשיך ובשעה 16:00 כבר היינו ב COL RODELA. עייפים, לשון בחוץ (שלי לפחות) והרבה סיפוק. הילדים ציינו בהנאה שכמחצית (לדעתי פחות) מהדרך לא נכבשה על ידי חתולים ומוגלים זה כיף! ספורט מוזר זה סקי, "סובלים" ומאושרים.
סכום: אני ממש לא גולש מהר (תשאלו את תומר). בקצב שלי, טעות בדרך (כ 30 דקות, תור, עלייה, זיהוי ולהוציא מפות ולרדת), ערפל ממש כבד וכ 45 דקות הפסקת צהריים - הגענו ב 16:00, וסיימנו יום.
לפני שנה רציתי לגלוש את הסלה רונדה, היום סימנתי "V" ובהחלט היה שווה.
בערב במלון חיכתה לנו חבילת מתנה מסקי דיל – קופסת שוקולדים עם מסר חביב.
Date: 30-01-2008
Nr of Lifts 20
Slopes length estimation (Km) 34
תקציר
• חבילה של סקי דיל – כולל טיסה, העברות (אוטובוס), מלון, ציוד ו SKIPASS (ללא הדרכה) 1150 למבוגר. לא מוצהר מראש אבל כולל פינוקים קטנים של סקי דיל. בהחלט אשקול לצאת דרכם שוב.
• 26/01/08 עד 02/02/08
• אני ושני ילדי בני 11 ו 13.
• מיקום Campitello VAL DI FASSA – על (כמעט) מסלול הסלה רונדה.
• הדרכה – לא לקחנו.
o הקישור לביה"ס לסקי: http://www.fassa.com/cms-01.00/articolo.asp?IDcms=1072&I DOpen=5099
• ציוד גלישה – חלק מהחבילה – בסדר גמור.
• מלון SELA RONDA – לא משהו. רוצים טוב יותר לכו ל RAMON.
• אתר הסקי - על האתר כבר נשפכו הרבה מילים. פתחו את הקישור הבא http://www.dolomitisuperski.com/
o ענק.
o מסלולים אדומים ורחבים.
o משולט טוב.
o מתוחזק.
o מתאים לגולשים בינוניים – למי שלא רוצה הדרכה.
o לא חסר שלג (לנו).
o תזרוק אבן והיא תיפול על מקום לאכול או לשתות.
• טיפים:
o תהיו ב COL RODELA בין 08:15 ל 08:25 ותחסכו הרבה זמן.
o תקנו הרחבה של ה SKIPASS שם.
o תכננו את ימי הגלישה לפחות ברמת האזורים אלים רוצים לגלוש.
o קראו את הדיווחים של מי שכבר היה שם.
o תזמינו מפות – שם אפשרי אבל פחות זמין.
ותיזהר כי אני גם קרח, 1.80, אז תוכל להצמד אלי בערפל כבד.
ברכות על הסלה רונדה מסלול כתום, סמן V, וזה עלה דם ודמעות.
עד כאן, 4 ימי גלישה (אתה מחזיק אותי במתח) מזג האוויר לא העיר לכם פנים. נשמע מה היומיים הבאים הכינו לכם.
מה שבטוח, זה טוב שהילדים שלך הם שלך ולא שלי: מסלול לא כבוש עם מוגולס זה כיף!!!
המלון:
מלון SELA RONDA , *** , פשוט וקצת ספרטני. יש לינק לאתר אינטרנט אבל תחסכו לכם את זה. איבזור במקלחת מזכיר צימר בקיבוץ לפני 20 שנה, מצעים בוורוד מזעזע על מיטה מוזהבת, אין מנורה בכניסה מול הארון מה שממש מטריד כשפותחים את דלת הארון, אין שמפו ויש שני סבונים בעובי של רבע קופסת סיגריות. יש כספת בחדר (מפתחות לוקחים בקבלה). (כדי לשמור על הכרונולוגיה בדיווח, עוד מנפלאות המלון יסופר בהמשך. במהלך ההזמנה גיל המליץ על מלון רמון שנמצא ממש קרוב אבל קצת יותר יקר (לא זוכר בדיוק). למי שזה חשוב שייקח בחשבון, אנחנו הסתדרנו וכל תשלום שמוכפל בשלוש משפיע. בקיצור, אחרי הדיווחים על מלונות 3 *** בהשוואה ל CLUB הייתה לי נפילה מול הציפיות. למי שבשבילו מיטה נקייה ומקלחת חמה מספיקים לא תהיה שם בעייה. חדר סקי במלון עם כניסה ויציאה רק מבחוץ, יש חימום לנעליים אבל לנעליים שלנו לא היה מקום, כל העמדות היו תפוסות. ארוחת ערב – בסדר. בכניסה בופה של 20 מגשים עם אותו סוג של פיצה בטעם פיתה, כמה ירקות חתוכים וגם זה נגמר מהר מאוד וברב המקרים לא מתחדש. מנה ראשונה פסטה או מרק, מנה עיקרית בד"כ מבשר חזיר, הילדים לא אכלו ממנה בכל השבוע, לא חוסכים בשמן, וקינוח, "עוגה" או שני פירות שלמים (תפוח, תפוז, בננה או קיווי – לא בחירה שלכם, מה שיוצא). בחלק מהלילות אפילו העוגה נשארה בצלחת. מקבלים תפריט לערב של מחר ומזמינים.
מפות בשולחן האוכל. יש מפה על השולחן ויש מפית אישית לכל אחד ו... מעטפה, כזאת כמו ששולחים דואר. המלצר ניסה להסביר לנו מה עושים עם המפית והמעטפה ולא הבנו. פתאום הופיע תומר ושחרר את המבוכה. בסוף הארוחה מקפלים את המפית, שמים במעטפה ועליה כותבים את מספר החדר. מחר נקבל את המפה שלנו, מי שלא ינהג בהתאם לכללים יקבל מחר מפית נייר פשוטה. לגבי מפת השולחן הגדולה, היא תישאר למשך כל השבוע על השולחן, כל יום רואים את הכתמים של הלילות הקודמים. חינוך לנימוסי שולחן ושמירה על איכות הסביבה (חסכון בכביסה למי שלא הבין).
ארוחת הבוקר: אנחנו באמת לא טיפוסים מפונקים אבל מכל שגיונות המלון לנו הפריע נוהל ארוחת הבוקר. חדר האוכל נפתח ב 07:30 וכבר אז יש תור של כ 20-25 אנשים. למה תור? מכיוון שהפתח צר, חייבים לעבור דרכו, לקחת מגש ולקבל קפה/תה/קפוצ'ינו מהמלצר. אחר כך יש בופה קטן, ריבות, לחמניות מסוג אחד, גרונולה, יוגורט וסוג אחד של גבינה צהובה ונקניק, אפילו ביצים אין. אבל הבעיה העיקרית היא התור לקפוצ'ינו, באחד הבקרים המתנו כמעט רבע שעה עד שכל אלו שהיו לפנינו יקבלו קפוצ'ינו ואז נוכל להיכנס. במקום שבו כל עיכוב בהגעה למעלית מתורגם לעמידה בתור שמתארכת אקספוננציאלית (כמו נתיבי איילון בבוקר) זה מרגיז. בפועל, הספקנו בגרנולה ויוגורט, היו חסרים לנו פירות טריים בבוקר ואת המיצים אפילו לא ניסינו.
בקיצור – לכו למלון RAMON. החברה משם היו די מרוצים.
בכל זאת הקישור למלון: http://www.hotelsellaronda.it/eng/index.html
בומברדינו נראה לי שאנחנו צריכים להפגש .
אתה חייב לעבור חוויה מתקנת בואל גרדנה .
אני מתרשם שבסך הכל נהנית אבל זה לא היה wow ולדעתי
כאן הפיספוס.
אני מוכן לעזור לך לבנות חופשה עצמאית באותו אתר וללא ספק
היא תהיה הרבה יותר חווייתית .
אני לרשותך מתי שתרצה.
דודיצירוף מיקרים הוא הדרך של אלוהים להשאר אנונימי
סמן להדפסה
הוספת תגובה
31. ויווה איטליה!! הסבר והתנצלות בפני הרגלים איטלקיים.תגובה ל - 30
07/02/2008 16:25
eduardox
475 הודעות עד כה
בומברדינו וחברי הפורום היקרים:
תגובה זו לא באה להוריד ממורת רוחו של מפשחת בומברדינו על השרות הבילתי מספיק בקושי במלון, חדר בינוני, אוכל בינוני ושרות בינוני בכלל, אך בכל זאת אני רוצה להסביר קצת על הרגלים תרבותיים שאנו הישראלים לא מכירים או לא רגילים אליהם.
טיילתי מספר רב של פעמיים באיטליה: צ'רביניה (פעמים רבות), מילנו, רומא, דולומיטים, אזור נפולי וסיציליה, במשך הרבה שנים ובנסיעות שונות (לא נסיעה אחת). בגלל השפרדית, אני מדבר קצת איטלקית ואני מאוד אוהב את העם הזה, את חוש ההומור שלו, הזרימה שלו, ההתחממות המהירה שלהם (דומה לשלנו), את הנשים שלו ובעיקר את האוכל והיין שלו.
למה ההקדמה? רוב המלונאות באיטליה היא מלונאות משפחתית, לא רק הציצמרים, אלא גם המלונות מכוכב אחד ועד 3 כוכבים. מלונות ברמה גבוהה יותר שייכות או למשפחות ולרוב כבר לרשתות או חברות ובהם כבר חל שינוי.
במלונות המשפחתיים ברחבי איטליה, נושא מפת השולחן, המפיות והשולחן הקבוע שאתה מקבל לכל השהיה שלך במלון זה דבר שבשיגרה. כמו כן, אם אתה מזמין בקבוק יין ו/או מים ואינך מסיים אותו אותו באותה הארוחה הוא יחכה לך בשולחן "שלך" גם למחרת. בגלל זה לא מחליפים את המפה (כן מנקים אותה, מנערים אותה מפרורים), אך זו התרבות שלהם.
יש בזה משהו חם ומשפחתי, שלכל השהות שלך יש לך את השולחן "שלך". הם כבר לא חושבים על זה, אם זה טוב או לא, ככה זה דורות אחרי דורות. אל תשכחו שברוב איטליה, מלון מנוהל ע"י אותה משפחה לאורך דורות.
כנ"ל ספור התפריט, שבבוקר, בארוחת הבוקר נותנים לך את אפשרויות התפריט של הערב, ואתה חייב לבחור. אותו הסבר. האיטלקיים הם יותר ים תיכוניים מאשר אירופאים, אל תשכחו.
ואני מסיים, להסבר שלי אין שום קשר עם האוכל או השרות הבינוני. בכל המלונות שהייתי ב-VALTOURNECHE הצמודה לצ'רביניה (SANTA MARGERITHA, TOURIST , BIJOU, LE NIEGE), היה בידיוק אותו ספור של שלוחנות קבועים עם אותה המפה, אבל האוכל היה מעולה (כמו שצריך להיות באיטליה).
הייתה חופשה מעולה.
אני לא חושב שחייבים כל יום להחליף מפה.
מסכים עם אדוארדו.
לא מפונק!
הופתעתי, כן!
סבלתי, לא! (רק התור לקפוצ'ינו בבוקר הצליח להרגיז אותי).
תזכורת - המלון זול יותר (השני היה כמעט כולו מלא בישראלים, אולי הם התאימו את עצמם).
אז מה מטרת הדיווח - "לקלקל" לאחרים את ההפתעה.
וכמו שכתב מ.א - הכל בהומור.
גם הגלישה הייתה "אחלה" למרות שברור שהייתי מאחל לעצמי רק ימי שמש על 2 מטר שלג.
לסכום - חזרנו מרוצים - המשך יבוא....תודה ובהחלקה
בומברדינו