כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. אוסטריה-מאיירהופן-מעולה 06/02/2008 15:04 לתגובה הבאה
  גולש לא מהיום לא מחובר גולש לא מהיום  משתמש מתחיל 1 הודעות עד כה
לפני הנסיעה, קיבלתי הרבה מהפורום הזה, אז החלטתי להחזיר באותו מטבע.
אני סנורבורדר וותיק, גולש 10 שנים ונסעתי ב-8 שנים האחרונות לצרפת, במרבית האתרים שם הייתי, גם בקלאב מד וגם כנוסע עצמאי במלון דירות.
הפעם - ניסיתי את אוסטריה, היה פיצוץ!!!!!!!
עד להודעה חדשה - אני מחרים את צרפת ובעיקר את הצרפתים האנטיפטים
וממשיך עם אוסטרייה, שממש הפתיעה אותי לטובה
הקונספט באוסטריה
--------------
עיירות הסקי למטה בעמק, ואילו מרחבי הסקי למעלה בהרים וצריך לעלות ברכבל מרכזי שמטפס מאות רבות של מטרים.
לכאורה - חיסרון ( אין Ski in Ski out ) ובפועל ייתרון אדיר!!
בצרפת - על כל פיסטין יש כפר קטן עם 3 חנויות שפשוט אין מה לעשות בו אחרי הסקי, המונח "אפרה סקי" לא קיים שם מבחינתי
ואילו באוסטריה - מחכה לך למטה עיר תוססת, עם ריכוז אדיר של מלונות,מסעדות,בארים, חנויות, בתי קולנוע, דיסקוטקים ומה לא......
מחירי השהייה - באוסטריה זול מצרפת
=================================
יצאנו עם הרבה כסף, כי התרגלנו ל"מלכודות התיירים" בצרפת, שם גובים על כל כוס קפה או בירה או ארוחה - סכומים מפחידים, עד כדי כך שחלק מהחברים שלי התחילו להביא איתם שימורים מהבית לנסיעות........חחחח
באוסטריה - המחירים מאוד מאוד הוגנים ולא מנצלים את העובדה שאתה תייר ושאין לך אךטרנטיבות
כוס בירה ב2.5 יורו, קולה קרה ב-2 יורו, סנדויצ' משובח עם המון בשר ב-3 יורו.....חצאי מחירים מבצרפת
אותו כנ"ל לגבי מחירי ההדרכה על המדרונות - חצאי מחירים
בקיצור - הוצאות המחייה הרבה יותר סבירות באוסטרייה, הרבה יותר
מאיירהופן - יופי של עיר, יופי של מסלולים
=======================================
נכתב כאן הרבה על מאיירהופן, אז אשתדל לא לחזור על שנאמר
עיר יפה וציורית, פסטורלית
כמעט הכל מרוכז או בMain Street או ממש ממש בסמוך אליו
עיירה שמחה, חייה מסביב לשעון
מעלית הPenken bahn במרכז הרחוב הראשי תעלה אותלכם להר, לאזור הפנקן, ההורברג - אזור שלוקח כמה ימים למצות בגלישה
בסמוך לפנקן באן, ה-"אייס בר" - מוסד מקומי לאפרה סקי שעובד בין שעות הצהריים עד 7 בערב בערך. כולים שותים, שרים....חוייה
מולו בדיוק, ה- Meet Bar - מקום שמכין סנדויצ'ים מבוססי חזיר וקצת עוף ובקר - פצצה וממש ממש לא ייקר ואפילו ידברו אליכם באנגלית...
בארים נחמדים:
הבאר של מלון Strass במרכז הרחוב הראשי, שזה גם המלון המוביל, הגדול והמומלץ בעיר . הבאר ממוקם ממש בכניסה למלון ומתקיימות בו סבבה של הופעות חיות
באר Mo's - קצת יותר למטה ברחוב הראשי - נחמד, צפוף וחם, עם המון אנשים יפים והופעות חיות, פתוח עד מאוחר
באר שליסל - בקצה העליון של הרחוב הראשי - עולה 4 יורו כניסה (חריג) , אבל בשעות הקטנות של הלילה שם נקבצים כל היפים והיפות

גלישה - פנקן
=============
נחמד, המון מסלולים מרביתם אדומים, יש הכל מהכל, מומלץ לכל הרמות

גלישה הורברג ( מעל פנקן )
==============
גבוה יותר, ממש טוב
ממליץ בחום על מסלול 7 בהורברג, ארוך, מפותל וממש כיפי למיטיבי גלישה (אדום). במקביל אליו יש מסלול 7a הכחול, גם כן נחמד.

גלישה - אהרון
============
זה בצד השני של העמק, עולים בקרונית שמכילה 180 איש יחד - מדהים!!
אהרון הוא מקום מעולה למתחילים, אבל יש בו שני מסלולים מומלצים גם למתקדמים
מסלול 4 הוא אדום ארוך, תלול ורחב, ממש ממש כיפי ויפה
מסלול 5 - הוא ההמשך של 4 והוא המסלול היחידי במאיירהופן שניתן לגלוש בו כל הדרך למטה עד העיר. מסלול אדום חובה!!! יפייפה, ארוך מאוד ומאתגר.

אוף-פיסט : לא משהו
====================
נראה לי שזה תחום שפחות מפותח שם, אם כי ייתכן שהחמצתי משהו. אנסה לברר לעומק בפעם הבאה

הדרכה - SMT Cchool
===================
כמעט בכל חנות יש דסק קדמי של בית ספר
המחירים של שיעורים קבוצתיים ממש ממש זולים
סביבות 30 יורו ליום בקבוצה
אותי הדריך מייקי - שהיה אלוף אוסטריה בסנו-בורד כמה שנים
אנגלית שלו מושלמת - למדתי המון, ממליץ בחום
בגדול - אל תתחייבו מראש לכל השבוע, תבדקו את המדריך ביום הראשון ולפי זה תחליטו.

לסיכום
=======
התאהבתי באוסטריה והופתעתי לטובה
עם מסודר, ייקי, נחמד ואפילו מפתיע בחוסר הפורמאליות שלו
כולם שם כדי להנות

אזהרה לגבי הספא שיש בכל מלון
============================
באוסטריה, כל ספא הוא ספא מעורב, כלומר גברים נשים יחד
וגם....כולם ערומים
לפני שאתם מתמלאים הורמונים וחושבים על פנטזיות.......
דמיינו אותכם יושבים בסאונה, ערומים לחלוטין,
מוקפים לא רק בבחורות בנות 22, אלא גם בנשים בגיל המעבר
ויותר גרוע מזה - בהמון גברים שלא עברו ברית מילה...........חחח
טרומה לא קטנה. בכל מקרה, אם אין לכם קיבה רגישה - שווה לנסות
הסאונה, הג'קוזי והארומה תרפיה - עושים פלאים לשרירים הדואבים.
תהנו ותשמרו על עצמכם
שלכם
גולש לא מהיום
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. דווח מעולה... תודה רבה תגובה ל - 1 06/02/2008 17:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eduardox eduardox לא מחובר eduardox  משתמש פעיל 475 הודעות עד כה
נהנתי מאד לקרוא את הדווח שלך ואמרת בקולי קולות מה שאני מנסה להעביר בפורום הזה כמה שנים: אין כמו אוסטריה. עקב קיום הקלאבים בצרפת או איטליה, בשנים עברו, הגולש הישראלי (שאוהב בטבעו את תופעת ההדר) כבש את הקלאבים בשתי המדינות האלה ולכן סקי בישראל היה מילה נרדפת לצרפת (וקצת איטליה).

המונח SKI IN/SKI OUT הפך למצרך מבוקש, שממש לא בצדק כפי שאתה ציינת זאת בגלל נושא כפר נידח בפיסגה שכוחה ללא אפרה סקי.

חיסרון נוסף שאני ציינתי מספר פעמים: כל יום אתה יוצא וחוזר לאותו מלון/מקום, מה שמצמצם המון את חרישת המתחם כולו.

לפי הדווח שלך גשלת רק בשני מתחמים נפרדים: פנקן/הורברג (שזה אותו מתחם) והאהרון (מתחם קטן). אז תרשה לי להגיד לך שלא גלשת ב-2/3 נוספים של הסקי פאס, דבר שיחייב אותך (ממש קשה ותסבול) לחזור לצילר פעם נוספת לפחות.

בקיצור, אני אחזור לצרפת: LA PLAGNE שם למדתי, עם כל המינוסים, הוא אתר פנטסטי.

שמחתי לשמוע מבן אדם שגלש הרבה בצרפת שחזר מאושר מאוסטריה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. דווח מעולה... תודה רבה תגובה ל - 2 06/02/2008 19:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  bebebe לא מחובר bebebe  משתמש מתחיל 42 הודעות עד כה
תודה
נהנתי מאד מהדווח המדויק .
אף על פי שהגולשים הןתיקים ברובם מכירים את האתר ,כנראה זה צורך בלתי נשלט לחזור ןלהנות מחדש.
הדווח שלך משלים את הדווח של אדוארדו במדויק ומחזיר אותי חודשים לאחור .
וגם אני לאחר כ12 שנים כשגיליתי את אוסטריה הבנתי שעד שאחזור לצרפת עם כל היתרונות אשאר באוסטריה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תודה רבה על הדווח. כתוב מצויין תגובה ל - 1 07/02/2008 09:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מסלול אדום מסלול אדום לא מחובר מסלול אדום  משתמש פעיל 1444 הודעות עד כה
כל הכבוד על כך שגם לאחר 10 שנות גלישה אתה לוקח שיעורי סנובורד.
מסכים עם ההשואה שלך בין צרפת ואוסטריה.

- מ.א.

Save Earth! Reduce, reuse, recycle
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תודה על דיווח מסודר וייקי תגובה ל - 1 07/02/2008 10:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Hemli's Hemli's לא מחובר Hemli's  משתמש בינוני 54 הודעות עד כה
כנראה האוסטרים השפיעו עלייך Laughing
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מצטרפת למעודדים לפני. אני בעד אוסטריה- זה כבר ידוע תגובה ל - 5 07/02/2008 19:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רינה ב לא מחובר רינה ב  משתמש פעיל 323 הודעות עד כה
אחרי 10 שנים גלישה מגיעה לך להגיעה לסאונה אמיתית Very Happy
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מצטרפת למעודדים לפני. אני בעד אוסטריה- זה כבר ידוע תגובה ל - 6 10/02/2008 07:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דודי חיימוב דודי חיימוב לא מחובר דודי חיימוב  משתמש פעיל 208 הודעות עד כה
ואני הייתי מוסיף גם את איטליה באזור הדולומיטים למשוואה כי גם שם בניגוד לצרפת העיירות קמו לפני אתרי הסקי וכדי לגלוש אתה אמור לטפס להר.

צירוף מיקרים הוא הדרך של אלוהים להשאר אנונימי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. צפון איטליה = אוסטריה תגובה ל - 7 11/02/2008 14:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Eran לא מחובר Eran  משתמש בינוני 71 הודעות עד כה
האזור המכונה "דרום טירול" (אתר סלה רונדה, למשל), היה אוסטרי לחלוטין בעבר, עד שהאיטלקים ניכסו אותו לעצמם בסוף מלחה"ע ה 1. הם הכריחו את התושבים ללמוד איטלקית, וגם שינו את שמות המקומות ל"איטלקיים", אבל עדיין התושבים האוסטריאטלקים שם הם יותר אוסטרים מאיטלקים (והם שונאים את האיטלקים), ולמקום נשאר אופי מאוד אוסטרי מבחינת ארכיטקטורה (שזה טוב לדעתי).

טרחתי לציין את זה כי כשהייתי באיטליה כמעט בכל מקום ששמעו שאני ישראלי, היו חייבים להגיד לי איזה חרא של מדינה ואיך אנחנו מעיזים לכבוש את לבנון וכולי... בלי להיכנס לפוליטיקה, זה לא ממש עשה לי טוב כשהייתי שם...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. צפון איטליה = אוסטריה תגובה ל - 8 11/02/2008 21:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דודי חיימוב דודי חיימוב לא מחובר דודי חיימוב  משתמש פעיל 208 הודעות עד כה
ערן , לא משנה שמה שכתבת לא ממש קשור לנושא השרשור אבל באמת בלי פוליטיקה אני מעולם אבל מעולם לא שמעתי הערה בכוון !!! נהפוכו התקבלנו בחום ובארוח למופת וזו הפעם השישית שביעית ברציפות באזור הדולומיטים סלבה אורטיזי וכו' .
נדמה לי שגם איתן סלבה שהוא גולש עם הרבה נסיון באזור וגם ממנו לא שמעתי חוויות שכאלה כך שמאד מפתיעה אותי ההערה שלך אבל אם אמרת מי אני שאחלוק עליך .
אז נייחס זאת לצרוף מיקרים נדיר .

דודי

צירוף מיקרים הוא הדרך של אלוהים להשאר אנונימי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. ל ERAN תגובה ל - 8 13/02/2008 18:32 לתגובה קודמת
מסלול כחול מסלול כחול לא מחובר מסלול כחול  משתמש פעיל 211 הודעות עד כה
אני הייתי באיטליה 4 פעמים ואוסטריה 2 ולא יצא לי שיחה אחת אפילו על פוליטיקה.מה שלי נראה שמה שמעניין אום בעיקר זה פרנסה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מישהו מהפורום יהיה אתנו באישגל בשבוע של 1/3 -22/2?
להודעה הבאה:שותפים לנסיעה לשאמוני מג'נבה 1/3