כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. Mayrhofen – דעה אחרת 16/02/2008 18:00 לתגובה הבאה
  ארז חזן לא מחובר ארז חזן  משתמש מתחיל 4 הודעות עד כה
בפברואר 2008 חזרנו משבוע נהדר במיירהופן, נהננו מאוד, אבל יש לנו גם דעה קצת שונה מרוב מה שקראנו כאן לגבי מיירהופן...

כדרך הטבע נתחיל מההתחלה, נחתנו במינכן, 5 חברים, עוד בארץ בדקנו במספר חברות השכרה ומצאנו באוויס את העסקה המשתלמת ביותר – אופל ווקטרה סטיישן (5 אנשים כבר אמרנו?) עם צמיגי שלג וגגון סקי חינם. בארץ עשינו כרטיס Avis Preferred (בחינם), שנתן הנחה בהשכרה, קיצר לנו פלאים את התור לקבלת הרכב בשדה ושידרג את האוטו בשדה התעופה למיני ואן חלומי. כמובן שאין לנו מניות באוויס, וכל אחד צריך לבדוק ולמצוא את העסקה הטובה ביותר בשבילו.

כמו שאמרו רבים וטובים לפנינו, הנסיעה ממינכן למיירהופן בסוף השבוע התגלתה כפקק אחד גדול, פחות מ-200 ק"מ באוטוסטרדה לקחו לנו מעל 4 שעות! עצה טובה שקראנו עליה לפני שיצאנו (אבל התעלמנו ממנה...) היא לישון ביום האחרון באחת העיירות בדרך למינכן – יחסוך לכם את הפקק של החזרה (או את היציאה ב-5:00 בבוקר, במקרה שלנו). מי שיכול לטוס בהלוך ביום שישי – הרי זה משובח.

מיירהופן היא עיירה אחת, שנמצאת במרכז עמק Zillertal, ולכן לא נכון להתייחס לעמק כ"מיירהופן", אלא כ"עמק Zillertal". אורכו של העמק כ-30 ק"מ ויש בו כ-5 אתרי סקי עיקריים, שלא מחוברים בינהם, אבל נכללים באותו סקי פס, הכולל למעלה מ- 600 ק"מ של מסלולים. מרחק של ק"מ ספורים בין אתר לאתר.
ישנו שירות סקי בס ורכבת שעוברים בין האתרים (חינם לבעלי סקי פס), אנחנו מצאנו את השימוש באוטובוסים איטי ומיגע, כך שמהר מאוד התחלנו לנסוע עם האוטו בין האתרים כל יום לאתר אחר (סיבה נוספת למה כדאי להגיע עם רכב שכור ולא עם רכבת/הסעה משדה התעופה). לא להתעצל – כל אתר שונה מהאחרים. החניה באתרים חינם.

לגבי מיירהופן, אנחנו לא התלהבנו מהאפרה סקי של מיירהופן - ה- Ice Bar המפורסם צפוף ומחניק (לטעמנו) ונסגר בשעה 20:00... מלבדו ומעוד מקום דומה לא מצאנו הרבה חיי לילה. בסופו של דבר מצאנו את עצמנו מבלים את הערבים בפאב של המלון שלנו (שהיה אחלה). לא נראה לנו שהאפרה סקי בעיירות האחרות בעמק נופל מזה של מיירהופן.
לגבי סקי, האתרים שקרובים למיירהופן הם אהרון (קטן מאוד, בעיקר למתחילים, למעט המסלול הנהדר שיורד מהארון למיירהופן...) והפנקן. לטעמנו הפנקן הוא ההכי פחות יפה משאר האתרים בעמק – מסלולים קצרים יחסית ומאוד מקובצים, אין אווירה של "טיול" ואין כמעט גלישה בין עצים. שאר האתרים בעמק יפים ממנו בהרבה.
והחיסרון העיקרי –אי אפשר לגלוש מהפנקן ישירות לעיירה, מה שגורר טורים ארוכים מאוד במעלית של הפנקן, מתסכל במיוחד בירידה לעיירה בסוף היום.
ההמלצה שלנו היא לישון בעיירות שבין מיירהופן לכיוון הקרחון
(Tux-Lanersbach, Tux-Vorderlanersbach או Finkenberg). העיירות יותר גבוהות ומכוסות שלג (מראה אלפיני או לא?), וחלקן אף מקושרות ישירות לפנקן דרך מעליות פחות עמוסות, עם אפשרות גלישה ישירות לעיירה. גם מחיר הלינה בהן צריך להיות זול ממירהופן. המרחק בינהן למיירהופן קצר, כך שאם תרצו לקפוץ בערב למיירהופן זו לא תהיה בעיה.
אם בכל זאת תחליטו לישון במיירהופן, אנחנו ישנו במלון jaegerhof, שנמצא במיקום טוב מאוד, בין הגונדולה של אהרון לפנקן. מומלץ.

מילה אחרונה, לדעתנו מיירהופן (הפנקן) הוא לנו האתר המתאים ביותר למתחילים. האתר הכי מתאים בעמק הוא, כנראה, Zell am Ziller. רק קחו בחשבון שהמעליות להר מרוחקות מהמלונות.

תהנו!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. תודה. דיווח חשוב תגובה ל - 1 16/02/2008 18:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתן סלווה איתן סלווה לא מחובר איתן סלווה  משתמש פעיל 2111 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. Mayrhofen – דעה אחרת תגובה ל - 1 16/02/2008 21:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דודי חיימוב דודי חיימוב לא מחובר דודי חיימוב  משתמש פעיל 208 הודעות עד כה
תודה דווח שונה ומעניין לדעתי מי שרוצה לחסוך את פקקי התנועה של שבת שיטוס ביום ראשון .
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. הייתי ומסכים עם רוב מה שכתבת תגובה ל - 1 16/02/2008 22:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  הראל לא מחובר הראל  משתמש בינוני 77 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. דבריך מענינים - אבל... תגובה ל - 1 16/02/2008 22:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מסלול אדום מסלול אדום לא מחובר מסלול אדום  משתמש פעיל 1444 הודעות עד כה
1. לא ברור מדוע אתה טוען שלא ניתן לגלוש ספארי בפנקן. הפנקן עצמו מחובר ישירות ל- 3 מרחבים נוספים: Rastkogel, Eggalm ו- Horberg שביחד נפרשים על פני עשרות קילומטרים. האם גלשתם בהם?
2. לא מסכים ש- זל אם זילר מתאימה למתחילים. מזל אם זילר יוצאים למרחב ארנה שכולו מסלולים אדומים. אם כבר מתחילים- אז במרחב הוכזילרטל מסלולים כחולים רבים ועיר המוצא היא קלטנבך.

חוץ מזה דווח יפה שמראה זוית ראיה מקורית.

- מ.א.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. icon12.gif  שלח דיווח לתחרות! תגובה ל - 1 17/02/2008 08:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתמר איתמר לא מחובר איתמר - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 1246 הודעות עד כה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. Mayrhofen – דעה אחרת תגובה ל - 1 17/02/2008 12:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ירוק לא מחובר ירוק  משתמש מתחיל 16 הודעות עד כה
היי ארז
גם אני הייתי בפברואר במאיירהופן והתאחסנתי באותו מלון. מלון מצויין. מבחינת מיקום מלון ה-strass עדיף בהרבה, אבל האוכל במלון ששהינו בו מדהים.
אני אמנם מתחיל אבל כבר הספקתי לראות שהפנקן קשור ל - 3 מתחמים אחרים שניתן להגיע אליהן ישירות ממנו ואין צורך לנסוע עד למעליות שלהם.
בעניין הפקקים - זו הסיבה שהמלצתי בדיווח שלי על הסעה משהשדה.
בעניין האפרה סקי - הפאבים/מועדונים עובדים בצורה כזו שכשאחד נסגר השני נפתח (חצי שעה עד שעה לפני), כך שלמעשה ניתן לבלות מ-16 עד 4 ברצף.
צריך לעשות סיבוב בעיירה ולראות איפה כל מקום נמצא.
אם האייס בר לא מוצא חן, יש תחלופות שקטות יותר שפועלות במקביל.
בסה"כ האפרה סקי מצויין והבעיה העיקרית במאיירהופן היא שלא נותר זמן לשינה...

סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. Mayrhofen – דעה אחרת תגובה ל - 7 17/02/2008 20:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ארז חזן לא מחובר ארז חזן  משתמש מתחיל 4 הודעות עד כה
בהחלט אפשר לגלוש מהפנקן ל- Eggalm, ובדרך לעבור ב- Rastkogel. דרך אגב, אנחנו מאוד אהבנו את Eggalm, ומכיוון שאפשר גם לגלוש הפוך: מ- Eggalm לפנקן, רשמתי שעדיף לישון באחת העיירות באיזור Eggalm.
אני מסכים שהוכזילרטל מתאימה למתחילים. אין לי דעה מה עדיף: צל אם זילר או הוכזילרטל, אבל לדעתי בשני האתרים האלו יש מסלולים שהרבה יותר מתאימים למתחילים מאיזור מיירהופן.

אין ספק שאי אפשר להתחרות במיקום של מלון strass...

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מסכימה והרחבה קטנה לנושא תגובה ל - 8 17/02/2008 20:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ענת לא מחובר ענת  משתמש פעיל 2097 הודעות עד כה
לגבי נושא האפרה סקי- תלוי כנראה מהו גילך ומה צורת הבילוי האהובה עליך. אני הייתי בקבוצה של בני 40+ שלא ממש מצאו את הבילוי בבאר עם הירידה מההר ככיף וכך גם לגבי חלק נוסף מהבילויים שמתוארים כאפרה סקי. יש בעיה אם נניח רוצים סתם להכנס ללובי של מלון שמשמש גם כקפה- הם סוגרים יחסית מוקדם ועוד קודם לכן סוגרים את המטבח כך שחוץ מקפה אי אפשר לקבל כלום. צריך לקחת את זה בחשבון. בכלל התרשמתי ממדינות אירופה שבהם הייתי שפרט לערים הגדולות בעלי עסקים חיים באשליה שצריכים להיות להם עצמם חיים ומקומות רבים נסגרים במה שלגבינו בארץ נחשב מוקדם Very Happy

גם לטעמי הפנקן איננו האתר היפה ביותר באזור ובהחלט ממליצה לנסות גם אתרים אחרים.

לגב מיירהופן- השנה ממה שהבנתי וראיתי בתמונות אין או כמעט אין בעיירה עצמה שלג. ב 2006 כן היה, כך שיש כנראה עיניין של מזל.

לגבי הגעה- ממליצה למי שיכול להגיע למינכן יום קודם ולהתקרב לעבר מיירהופן (אנחנו טיילנו ולנו באינסברוק) ואז מגיעים למיירהופן לפני הצהריים, בלי פקקים וברוגע. אפשר להזמין בלי לחץ הדרכה ולשכור ציוד.לגבי החזרה ,שוב מי שיכול, שיטוס בבוקר שלאחר שבוע הסקי ויישן בסמיכות לשדה התעופה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. מסכימה והרחבה קטנה לנושא תגובה ל - 9 18/02/2008 13:06 לתגובה קודמת
  ירוק לא מחובר ירוק  משתמש מתחיל 16 הודעות עד כה
היי ענת
אני בן 33 ונסעתי עם חבורה של בני 40+. הם דווקא אהבו את האפרה סקי ה"רועש".
אבל למי שלא, תמיד יש אופציות כמו MO's או הסקוטלנד יארד פאב ואם יותר שקט אז winwin, coup & more ואפרופו שעובדים עד מאוחר או ממש ממש שקט נניח באולינג או קולנוע.

בעניין השלג לדעתי יש לבדוק טוב טוב עכשיו לפני שנוסעים, כשהייתי בתחילת פברואר לא היה שלג בעיירה והבנתי שעכשיו מאיירהופן ממש מתחממת (אריה, אם אתה קורא את זה, זה ממש אקטואלי כלפיך).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מי היה בצרמת ZERMATT
להודעה הבאה:תנאי שירות בUCPA ?