| 1. ציוד לא נחוץ? |
19/02/2008 16:56  |
| |
danaze |
21 הודעות עד כה |
|
|
שלום!
אני מתכננת טיול לדרום אמריקה ואולי גם מרכז אמריקה לכ-6 חודשים.
אני מתכוונת לעשות טרקים, אבל אני משערת שפשוטים יותר וגם לא ארוכים, אני לא כ"כ מבינה בדברים האלה...
אז האם באמת צריך לקנות מראש- שק"ש, אוהל, נעלי טרקים?
אלה דברים מאוד יקרים ואני מנסה לחסוך. כמובן שחשוב להשקיע בכזה ציוד כדי שיהיה נוח בטיול, אבל בכל זאת, מדובר בשימוש חד פעמי, רק לתקופה הזאת...
וגם- בקשר לתיק:
אני שומעת לאחרונה עצות שכדאי לקחת מזוודה לדרום אמריקה, כי בקושי משתמשים בתיק הגדול בטרקים וזה יותר טוב לארגון. למרות שזה נשמע לי מוזר להסתובב בדרום אמריקה עם מזוודה, מה היתרון בתיק? האם נכנס כל הציוד הנדרש לחצי שנה בתיק כזה שסוחבים על הגב?
גם יש לי די בעיות גב אז אני בספק כמה אני יכולה לסחוב על הגב...
בנוסף, אני אהיה לפני הטיול בארה"ב, לתקופה של חודשיים, האם כדאי להביא את הציוד מהארץ או לקנות שם? זה יכול להיות יותר זול.. אבל יש להם פחות הבנה בצרכים של המוצ'ילר הישראלי
תודה מראש!
|
|
|
|
| 2. ציוד לא נחוץ? תגובה ל - 1 |
21/02/2008 23:30  |
| |
עידן - צוות למטייל חיפה |
120 הודעות עד כה |
|
|
|
אוקיי ננסה לעשות קצת סדר:
- אם הרעיון הוא לטרק אז בהחלט אסור להתפשר על נעליים ושק"ש. חשוב שיהיו איכותיים ומחברות איכותיות.
- בנוגע לתרמיל חשוב מאוד לדעת על המיקום ואופי הטרקים. בפרו למשל ניתן לקחת חמורים בטרקים הפופולארים. אבל אם מטרקים במקומות פחות מתויירים אין אופציה לחמור וצריך לסחוב את הציוד עצמאית. בבוליביה ברוב המקומות אי אפשר לשכור חמורים (יש מקומות שאפשר לקחת אלפקות אבל זה לא נפוץ ולא מומלץ). כשמגיעים לפטגוניה אין שום אופציה אלא לסחוב את הציוד. אני אישית מעדיף לסחוב את התרמיל לבד אפילו אם יש אפשרות לחמר ולהיות עצמאי לחלוטין.
בכל אופן במידה וסוחבים את הציוד בהחלט חשוב להשקיע בתרמיל גדול עם מערכת גב איכותית. במידה ולוקחים חמור חשוב שיהיה תרמיל קטן איכותי מכיוון שבזמן שהתיק הגדול על החמור, את הולכת כל היום עם התרמיל הקטן שבו יהיו המים, קצת אוכל, מעיל גשם, מצלמה וכו'.
- האוהל הוא הסוגיה המשמעותית ביותר. אוהל לדרא"מ צריך לרוב להיות אוהל "3 עונות" שיהיה דו שכבתי, עמיד לחלוטין למים ועמיד לרוחות חזקות. אם הרעיון הוא לטרק הרבה בהחלט עדיף שיהיה לך אוהל משלך שאת מכירה, יודעת איך להרכיב ולפרק מהר, והכי חשוב שאת יודעת מה האיכות שלו (עם אוהלים מהשכרה אפשר ליפול מידי פעם). מצד שני אם לא מתכננים לטרק הרבה חבל להיסחב עם עוד 3 ק"ג מיותרים על הגב.
אני אישית טיילתי עם אוהל שקניתי בטיול (טירקתי יחסית הרבה) אבל למרבה הצער האוהלים היחידים שניתן לקנות בדרא"מ הם של חברת DOITE הצ'יליאנית שעושה חיקויים סבירים (אבל לא ממש טובים) לחברות אירופאיות ואמריקאיות. האוהל שלי לדוגמא החליט אחרי מספר חודשים שנמאס לו להיות אטום למים... וכן, לישון בשק"ש רטוב שבחוץ קרוב ל-0 מעלות זה כיף בדיוק כמו שזה נשמע.
לגבי הרכישה בארה"ב:
אין ספק שניתן למצוא שם ציוד איכותי, אבל כמו שאמרת קודם, הם לא בדיוק מכירים את המוצ'ילר הישראלי. יותר מזה אני כמעט יכול להבטיח לך שאף אחד מהמוכרים שתפגשי שם לא עשה טיול בעל אופי תרמילאי בדרא"מ.
מעבר לזה רכישה של ציוד מקצועי בשפה שהיא לא שפת האם שלך היא לא דבר פשוט, במיוחד כשזה נוגע למושגים טכניים. אלא אם כן יש לך נסיון עם ציוד מטיילים ואת יודעת בדיוק מה את רוצה.
ועוד דבר אחד אחרון. כשאת רוכשת מוצר בחנות רצינית בארץ, את יודעת שבמידה ומתעוררת בעיה עם הציוד (גם כמה שנים לאחר הרכישה), יש לך כתובת לפנות אליה. לחזור לחנות בארה"ב זו לא בדיוק אופציה.
|
|
|
|