כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עדכון תחזית מז"א - לכל שבוע יש סוף שבוע 22/02/2008 17:39 לתגובה הבאה
  opher לא מחובר opher  משתמש פעיל 831 הודעות עד כה
וכשאני מדבר על סוף שבוע ניתן להבדיל באופן ברור בין סוף השבוע הקרוב לסוף השבוע הבא. הרמה שנמצאת בסוף שבוע זה בדרום אירופה גורמת לעליה נוספת בטמפרטורות (שגם כך כבר אינן נמוכות במיוחד) וביום ראשון כבר יהיה חם למדי באירופה, פרט לבולגריה. הנחמה היא שיום ראשון יהיה היום החם ביותר השבוע, ומיום שני צפויה הקלה. ההקלה תהיה יחסית בלבד, למצב של רום התקרחות בסביבות 2,000 מטר. זה לא יהיה נורא לגבי צרפת ושוויץ שבהן האתרים גבוהים יותר, אבל באוסטריה ובמיוחד בטירול ואזור אמאדה שבהם האתרים נמוכים יותר המשמעות תהיה טמפרטורות מעל לאפס באתרים רבים.
ביום שני בלילה צפויים כמה ס"מ של שלג באנדורה ולאורך גבול צרפת-איטליה (ססטרייר, עמק אאוסטה) ואולי גם מערב שוויץ. באופן כללי מיום שלישי מזג האוויר יהיה מעונן יותר מפעם לפעם בכל רחבי אירופה (כולל צ'כיה), וניתן אפילו לצפות פה ושם לכמה ס"מ של משקעים, כששוב הדגש יהיה לאורך גבול צרפת איטליה. אני מדגיש את המילה משקעים ולא שלג, מאחר שבמיוחד באוסטריה הדבר יתבטא בגשם בחלקים הנמוכים יותר, אם כי כאמור בסה"כ לא מדובר בכמויות משמעותיות. אני מקווה שלפחות מזג האוויר שיהיה לעתים יותר מעונן יתרום ויזואלית לאווירה יותר חורפית.
מיום שישי צפויה כנראה להכנס סוף סוף מערכת חורפית יותר עם ירידה משמעותית יותר בטמפרטורות ושלגים חדשים בעיקר בשבת וראשון (קבלת פנים לאיתן...). קשה עדיין לדעת כמה והיכן, אבל לפחות כרגע סוף השבוע הבא צפוי להיות שונה מאד מסוף השבוע הקרוב, ואני מקווה שהמודלים אכן יתיצבו לכיוון כזה. ביום שני הקרוב אוכל לדעת יותר פרטים לקראת העדכון הבא.
לסיכום - סוף שבוע חם כשהשיא יהיה ביום ראשון. מיום שני הקלה בחום שתורגש בעיקר בצרפת ושוויץ וברמה נמוכה יותר בטירול ומזרחה יותר. שלג באנדורה וגבולצרפת איטליה בשני בלילה ובכלל בהמשך השבוע יותר מעונן לפעמים וסיכוי לגשם/שלג קל בכל האלפים וצ'כיה. מיום שישי כניסה של מזג אוויר חורפי יותר.
נסיעה טובה למסלול אדום ובר וכל האחרים שיוצאים מחר וביום ראשון לאירופה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. תודה עופר. אנו חיוביים ושומרים על אופטימיות. תגובה ל - 1 22/02/2008 18:23 לתגובה קודמת
איתן סלווה איתן סלווה לא מחובר איתן סלווה  משתמש פעיל 2096 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:האם ניתן לגלוש בכשיורד שלג?
להודעה הבאה:עופר מה קורה, האם יש אור בקצה הגולש?