| 1. אנטליה 17-02-2008 תקציר אירועים(: |
25/02/2008 18:02  |
| |
tiamatt |
12 הודעות עד כה |
|
|
טוב, אז אני ואחותי הקטנה טסנו לאנטליה דרך "קווי חופשה".
המלון הנבחר Mirada del mar. הסוכנת של "קווי חופשה" (מגי) היתה חביבה מאוד. הבעיה היתה הסוכן שלהם באנטליה, שחר, שלטעמי היה לא סימפטי וניסה "לגרור" לטיולים באומרו "מניסיון שלי ביום השלישי כבר משתעממים" ו"המרחק לאנטליה הוא 40 ק"מ וזה עולה במונית 40 דולר או שצריך להחליף 3(!!?!!) אוטובוסים וזה עולה 12 דולר. אז עדיף טיול בעשרים דולר, ולראות מפעלים ומפלים ויהיו שעתיים חופשיות באנטליה".
אז כן, המלון רחוק מאנטליה, אך ההגעה פשוטה. כבר עשיתי את טיול "דודן עליון, דודן תחתון" ו"ג'קט עור במחיר מבצע של 500 יורו". גם אם שחר היה נותן לי עשרים דולר לא הייתי חוזרת על זה.
מהמלון (ומאיזור קמר בכלל) תופסים דולומוש לכיוון אנטליה (4.5 דולר לאדם). יורדים ממנו ב"מיגרוס" שזה קניון גדול ומוכר באיזור.(מולו יש לונה פארק קטן). מה"מיגרוס" תופסים עוד דולומוש (לירה טורקית לאדם, אפשר לשלם בדולר או יורו אך זה מסבך אותם)שמגיע לעיר העתיקה (תשאלו את הנהג, וגם תבקשו שיגיד איפה לרדת). כל הנסיעה היא בערך 45 דקות כיוון. לא נורא.
כאשר אתם חוזרים למלון, תופסים דולומוש מהעיר העתיקה ל"מיגרוס"(ללכת מאיפה שהשווארמות ישר עד שרואים תחנות עם הרבה אנשים. כאן מגיע מידע נחוץ.. על מנת להגיע לאוטובוסים שנוסעים לקמר:מאיפה שמורידים אתכם ב"מיגרוס" תחצו את הכביש לכיוון הקניון, אז תלכו לכיוון אנטליה (חזרה אחורה.. מאיפה שהגעתם), בערך 250 מטרים ותקחו ימינה במחלף הגדול. שם תלכו עוד 250 מטרים (בערך) לאוטובוסים לקמר.
אטרקציה בעיר העתיקה הוא חמאם בשם SEFA. מקום מיוחד בן 600 שנה, אני נהנתי מהאותנטיות. עשו לי קירצוף, עיסוי עם סבון ועיסוי שמן. הכל עלה לי 30 דולר עם כניסה לחמאם כמובן. לא לאנשים רגישים, עד עכשיו אני פצועה, למרות שהייתי עושה זאת שוב בשביל החוויה. בעל המקום חביב מאוד. בשביל להגיע- יש להכנס בשער אדריאנוס ומשם ללכת כמה עשרות מטרים עד שרואים שלט לחמאם.
בשוק- תתמקחו על מחירים. אל תתביישו. ממה שהם אומרים תשאירו רבע.
טוב, כמובן שלא שכחתי את המלון. אז ככה, הוא ממוקדם באיזור קמר, ממש קרוב ל"קווין אליזבט" (שנראה מלון מדהים מבחוץ).
בחרנו ללכת למיראדה בגלל מחירו האטרקטיבי (252 דולר הכל כלול).
האוכל- סבבה, אין מבחר גדול אבל לא רע. קינוחים טעימים מאוד. אלכוהול מקומי כלול.
החדר- גדול, מרווח ונקי, נוף מדהים לים, אפשר לבקש נוף לים ולהרים.
בידור- בקושי. צוות הבידור ידידותי מאוד ואף עזר לנו לנצח בתחרות (הגניב תשובות וניקוד), אך אין פעילויות מלבד פעילות אחת בערב, כל ערב פעילות אחרת, תחרות שירים, בינגו, קזינו...
הצוות שם כל הזמן, יושב, מפטפט עם כולם ומשחק עם האנשים משחקי שולחן. (כאן ניתן להוסיף שאם יש לכם קלפים, ששבש, רמי, טאקי וכדומה, תביאו!!!!!!). היה נחמד עם יתר הישראלים. בקיץ זה עולם אחר.
המלון מציע ספא חינם חינם (יש ברכה, יש חמאם, יש סאונה). לא יצא לי להשתמש במתקנים. הייתי עסוקה בזלילה אין סופית.
(דרך אגב, עשינו טיול ג'יפים שעלה 35 דולר לאדם והיה ממש לא כיף. אחותי מוסיפה, שבקיץ עשתה את אותו טיול ונהנתה הרבה יותר).
לסיכום- במחיר של 940 שקלים לאדם אני מרוצה מאוד. אפילו ראינו שלג
יורד באנטליה. מלבב.
מצטערת על הבלאגן.
אם יש שאלות, אשמח לענות.
ליאורי
 |
 |
| IMG_1855.jpg(גודל:17.42KB) | IMG_1857.jpg(גודל:12.64KB) |
|
|
|
|