|
| 2. מצב ביטחוני בקניה תגובה ל - 1 |
27/02/2008 11:07   |
 |
עידו - הנהלת הפורום |
4322 הודעות עד כה |
|
|
מידע ממקור ראשון כנראה לא תמצאי כאן, כי זרם התיירים כמעט פסק בעקבות המאורעות.
לפחות לפי דיווחי התקשורת, ארועי האלימות פסקו, אך המצב עדיין לא כפי שהיה במדינה. מצד שני, לאורך כל התקופה לא התקבל מידע על תקיפת תיירים.
אם התכנון הוא לשהות באזורים תיירותיים בעיקר (שמורות הספארי העיקריות, הר קניה, מומבסה), כפי הנראה ניתן לטייל בבטחה. לא הייתי ממליץ להתקרב לשכונות העוני של ניירובי ולאזורי הגבול עם סודן או סומליה.
מה שכן - אם תחליטו לטוס, תהנו ממיעוט תיירים בשמורות ובאתרי התיירות, ומאפשרות לקבל מחיר מוזל.
וכמובן - אפשרות בטוחה יותר היא טנזניה. גם להם יש שמורות ספארי, הרים גבוהים וחופים מרהיבים - והכל יותר גדול ו(הקילימנג'רו) יותר גבוה (אך יותר יקרים באזוריה התיירותיים).
|
|
|
|
| 3. מצב ביטחוני בקניה תגובה ל - 2 |
28/02/2008 10:28   |
 |
עידו - הנהלת הפורום |
4322 הודעות עד כה |
|
|
מרב, שממקום מושבה באירופה מחוברת לעיתונות הקנייתית המקומית, אך לא מצליחה להתחבר לאתר למטייל, מוסרת שהמצב עדיין מתוח במדינה, ויתכנו התפרצויות נוספות של אירועים אלימים.
טנזניה, כבר הזכרנו?
|
|
|
|
| 4. מצב ביטחוני בקניה תגובה ל - 3 |
28/02/2008 13:22   |
|
|
משיחתי לפני כשבוע עם ידיד מקומי שנמצא בניירובי ונקורו הבנתי שהמצב לא מלבב. הם עדיין ממעטים לצאת כשלא צריך, בפרט בערבים, ולנסוע בדרכים. לא קורה כרגע כלום אבל הוא אומר שמאד מתוח. מבחינת חדשות: אודינגה הודיע אתמול שהוא מבטל את ההפגנות שתכנן (או רק איים שיוציא), ומצד שני אנאן הודיע שהוא משעה את מאמצי התיווך. נראה לי שמניסיוננו כישראלים אנו סבורים שהמצב בוודאי איננו נורא כפי שהתקשורת מציגה אותו. אבל אולי במקרה זה הוא דווקא כן.
בקיצור - מי אמר טנזניה?
|
|
|
|
| 5. מסכימה עם גילי תגובה ל - 4 |
28/02/2008 16:03   |
|
|
אני תמיד חייבת להסכים עם כל גיל וגילי פה בפורום...
כרגע זה המצב, כמו שאנחנו יודעים מהארץ - התקשורת הבינל תמיד מראה דברים שונים מהמציאות...
רק שבתקשורת המקומית (האפריקאית) יש דיווחים שונים בסגנון: חכו חכו הצונאמי בדרך...
ובכל מקרה, טנזניה הרבה הרבה הרבה יותר שווה....
|
|
|
|
| 6. עדכון חשוב - הסכם קואליציוני בקניה תגובה ל - 4 |
28/02/2008 17:41   |
|
|
|
|
|
|
| 7. מצב ביטחוני בקניה תגובה ל - 2 |
02/03/2008 07:52   |
|
|
קודם כל אני מסכים אם מה שנאמר בפורום. לפי דעתי כרגע לא הייתי נוסע לקניה כי המצב נפיץ, הייתה תנוע גדולה של אוכלוסיה מאזור לאזור. התיירים לא נפגעו, אך המתח האתני הפנימי יכול להתלקח ויש המון פליטים פנימים במדינה.
למרות זאת לפי דיווחים של תיירים שחזרו בימים האחרונים מקניה, לא הרגישו את המצב, בטח לא בשמורות. התפוסה בלודגים היא כ- 15% ואפשר כנראה לקבל הנחות במחיר. פרטים מעודכנים מתיירים אפשר לקבל בפורום של פודור באנגלית שהוא מיועד בעיקר לאמריקאים. הם נוסעים בדרך כלל מאורגן בקבוצות קטנות וממליצים לא לשנות תוכניות.
|
|
|
|
|
| 9. לא. טנזניה מדינה עצמאית תגובה ל - 8 |
02/03/2008 19:54  |
|
|
ניתן לקבל ויזה במעברי הגבול ובשדות התעופה.
|
|
|
|