|
|
|
|
| 5. תודה רבה וברשותך עוד מס' שאלות תגובה ל - 4 |
27/02/2008 13:38   |
|
על השאלות ששאלת כתבתי במענה לפאודר וכמובן שה f...n F5 מחק לי.
אם אתה גולש שלושה שבועות רמת הפלקס של 80-90 גבוהה מדי בשבילך. קח בחשבון - כשם שאני לוקח בחשבון - שלכל חברה פלקס אחר ואין מידה אחידה וקבועה. בעקרון, לך על נעליים של פלקס 60-70/75. גם הייתי מציע לקחת נעליים "רגילות" ולא לביג מאונטיין. אלה נעליים שמתאימות למי שיוצא מחוץ למסלולים - ייקח לך עוד "קצת" זמן עד שתגיע לזה.
יש להוציא את הפנימית כדי לראות שהגודל של הנעל (פלסטיק) מתאים לרגל, לפי הכללים של פאודר. הפלסטיק לא משתנה. הפנימית משתנה בדחיסות שלה עם השימוש. המידה הקטנה לא יכולה ללחוץ "בהמשך". אם הגודל של הנעל החיצונית טוב, מה שיקרה אחרי כמה ימים/שבוע של גלישה הוא שהפנימית תתאים עצמה לרגל, תידחס קצת ויהיה טיפה יותר מקום בתוך הנעל.
הנטיה של מרבית הגולשים היא לקנות נעל שנוחה להם בחנות ואחרי כמה ימים הם שוחים בתוך הנעל.
בעקרון שלבי המדידה הם:
א. התאמת גודל בלי פנימית. בין אצבע אחת לשתיים מאחורי הקרסול כשהאצבעות נוגעות בצקה של הנעל מקדימה.
ב. הכנסת הפנימית, סגירת הנעל ועמידה + הליכה כרבע שעה. כשאתה עומד האצבעות אמורות לגעת מקדימה והעסק די חופשי. כאשר אתה נכנס למצב פלקס העקב נעול בנעל מאחורה ויש לאצבעות מקום (לא גדול מדי) לזוז.
ג. בדיקת "מרכיבי הנוחות" האחרים - רוחב מקדימה, גובה הקשת וכו'.
לגבי החימום - לא כזה קריטי. שלושה-ארבעה ימים של גלישה ולא תבחין בהבדל בין נעל שחוממה להתאמת הפנימית לבין נעל שישבה על הרגל כל היום.
תקרא בעמודים הקודמים. היו כמה שרשורים בענין.
[עודכן ב:27 פברואר 2008 13:39:]
|
|
|
|
|
|
| 8. פאודר - נסחפת תגובה ל - 6 |
27/02/2008 18:16   |
|
|
פלקס 120 לחובבן בינוני?
נכנסתי עכשיו לאתר של נורדיקה. הנעל שפיץ שלהם - דוברמן אגרסור - היא בפלקס 130.
|
|
|
|
| 9. פאודר - נסחפת - עוד דוגמאות תגובה ל - 8 |
27/02/2008 20:02   |
|
atomic - 120-150
lange - 120-150
rossignol radical - 90-130
כולן נעלי מירוץ!!
אז איך נעליים לגולש בינוני פלקס 120?
[עודכן ב:27 פברואר 2008 20:03:]
|
|
|
|
|
| 11. בדקתי תגובה ל - 10 |
28/02/2008 08:16   |
|
פלאגים נקראים כך בגלל השיטה בה מייצרים אותם. לא כ"כ הבנתי את ההסבר הטכני. בעקרון הם עבים במיוחד, הליינר דק במיוחד והם מיועדים למי שמחפש דייקנות של סכין מנתחים על המדרון במירוץ. למקצוענים בד"כ אין ליינר במובנו הרגיל אלא יציקת סיליקון בתוך הנעל.
הפלאג ב-2006 של נורדיקה היה הדוברמן 150 - כשמו כן הוא וכן פלקסו.
יש גם סוג טיפה פחות "מירוצי" המכונה plugabee (כמו wannabee). ברמה זו מדברים על פלקס 130 - למשל טכניקה דיאבלו רייס.
http://www.bootfitters.com/06_plug.htm
בדקתי בנורדיקה -
הספידמשין שמיועד לגולשים טובים מתחיל ב-100 נגמר 120/130
GTS לפחות טובים - מתחיל ב-60 נגמר 90/100
פישר - סדרת mx pro מוגדרת לגולשים מנוסים ואגרסיביים. מתחילה ב-17 נגמרת ב-105
אטומיק - סדרת M - פלקס 80-110
כמו שאומרים האנגלים - I beg to differ. מי שגלש עד היום שלושה שבועות בקושי מגרד את הקצה התחתון של intermediate ולא גולש חודש בשנה, מוטב לו שיקנה נעליים בפלקס 60-70. הם ישרתו אותו היטב במשך מספיק שנים.
[עודכן ב:28 פברואר 2008 08:18:]
|
|
|
|
| 12. בדקתי תגובה ל - 11 |
28/02/2008 10:01   |
 |
powder - הנהלת הפורום |
1687 הודעות עד כה |
|
|
|
יש בזה לא מעט טעם והעדפה אישית. אני שונא תחושה השנעל לא מחזיקה כמו שצריך, "מתקפלת" ויש תחושה של נפילה קדימה. בעיני פלקס של 60-70 הוא מינימלי לגולש זכר, ושאינו רזה במיוחד (מעל 70 ק''ג), לכן פלקס של 80-90 יתאים למגוון מאוד רחב של גולשים. זה מציע מצד אחד קשיחות ותמיכה מספקת ומצד שני עדיין קל לכופף אותם גם במהירות נמוכה.
יש סיבה נוספת להמלצתי על נעליים "מתקדמות יותר": הנעליים המאוד פשוטות, עם הפלקס הנמוך עשויות מפלסטיק זול יותר, רגיש יותר לקור (מתקשח יותר בקור) כך בהחלט יתכן מצב שבו על המסלול הם יהיו קשיחות לפחות כמו נעליים בעלות דירוג פלקס גבוה יותר, רק שהנעליים המתקדמות יותר ישמרו על היכולת לתנועה אחידה בעוד שבה זולות יש נק' מאוד קשיחה ולאחר שעוברים אותה הנעל אינה מציעה כל תמיכה. מעין מצב בינארי.
שוב אלו ההתנסויות שלי. הנעליים הקודמות שלי היו נורדיקה גרנד פרי עם פלקס של 85 והם היו רכות מדי, ללא כל ספק.
ואם נקח פלקס של 150 לגולשים שגם מתחרים (ולא מדובר על ה WC אלא אל ליגות מקומיות), 120-130 לגולשים טובים מאוד שאינם מתחרים, 100 לגולשים טובים מכבר מחפשים גם נוחות, אז 80 זה פלקס אידיאלי לגולש בינוני שעדיין לוקח שיעורים.
האמת, למרות שזה דיון מעניין, הוא תכל'ס על הבדל בין פלקס 70-75 לפלקס של 80-85 ואני לא בטוח שיש כאן מישהו מסוגל להרגיש הבדל משמעותי ביניהם בזמן גלישה.
|
|
|
|
|
|
| 15. זה לא ויכוח תגובה ל - 14 |
28/02/2008 11:54  |
|
כמו שהתחיל פאודר אחת ההודעות שלו - זה ענין של טעם והעדפה אישית.
ועל דבר אחד שנינו מסכימים - מה שיותר חשוב זה ההתאמה של הנעל לרגל. אל תשכח שפלקס אינו נתון קבוע לכל הנעליים. אין סטנדרט עולמי. 100 של חברה אחת יכול להיות 110 של השניה ו85-90 של השלישית. דלבלו עד שנה שעברה הלכה על מספרים שונים לחלוטין. השנה הם עברו למספרי פלקס כמקובל אצל חברות אחרות. חברת Full Tilt למשל, לא מפרסמת באתר שלה פלקסים במובן המקובל. הם כותבים 2-רך 4-בינוני 6-קשיח
http://www.fulltiltboots.com/boots.asp
זו החברה שקנתה את הזכויות לנעליים של רייכלה - שלושת החלקים המקורית. נראות מאוד מעניינות, אם כי מצריכות כנראה הרבה חלפים לכבלים ולסגרים. בפעם הבאה שאהיה בארה"ב מבטיח להכנס לחנות, לנסות ולדווח.
וכפי שקורה לי לא אחת - מישהו שאל שאלה ואני מרביץ את אמונתי במקום לענות על השאלה. אז הנה התשובה שלי לזוהר:
א. ההחלטה לקנות נעליים היא החלטה נבונה.
ב. תחפש בשרשורים קודמים. נדמה לי שמישהו כתב על חנות טובה במיירהופן שעושה את העבודה כמו שצריך.
ג. תקדיש לכך זמן ואל תוותר - הדיבידנדים ישרתו אותך שנים רבות אחרי שתשכח את החופשה הספציפית, בה ויתרת על שלוש שעות גלישה/שתיית בירה לטובת בחירת נעליים.
ד. כמו שאמר פאודר - קח נעליים שהן רמה אחת או שתיים מעל לרמתך הנוכחית. כך לא "תגדל" עליהם תוך זמן קצר.
ה. אל תסתכל על תוית המחיר. ממילא זה סיפור יקר - עדיף לקנות ביוקר נעליים טובות. זה הפריט החשוב ביותר (חוץ מהקסדה) שיהיה לך.
ו. אל תתבייש לחזור לחנות להתאמות. ייקח לרגליים שלך ונעליים לפחות שלושה ימים להכיר אחד את השני ולהרגיש איפה יש נקודות כואבות. בסוף התהליך יהיו לך נעליים שמתאימות כמו כפפה (כמו שאמר ג'וני קוקרן במשפט או.ג'יי. סימפסון)
[עודכן ב:28 פברואר 2008 11:54:]
|
|
|
|