כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. ארגנטינה... 02/03/2008 20:37 לתגובה הבאה
  ליאור85 לא מחובר ליאור85  משתמש בינוני 52 הודעות עד כה
שלום. אני נוסע לארגנטינה באיזור ספטמבר-אוקטובר (צפון, מרכז, פטגוניה).
רציתי לדעת אם מלבד הקור, שאני מבין שנע בממוצע סביב ה5 מעלות - יש מגבלות טכניות כמו אתרים/טרקים סגורים?
מקומות ספציפים שאין לי טעם ללכת אליהם?
תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. ארגנטינה... תגובה ל - 1 03/03/2008 08:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  suede2 לא מחובר suede2  משתמש פעיל 193 הודעות עד כה
היי,
למרות שהשאלה הזו חוזרת עכשיו הרבה- עניתי על זה לפחות פעם אחת בשבוע האחרון- אני ובעלי חזרנו מירח דבש בספטמבר-אוקטובר השנה והיה נפלא. אמנם הכביש בין ברילוצ'ה לסן-מרטין היה סגור כל פעם שירד שלג (ובגלל זה ויתרנו על הסיבוב באגמים לסן-מרטין וחזרה), אבל חוץ מזה, היה מזג אויר נפלא. ברילוצ'ה היא גבוהה מאוד בהרים ולכן היו שם קצת יותר "בעיות", אבל לא חסר שם מה לעשות (סקי, למשל, או טיול ג'יפים וסוסים באיזור, שהם אפילו יותר כיפיים בגלל שיש איזורים של שלג).
היו הרבה ימים של מעל 5 מעלות, פשוט תצטייד היטב- מעיל רוח טוב ופליז. בפוקון היו ימים טובים גם לעלות על הויאריקה, ואנחנו עשינו ראפטינג. ב-1 באוקטובר נפתח גם הפארק טורס דל פיינה (הוא פתוח כל השנה, אבל מהתאריך הזה יש פארק ריינג'רס והרפוחיוס פתוחים). הקרחון המתנפץ היה פתוח, כמובן, ולא היינו שם לבד.
אשמח לענות על עוד שאלות,
תהנה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. בוליביה-ארגנטינה תגובה ל - 2 03/03/2008 08:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה על התשובה המהירה והמעודדת, מצטער שקצת חזרתי על השאלות פה [=
מהי הדרך הכי טובה להגיע לצפון ארגנטינה מבוליביה? יש אולי טיסה מסנטה קרוז לטוקומאן (כמה זה יעלה?!), או שזה חייב להיות יבשתי?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. בוליביה-ארגנטינה תגובה ל - 3 03/03/2008 10:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  suede2 לא מחובר suede2  משתמש פעיל 193 הודעות עד כה
התכוונתי עוד שאלות על פטגוניה...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. בוליביה-ארגנטינה תגובה ל - 3 04/03/2008 16:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yonatanamit לא מחובר yonatanamit  משתמש בינוני 92 הודעות עד כה
שלום לך...
קודם כול ברצוני לחדד מספר דברים שנאמרו עלידי קודמתי-
1) בארילוצ'ה לא נמצאת גבוהה בהרים היא דווקא (יחסית לשאר העולם והיבשת הזאת,כולל את ארגנטינה עצמה, בפרט)די נמוכה אבל באזור הזה יש אקלים שונה אם קור עז והרבה יותר משקעים והשלג נשאר עד שלב מאוחר יחסית בעונה
2) נכון, ניתן לטפס על הוויאריקה בעונה הזאת אבל מספר הימים שבהם זה מתאפשר הוא מעוד נמוך בניגוד לינואר , פברואר לדוגמא שבהם יוצא הטיפוס כמעט כול יום, שוב עיניין של מזג אוויר
3)בטורס דל פיינה נפתחים רק הרפוחיוס של מסלול ה- W אך המסלול הקייפי והמומלץ מאוד נפתח רק בסביבות אמצא דצמבר,שוב עיניין של מזג אוויר...
4) שים לב למגמה החוזרת של מזג האוויר... משמע- בניגוד למה שאני עשיתי (אני מדבר מנסיוני האישי ולא ממציא פה כלום) לא כדי לך לרדת דרומה מוקדם מידי אלא אם יש לך מגבלת זמן כול שהיא ואז אתה מתפשר
(אינני מזלזל בקודמתי, אני מבין מדבריה שהיא לא יכלה לבחור בזמן האידיאלי לטייל באזור ןעל כן התפשרה)מפני שאחרת יהיה לך קר מאוד ובטוח שבלב כזה או אחר תאלץ לוותר או\ו תסבול במהלך הדברים שתחליט לעשות מגשם\שלג\רוח\קור אדיר וכדו'

מכאן ש...תתחיל בצפון ואל תמהר

בקשר לשאלה השניה לדעתי עדיף לך לעבור יבשתית.
סלאר, רכבת לטופיזה ואז אוטובוס לסלטה ואם יש לך עודף זמן וכסף אז במקום לבזבז אותו על טיסה אתה יכול לסוע מסלטה לגיחה בצפון צ'ילה בסאן פדרו דה אטאקמה (מהמקומות היפים והמיוחדים בעולם, אבל קצת יקר)
תהנה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. בוליביה-ארגנטינה תגובה ל - 5 04/03/2008 18:35 לתגובה קודמת
ואוו, ממש תודה על התשובה האינפורמטיבית הזו [=
אני כן מוגבל בזמן מבחינת תחילת הלימודים, אבל מה שכן, אני יכול לדחות את דרום ארגנטינה ל...אמצע אוקטובר ככה, זה ישנה משמעותית?
כן, על טיסה ויתרתי באמת (כמו שאמרת - זמן וכסף). בנוגע לצ'ילה, לא חשבתי על זה, אבל מקומות שמוגדרים כיפים ומיוחדים בעולם - מאוד מושך אותי [=
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מי שבונה על האינקה טרייל - שיזדרז מאוד!!
להודעה הבאה:דרום אמריקה על אופנוע

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מידע נוסף

כתבי למטייל כרגע בדרום אמריקה