| 1. עדכון תחזית מז"א ושיא חדש |
03/03/2008 22:25  |
| |
opher |
831 הודעות עד כה |
|
|
|
7 פעמים F5 ו-3 פעמים זוהתה הצפה עד כה. מישהו שבר כבר את השיא הזה? מזל שקיימת האופציה של העתק והדבק...
במצב נורמלי התחזית הקרובה היתה נראית טיפוסית לשבוע בפברואר - קצת שלג, קצת שמש, קר אבל לא נורא וכד'. אחרי 4 שבועות ללא שלג חוץ מכמה פתיתים פה ושם, כולל טמפרטורות שנסקו לגבהים שערוריתיים, פתאום תחזית כזו הופכת לארוע בחיי אירופה.
בשעות אלה נכנסת לכיוון האלפים מערכת חורפית, שבמצב הנוכחי ניתן לציינה כמהפך. מהלילה צפויה ירידה משמעותית בטמפרטורות (לטמפרטורות חורפיות סטנדרטיות) ועד יום רביעי צפויים שלגים לסירוגין. השלגים יתרכזו בעיקר באוסטריה, שוויץ והדולומיטים המזרחיים (ואל גרדנה והסביבה), וניתן לצפות לכמות ממוצעת של 20-30 ס"מ עם הבדלים כמובן בין אתרים שונים. מאחר שמדובר במערכת צפונית צרפת, מערב איטליה והדולומיטים המערביים (מדונה, מרילבה, פאסו טונאלה וכו') יזכו לכמות של 10-15 ס"מ בלבד. באנדורה וצ'כיה נראה אף פחות שלג, אבל בכולם הטמפרטורות צפויות להיות נמוכות וניתן יהיה כמובן להפעיל תותחים.
ביום חמישי ושישי צפוי מזג האוויר להתבהר, עם עליה קלה בטמפרטורות ביום שישי אם כי בהחלט לא לרמות שהכרנו (רום התקרחות של כ-1500 בצהריים).
בשישי בלילה מערכת קצרה חדשה שתגיע מצפון מערב ותגרום למז"א חורפי בצרפת ובאוסטריה בשבת, עם תוספת של כמה ס"מ נוספים של שלג. יום ראשון יהיה סגרירי עם מעט שלג, ומערכת נוספת תגיע לקראת יום שני לביקור של יום-יומיים עם תוספת שלגים נוספת בעיקר באוסטריה והדולומיטים. הכמויות לא יהיו מאד גבוהות וביום שישי אני מקווה שאוכל לתת תחזית יותר ברורה.
במחצית השניה של השבוע הבא נראית מגמה של כניסת רמה לדרום אירופה, עם עליה בטמפרטורות אבל כדאי לחכות ולראות בהמשך עד כמה מגמה זו יציבה.
לסיכום - מהפך משמעותי מבחינה ויזואלית ומבחינת תנאי גלישה, בדגש על אוסטריה והדולומיטים המזרחיים. ביום שישי אוכל לתת תחזית מדויקת יותר לגבי השבוע הבא שיעמוד בסימן פסיעות טלפיו של השועל על מדרונות מכוסי שלג טרי באוסטריה.
|
|
|
|
| 2. לשועל יש כפות ולא טלפיים תגובה ל - 1 |
03/03/2008 22:53   |
|
טלף היא פרסה שסועה. החלק הקרני בכף הרגל. לפרות ולחזירים יש טלפיים.
ומרגלי החזיר, אחרי שגוזרים את הטלפיים, עושים pieds de cochon
מצטער על ההסחפות. אני עדיין במשרד כותב סיכומים
|
|
|
|
| 3. עדכון תחזית מז"א ושיא חדש תגובה ל - 1 |
04/03/2008 08:21  |
| |
batya_f |
24 הודעות עד כה |
|
|
תודה עופר! תענוג לעקוב אחרי התחזיות שלך, ויש המון הערכה למאמצים שלך לעדכן את כל המורעלים. בשישי אנחנו טסים לאוסטריה, מאיירהופן, ונראה לי שהולכת להיות לנו חופשת סקי מעולה.
|
|
|
|