כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. Solden באפריל 05/03/2008 18:39 לתגובה הבאה
  Eran לא מחובר Eran  משתמש בינוני 67 הודעות עד כה
טוב, הגיע הזמן לחופשת סקי מספר 3 שלי החורף Cool . עקב אילוצים, זה יהיה רק בסביבות אמצע אפריל. עקב כך, חשבתי על זולדן כיעד אפשרי.

קראתי את הדיווחים של אדוארדו ומיכל, ואני מתלבט: קודם כל, אדוארדו, האם מחסור השלג במקומות הנמוכים היווה בעיה כלשהיא? האם במקומות הגבוהים השלג היה איכותי מספיק? איזה אחוז בערך מהמסלולים והמעליות היה פתוח? האם בעיירה אוברגורגל היה שלג יותר איכותי (אם אכן נסעתם לשם ליום)? האם עדיף לשהות באוברגורגל ולקחת יום בסולדן (היא יותר גבוהה, מה שקורץ לי עקב התקופה הבעייתית)? האם מחירי השכרת הציוד למי שלא לקח את החבילה עם בי"ס סבירים?

תודה רבה מראש!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. שווה לבדוק גם את ISCHGL תגובה ל - 1 06/03/2008 08:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אדם מאיגוד מדריכי הסקי אדם מאיגוד מדריכי הסקי לא מחובר אדם מאיגוד מדריכי הסקי  משתמש בינוני 137 הודעות עד כה
הי ערן,

אופציה נוספת היא אישגל (למרות שאין בה קרחון). העונה של נמשכת עד תחילת מאי ואם האוסטרים קבעו כך הם כנראה מבינים בכך משהו.

אישגל היא בעלת כיסוי שלג טוב במהלך העונה. אינני חזאי או גיאו-פיזיקאי אבל הדבר נובע מהמבנה הטופוגרפי שלה (ואולי מביני דבר יוכלו לעזור יותר.

הייתי שם בשבוע הראשון של אפריל בשנה שעברה (שכזכור לכולנו הייתה שחונה במיוחד) ואהיה שם באותו שבוע גם השנה. היתרון הוא שכל האתר היה פתוח.

מעבר לכך, בתקופה זו המחירים צונחים ואפשר ליהנות מחופשה בעלות סבירה באתר שהוא יקר יחסית.
בברכה,

אדם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. יש לי תשובות תגובה ל - 1 06/03/2008 10:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eduardox eduardox לא מחובר eduardox  משתמש פעיל 475 הודעות עד כה
היי ערן, אבל זה יותר מידי לכתוב.
תתקשר אלי 0544738363
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. ISCHGL היא בהחלט אופציה עבורי תגובה ל - 2 06/03/2008 14:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Eran לא מחובר Eran  משתמש בינוני 67 הודעות עד כה
קראתי שכיסוי השלג שלה אכן נהדר. אבל כשאתה היית שם שנה שעברה, גם המסלולים המגיעים עד לאישגיל ולעיירה השוויצרית היו פתוחים? הסתכלתי בהיסטוריית השלג שלה ונראה שהרבה פעמים באפריל אין שלג בכלל בעיירה עצמה.
גם קראתי בפורום דיווח מהשבוע שדיבר על 8 מעלות במקומות הגבוהים ושלג בעייתי קצת לעיתים, מה שגורם לי לחשוש מעט מאפריל הספציפי של השנה...

אגב, אני מעוניין לקחת גם הדרכה. אתם עושים שם גם הדרכה במקרה, או שהולכים רק לגלוש?

עוד אופציות שאני שוקל הן:
סנט אנטון - כיסוי שלג אפילו יותר טוב מאישגיל עם היסטוריית שלג די מבטיחה באפריל, וסקי פס ב 139 יורו. נראית לי האופציה הכי טובה - רק ה"בעיה" היחידה היא שכבר הייתי שם החורף... יכול להיות שבכל זאת אלך לשם שוב בסופו של דבר.

צרמט / צ'רוויניה - הבעיה היא שהמחירים שם מופרזים כפי הנראה.

chamonix או 3 העמקים בצרפת.

בינתיים העדיפות שלי היא לזולדן ואישגיל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. ISCHGL היא בהחלט אופציה עבורי תגובה ל - 4 06/03/2008 14:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אדם מאיגוד מדריכי הסקי אדם מאיגוד מדריכי הסקי לא מחובר אדם מאיגוד מדריכי הסקי  משתמש בינוני 137 הודעות עד כה
הי ערן,

מספר התייחסויות:
1. אני אהיה שם בחופשה פרטית עם אישתי (אותה אני כן מדריך Very Happy ) ולא במסגרת קבוצת הדרכה.
2. כידוע לך, הנבואה ניתנה לשוטים ואין לדעת מה יהיה השנה. אני אופטימי, אין כל סיבה לבעיתיות. בשנה שעברה כשהייתי באפריל, כל המסלולים היו פתוחים והשנה המצב טוב לאין ערוך. בעיירה עצמה לא היה שלג אבל המסלולים שיורדים לעיירה הם עם כיסוי תותחים וגם הם היו פתוחים.
3. רוב איזור הגלישה באישגל מתרכז בגבהים של 2000-3000 (אל תתפוס אותי על המטר) כך שיותר קריר שם.
4. אין לי מניות באישגל, אבל מהאתרים שהייתי בהם הוא בעיניי הטוב ביותר, נקודה. גילינו אותו באפריל שנה שעברה, חזרנו אליו בינואר השנה והחלטנו לחזור פעם שלישית - פשוט אליפות.

אדם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. אדם תודה גם אני אחשוב על כך תגובה ל - 5 06/03/2008 17:57 לתגובה קודמת
  רינה ב לא מחובר רינה ב  משתמש פעיל 323 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:שאלתי ואשאל שוב.. בבקשה תענו, מתחילים לארוז
להודעה הבאה:ד"ש מרמי (המכור) מבנסקו