|
| 2. בחירת ציוד תגובה ל - 1 |
07/03/2008 11:14   |
|
|
אני אגיד לך מה הבעיה שלי עם חלק מהתיקים שאתה מציע.
אומנם הייתי רק בחלק מהמדינות שאתה הולך להיות אבל הן נתקלתי בבעיה שהיא שנוסעים באוטובוסים / גיפים / מוניות שירות גדולות התיק מקבל יחס לא טוב הוא נדחס סוגרים עליו את הדלת בפראות וכו'.
חלק מהתיקים שציינת הם תיקים מבדים סיליקוניים כאלה שמאוד קלים וחזקים אאבל אין להן עמידות טובה בשחיקה. עם כל זה.
פשוט תקפידו שתמיד בנסעות יהיה כיסוי על התרמיל ולסגור קליפסים מפלסטיק (שהם פתוחים הם הרבה יותר שבירים) והתיק יחזיק בלי בעיה.
אני אגיד עוד דבר, כמה מתוכננים לכם טיולים עם התיק על הגב?
למשל במונגוליה לא כל כך עושים טיולים רגלים עם ציוד על הגב, אולי שווה לכם להשקיע בתיק קטן יותר מאשר בגדול, אבל אולי אני סתם מכניס רעש.
------------
לאחר ההקדמה המתישה התוצאות שלי:
הDEVA הוא לדעתי התיק נשים הכי טוב שיש בשוק כיום זהו התיק שאני הכי ממליץ עליו לנשים, וכל מי שהמלצתי לה עיו הייתה מרוצה (טוב חוץ מהמחיר).
לגברים חיפוש קצר יראה שאני בעד ה AETHER של אוספרי, לא רק בגלל שיש לי כזה, כי הוא פשוט התיק המושלם לטיולי תרמילאים. בגרסה של ה 60 ליטר אין שום דבר מיותר, אבל זה אולי חסרון למטייל הפחות מנושא שכן אין הרבה תאים. ב75 + יש כבר שני תאים מרכזיים לדעתי זה מכביד על התיק אבל יש כאלה שזה חשוב להם. דבר נוסף התיקים החדשים לא יצא לי לעבוד איתם אבל יש להם חגורת בטן טיפה שונה ולדעתי מוקשחת יותר. מה שאני אוהב בתיק שלי הוא שחגורת הבטן ניתנת לקיפול ואינה מפריע כמו חגורת בטן שקופצת לך כמו כנפיים מהצדדים.
(לטיולים עם התיק עדיף כמובן שיש את ההקשחה הזו, אבל באוטובוסים , מוניות וכו' זה מטרד)
--------
שקי שינה, את ה FIREWAKER אני לא אוהב, את ה FERRRINO לא מכיר.
על ה BALZE אין לי דבר אחד רע להגיד והוא הכי ממולץ שלי עבור גבר.
לנשים הסיפור קצת שונה מכיוון שרק MH מביאים שק שינה נשים לארץ וכל הכבוד ליבואן על כך אני ממליץ לכם ללכת עבור הבחורה על שק השינה של MH דגם הנשים.
(דרך אגב הדגם ULTRALUMINA נשים, זכה בביקרות תווך ארוך מעולות בBACKPACKER MAGAZZINE , ככה שכנראה אפשר לסמוך עליו)
-------------------
לסיכום, מה שאני ממליץ לכם לעשות זה לעשות רשימה של כל הציוד שאתם צריכים לטיול, מתוך זה לסנן מה אתם צריכים לעשות. אחר כך לראות כמה עולה כל פריט. ולראות אם לא הגעת לסכום מטורף.
למשל יכול להיות שעדיף לכם לקחת מעיל גשם טוב ותיק קצת יותר זול (מבין הנוחים כמובן).
אני אישית ממליץ לכם להשקיע, במעיל גשם טוב וקל , פליס טוב ,מיקרו פליס טוב ואולי אפילו במכנסי גשם טובים (זה פחות חיוני).
(כמו כן אני מציע לכם לפרסם את רשימת הציוד שלכם פה, שיעזרו לכם להעיף מה שמיותר ואולי להכניס מה שחסר, יש פה חברה עם ניסיון רב גם מניסיוני ששווה לשמוע את דעתם)
|
|
|
|
|
| 4. בחירת ציוד תגובה ל - 3 |
07/03/2008 17:22   |
|
|
שוב לי אישית אין ניסיון עם פירנו בכלל.
אני רוצה דווקא לחדד שוב את עניין שקי השינה. בארץ יש זלזול בהתאמה של שק שינה לנשים וגברים וגם לגובה.
כל חלק בשק שינה שהוא גדול עליך פוגע בבידוד.
למשל אם אתה 175 בגובה אז עדיף ששק השינה שלך יתאים ל עד 183.
שק שינה נשים מתוכנן מראש לאישה ובהתאם חלוקת החומר המבודד ומה שגם לרוב יש יותר חומר בידוד בשביל דירוג מקביל לזה שמתאים לגברים.
לדעתי תרכז את הקניה אתם קונים הרבה ציוד ותבקש הנחה במקום ללכת על ציוד שיש לגביו סימן שאלה.
|
|
|
|
|
| 6. לא מזלזל תגובה ל - 5 |
07/03/2008 21:54   |
|
|
אני אגיד לך הייתי ספקן לגבי הלמינה, מכיוון שיש לו סיב של MH ולא משהו שאני מכיר כי הוא חדש.
כמו שאמרתי הביקורות תווך ארוך על השק שינה טובות מאוד. הן על הגברים והן על הנשים. ניסיון אישי איתו אין לי אבל מקורות אמינים מפארים אותו.
אם מתחבר הנשים לגברים שאלה טובה, פשוט תנסה. אני מאמין שכן. (בסופו של דבר צריך שיהיה אותו אורך ריצרץ ,אותו עובי וצדדים הפוכים)
לדעתי בלמטייל יש, לפחות באינטרנט מופיע תתקשר לשאול.
לגבי הfire walker , באחד מטיולי בחו"ל אני ישנתי עם cats moew וחבר עם פיירווקר. לי היה סבבה והוא היה לו קר. נכון יתכן שתנאי הגוף (עייפות וכו') היו שונים. אבל בגדול הוא היה רגיש לקור בדיוק כמוני (כלומר לא ממש רגיש) .
לא יודע להגיד את הטמפ' בחוץ.
|
|
|
|
|
| 8. תומר כבר אמר את הרוב,אבל חידוד תגובה ל - 7 |
09/03/2008 08:19   |
 |
ירון ה. - הנהלת הפורום |
2014 הודעות עד כה |
|
|
|
אני סבור שניתן לחבר את הלמינה גברים והלמינה נשים,הבעיה תהיה שהלמינה גברים ארוך יותר,אז ישאר מין סרח עודף של רוכסן,לא משהו קריטי,אבל קח את זה בחשבון.
לגבי ה FIREWALKER, לי אישיתי יש שק"ש שלהם מהתקופה שעוד עבדנו איתם בלמטייל.
הצרה היא,שהשרות שלהם בארץ מאוד בעייתי, והם גם היבואנים של אוספרי, ואם תהיה לך תקלה בתיק או בשק שינה, אתה בצרות, כי לא בטוח שתצליח להפעיל את האחריות.
וכן,בלמטייל יש את הלמינה נשים,אתה מוזמן לקפוץ ולרכז את הקניות באחד הסניפים,ולהיות בטוח שאלו מוצרים שיהיה להם אבא ואמא.
ירון
|
|
|
|
|
| 10. שאלה נוספת תגובה ל - 9 |
09/03/2008 22:17  |
|
|
אני הייתי עם cat moew בצפון מונגוליה , ורק לילה אחד היה לי קריר. אבל היה מינוס 4 (אם אני זוכר נכון) בחוץ והשק שינה שלי כבר בין 3 ועבר הרבה בחייו.
ככה ששאני הייתי נותן לו אפס במצבו.
שהוא היה חדש ישנתי איתו בנפאל במינוס 5 בלי בעיה, אבל במבנה עץ בעובי 2 ס"מ בערך. (לא ממש שונה מאוהל בקיצור)
(דרך אגב ה cats הוא בדירוג כמו כל מה שאתה מדבר)
בטורקיה כבר הייתי עם שק שינה אחר ככה שקשה לי לתת תשובה. (הוא מתאים למינוס 9 בעיקרון, לא היה לי קר)
|
|
|
|