כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. בוקאס דל טורו, סאן בלאס או מנואל אנטוניו 09/03/2008 00:23 לתגובה הבאה
  moma לא מחובר moma  משתמש פעיל 168 הודעות עד כה
שלום לכולם
חיפשנו יעד לבלות בו חופשה בת 15 ימים (נטו) במרכז אמריקה (יש לנו כרטיסים זולים לניו יורק ומשם החלטנו להמשיך ליעד לא יקר)
היות וכבר היינו בגואטמלה ובקוסטה ריקה (בלי הצד הפסיפי) החלטנו על ניקרגואה.
אנחנו קצת חוששים להגיע לשם, היות ושמענו על הרבה אנשים שטוענים שכל חווית הטיול שלהם שם היתה מיותרת ומקווים שזה לא יקרה לנו.
לפיכך החלטנו להוסיף מדינה נוספת בסוף הטיול כדי שאם נתבאס יהיה לנו מפלט (אני יודעת שזה בעייתי קצת לנסוע ככה לטייל אך ניקרגואה מאד מסקרנת אותי)
ובקיצור, רציתי לשאול מה דעתכם לגבי המסלול:
נחיתה במנגואה בלילה 20:30 - לילה במנגואה (נשמח להמלצות)
נסיעה לליאון - הר הגעש סרו נגרו, נסיעה לבריכות הבוץ/מעיינות חמים - יומיים
נסיעה לגרנדה - לגונה דה אפויו, מסאיה וקטרינה ואולי גם קנופי - יומיים שלושה
איסלה דה אומפטה - יומיים

מקווים שכל הסיבוב ייקח בערך 9-10 ימים
נותרו 6-5 ימים
ואז ההתלבטות:
אופציה 1 - מאומטפה לעבור לקוסטה ריקה, ולסיים את הטיול במנואל אנטוניו, אולי לשלב את הר הגעש פואס/איראזו בהם לא היינו - חזרה לניו יורק מסן חוזה
אופציה 2 - לעבור את הגבול לקוסטה ריקה,לקחת אוטובוס לסן חוזה ומשם להמשיך לבוקס דל טורו - נסיעה קצת ארוכה ומייגעת אבל חוסכת כרטיס טיסה יקר.- חזרה לניו יורק מסן חוזה
אופציה 3 - טיסה ממנגואה לפנמה סיטי, יום יומיים שם ואז טיסה לסן בלאס - חזרה לניו יורק מפנמה סיטי (האופציה הזו מייקרת את הטיול ב 370 דולר לאדם שזה קצת הרבה. מעבר לכך יש לנו חשש שקצת נשתעמם מדי על אי שומם, וקצת מתבאסים לישון ב"חושות")
אופציה 4 - טיסה לקורן איילנדס - להשקיע עוד 170 דולר בטיסה הלוך חזור לשם, אבל אז זה אומר שאנחנו תקועים בניקרגואה לטוב ולרע - כי 6 ימים לאיים זה קצת יותר מדי, בד"כ מספיק לנו יומיים שלושה - חזרה לניו יורק ממנגואה

יצא קצת ארוך אז תודה על הסבלנות
ושוב תודה על העזרה
מורן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. שגיא / chapina אשמח לשמוע את דעתכם תגובה ל - 1 11/03/2008 18:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. בוקאס דל טורו, סאן בלאס או מנואל אנטוניו תגובה ל - 1 11/03/2008 18:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שגיא שגיא לא מחובר שגיא  משתמש פעיל 491 הודעות עד כה
תכל'ס ברשימת האופציות שלך כללת כבר את כל הצדדים החיוביים והשליליים לכל אופציה בצורה יפה .
לגבי אופציה 1 - בסוף תתקעו במנואל אנטוניו יותר זמן משתצטרכו (במיוחד אחרי שאמרתם ששלושה ימים על אי/חוף כבר ישעמם לכם) , והחוף שם לא כל כך יפה , אלא אם כן תלכו כל יום לחוף של הפארק (7 דולר כניסה).
בעקרון המסלול שתכננתם הוא די דומה למסלול שאני עשיתי (רק בסדר הפוך) (תוכלו לראות את הטיפ שלי ב1001 טיפים) . לכן אולי כדאי שתשקלו לפני שתעזבו את ניקרגואה , לבקר בעוד איזה אתר או שתיים בה , בלופילדס או משהו כזה ...
אישית , מבין כל האופציות הייתי הולך על בוקס דל טורו , שם חוץ מבטן גב אפשר לעשות כל מיני סיורים מעניינים , שנירקול , דולפינים וכו' .
אגב , שקלתם לנסוע למקסיקו במקום ?? שבועיים במקסיקו זה זמן די מכובד להספיק את אזור צ'יאפאס ויוקטאן .אישית לא מצאתי שום דבר מיוחד בניקרגואה. היא אותנטית יותר משאר המדינות באזור אבל אין בה דברים מרשימים במיוחד בהשוואה לשאר.
אבל בסופו של דבר רק אתם תדעו אם משהו טוב לכם או לא ..הכל אינדיבידואלי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. בוקאס דל טורו, סאן בלאס או מנואל אנטוניו תגובה ל - 1 11/03/2008 20:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  sarayodat לא מחובר sarayodat  משתמש מתחיל 9 הודעות עד כה
קודם כל לדעתי ניקרגואה מקסימהו מאוד נהניתי בה, גם בהשוואה לקוסטה ריקה וגוואומלה (דומה אבל שונה...).
לגבי המסליל שלכם הוא נשמע אחלה, רק הזמן שלכם לאיסלה דה אומטפה גבולי ותלוי במה שאתם מתכננים לעשות שם (אם אתם רוצים ממש להכנס לתוך האי רק הנסיעות עצמן לוקחות המון זמן).
ולגבי הימים האחרונים אני אתייחס רק לשתי האופציות הראשונות כי בשאר לא הייתי. במנואל אנטוניו אין כ"כ מה לעשות מעבר ליום יומיים לטעמי, ולא זכור לי שהיו עוד דברים מעניינים בסביבה (אבל אני לא באמת זוכרת, אפשר לבדוק).
לגבי בוקס דל טורו, המקום עצמו מקסים, אבל קחו בחשבון שרק הנסיעות הלוך (מנגואה - סן חוזה - גבול פנמה - האיים)וחזור (הפוך עד לסן חוזה) יקחו לכם את רוב הזמן.
בהצלחה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תודה לשניכם, עזרתם לי מאד תגובה ל - 1 11/03/2008 22:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כנראה באמת נלך על האופציה של בוקאס.
שגיא, לגבי מקסיקו, היא ירדה מהפרק משני טעמים: גם כי אמרו לנו שהיא מאד דומה לגואטמלה (רק פחות כיפית - לפי מה שחברינו מספרים), וגם בגלל עומס התיירים שיש בה, משהו שאנחנו קצת מנסים לברוח ממנו.
בכל מקרה שוב רוב תודות.
מורן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. בוקאס דל טורו, סאן בלאס או מנואל אנטוניו תגובה ל - 1 15/03/2008 19:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  chapina לא מחובר chapina  משתמש פעיל 201 הודעות עד כה
אז ככה, כפי שציינתי פה בעבר אני לא מחובבי ניקרגואה. חושבת שהיא סתמית למדי לא יפה במיוחד, לא נחמדה במיוחד רגילה, פרווה. ( חוץ מלאלה שגולשים ולאלה שמחפשים סליחה סמים זולים וטובים) אבל לא באתי לבאס כי סה"כ חוויית הטיול היא מאוד אינדיוידואלית ואני בטוחה שיש אנשים שמוכנים לרצוח אותי על מה שכתבתי...אז מראש סליחה
לגבי ההמשך...
איי סאן בלאס אמורים להיות מדהימים אבל כמו שכבר ציינת זה משהו שעשוי לייקר לכם את הטיול בהרבה
מנואל אנטוניו יפה אבל רק הפארק עצמו שאר החופים באזור ממש לא להיט בלשון המעטה
אז גם אני כמו קודמיי חושבת שבוקאס זה המקום. בתכלס זה יום נסיעה מסן חוזה. ממש לא נורא. אוטובוס לגבול, מיניבוס ללאנצ'ה, ולאנצ'ה
אולי יהיה שווה לכם לקחת נסיעת לילה בטיקה מניקרגואה לסן חוזה ואז להמשיך ישר... בכל אופן בוקאס דל טורו זה אחלה מקום. בנסיעת סירה קצרה מגיעים לחופים מהממים, יש שפע של דולפינים ובכלל יש מה לעשות גם בכיוון של בטן-גב וגם קצת מעבר לזה...

תהנו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. תודה רבה ועוד שאלה תגובה ל - 6 16/03/2008 12:39 לתגובה קודמת
ראשית תודה על העזרה
היות ואין נסיעות לילה מניקרגואה/סן חוזה לכיוון פנמה (בדקנו גם עם tica bus וגם ב nica bus) החלטנו להפוך את הכיוון:
ננחת בפנמה סיטי ונהיה שם יומיים (או שלושה אם יש מה לעשות שם ) ומשם בנסיעת לילה לבוקאס. שם נישאר 3 ימים ואז נסיעת יום לסן חוזה, ובאותו הערב כברנמשיך לניקרגואה (אנחנו לא גולשים ולא מחפשים סמים אז נקווה שנהנה...).
בשביל ההתחלה בפנמה צריך להוסיף 100 דולר לכרטיס והחלטנו שזה שווה את זה. השאלה היא איזה טיולי יום מעניינים יש בפנמה מלבד התעלה והרובע העתיק?
הבנתי שיש שם יערות גשם בסביבה, האם הסיור מומלץ? איזה עוד סיורים יש שם?
תודה
מורן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:תקשורת סלולארית בגואטמאלה
להודעה הבאה:מייאמי קיי ווסט