כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. ראיתם בחדשות על רשיון נהיגה ישראלי חדש באירופה? 11/03/2008 21:23 לתגובה הבאה
  אלכס לא מחובר אלכס  משתמש בינוני 125 הודעות עד כה
מישהו נסע עם הרשיון החדש ונתקל בבעיות? בגלל שלא מצוין שם שנת הוצאת הרשיון?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. ראיתם בחדשות על רשיון נהיגה ישראלי חדש באירופה? תגובה ל - 1 12/03/2008 07:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דודי חיימוב דודי חיימוב לא מחובר דודי חיימוב  משתמש פעיל 207 הודעות עד כה
לא היתה לי שום בעיה , שכרנו רכב בגרמניה לפני יומיים עם הרשיון החדש ללא כל בעיה , לדעתי זה תלוי בפקיד הקבלה של חברת ההשכרה , אני יכול להגיד לך שלפני חודשיים בטעות הצגתי רשיון נהיגה שפג תוקפו לפני שנה והוא לא התייחס לזה בכלל .

צירוף מיקרים הוא הדרך של אלוהים להשאר אנונימי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. רשיון שפג תוקפו תגובה ל - 2 12/03/2008 13:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כרמית השניה כרמית השניה לא מחובר כרמית השניה  משתמש פעיל 376 הודעות עד כה
דודי היה לך מזל.
אני לפני שנה וחצי לא הספקתי להצטלם לרשיון בגלל המלחמה, והיה לי רק נייר ששילמתי. ברוב טיפשותי ובלחץ של סוף המלחמה לא עשיתי רשיון בי"ל.

הפקידה במילנו, כשהראיתי לה את הפלסטיק שפג תוקפו, שמה לב לזה ולא נתנה לי לנהוג. בעלי נאלץ לנהוג לבד עד סלובניה, 7 שעות כמעט רצוף. ממש לא כדאי לקחת צ'אנס עם רשיון שפג תוקפו.

עד היום נדמה לי שאף פעם לא ביקשו מאיתנו רשיון בי"ל בהשכרה. הטענה היא שאם יש בעיה עם המשטרה או הביטוח, אז הם עלולים "לחפש אותכם".
לא יודעת, למזלי לא היה לי נסיון לא עם המשטרה ולא עם הביטוח. זו דעה שמסתובבת בפורומים. אם מישהו בדק? לא יודעת, אבל לא כדאי לקחת סיכון.

הרשיון החדש אמור להיות מספיק באירופה, זוהי בדיוק מטרתו.

[עודכן ב:12 מרץ 2008 13:17:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. רשיון שפג תוקפו תגובה ל - 3 12/03/2008 18:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלכס לא מחובר אלכס  משתמש בינוני 125 הודעות עד כה
אבל ראית מה הם עשו? כתוב שם תאריך הנפקת הרשיון הנוכחי(2007) במקום תאריך שבו קיבלת את הרשיון , כלומר ותק הנהיגה שלך. יוצא שאת נהגת חדשה. הם לא משכירים מכוניות לנהגים חדשים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. הרשיון החדש תגובה ל - 4 09/04/2008 12:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מאיר שפירא מורה דרך לא מחובר מאיר שפירא מורה דרך  משתמש בינוני 144 הודעות עד כה
מענין איך כל כך הרבה אנשים כותבים או על סמך ניחוש או על סמך נסיון אישי שלא עמד במבחן.
את מי זה מענין אם קיבלו ממך רשיון ישראלי או נהגת בחו"ל באמצעות פנקס-קופת-חולים?
התשובה צריכה להיות עניינית וחוקית כדי לא לסבך אנשים, או שהשיטה היא שלא הגנב גנב, אלא זה שנתפס ?
וכל זה בגלל מה? לחסוך 14 שקלים ?
אתם מוכנים לתת עצות לאנשים, שאם ישמעו לכם הם עלולים להסתבך עם מערכות משפט וחובות כספיים אדירים? איפה המצפון?

החמור ביותר שמי שכותב ומטעה אחרים, האחרים עלולים לסבול, לא הוא.

מדינת-ישראל מנסה להיות אירופה בכל דרך ולעיתים בדרך עקומה מאוד.

כתבתי על הנושא פעמים רבות מאוד, וזאת אחרי מחקר מעמיק, אז הנה בקצרה.

א.
הרשיון הישראלי הלאומי בפקודת תעבורה לא מוגדר כבינלאומי
ב.
בתקנת התעבורה העוסקת בנהיגה בינלאומית כתוב שאתם יכולים לנהוג ברשיון בינלאומי ב-30 ארצות. אבל הם מציינים שם שתי אזהרות שבסופו של דבר גילגלו את הכדור עליך , כשאתה צריך להתקשר למשרד התחבורה בחו"ל ולסוכנות השכרת הרכב בחו"ל ולברר אם יסכימו לקבל את הרשיון הישראלי כרשיון נהיגה באירופה.
אז איזו מן תקנה זו שמגלגלת את הכדור לאזרח ?
ג.
משרד התחבורה מתעלם מהעובדה שהוא כותב שטויות ועלול לסבך את המאמינים לו. כאשר היה צריך למחוק כליל את נושא רשות הנהיגה בחו"ל ברשיון ישראלי לאומי שמעשית הוא חסר ערך בחו"ל כשהוא לבדו.
ד.
כיוון שרוב חברות הביטוח דורשות שתנהג בחו"ל ברשיון בינלאומי (על פי הנחיות חברת הביטוח ללוידס שאצלה כולם מבוטחים), כשהוא צמוד לדרכון שהוא תקף ל-6 חדשים ביום הכניסה לאותה ארץ, ואל הרשיון מוצמד הרשיון הישראלי המוכיח ותק נהיגה מעל שנה.
ה.
הבעיה עם הרשיון החדש שהוא נסיון להעתיק את הרשיון האירופאי (בשביל מה?) אבל כמו כל דבר שנעשה באופן בלתי רציני ועקום, הרשיון בישראל הינו ללא תאריך ותק הנהיגה, כאשר בחו"ל, מי שמקפיד על ההוראות, אם אין לך ותק מוכח מעל שנה נהיגה, לא תקבל רכב.
זאת אומרת, שאם קיבלת רשיון נהיגה חדש היום, תוכל לנהוג בחו"ל רק עוד שנה כי אין תאריך ותק נהיגה ברשיון הישראלי שלך. ברשיון האירופאי ליד כל סוג רכב שאתה מורשה לנהוג יש את תאריך הוצאת הרשיון לאותו סוג רכב.
אתמול ראיתי מישהי שברשיון החדש כתוב לה שהיא נהג חדש ובצד האחורי באנגלית,לא כתוב. והיא חשבה שהיא יכולה לנהוג בחו"ל כי לא כתוב, והבהרתי לה שלטובתה שלא תנהג כי הביטוח לא יתפוס.
ו.
גם בחוזי השכרת הרכב בחו"ל וגם בביטוח חברות השכרת רכב בחו"ל, במקרים רבים הם דורשים שהנהג יהיה מצוייד ברשיון נהיגה בינלאומי.
ז.
היום בחברות רבות באירופה מופיע סעיף מיוחד במסמך התנאים הכלליים שאומר שבעלי רשיונות נהיגה של האיחוד האירופי ושל ארצות הברית יכולים לנהוג באירופה ברשיון הנהיגה הלאומי, וכל האחרים ברשיון בינלאומי.
ח.
בשורה אחת יש: בעיקבות תלונות רבות של גולשי תפוז למשרד התחבורה, התקבלה תשובה שמי שקיבל רשיון נהיגה החדש שיתקשר עוד חודש למשרד התחבורה מחלקת עדכון ובקרה כיוון שהם הולכים לתקן את הרשיונות ולהוסיף שנת הוצאה (ותק בנהיגה). אסימון אחד נפל להם.
ט.
זה לא פותר את הבעיה של הביטוח, ולכן חובה לערוך את חוזה ההשכרה עם הרשיון הבינלאומי כי זו תהיה הראיה היחידה שבמעמד עריכת החוזה היה לך רשיון בינלאומי, לפי דרישה להציג רשיון נהיגה ישראלי לאומי שיוכיח ותק נהיגה, ומי שקיבל רשיון חדש שיחזיק גם בישן להוכחת ותק הנהיגה.

בשורה התחתונה: מה צריך מי שרוצה לנהוג ברכב בחו"ל ?
1. דרכון בתוקף חצי שנה ביום הכניסה לאותה ארץ
2. רשיון נהיגה בינלאומי בתוקף
3. רשיון לאומי ישראלי שבו יש את הוכחת ותק הנהיגה
4. גיל 21 לכלי רכב אי-בי וגיל 25 לרכב סי ומעלה (ויש גם כאן דרישות שונות מחברות שונות)
5. ותק נהיגה מעל שנה
6. כרטיס אשראי בינלאומי (אם חוזה ההשכרה כולל ביטוח אוטומטי הכולל ביטול השתתפות עצמית, הרי אין בו צורך, כך זה למשל בחברות רבות ביוון והאיים)

ואגב כך הערה:
כבר שמעתי אפילו מטיילים ותיקים שלא עושים ביטוח לנסיעה לחו"ל. לדעתי זו טעות שעלולה לעלות לכם ביוקר רב.

שימרו על שמנו הטוב בכרתים * מורה דרך וחוקר את כרתים מ-1990 * מנהל פורום כרתים www.metaylim.co.il
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. הרשיון החדש תגובה ל - 5 10/04/2008 10:49 לתגובה קודמת
powder powder לא מחובר powder - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1653 הודעות עד כה
אתה צודק במהות הדברים אבל אני חולק על סגנונך. מהות שיתוף המידע בפורום הוא ההתנסות של כל אחד ואחד מאיתנו ואני באמת ממליץ לנוהג בפורום כמו שהייתה מצפה שהתיירים יתנהגו בכריתים! בנימוס ודרך ארץ.

לגבי הרשיון - נכון שיש בעיה עם נושא תאריך ההנפקה, אך זה מגביל לנהגים חדשים, בעיקר משום שנהג חדש בארץ הוא כזה משך שנתיים ובחו''ל רק שנה. יש למדינת ישראל הסכמים עם מספר מדינות המאפשרים נהיגה עם רישיון ישראלי בלבד והאחריות היא בוודאי עליך, כתמיד. אין שום מצב שמשרד תחבורע יפצה מישהו על משהו.

הבעיה העיקרית שאני רואה - הסיכוי ששוטר בכפר נידח יכיר את ויכיר ברישיון ישראלי נמוך. הם רגילים לראות רישיון בינלאומי ובמקרה של בדיקה/תאונה רישיון בינלאומי יזרז ויפשט את העניינים. לכן כדאי מאד לעשותו. קחו רק בחשבון שלאחרונה מתעקשים מאוד לראות גם את ה"פלסטיק" בנוסף לרישיון הבינלאומי (פעם לא ממש עניין הרשיון המקומי)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:Ischgl versus Samnaun
להודעה הבאה:קניית סנובורד