כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. איפה יהיה עוד שלג טוב באמצע אפריל? 12/03/2008 17:48 לתגובה הבאה
casta  משתמש לא מוכר
אנחנו מתכננים חופשה בפסח רק לא יודעים לאן.
חשבתי על קנדה או ארה"ב כי יש שמה תנאים מעולים כרגע, אבל אני רואה שבאירופה יש סופה חבל על הזמן עכשיו. אז אני לא בטוח.
מישהו היה פעם ב-קנדה\ארה"ב לקראת אמצע אפריל ויכול להגיד איך המצב?
ואם כן, איזה אתר הוא מומלץ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. לגבי אירופה: תגובה ל - 1 12/03/2008 18:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Eran לא מחובר Eran  משתמש בינוני 59 הודעות עד כה
גם אני רוצה לנסוע באפריל. בדקתי קצת, ויש כמה אתרים גדולים וגבוהים שעדיין פתוחים. ההכי מעניינים שראיתי:
אוסטריה: סנט אנטון, אישגיל, סולדן
צרפת: Chamonix, Tignes, שלושת העמקים
שוויץ: צרמט, Saas Fee
איטליה: צ'רביניה.

באתר הזה אתה יכול לראות היסטוריה של שלג מהשנים שעברו, גם באפריל:
http://www.igluski.com/resortsearch.cfm

פה אתה יכול לראות מתי האתרים באוסטריה, שוויץ ואיטליה נסגרים:
http://www.bergfex.com/austria/saisonende/
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. איפה יהיה עוד שלג טוב באמצע אפריל? תגובה ל - 1 12/03/2008 19:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 1875 הודעות עד כה
אתרי הסקי בסביבת סולט לייק סיטי סוגרים בדר"כ סביב אמצע אפריל. יש אתר אחד שנשאר פתוח במתכונת מצומצת לעוד כמה שבועות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. איפה יהיה עוד שלג טוב באמצע אפריל? תגובה ל - 1 12/03/2008 20:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  avivcasta לא מחובר avivcasta  משתמש מתחיל 6 הודעות עד כה
לערן, אני מפחד לגבי אירופה, כי אומנם יורד שמה שלג עכשיו אבל במקומות התחתונים כבר יורד גשם, ואם עכשיו זה ככה, אז עוד חודש אני מפחד שיהיה קטסטרופה.

ואורי, צר לי על הידע המצומצם בארה"ב, אבל נראה לי הכי טוב זה לנסוע לקולורדו (מבחינת גובה האתרים ומזג האוויר), האם זה ליד סולט לייק סיטי?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. איפה יהיה עוד שלג טוב באמצע אפריל? תגובה ל - 4 12/03/2008 22:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אתרי הסקי בסביבת סולט לייק הם בגובה 2,700-3,000 מטר. סולט לייק סיטי נמצאת ביוטה וקולורדו נמצאת ממזרח (לאתרים של קולורדו אני מניח שעדיפה טיסה לדנבר).

אני לא מומחה ואין לי אומדן להשוואה לאתרים בקולורדו, אבל האתרים בסולט לייק בהחלט ברמה בינ"ל ולא סתם נערכה בסולט לייק אולימפיידת החורף 2002. אני רק התייחסתי למועדי הסגירה - זו היתה שאלתך, לא? אני תושב סולט לייק ועושה סקי מדי פעם וגם יצא לי לעשות סקי סמוך למועד הסגירה לפני שנתיים והשלג עוד היה במצב מצוין - זה כמובן תלוי במזג האויר. עושה רושם שהם בד"כ מתזמנים את סגירת האתרים לסופ"ש כך שאם לנחש עכשיו, מרבית האתרים ייסגרו או ב-13/4 או ב-20/4.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. איפה יהיה עוד שלג טוב באמצע אפריל? תגובה ל - 5 12/03/2008 23:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ואיזה אתר נשאר פתוח?

מה לגבי האתרים בקולורדו, או ב-BC בקנדה (דוגמת ויסטלר), היית שם פעם?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. איפה יהיה עוד שלג טוב באמצע אפריל? תגובה ל - 6 12/03/2008 23:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אתר הסקי snowbird ממשיך לפעול עוד כמה שבועות. אני חושב שבהדרגה הם סוגרים חלקים מהמסלולים הנמוכים יותר.

לא גלשתי בשום מקום חוץ מסולט-לייק. טיילתי לפני שנתיים בקולורדו בתחילת מאי ונראה היה שכבר הכל סגור. בטליורייד, אמר לי אז מישהו שהאתרים שם סגרו בשבוע הראשון של אפריל. אני לא יודע אם זה רגיל או יוצא דופן.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. איפה יהיה עוד שלג טוב באמצע אפריל? תגובה ל - 7 13/03/2008 19:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
טוב כנראה שבסוף הבחירה תהיה ב-snowbird, כי אחרי בדיקה מעמיקה כל האתרים שבדקתי נסגרים כמו שאמרת ב-13 או ב-20 לאפריל.

עכשיו כמה שאלות על האתר:
1. איך הסדרי הלינה במקום? (מלונות, אכסניות, בתים)..
2. איך הפארק? גדול?
3. האם יש הרבה אפשרויות לאוף פיסטים ובק קאונטרי?
4. האם זה האתר הגדול ביותר ביוטה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. איפה יהיה עוד שלג טוב באמצע אפריל? תגובה ל - 8 13/03/2008 20:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
קודם הבהרה - לא ניסתי להמליץ לך להגיע לסולט לייק. אתה שאלת על מצב האתרים בארה"ב וקנדה באמצע אפריל - ואני עניתי רק על סמך מה שאני מכיר. קח בחשבון טיסה די ארוכה ויקרה. אני לא יכול לקבוע אם זה שווה את הזמן והכסף או האם אין אופציה טובה יותר.

לגבי לינה - אני מקומי אז אני ישן בבית. יש לודג' באתר עצמו ויש כמובן שאפשר גם ללון בעיר. הנסיעה מהעיר לאתר זה סד"ג של 30-40 דקות. תלוי איפה לקוחים מלון. מאמין שמלון בעיר ורכב יהיה זול יותר.
לגבי גודל האתר - ממליץ לך לגשת לאתר האינטרנט שלהם ולראות מפה ומספר מסלולים ולהחליט לבד אם זה גדול או לא.
אני גולש קונסרבטיבי (לא גולש במסלולים שחורים, לא שותה בירה, ...) ולא ממש מתמצה בענייני בק-קנטרי וכדומה.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. איפה יהיה עוד שלג טוב באמצע אפריל? תגובה ל - 9 13/03/2008 20:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוקי תודה.
הטיסה היא לא הבעיה , הרי היעד הראשוני היה קולורדו שזה כמעט אותו מרחק.
זה פשוט לפי בדיקה של הרבה מאוד אתרים, היחיד שנשאר פתוח ויש בו שלג מצוין.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. איפה יהיה עוד שלג טוב באמצע אפריל? תגובה ל - 10 13/03/2008 22:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Janitor לא מחובר Janitor  משתמש מתחיל 22 הודעות עד כה
אני בספק אם יהיה לך בק קאנטרי באמצע אפריל...
עד כמה שאני יודע, האתרים בקולורדו נחשבים יותר, וגם ויסלר נחשב לאתר מצויין, אבל אני לא יודע מנסיו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. בכל זאת, אני לא רואה צורך לנסוע עד ארה"ב תגובה ל - 4 14/03/2008 14:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Eran לא מחובר Eran  משתמש בינוני 59 הודעות עד כה
יכול להיות שהשלג שם אכן יותר טוב עכשיו, אבל אתה לא יכול להיות בטוח שזה מה שיהיה בעוד חודש.
לא חסרים באירופה אתרים גבוהים. בחלק מאלה שציינתי יש גלישה גם בחודשי הקיץ, כך ששלג בטוח יהיה בהם. לדעתי כמו שזה נראה עכשיו, זה יהיה בסדר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. אתר loveland basin פתוח גם במאי תגובה ל - 12 14/03/2008 16:03 לתגובה קודמת
  jackmate לא מחובר jackmate  משתמש מתחיל 22 הודעות עד כה
מעיון בחוברת colorado ski 2008 רשום שאתר loveland פתוח עד אמצע מאי. ביקרתי שם בדצמבר והיה מעולה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:שאלות מנהלתיות לגבי אוסטריה
להודעה הבאה:לניסים