| 1. מי הולך או היה היום בחנות "שלג" בפ"ת- יש מציאות? |
13/03/2008 19:08  |
|
|
הודעה ללא תוכן
|
|
|
|
|
| 3. אני קונה מגלשיים - אבל בחו"ל תגובה ל - 2 |
13/03/2008 20:56   |
|
הסיבה העיקרית (אך לא היחידה: גם המחיר הוא שיקול) - לנסות על המסלול כמה דגמים לפני שאני קונה.
אני חייב לומר שאחרי שקראתי לא מעט ועשיתי לא מעט השוואות, נראה לי שהבחירה הולכת להצטמצם לאטומיק נומאד היינון.
|
|
|
|
| 4. אני קונה מגלשיים - אבל בחו"ל תגובה ל - 3 |
15/03/2008 00:13   |
 |
powder - הנהלת הפורום |
1730 הודעות עד כה |
|
|
יכול להיות שאתה צודק וזה סקי מוד מתאים לך, אבל, לי זה נראה שהוא בעל מידות מעט בעייתיות - מצד אחד רחב ביחס לסקי ALL AROUND עם נטיה מובהק למסלולים (להם לרוב מידת אמצע של 68-72מילימטר) וצר מדי מכדי לתת ציפה משמעותית בשלג עמוק (שם הייתי הולך על מגלש עם בוחר בטווח של 80-85 מילימטר, כדי לשמר יכולות על מסלולים).
מגלשיים עם נטייה למסלול אפשר לחלק לשניים - עם פרופיל סלאלום (למשל אטומיק מטרון, דינסטאר קונטקט, הד סופר שייפ מגנום, רוסיניול Z9) או עם פרופיל "שטוח יותר" כמו הד מונסטר 72, וולקל אולסטאר, נורדיקה ספידמשין.
מהרחבים יותר אפשר לקחת בחשבון את הרוסיניול B3, דינסטאר לגמנד 8000 (סקי מדהים בוורסטיליות שלו) אטומיק נומאד קרימסון, נורדיקה הוט רוד ג'ט פואל.
אני אישית מאוד נהנתי בשנים האחרונות מה- MOVEMENT SPARK והד סופר שייפ מגנום (יתכן שזה סקי קשיח מדי לגולש משתפר).
מקווה ש"בילבתי" אותך והוספתי לך עוד כמה אופציות טובות
!Let it Snow
|
|
|
|
|
| 6. מגלשיים תגובה ל - 5 |
16/03/2008 10:46   |
 |
powder - הנהלת הפורום |
1730 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
| 7. מגלשיים תגובה ל - 6 |
16/03/2008 11:25   |
|
|
אם שמת לב, את הSX9 הם שמו בקטגוריה הזו של מגלשי מסלול - ובמקום גבוה.
בסופו של דבר, אנסה 3-4 מגלשיים ואז אחליט.
|
|
|
|
|
| 9. תשובת אפיקורס תגובה ל - 8 |
16/03/2008 17:24   |
|
או שאשתי מביאה אותי לשדה או שאנחנו נוסעים כל המשפחה וממילא אני מזמין מיניבוס מאגד הסעות.
יש לא מעט חברות שלא מחייבות על המגלשים - רק על משקל כולל.
מכל הנסיעות שלי לתחרויות קליעה אני כבר רגיל לעמוד ולחכות (באותו מקום ממש....) לארגזים של הרובים והתחמושת.
נכון שכל שנה יוצא דגם חדש (אחר החברות לא ירויחו), אבל כל שנה צריך לקחת משהו אחר ולא משהו שאתה כבר מכיר. מגלשיים לא כ"כ מתבלות בשימוש. המדריך שלי בפעם האחרונה התלונן שהמגלשיים שלו כבר לא מי יודע מה - הוא השתמש בהם כבר 300 ימים. זה שווה כמעט 43 שבועות. גם אם אתפרע ואגלוש שלוש פעמים בשנה, זה אומר שאגיע ל-13 שנים לפני שאחליף.
בסוף עונה אפשר לקנות מגלשיים בהנחה משמעותית ביותר. אפשר לפעמים להשיג דמו שגלשו עליו לא יותר מיומיים במהלך העונה במחיר מצחיק. גם אם יעלה לי 300-400 יורו, זה מחיר ההשכרה של מגלשיים פחות טובים, שנטחנו כבר, במשך שנתיים.
ואם היה לי את הכסף שהייתי יכול לקנות מסלול פרטי - שאלת עלות המגלשיים לא היתה באה בכלל בחשבון.
כמו שאומרת הפולניה - עדיף להוציא את הכסף על זה ולא על תרופות.
|
|
|
|
| 10. שאלת אפיקורס תגובה ל - 8 |
16/03/2008 17:49   |
 |
אדם מאיגוד מדריכי הסקי |
138 הודעות עד כה |
|
|
הי מסלול אדום,
לפחות בין חבריי, הדיון הזה הוא שחוק מאוד.
ככלל, מבחינה ראציונלית וכלכלית הסיבות שמנית כולן נכונות ומוצדקות. תמיד יבוא האחד שיוכל לסובב את המספרים ככה שאם הוא נוסע פעמיים וחצי בשנה, אחת מהם בשיא העונה, וכולי וכולי אז זה יוצא משתלם (אני רק כותב זאת בצורה סרקסטית מפני שאני ניסיתי להצדיק לעצמי כל פעם מחדש למה בקונסטלציה מסויימת זה כדאי ).
ועכשיו אל מילת המפתח בפיסקה מעל - ראציונלית. אני מניח שתסכים איתי שאלמנט הראציונליות כשמדובר על תחביב הוא קטן ביותר. לך תנסה להסביר למישהו שלא גולש למה אדם מוציא כ-1000 ש"ח על יום חופשה ועוד מרוצה מזה.
אני אוהב שיש לי את הציוד שלי. אני אוהב לראות אותו, לסחוב אותו, לטפל בו ובעיקר לגלוש איתו. לדעתי האישית, גלישה עם ציוד שאתה מכיר את התנהגותו ותגובותיו עוזרת לך להתמקד בגלישה עצמה (בדומה לגלישה במדרון מוכר). ניתן להתייחס לזה קצת כמו למכונית או לאופניים (ואני די משוכנע שרוב הרוכבים פה היו מעדיפים לרכוב על הכלים שלהם ולא להחליף בכל טיול).
אין טעם להיכנס להשוואת היתרונות והחסרונות, הם די ברורים ונכתבו כבר רבות בפורום.
בקיצור, מכל בחינה הגיונית אתה צודק. ועכשיו אני שואל שוב: מה הגיוני בתחביב הזה (במיוחד בארץ)? או במילים אחרות: למה? כי זה כיף!
מקוה שעניתי,
אדם.
|
|
|
|
|
| 12. שאלת אפיקורס תגובה ל - 10 |
16/03/2008 18:50   |
|
זה הרובה שלי - יוצר בשנת 1984. חצי מהקלעים היום בהתאחדות הקליעה נולדו אחרי הרובה הזה.
זה מודל שכבר לא מיוצר יותר. היום הגופים של רוב הרובים מיוצרים מאלומיניום עם אפשרויות כיוונון מדהימות. חוץ מלהפוך אותו למכונת קפה הכל אפשרי. אני יכול להרשות לעצמי רובה חדש ובסופו של דבר אני יורה יותר פעמים (וגם מתחרה) מאשר גולש.
כשהתקלקל ההדק היו לי בעיות למצוא הדק אחר. בחברה הציעו לי במחיר מיוחד הדק חדש ב-170 יורו. בסוף נשק אחד סידר לי אותו, כי לא היו חלקים שבחברה כבר אין.
אני לא חולם להחליף את הרובה. התרגלתי אליו והבנתי, שמה שמונע ממני להשיג את התוצאה המכסימלית זה לא הרובה אלא הראש שלי והעובדה, שאני לא מתאמן מספיק.
מבחינתי אשים אותה תגובה עוד כמה שנים עם תמונה של המגלשיים.
 |
| שכיבה.jpg(גודל:10.97KB) |
|
|
|
|
|
|
|
| 16. שאלת אפיקורס תגובה ל - 12 |
17/03/2008 00:57   |
|
|
היי מיכאל
החזרת אותי הרבה שנים אחורה.אם אני לא טועה ,מדובר באנשוץ? בזמן התיכון התאמנתי ברובה הזה כ-3 שנים במועדון הקליעה בחדרה. מאוד אהבתי את התחביב הזה, ואפילו הייתי מכור לריח האבק שריפה, משוגע?
דרך אגב, אני שמאלי וזכורה לי הבעיתיות עם זה, עד שהשיגו לי רובה שמאלי.היו לי תוצאות די טובות,ומכל מיני סיבות פרשתי מהתחביב הזה. אבל נעים להזכר,תודה.
|
|
|
|
|
|