| 1. בטן גב, איפה כדאי? |
14/03/2008 22:30  |
| |
avniyair |
31 הודעות עד כה |
|
|
|
שלום,
רציתי לדעת לאן ממולץ יותר לנפוש.
התאריכים המדוברים הם אמצע מאי, וההתלבטות היא בין פנמה (בוקס דל טורו), בליז, הונדורס או קוסטה ריקה.
אני אציין שאני מחפש חופים יפים (השילוש הקדוש של חול לבן, מים בצבע תורכיז, ועצי קוקוסאו כל צמחיה טרופית אחרת), שנירקול צלילה או כל מיני אטרקציות מסביב גם הולך, מקומות נעימים לישון בהם (לא חושות ולא בתי מלון משהו באמצע לכיוון מעלה), מקומות טובים לאכול בסמוך, איזה מקום נחמד שאפשר לשבת בו בערב, ובקיצור אוירה טובה ונעימה.
בקיצור מקווה שיש מקום כזה, אז תמליצו חופשי על כל מה שעולה לכם בראש.
תודה מראש,
יאיר
|
|
|
|
| 2. בטן גב, איפה כדאי? תגובה ל - 1 |
15/03/2008 13:02   |
|
מבין שלל האופציות שהעלית ישנן 2 שעונות על דרישותיך במידה זו או אחרת:
הונדורס : באוטילה ניתן לצלול/לשנרקל , אווירה טובה של הרבה תיירים/ות, מסעדות טובות. באי עצמו יש חוף או 2 חביבים , אבל ניתן לצאת לסיורים מאורגנים לאיים בודדים , או לבקר באי השכן רוטאן (לא הייתי אבל מתגובות באתר אומרים שהחופים שם יפים).
בליז: באי קי קולקר שהוא אי קאריבי לפי הספר - בתים על קלונסאות, שקט מוחלט, אין רכבים ממונעים כמעט (רק עגלות גולף- שאגב גם באוטילה זה הרכב הנפוץ יותר). משם ניתן לצאת לסיורי שנירקול וצלילה (בלו הול, כרישים , פרות ים ועוד ועוד). הבעיה באי הזה שאין בו בדיוק חוף, אלא מין מזח שממנו יורדים למים.
חבל שלא העלית את מקסיקו ברשימת האופציות , כי שם ממש יש חופים כמו שאתה מתאר.
בבוקס החופים מושלמים ,אבל אין שם תשתית במיוחד ולכן צלילה לא נראה לי שאפשר למצוא שם , ומסעדות בטוח לא , אלא יותר הזרקות ברמת חושה למשך כמה ימים בודדים.
בקוסטה ריקה החופים יפים אך לא עונים לדרישות תיאור החוף הקאריבי כפי שתיארת (שאגב, זה גם סוג החוף המועדף עלי) .
it's five o'clock somewhere
|
|
|
|
| 3. בטן גב, איפה כדאי? תגובה ל - 1 |
15/03/2008 17:05   |
| |
אורי |
186 הודעות עד כה |
|
|
|
מספר תוספות לדבריו של שגיא:
החופים ברואטן אכן מדהימים ביופיים, והם מהיפים שראיתי בקאריבים ובכלל (וראיתי לא מעט). התשתית התיירותית ברואטן מפותחת מאוד ועל כן לא תהיה בעייה של מקום לינה מתאים, מסעדות, ומקומות בילוי. ולגבי הצלילה, זהו ההיילייט של איי המפרץ בהונדורס, והאיים מלאים במקומות להשכיר ציוד, ולארגן צלילות ושנרקולים.
בבוקס דל טורו דווקא קיימת תשתית תיירותית לא רעה. ישנם מלונות מכל הסוגים, ומסעדות. גם צלילות לא חסר, ומנסיון אישי, הנוף התת ימי באזור זה מרהיב ביופיו, ושונה מכל דבר אחר שראיתי (גם מאתרים אחרים בקאריבים).
הבעייה היחידה בבוקס דל טורו היא שבשביל החופים תצטרך לעבוד. המלונות מרוכזים בעיר הראשית בה אין חוף רחצה, ובשביל להגיע לכל חוף תאלץ לנסוע/לשוט.
אין מלונות על החופים עצמם, וזהו מינוס (ואף מינוס גדול מאוד) לטעמי, בייחוד בחופשה מסוג זה.
כפי שאמר שגיא, על אף הפרדוקס העולה מההתייחסות לשמה, בקוסטה ריקה החופים אינם עונים על הגדרתך, ולטעמי, הם מהפחות מרשימים במרכז אמריקה.
|
|
|
|
| 4. אופס התבלבלתי ... תגובה ל - 1 |
15/03/2008 18:02  |
|
אכן טעיתי .. התבלבלתי כשרשמתי בוקס במקום סן בלאס בפנמה ...
it's five o'clock somewhere
|
|
|
|