כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עזרה בתכנון טיול... 15/03/2008 14:46 לתגובה הבאה
  אמיר הרדוף לא מחובר אמיר הרדוף  משתמש מתחיל 34 הודעות עד כה
אני טס למזרח באמצע יולי.. חוזר תחילת נובמבר (משהו כמו ה-10)

ככה שיש לי בערך 105 ימים לטייל נטו (ללא טיסה)

יש לי תכנון בערך והוא הולך ככה:

נחיתה בבנגקוק> משם אם אפשר אז טיסת פנים (בלי לצאת בכלל לבנגקוק) לקראבי ולהיות שם בערך 10 ימים.. (קראבי עצמה, קופיפי יומיים שלושה, ראילי איזה יום-יומיים, פרה נאנג ואולי קולאנטה)
* האם יש טיסות מבנקוק לקראבי?

משם לנסוע לסוראטני ולקחת מעבורת לקוסמוי (5-7 ימים), קופנגן שבוע) קו טאו (4-5 ימים).

משם אני רוצה להגיע לצפון תאילנד
יש טיסה מקוסמוי לצ'נאג מאי לא?

ושם לבלות איזה 10-15 יום תלוי במוזה לעשות טרק אחד או שניים (ג'יפים\רגלי), (צ'אנג מאי,ראי, לאמפאנג, פאי יומיים שלושה ושאר האזור...)

אני עושה קפיצה קטנה..

סוף הטיול אני רוצה להיות בקאנצ'אנבורי יומיים-שלושה ככה, איותיה, סתם גיחה בלי לישון, פטאיה 3-4 ימים קו צ'אנג\קו סאמט 3-4 ימים (עוד לא החלטתי) ובכלל בכל אזור בנגקוק ובסוף בנגקוק שבוע בערך.

ככה שבעצם תיארתי 40-50 יום ראשונים בטיול ו15-23 ימים אחרונים.

ככה שיש לי 30-40 יום שאני רוצה לטייל במדינות אחרות... אני בטוח רוצה ללאוס ולא סגור על - בורמה\ויאנטנאם\קמבודיה.

האם יש גישה יבשתית מצפון תאילנד אל לאוס?

למרות ששאלתי פה כמה פעמים על מעבר יבשתי לבורמה התשובות הן לא עקביות וחלק אומרים שיש מעבר וחלק אומרים שלא (ליותר מיום)

אם ככה אשמח לעזרה בשאלות ששאלתי..

תמליצו לי חברה על איך לתכנן את החודש הזה שנשאר בעוד 2-4 מדינות ולגבי שאר התכנון של הטיול חוות דעת בבקשה..

נ.ב התחלתי עם חוף אנדמן בגלל שהבנתי שככל שיעבור יותר זמן בטיול שלי ככה יהיה יותר גשמים ביולי עוד בסדר שם האקלים. לגבי החוף המזרחי הבנתי שהוא לא מאוד גשום ביולי\אוגוסט...

תודה רבה חברה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. עזרה בתכנון טיול... תגובה ל - 1 15/03/2008 15:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ארז1 לא מחובר ארז1  משתמש פעיל 621 הודעות עד כה
אמיר שלום,

האם יש טיסות מבנקוק לקראבי? כן.
יש טיסה מקוסמוי לצ'נאג מאי? כן. עם בנגקוק אייר.

לגבי לאוס, לא יודע.
לגבי בורמה, יש את מעבר הגבול בצפון תאילנד, אך אם אתה רוצה ממש לטייל הכניסה היא רק דרך האוויר.

לגבי האיים, הייתי מקדיש יותר מיומיים לריילי ביץ'.
פרא ננג הוא חוף במה שנקרא הריילי ביץ' ואילו קו לנטה הינו אי בפני עצמו.

1111.jpg
1111.jpg(גודל:8.97KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מעבר לבורמה וללאוס יבשתי תגובה ל - 1 15/03/2008 19:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  קש כפית לא מחובר קש כפית  משתמש פעיל 435 הודעות עד כה
להיכנס לבורמה יבשתי למיטב ידיעתי אין מצב (לא מתיחסת לביקור של כמה שעות במסגרת טיולים למשולש הזהב). צריך טיסת פנים מבנקוק או מצ'אנג מאי

ללאוס יש כניסה יבשתית בכמה אופציות

דרך אחת מהגבול הצפוני
מצ'אנג ראי לצ'אנג קוקנג
מתחנת האוטובוס בצ'אנג ראי לעיירת הגבול צ'אנג קונג .
כרטיס קונים בתחנה לפני הנסיעה. האוטובוס יוצא כל ¾ שעה לערך
החל מ:7:00 עד17:00 מחיר כרטיס 45: באט ומשך הנסיעה כשעתיים.
אפשר לרדת לנהר לעבור את הגבול מייד או להישאר ללון בכפר ולמחרת לעבור. פיר הנהר נמצא כ 2 ק"מ מהשוק. בנהר ישנו צריף לביקורת דרכונים וויזה, משלמים במשרד 20 באט לאדם לסירה שתוך חמש דקות מעבירה לצד השני של נהר המאקוק לעיירת הגבול אוקסאי שם זה לאוס.

דרך שנייה - מהגבול הצפוני
מצ`אנג מאי לצ'אנג קונג:
באוטובוס + לינת לילה ובבוקר סירה איטית של יומיים ללואנג פראבנג. ניתן לעשות זאת גם בסירת מנוע מהירה, אם כי זאת חוויה לא מומלצת (לא אני כתבתי)

דרך שלישית
מצ`אנג מאי לאודון טאני
באוטובוס לילה, מגיעים בבוקר לאודון טאני משם ממשיכים באוטובוס לנונג קאי עיירת גבול בתאילנד ושם חוצים את הגבול. מהגבול 40 דקות נסיעת אוטובוס לואן טיאן בירת לאוס.
משם אפשר לטייל דרומה או צפונה לפי התכנון.

דרך רביעית
מבנקוק לנונג קאי

ברכבת לילה-מחלקה שניה קרון ממוזג, מיטה עליונה 580 בהאט, מיטה תחתונה (רחבה יותר) 650 בהאט.
הרכבת יוצאת מתחנת הולמפונג בבנגקוק ב-20:45 בערך ומגיעה 09:00 בערך.
הנסיעה נוחה ונעימה. ביציאה מתחנת הרכבת ב Nong Khai - מחכים טוק טוקים להסיע למעבר הגבול 20 באהט. משם נסיעה של 5 דקות באוטובוס מיוחד מקצה המתחם לקטע הלאוסי. התור וקניית הכרטיס לקטע הלאוסי-בקצה הרחוק של המבנה. מחיר הנסיעה באוטובוס - 10-באהט.
הערה: בהגעה למעבר הגבול הלאוסי - לרדת עם כל הציוד מהאוטובוס, האוטובוס לא מחכה הרבה זמן!
למי שאין ויזה (למי שיש יכול לדלג על כל הקטע הזה ולהמשיך ישר לחלון החתמת הדרכונים). במבנה הראשון משמאל יש חלון שכתוב מעליו
VISA ON ARRIVEL
מחכים עד שהחלון נפתח, מוסרים דרכון, שתי תמונות פספורט, 30 דולר אחרי כמה דקות נפתח החלון שבצדו הימני של הקודם. ממנו מקבלים את הדרכון וויזה ל-30 יום, משם עוברים לתור להחתמת הדרכון והויזה, בתור הזה ישנם מס' לא להתייחס כולם עוברים בכל הטורים! משלמים 10 באהט דמי כניסה ללאוס ומשם הישר ממול אוטובוסים ומוניות לויינטיין.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מה דעתכם ארז ו"קש כפית" תגובה ל - 3 15/03/2008 22:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אמיר הרדוף לא מחובר אמיר הרדוף  משתמש מתחיל 34 הודעות עד כה
מה דעתכם על הדרך שבה תכננתי את הטיול?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מה דעתכם ארז ו"קש כפית" תגובה ל - 4 15/03/2008 22:54 לתגובה קודמת
  ארז1 לא מחובר ארז1  משתמש פעיל 621 הודעות עד כה
קראבי היא עיר ואין מה לעשות בה. רק מגיעים לשדה התעופה וממשיכים לחופים.
אין מתכון בטוח לטיול ובטח שלא ארוך יחסית שכזה.
אתה מקדיש הרבה זמן לאיים והשאלה אם מתאים לך הרבה זמן של רביצות על החוף או שהיית מוותר קצת על ימי בטן גב ומקדיש אותם לעוד מדינה באיזור.אבל זה שיקול שלך ואתה מכיר את עצמך.
לפאטיה גם הייתי מקדיש כשבוע.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:ניסעה שלישית לתאילנד
להודעה הבאה:חודשיים במזרח

שאלות נפוצות - סין

שאלות נפוצות - תאילנד

שאלות נפוצות - הודו

שאלות נפוצות - נפאל

שאלות נפוצות - כללי

כתבי למטייל כרגע באסיה

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר