כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. תכנון טיול לטנזיה + ?? - עזרה 15/03/2008 23:24 לתגובה הבאה
  Kukia28 לא מחובר Kukia28  משתמש מתחיל 29 הודעות עד כה
שלום
אנחנו מתכננים טיול 5 שבועות באוקטובר לאפריקה.
חשבנו על טנזניה ולשלב מדינה נוספת.

אשמח לשמוע המלצות לאן כדאי -ראיתי שקניה גובלת, אבל האם יש ממה לחשוש בתקופה זו?

שמעתי המון המלצות גם על דרום אפריקה אך במפה זה נראה רחוק. האם טיסות פנים באפריקה יקרות?

כמה זמן מומלץ לטייל בטנזניה (עוד ישנה התלבטות לגבי טיפוס הקלימנג'רו...)?

תודה על העזרה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. תכנון טיול לטנזיה + ?? - עזרה תגובה ל - 1 16/03/2008 01:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עודד עודד לא מחובר עודד  משתמש פעיל 8047 הודעות עד כה
לפחות לגבי הספארי בצפון טנזניה השמונה ימים שעשיתי ניראים לי מספקים לפעם אחת. זה כלל את הסרנגטי, אגם מניארה, נגורונגורו, שמורת ארושה וערוץ האולדובאי. לגבי השאר אין לי ניסיון אז מקווה שאחרים יענו לך אבל ניראה לי שבדרך כלל ממליצים על שבוע בזנזיבר.

לטיול יש התחלה וסוף אבל החוויות נשארות לנצח
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. תכנון טיול לטנזיה + ?? - עזרה תגובה ל - 1 16/03/2008 09:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  hagarph לא מחובר hagarph  משתמש מתחיל 47 הודעות עד כה
לגבי הגבול עם קניה- הוא רגוע מאד כרגע (בעיקר כי שמורות גובלות בשמורות). מן הסתם- שווה לברר שוב לפני שנוסעים.

לגבי טיסות פנים- הטיסה מטנזניה לדרא"פ יקרה (סביב ה-500/600 דולר).

זמן הטיול- בטנזניה עצמה יש הרבה מה לעשות, הכל תלוי מה אתם מחפשים. ספארי לוקח +/- שבוע, וככה גם הטיפוס על קילי. מעבר לזה, כמו שעודד אמר, שבוע בזנזיבר הוא בחירה מועדפת על הרבה מטיילים. יש עוד די הרבה דברים לעשות- טרקים קצרים בהרים (הרי הפארה ואוסמברה), האזור של החוף מצפון לדאר נחשב טוב גם הוא.

אם מדינה אחרת- ניתן לחצות יבשתית לאוגנדה (אני הולכת לבדוק את המעבר הזה בעצמי עוד כמה שבועות), ולמיטב הבנתי זו מדינה שקל לטייל בה ויש בה הרבה מה לראות- אני בטוחה שאנשי אוגנדה בפורום ישמחו לעזור.

שתי אפשרויות נוספות באזור- מוזמביק ומלאווי, בשתיהן לא הייתי, אבל חברים שהיו שמחו על כך.

נסיעה טובה (:
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תכנון טיול לטנזיה + ?? - עזרה תגובה ל - 3 16/03/2008 09:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מרב מרב לא מחובר מרב  משתמש פעיל 267 הודעות עד כה
גם אני ממליצה על שילוב בין טנזניה לאוגנדה. שתיהן נהדרות ומאוד מאוד שונות ובשתיהן יחסית קל לטייל...
לגבי חלוקת הזמן - מאוד תלוי בהעדפותיכם האישיות אך ב - 5 שבועות ניתן לבקר בחלקים נכבדים משתיהן...

הנסיעה באוטובוס ארוכה, יפהפיה אך מאוד לא קלה, ואני הייתי שוקלת לטוס ביניהן.

יש המון מידע בפורום, ובסיפורים, אני מצרפת לינק לסיפור של אבישי ואודליה שעשו את המסלול המדובר ומאוד נהנו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תכנון טיול לטנזיה + ?? - עזרה תגובה ל - 1 16/03/2008 10:12 לתגובה קודמת
  אלי אוגנדה לא מחובר אלי אוגנדה  משתמש מתחיל 23 הודעות עד כה
עם כל הכבוד לטנזניה אני הייתי מארגן את הטיול בצורה שונה קודם כל מוריד את האפשרות לטייל בקניה ביגלל המצב הביטחוני שם. צריך להבין שהמצב הכלכלי בקניה הידרדר מאד בתקופה האחרונה ותירים הם יעד נוח להכנסה כספית. ברשותכם הייתי טס לאוגנדה מטייל בשמורת המרצינסון עושה רפטינג על הנילוס חוזרים לקמפלה קונים כרטיס טיסה באיר אוגנדה 180 דולר + מיסים 50 דולר לקילימנגרו שזה שעה נסיעה מהרושה ממשיך לפארקים באיזור שהם נגוגורו ליק מנירה והטרנגירירי אפשר גם לעלות על הקילימנגרו שזה מצריך הרבה כסף ומצב גופני מתאים, טיול שיכול להימשך בסביבות 7-10 ימים באיזור. משם ניתן לטוס לדאר וכאן ניתן או לנסוע לחוף הצפוני בדאר או לקחת פארי לזנזיבר ולרבוץ על החוף או פשוט לנסוע לשמורה קטנה וחמודה בשם מיקומי שנימצאת 4 שעות נסיעה מדאר לכיוון הגבול עם זמביה משם ניתן להמשיך לכיוון קילומברו חוות סוכר ענקית ומדהימה ואם אתם חובבי מסעות מאתגרים ניתן להמשיך לחוות עצי טיק באיזור נימצאת עמוק בבוש. לא ממליץ לנסוע באוטובוסים בכלל. הנהגים נוהגים במהירויות מטורפות והכבישים במצב עלוב ביותר בכל מיזרח אפריקה, כך שעדיף לטוס ממדינה למדינה. ישנה היום תחרות מטורפת בין החברות התעופה המקומיות לדוגמא טיסה מאוגנדה לנירובי עולה היום 78 דולר + מיסים 50 דולר לכל כיוון בקניה אירוויז טיסה כזאת עולה כפול. גם קניה אירוויז יצאו במיבצעי היתאבדות לטיסות באפריקה ניתן לבדוק באתר שלהם. טיול נעים ניתן לטייל באפריקה באיכות טובה ובטוחה עם מוסיפים עוד 20% לתקציב הטיול מאשר להיתכלב בנסיעה באוטובוסים מסוכנים.
שכחתי לאוגנדה ולכל מיזרח אפריקה ניתן לטוס לצערנו רק עם אטיופיאן איירילינס וניתן לשלב כרטיס בין היעדים כך שניתן לטוס לאנטבה ולחזור מזזנזיבר לדוגמא. ניתן גם לשלב אתם לטוס בין המדינות אבל צריך לבדוק את העלות למול מה שעולה לטוס בחברות המקומיות.
תבלו!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:חונכות אישית לנערים פליטים מאפריקה
להודעה הבאה:מצרים זה כאן?

שאלות נפוצות: אפריקה - דרום

שאלות נפוצות: אפריקה - צפון

שאלות נפוצות - כללי

שאלות נפוצות: אפריקה - מזרח

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

שאלות נפוצות: איי סיישל ומדגסקר

חיפוש מהיר