כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. למרות הכל, חזרנו מסלבה..... 16/03/2008 21:52 לתגובה הבאה
DovGazit DovGazit לא מחובר DovGazit  משתמש בינוני 67 הודעות עד כה

על האתר לא הרחיב יותר מקודמי, ה א ת ר מ ד ה י ם. בינינו, לא רציתי לחזור....
חרשנו את מסלולי סלבה, קריסטינה, אורטזי. לא עשינו את הסלה-רונדה לא בירוק ולא בכתום.
קצת Marmolada , קצת Arabba וקצת יותר Alta Badia. כבר לאחר יום יומיים הודעתי לכל לכאן חוזרים שנית.

יצאנו לחופשה דרך אלפא קלאב. בשנים הקודמות כל החופשות היו בקלאבים מד וולטור. השנה החלטנו לשנות המסורת. הילדים גדלו, אין צורך בהדרכה ורצינו להתפנק במלון ובלי הרעש, ששון ושמחה.

ראיתי המלצה בפורום על המלון באמצעות אלפא קלאב. ההצעה נראתה אכן אטרקטיבית.
גם מלון גם Val Gardena וגם Ski in- Ski out (כי כך אנחנו רגילים)

ואמנם הזמנו ולא התאכזבנו. הכל "טיקטק". הגענו למלון משפחתי מאד נחמד. הציוד והסקי פס חיכו לנו. השכרת הציוד במלון עצמו. חדר סקי מפנק (נעליים חמות בבוקר). דילוג של מספר צעדים והופ אנחנו על הכפתור ועל מסלולי הסלה-רונדה. חזרה למלון בגלישה ישירות לחדר הסקי. איזה כייף.

המלון http://www.plandegralba.com/ נמצא ב- Plan de Gralba כ- 3 ק"מ מסלבה בגובה 1800 מטר. חובה להגיע עם רכב !!! אין סקיבס. מי שצריך הדרכה לא מומלץ ללון שם. למרות שבארץ נאמר שיש הדרכה במקום או לחילופין אם לא תהיה קבוצה במקום, יגיעו ויאספו מהמלון. מברור שעשינו עם ביה"ס לסקי המצב לא כך.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. הי דב. ברוך השב. תגובה ל - 1 16/03/2008 22:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתן סלווה איתן סלווה לא מחובר איתן סלווה  משתמש פעיל 2093 הודעות עד כה
שמח שנהנתם. איך הגעתם למרמולדה? בגלישה או ברכב ואז גלישה? שווה?
למרות שסלוה הינה "אתר הבית" שלנו במרמולדה לא גלשנו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. היי דב תגובה ל - 2 17/03/2008 00:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דודי חיימוב דודי חיימוב לא מחובר דודי חיימוב  משתמש פעיל 207 הודעות עד כה
ברוכים השבים שמח שנהנתם .
הגלישה למרמולדה אכן מהנה ומעט אתגרית אפשר לומר והנוף מדהים.

להתראות בשבילים

דודי

צירוף מיקרים הוא הדרך של אלוהים להשאר אנונימי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תודה על התמונות תגובה ל - 1 17/03/2008 00:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מסלול אדום מסלול אדום לא מחובר מסלול אדום  משתמש פעיל 1389 הודעות עד כה
באמת נופים יפהפיים.
באחת התמונות שלט דרכים ברור ומפורט כמו בצילרטל. עכשיו השתכנעתי שואל גרדנה מסודרת בסגנון אוסטרי ולא מבורדקת כמו מערב איטליה שאפילו עם זכוכים מגדלת ליד איזושהו מעלית לא תדע את שמה או מספרה (עיין ערך ססטרייר).
Smile

- מ.א.

Save Earth! Reduce, reuse, recycle
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. למרות הכל - ברוכים השבים! תגובה ל - 1 17/03/2008 08:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  IO מחובר IO  משתמש מתחיל 38 הודעות עד כה
אכן - קשה לחזור מסלבה... גם אני התאהבתי! גם אני עוד אחזור! אולי כבר בשנה הבאה (והייתי שבועיים רצופים בואל גרדנה...)
אהבתי מאוד את התמונות. תודה!

אגב - ראיתי שחלק מהתמונות הן מהמרחב של Corvara / La Villa / San Cassiano. מרחב Alta Badia. אהבתי מאוד את האיזור הזה! גלשתי בו רק "במסגרת" הסלה-רונדה ובדרך מ/ל פלזרגו, בפעם הבאה נראה לי ששווה להקדיש רק לו יום.
והמלצה קטנה:
מסלול 12 האדום שיורד לסן קסיאנו (במפה לא מסומנים מספרי מסלולים, מדובר במסלול האדום שמתפתל מתחת לגונדולה Piz Sorega שיורדת לעיירה הקטנטונת). הוא אדום, רחב, מהיר ומטופח. במקומות מסוימים אם בוחרים בקו הנכון - אדום "כהה" ומאתגר (אבל אפשר לבחור גם קו מתון למדי).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. יופי של תמונות תגובה ל - 1 17/03/2008 09:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכאל מיכאל לא מחובר מיכאל  משתמש פעיל 642 הודעות עד כה
האם בתמונות הפנורמה עשית stitching?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. icon14.gif  כל הכבוד למשפחת גזית!! תגובה ל - 6 17/03/2008 17:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eduardox eduardox לא מחובר eduardox  משתמש פעיל 475 הודעות עד כה
נראה מהתמונות שהייתה חופשה משפחתית מדהימה. המלון נראה מפנק ומפואר, ואכן, התמונה מהאתר של המלון מדגישה הקירבה לכפתור. אני מצטרף למ.א.: נראה ש-"יהיה" צורך לוותר על אוסטריה בשנה הבאה לטובת המתחם הזה.

נראה שהשלג היה טוב, יש כמה תמונות מדהימות: גם נוף וגם תמונות משפחתיות.

ברוכים החוזרים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. תשובות לכ ו ל ם..... תגובה ל - 7 17/03/2008 18:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לאיתן: איך הגענו למרמולדה?
עקב הבדלי הרמות בקבוצת גזית... לא "בזבזנו" זמן בגלישה בסלה-רונדה בין האתרים.
הגענו ברכב וחנינו בפאתי ב – Corvara, בחניון הקרוב לכפתור 13 באתר Alta Badia.
אתר Alta Badia כחלחל ומתאים מאד למתחילים, ממנו גלשנו קצת לכיוון Arabba/Marmolada.

למסלול אדום: האתר מסודר מאד בעיקר השילוט לכיווני הסלה-רונדה. לא בכל מקום סימון המסלולים ברור. לעיתים במפה הצבעים שונים מהמציאות. אבל אין אפשרות להתברבר.

למיכאל: אכן עשיתי stitching.

ל eduardox: האתר אמנם אטלקי אבל בעיקר בגלל פוליטיקאים שהחליטו בשנת 1945 לשרטט כל מיני קווי גבול שממש לא קשורים למציאות ולאנשים שגרים באזור. האתר נמצא בחבל טירול ליתר דיוק הם מכנים את המקום Sudtirol. בפועל האתר אוסטרי לגמרי. השפה השולטת הינה גרמנית בכל אמצעי התקשורת דיבור, רדיו וטלביזיה. כנ"ל האוכל והמנהגים ה"ייקים".
השלג היה מצויין.

מצ"ב קליפ קצר שהכין אחד הילדים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. איך המקום? לא קצת מבודד? תגובה ל - 2 17/03/2008 20:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דורון . לא מחובר דורון .  משתמש פעיל 1241 הודעות עד כה
אני זוכר את המיקום המעולה שלו, ממש בתוך האתר, אבל הוא נראה לי קצת מבודד, לא?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. ועוד מילה קטנה על איטליה או אוסטריה תגובה ל - 9 17/03/2008 20:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דורון . לא מחובר דורון .  משתמש פעיל 1241 הודעות עד כה
כל אזור הדולומיטים איננו איטלקי במקור. מוסולוני, כמדומני, היה זה שהחליט להפוך אותו לאיטלקי, וניסה לשלוח לשם תושבים מדרום איטליה. אין לי מושג מי ולמה, אבל איטליה לא ממש נכנסה לשם. הרה-קלטורה לא עבדה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. אדוארדו. בסלווה קיים דיוק גרמני עם אוכל איטלקי. תגובה ל - 8 17/03/2008 22:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתן סלווה איתן סלווה לא מחובר איתן סלווה  משתמש פעיל 2093 הודעות עד כה
השפה המקומית הינה לדינו אך לא הלדינו שמוכר לנו. בנוסף התושבים דוברים גרמנית ואיטלקית.מאחר ויש שם הרבה תיירים רובם דוברים גם אנגלית. בקיצור בתור אחד שאוהב לגמוע ק"מ אתה חייב להיות שם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. לאדוארדו - גלישה בואל גרדנה תגובה ל - 7 17/03/2008 22:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דודי חיימוב דודי חיימוב לא מחובר דודי חיימוב  משתמש פעיל 207 הודעות עד כה
אחרי שביליתי באתר הזה במשך 6 שנים ברציפות ואתה זקוק למדריך באזור אז רק תבקש ותענה בחיוב .
ובלי להשמע מתנשא או משהו כזה אבל אין חור שאני לא מכיר שם .
ואחרי שגלשתי בלא מעט אתרים כולל השנה ובשנה שעברה במאירהופן , אני חושב שלסלה רונדה אין מתחרים במרחבי הגלישה ואיכות המסלולים .
השילוב האולטימטיבי עבורי הוא המסלולים של ואל גרדנה עם האפרה סקי של מאירהופן .
אז כמו שאירגנו טיול אופניים לפורום אפשר לארגן גם נסיעה לדולומיטים , הנה אתגר חדש !!!

דודי

צירוף מיקרים הוא הדרך של אלוהים להשאר אנונימי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. תמונות נהדרות תגובה ל - 1 17/03/2008 23:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ניסים לא מחובר ניסים  משתמש פעיל 1026 הודעות עד כה
לפי (רוב) התמונות היה לכם מזג אוויר מצויין.
תמונות יפייפיות.

הסלה רונדה כבר מזמן נכנס לרשימה. הבעיה שהרשימה ארוכה מדי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. קצת סדר בבלגן תגובה ל - 13 18/03/2008 01:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כרמית השניה כרמית השניה לא מחובר כרמית השניה  משתמש פעיל 376 הודעות עד כה
לא בעינייני סקי הפעם, אלא קצת היסטוריה וגאוגרפיה:

רכס הרי הדולומיטים נמצא בתחומי שניים משבעת המחוזות של צפון איטליה. השניים הם וונטו, המזרחי יותר (עד המרמולדה, כולל המרמולדה)וטרינטינו אלטו-אדיג'ה (על שמו של נהר אדיג'ה), המכונה גם דרום טירול, שהוא המערבי יותר.
האזור היה שייך לאוסטריה עד מלחמת העולם הראשונה. אחרי המלחמה הועבר האזור שמדרום לקו פרשת המים של האלפים לשליטת איטליה. האיטלקים אכן ניסו לישב שם איטלקים מדרום איטליה, דבר שיצר מתחים רבים. המתחים גברו מאד בזמן מלחמת העולם השניה, אז חזרו אוסטרים רבים למולדתם.

שתי השפות המדוברות באזור זה הן איטלקית וגרמנית עם מיעוט של דוברי שפת הלאדין (30,000 תושבים שהם 1% בלבד).
לשפת הלאדין (לאדינו באיטלקית) אין כל קשר לשפת הלאדינו של היהודים. היא שייכת לשפות הרומאנש, שהתפתחו מהלטינית של תושבי האלפים. השפה מדוברת על ידי מיעוט קטן באזור, המרוכז בעיקר בעמקים המקיפים את רכס סלה - ואל גארדנה, ואל די פאסה, ואל באדיה, ואזור קורטינה ד'אמפצ'ו.
מסיבה זו לכפרים בואל גארדנה יש שלושה שמות - באיטלקית, גרמנית ולאדין.

אלו היו 60 שניות על דרום טירול.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. לכולם... תגובה ל - 14 18/03/2008 08:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eduardox eduardox לא מחובר eduardox  משתמש פעיל 475 הודעות עד כה
כמו שניסים אומר: מתחם סלווה ברשימה. עד עכשיו פחדתי מהתורים בבוקר כדי לעלות על ההר (נכתב רבות בפורום בנושא זה, בעיקר בשנים עברו) וגם מהפקקים ממינכן.

נראה שאיך שהוא הנושא השתפר כי הפסקתי לקרוא על זה.

אכן, אני מאד אוהב קילומטראג כמו שאיתן כתב (גם מ.א.) ולכן זה אתר פוטנציאלי.

כמו שדודי אומר, השילוב האולטימטיבי: סלווה בסקי ומירהופן באפרה. האפרה סקי לא קריטי לי, ולכן הדולומיטים עלו קצת ברשימה. נראה.

בכל אופן, נראה שרצוי מדריך טוב לזה, אה, דודי?

לגברת שעושה סדר (כרמית), אכן טיילתי באזור באוקטובר 2000 (8 חודשים לאחר שעשיתי סקי לראשונה ב-LA PLAGNE), הגענו עם לילי סתם לטיול (עדיין לא היה סקי) אבל התשתית קיימת וזכור לי כי לקחתי את כל הברושרים מלשכת התיירות בשאיפה להביא את הבנות ללמוד סקי שם. לא יצא מזה כלום, אך את העובדה כי SUDTIROL זה אזור אוסטרי בתוך גבולות איטלה כבר הבנו אז.

אנקדוטה: נכנסנו לסופר וקנינו משהו. בעת התשלום בקופה (עוד לא היה יורו, אלא לירטות ומטבע אוסטרי), לילי ראתה כי לקליאנט שלפניה הקופאית מחזירה כסף וסופרת את השטרות בגרמנית. לילי נבהלה כי הבינה כי אין לנו כסף לשלם.

כשהיגיע תורה, היא התנצלה בפני הקופאית, אבל הקופאית הסבירה לה שהכסף הוא בסדר, הכל בלירטות, אבל היא פשוט סופרת בגרמנית.

מעניין, אה? לא זכור לי באיזה כפר עצרנו לישון (היינו בדרך לציריך), אבל בעלת הצימר לא דיברה מילה באנגלית (אני ממלמל קצת גרמנית והסתדרנו), אבל עד הים אני זוכר מאחרוי הדלת של החדר נייר כתוב בגרמנית בלבד והכותרת שלו: "תקנון הבית", גרמניים או לא?

אז דוב, שוב ברוך שובך, דודי, כנ"ל ונתראה על שני גלגלים Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. למרות הכל, חזרנו מסלבה..... תגובה ל - 1 18/03/2008 13:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מייקי לא מחובר מייקי  משתמש בינוני 106 הודעות עד כה
היי דב .
לפני שנה שהיתי במלון הזה בדיל של אלפא קלאב וגם יש דיווח שלי באתר . מקום נפלא לדעתי. רק מעניין שההדרכות שלנו יצאו ממש מפתח המלון . משרד ביה"ס לסקי היה במבנה של הגודגולה PIZ SELLA . זה כבר לא המצב היום ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. איך המקום?לא קצת מבודד?-כן ולא תגובה ל - 9 18/03/2008 16:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אם מגיעים למקום עם רכב (זוהי המלצתי), המקום לא מבודד כלל. ממש על המסלולים ואין את הבעייה של אתרים שצריך לעמוד בתור ב- 8:30 כדי לעלות לגלישה.
כמו כן, הנסיעה לאתרים צמודים קלה מאד.

מצ"ב תמונה של התחלת יום טיפוסית
תחילת יום טיפוסית.JPG
תחילת יום טיפוסית.JPG(גודל:12.96KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. למרות הכל, חזרנו מסלבה.....הדרכה תגובה ל - 16 18/03/2008 16:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כנראה נשאר אותו דבר. לא היתה ממש קבוצה להדרכה. אנחנו לא לקחנו הדרכה. למעט הדרכה אישית לזוגתי ובני הקטן באתר.
הבנתי מאלפא שאם יש מספיק מודרכים הם פותחים קבוצה באתר.
אם אין מספיק מצטרפים לקבוצה באתר קרוב ובאים לאסוף מהמלון.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. icon12.gif  עכשיו זה כבר נראה כל כך רחוק תגובה ל - 1 18/03/2008 19:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בומברדינו בומברדינו לא מחובר בומברדינו  משתמש פעיל 175 הודעות עד כה
ראיתי ונזכרתי בגעגועים רבים בחופשה (סוף פברואר).
יופי של תמונות.
מסכים לגבי האתר.
תודה

תודה ובהחלקה בומברדינו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. icon14.gif  דיל הפורום שנה הבאה בסלווה ! תגובה ל - 18 19/03/2008 00:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מייקי לא מחובר מייקי  משתמש בינוני 106 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. icon12.gif  דיל הפורום שנה הבאה בסלווה ! - תרשום אותי תגובה ל - 20 19/03/2008 22:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. למרות הכל, חזרנו מסלבה..... תגובה ל - 1 19/03/2008 22:15 לתגובה קודמת
חנן חנן לא מחובר חנן  משתמש פעיל 183 הודעות עד כה
יופי של הסבר ותמונות. הייתי שם שנה שעברה באותו מלון וההדרכות יצאו ממש ממול ליד מעלית הכפתור, נהנתי להיזכזר באמת אתר כייפי וגם מלון מדהים עם יחס נהדר אוכל טוב וחדרים וספא נוחים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:הודעה עליונה: ניסים מדווח מפלאכו אוסטריה (פרולוג)
להודעה הבאה:צילרטל 2008 - הסרטון של בר ומסלול אדום ב- YouTube