כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. סינון מים 19/03/2008 00:02 לתגובה הבאה
  mah לא מחובר mah  משתמש מתחיל 28 הודעות עד כה
אהלן!
מישהו יכול לתת לי הסברים כללים על אילו מסננות נמצאות בשוק?
אני מתכוונת לטוס למזרח אפריקה לחצי שנה, אבל ממש אין בכוונתי לקנות כל הזמן מים מינרליים ואני בהחלט מעדיפה שלא לשתות מים עם כלור\יוד בכמויות אדירות למשך חצי שנה ברציפות.
תודה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. סינון מים תגובה ל - 1 19/03/2008 08:35 לתגובה קודמת
תומרל תומרל לא מחובר תומרל  משתמש פעיל 171 הודעות עד כה
בגדול מאוד, יש כמה סוגי מערכות עקרוניות של סינון בשוק היום.

1. הקרנה בקרינת UV , הורגת את כל החיידקים, וירוסים. אבל אם המים מגיעלים או שיש בהם תולעת, תפיל מאקרו היא לא ממש מפריעה לו ולא בטוח שהוא לא ישמח להיכנס לתוך גוף ולהתבסס לו שם.

2. פילטר כרמי, (למשל MSR- waterworks) מדובר על פילטר כרמי שבמילים פשוטות זה מסננת עם חורים קטנים מאוד, 2-4 מיקרון (אם אני זוכר נכון), שרוב החיידקים והוירוסים הבעייתים במים לא יכולים לעבור דרך חורים אלו. במקרה זה בעלי חיים במאקרו בטח שלא יכולים לעבור. לפעמים המערכות האלה משלבות גם ממברנה פולמרית שמאפשרת סינון יותר עדין (נקבוביות קטנה יותר).
(יש מארכת אחת שמשבלת UV וממברנה פולמרית כזו והיא נותנת הגנה מלאה, לצערי לא נראה לי שמוכרים בארץ את המערכת, אבל לדעתי היא המוצלחת ביותר, למרות שעוד לא השגתי לעצמי כזו)

3. מערכות שמשלבות פחם פעיל (כמו פילטרי בריטה) וכלור או יוד. מערכות אלו נותנות לרוב הגנה מאוד טובה שכן יש להם פילטר פחם פעיל נגד המאקרו ויוד נגד המיקרו. הבעיה יש טעם לוואי.

זהו בגדול, חיפוש בגוגל יתן לך יותר אינפורמציה. בארץ מבחר הדגמים שיש לפילטרים הוא לא מרשים כלל.

(משהו ששכחתי לציין, זה יש לקחת בחשבון שחוץ מב UV , ותיאור עם יוד בלבד, יש צורך להשקיע עבודה על מנת לשאוב את המים)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:חג פורים שמח מצוות למטייל
להודעה הבאה:עזרה עם נעלי אסולו דחוף