כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עדכון תחזית מז"א - מי אמר שנגמרה העונה? 21/03/2008 19:36 לתגובה הבאה
  opher לא מחובר opher  משתמש פעיל 831 הודעות עד כה
כל שנה אני מגחך לגלות מחדש את היצירתיות של אנשי החרמון, עם הענף החדש שפתחו הכולל אספקת שלג להפנינג פורים שנערך בישובים שונים. כך היה מצחיק לראות את הילדים (טוב, אחת מהן גם שלי...) שקפצו על תלולית השלג הקטנה שנשפכה מהמשאית לא רחוק מהבית שלי, אשר נראתה הזויה לחלוטין ביום שרבי שכזה.
מצד שני, ההפתעה הגדולה באמת תהיה לאלה שכבר הספידו את העונה ובכל זאת נוסעים מחר וביום ראשון לאלפים שבהם צפוי שבוע שלא היה מבייש גם את ינואר. יודגש מראש שבחלקים הנמוכים של האתרים כבר אי אפשר יהיה לגלוש, אלא אם כן היה שם טיפול תותחים מסיבי, אבל עם הטמפרטורות הצפויות התחושה בחלקים העליונים (מעל 1500 מטר בערך) על השלג הטרי תהיה של חורף אמיתי. הדגש העיקרי של השבוע יהיה בתחום הטמפרטורות הנמוכות, שבהן בפועל האלפים בכל גובה יהיו מתחת לאפס כמעט כל השבוע, ולא צריך להיות מופתעים ממינוסים רציניים יותר בגובה גם בשעות הצהריים וכדאי להתלבש בהתאם. המשמעות היא שכל מה שירד כמשקעים יהיה שלג, וכן שהשלג ישאר על מקומו ולא ימס.
מי שיסתכל במצלמות יראה שצרפת כבר מכוסה בשעות אלה בשכבה של שלג טרי, כולל גבהים שהיו ירוקים עד אתמול, ובמשך הלילה השלג יגיע גם לאוסטריה, כך שהנוחתים מחר יזכו כנראה לראות בדרכם דרומה שכבה דקה של שלג טרי גם בגבהים נמוכים יותר. סה"כ ניתן לצפות לתוספת של כ-20-30 ס"מ במהלך סוף השבוע, בעיקר בצרפת ואוסטריה. במהלך השבוע יהיה כאמור קר, וגם תוספת של כ-30-40 ס"מ כנראה בעיקר בשני ורביעי בלילה, בדגש על צרפת, אוסטריה ושוויץ ופחות באיטליה. ימים שלישי וחמישי יהיו כנראה סגריריים יותר (רוחות ו/או ערפל), בעיקר באוסטריה, ובסה"כ ניתן לדבר על שבוע באווירה חורפית שינוע בין מזג אויר נאה וקר לסגרירי יותר. עם זאת, בגדול, אני מאמין שצפוי שבוע נחמד מאד בהתחשב בתאריך.
לנוסעי השבוע שלאחר מכן ניתן לציין שלפחות תנאי הפתיחה נראים טובים מבחינת שמירת השלג שירד השבוע, וכן כי בסוף השבוע הבא צפויה כנראה עוד מערכת קצרה עם שלג נוסף (מי אמר שתחילת אפריל זה כבר אביב גם בגובה?). לנוסעים לבולגריה השבוע יצויין שבימים הקרובים היא תושפע משולי המערכת השרבית שבה אנו נמצאים עם עליה משמעותית בטמפרטורות, אך בהמשך השבוע צפויה התקררות ואפילו שלג חדש לפחות בגובה.
נסיעה טובה לחבורת פלכאו ולכולם והרבה הנאה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. תודה רבה על הדיווח... תגובה ל - 1 21/03/2008 20:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ניסים לא מחובר ניסים  משתמש פעיל 1026 הודעות עד כה
עופר,
תודה רבה על הדיווח הזה ועל ההתמדה לאורך העונה.
זו עבודת קודש.
תענוג אמיתי לעקוב אחת התחזיות שלך ולהערכתי מועיל מאוד לחברי הפורום.

אז השמזוודות כבר נעולות ואני עובר על רשימת הציוד בכדי לוודא שלא שכחתי דבר. וכשאני עוסק בתכנונים טקטיים מתי ללכת לישון כדי לקום בזמן להמראה ב 6:30 למינכן, זו הזדמנות לומר לך - תודה.

להתראות בדיווח מפלאכו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. ניסים נסיעה טובה תגובה ל - 2 21/03/2008 21:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דודי חיימוב דודי חיימוב לא מחובר דודי חיימוב  משתמש פעיל 207 הודעות עד כה
סומך עליך שתדאג לדווח כשתחזור ואלתשכח להביא חומר כתוב.
ביי
ושמור על עצמך.
דודי

צירוף מיקרים הוא הדרך של אלוהים להשאר אנונימי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. נסיעה טובה,עופר ידאג לשלג ואתה לתמונות תגובה ל - 2 21/03/2008 21:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המכור המכור לא מחובר המכור  משתמש פעיל 388 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. עדכון תחזית מז"א - מי אמר שנגמרה העונה? תגובה ל - 1 23/03/2008 18:41 לתגובה קודמת
  lirben לא מחובר lirben  משתמש מתחיל 37 הודעות עד כה
יופי של תחזית
תודה רבה

האם יהיה המשך בשבועות הבאים (אני אהיה ב13 לאפריל בצרפת)?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:כתבה על החרמון
להודעה הבאה:קלאב מד בצרפת