כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. טיול משפחות מסן פרנסיסקו להרי הרוקי הקנדי 23/03/2008 09:10 לתגובה הבאה
L&M  משתמש לא מוכר
אבקש הצעות למסלול מעגלי עם ילדים למשך כ שבוע וחצי עד שבועיים שיחל בסן פרנסיסקו (וגם יסתיים שם), תודה מראש לכל העוזרים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. האם הבנתי נכון???? תגובה ל - 1 23/03/2008 13:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
daf daf לא מחובר daf  משתמש פעיל 998 הודעות עד כה
האם הבנתי נכון? אתה מבקש הצעות למסלול מעגלי עם ילדים למשך שבוע וחצי עד שבועיים שיחל בסן פרנסיסקו, יגיע לרוקי'ס הקנדיים ויסתיים חזרה בסן-פרנציסקו? אני עדיין משפשף את העיניים וקורא שוב ושוב....

מציע לך לקחת מפה פשוטה ולשים לב על איזה חבל ארץ אתה מדבר. בהנחה שמדובר בטיול ולא בטיסה נמוכה על הכבישים המהירים מן הבוקר ועד הערב, מסלול כזה ייקח כחודש וחצי לפחות ורצוי אף יותר.

הדרך היחידה לעשות זאת בפרק הזמן שהקצבת היא כדלקמן: טיסה מסן-פרנציסקו לקלגארי או לוונקובר, לקיחת רכב וטיול ברוקי' ס שבוע וחצי עד שבועיים, וטיסה חזרה מקלגארי או וונקובר לסן-פרנציסקו.

דוד

דוד פרנקל. ///"לטייל בקרוואן" - הבלוג שלי (סיפורי מסע, מידע, טיפים, המלצות ודעות בקשר לטיולים בכלל וטיולים בקרוואן - בפרט): http://blog.tapuz.co.il/caravan
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. קיבלתי את הערתך, איזה מסלול רצוי לעשות במשך כשבוע תגובה ל - 2 24/03/2008 02:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
L&M  משתמש לא מוכר
איזה מסלול רצוי לעשות עם ילדים במשך כשבוע עד שבוע וחצי עם ילדים מוונקובר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. קיבלתי את הערתך, איזה מסלול רצוי לעשות במשך כשבוע תגובה ל - 3 24/03/2008 06:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רבקה.ק. לא מחובר רבקה.ק.  משתמש פעיל 2444 הודעות עד כה
הרי הרוקיס מתאימים לטיול של שבוע וחצי מונקובר. יותר פרטים מזה אי אפשר לתת כי לא נתת פרטים - מתי נוסעים? ביני כמה הילדים? וכו'.

רבקה

...שתי דרכים נפרדו ביער עבות, בחרתי בזאת שהלכו בה פחות וזה היה כל ההבדל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. icon12.gif  בדיוק בשבילך תגובה ל - 1 24/03/2008 08:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתמר איתמר לא מחובר איתמר - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 1246 הודעות עד כה
היי
מצורף קישור לכתבה על טיול משפחתי בן שבוע בהרי הרוקי הקנדיים. Very Happy
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. קיבלתי את הערתך, איזה מסלול רצוי לעשות במשך כשבוע תגובה ל - 3 24/03/2008 10:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
להלן מה שאני מציע.

בקיץ האחרון ערכנו טיול בקרוואן בן למעלה מחודשיים במערב ארה"ב וקנדה. כמובן שאפשר לטייל באותו מסלול גם ללא קרוואן.

במסגרת הטיול הגענו בין השאר גם לסן-פרנציסקו וטיילנו בסביבותיה, וגם לוונקובר ולרוקי'ס הקנדיים. ישנה כתבה מאד מפורטת על הטיול בחלוקה לפי ימים עם פירוט המסלול והרבה מאד טיפים והתרשמויות סביבו.

אם ברצונך לקבל הצעה למסלול הן ברוקי'ס, הן בוונקובר עצמה והן בסן-פרנציסקו וסביבתה, ובכלל - לקבל מושג על הפרופורציות והזמן שיש להקדיש לכל קטע במסלול - קרא את הכתבה כולה. מציע שבזמן הקריאה תפתח מפה פשוטה של מערב צפון אמריקה.

אם אין ברצונך לקרוא את כולה אלא להסתפק במסלול בן כשבוע וחצי ברוקי'ס מוונקובר מעגלי - דפדף בכתבה וקרא את תיאור המסלול החל מ- 23 ליוני ועד ה- 4 ליולי.

והנה הלינק לכתבה:
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1053466

דוד

דוד פרנקל. ///"לטייל בקרוואן" - הבלוג שלי (סיפורי מסע, מידע, טיפים, המלצות ודעות בקשר לטיולים בכלל וטיולים בקרוואן - בפרט): http://blog.tapuz.co.il/caravan
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. תגובה לרבקה תגובה ל - 4 24/03/2008 10:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
L&M  משתמש לא מוכר
ראשית תודה לכל המפנים

אנו נוסעים ב 20.7 ואנו משפחה עם ארבע ילדים שהקטן הוא בן 6 והגדול בן 15
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. בדיוק בשבילך תגובה ל - 5 24/03/2008 15:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סיגלית סיגלית לא מחובר סיגלית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 6633 הודעות עד כה
ממש לא דוגמא מוצלחת! הטיול הזה כרוך הנסיעות מטורפות, כמעט כל יום היה על המשפחה הזו לנסוע 8-9 שעות נטו!!!
קצב יותר מטורף שמשל טיול מאורגן.
שבוע זה זמן קצר מדי לסיבוב מעגלי מואנקובר, גם אם לא לוקחים בחשבון בילוי בעיר עצמה.
רצוי מינימום שבועיים לטיול שפוי. אם יש רק שבוע כדאי לעשות מסלול מעגלי מקלגרי או אדמונטון או מסלול קווי בין אדמונטון לקלגרי. כנראה אינכם תופסים את המרחקים והכבישים. כאשר כתוב במפה "HIGHWAY" זו ממש לא אוטוסטרדה אלא כביש עם נתיב אחד לכל כיוון (הדוגמא הטובה לכך: HIGHWAY NO. 1).
לואנקובר עצמה רצוי להקדיש לפחות שלושה ימים, לויקטרויה באי ואנקובר עוד יומיים ומומלץ ביותר לבקר בפארק הלאומי פאסיפיק רים לפחות עוד יומיים נוספים. כך שלדעתי, אם זמנכם קצר, ותרו על הרוקיס וטיילו בואנקובר וסביבתה והאי ואנקובר.
מצורפות כתבות על ואנקובר וויקטוריה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. לאיתמר: תגובתה של סיגלית - במקום. תגובה ל - 8 24/03/2008 19:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתמר ידידנו, שים לב טוב על מה שאתה ממליץ.

חלילה לי להטיל דופי בתכניות הטיול של אחרים. איש איש יעשה את הטוב בעיניו. אבל אני חייב לציין במלוא הענווה שהטיול שהבאת כדוגמא נראה לי מאד לחוץ. אישית, אני לא הייתי מתכנן אותו כך.

דוד

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. לדף תגובה ל - 9 24/03/2008 20:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רבקה.ק. לא מחובר רבקה.ק.  משתמש פעיל 2444 הודעות עד כה
השואל שאל:
איזה מסלול רצוי לעשות עם ילדים במשך כשבוע עד שבוע וחצי עם ילדים מוונקובר
איך שאני מבינה את הנקרא - ונקובר לא כלולה בשבוע וחצי הללו. תאור הטיול של משפחת בין תואם יפה מאוד את מסגרת הזמן.
מקובל לחלק את הרוקי'ס כך:
יומיים בבנף ויוהו, שלושה ימים בג'ספר, יום באייספילדפרקוואי. סה"כ 6 ימים. עוד ארבעה ימים מונקובר ובחזרה אליה (שתי הדרכים יחד). סה"כ עד כאן - 10 ימים שהם שבוע וחצי.

נכון שאם נמצאים כבר בחבל ארץ זה, אז אפשר להוסיף את האי ונקובר, ואת העיר ונקובר עצמה, ואת קלגרי ואדמונטון - אבל באמת לא חייבים לעשות בדיוק את אותו מסלול כמו כולם, אפשר ורצוי לברור עפ"י העדפות אישיות

רבקה

...שתי דרכים נפרדו ביער עבות, בחרתי בזאת שהלכו בה פחות וזה היה כל ההבדל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. לדף תגובה ל - 10 25/03/2008 10:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום לך רבקה

השאלה "איזה מסלול רצוי לעשות במשך כשבוע עד שבוע וחצי מוונקובר" היא שאלה לגיטימית ולא עליה הגבתי בתגובתי האחרונה. הדבר עליו הגבתי הוא: האם מסלול הטיול של משפחת בין שהוצע כאן ע"י איתמר הוא המסלול המומלץ לעשות זאת או שניתן לשפר אותו.

ראשית, אני לא מבין את פירוש המילים "מקובל לחלק את הרוקי'ס...". את הטיול יש להרכיב אכן לפי מה שברצונך לראות אבל בראש וראשונה לפי מסגרת הזמן העומדת לרשותך. בטיול שלנו ברוקי'ס הקנדיים בקיץ האחרון עשינו את המסלול המעגלי מוונקובר וחזרה דרך הפארקים גליישר, יוהו, באנף, ג'אספר, רובסון וולס-גריי (לא כולל הביקור בוונקובר עצמה) ב- 13 יום ובשום פנים זה לא היה יותר מדי. העיר וונקובר עצמה שווה לדעתנו תוספת של יומיים וחצי לפחות. כלומר, סה"כ 15-16 יום. זה מה שהיה לנו לאזור זה, אך גם בכך לא ממצים את האזור.

ועכשיו לגבי הטיול של משפחת בין: קצת קשה לעקוב בדיוק בכתבה שלהם אחרי מספר הימים המדוייק שהיו באיזור, אבל לפי מה שקראתי והבנתי הם טיילו בו כולל העיר וונקובר בעשרה ימים. במסלול שהם עשו- זה צפוף מדי. אם עומדים לרשותך רק עשרה ימים כולל וונקובר, הפתרון הוא לא לדחוס את המסלול כולו באותם עשרה ימים "ולרוץ", אלא לחתוך ממנו פיסות ולוותר עליהן לגמרי, כדי שאת שאר המסלול אפשר יהיה לעשות ללא לחץ ולהתרשם היטב.

לדוגמא: אני מניח שאת לא ממליצה לשואל לנסוע את כל הדרך לקלגארי כדי לבלות בה שעתיים בקניון. קלגארי היא לא עיר להימלט ממנה בגלל גשם. במוזיאון גלנבאו ממש יבש. אני מניח שמשפחת בין עזבה אותה אחרי שעות ספורות גם משום שלא היה להם זמן להישאר בה כיאות. אז אם היו עומדים לרשותי רק עשרה ימים כמו שהיו להם, הייתי מוריד אותה לגמרי מן התכנון וחוסך גם את הדרך הכפולה מבאנף אליה וחזרה.

אשר להערה שלך בדבר התוספת של האי וונקובר ואפילו עד אדמונטון - אינני מבין איך זה בכלל יכול להיות משוייך לנושא "העדפות אישיות" במקרה הזה כשלשואל אין זמן מספיק אפילו למסלול קצר מכך בהרבה.

לסיכום: צריך להרכיב מסלול שאורכו כאורך הזמן הריאלי העומד לרשותך לטייל, ולא לפי מספר התחנות ששמעת וקראת עליהם ואתה רוצה לעבור בהם כדי לסמן שהיית שם...

דוד

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. רק נתתי עוד חומר למחשבה תגובה ל - 9 25/03/2008 10:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתמר איתמר לא מחובר איתמר - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 1246 הודעות עד כה
הצעתי את הקישור לכתבה של המשפחה כדי לתת לשואל עוד חומר לקריאה ולמחשבה בטרם יחליטו על מסלול. לכל כתבה יכולים להיות ערך מוסף ותרומה בבניית המסלול הסופי, לא חייבים להיצמד למסלול הזה. זה פשוט בבחינת עוד זווית ראיה. זה הכל.

יתרה מכך, בשורה התחתונה, המשפחה בכתבה נהנתה מאוד מהטיול בסופו של דבר. גם זה לחוץ או לא, לשיטתכם, אם הם נהנו - זה הכי חשוב. לא? חוץ מזה שהתפתח פה דיון מעניין, אז אם גרמתי לסיעור מוחות, דיינו Laughing

[עודכן ב:25 מרץ 2008 10:17:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. טיול משפחות מסן פרנסיסקו להרי הרוקי הקנדי תגובה ל - 1 25/03/2008 12:44 לתגובה קודמת
  indie לא מחובר indie  משתמש מתחיל 5 הודעות עד כה
המון מידע - אפשרויות - טיפים וכו'.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:האם למשהו יש המלצה או מסלול טיול ליום בציריך
להודעה הבאה:פארק מים אירופה