כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מרכז אמריקה או אוסטרליה ניו זילנד??... 24/03/2008 23:29 לתגובה הבאה
  סתיו ק לא מחובר סתיו ק  משתמש מתחיל 8 הודעות עד כה
הי,
אני וחברה מתכננות לסוע בדצמבר לטיול "של אחרי צבא", ההתלבטות כרגע היא בין אוסטרליה - ניו זילנד למרכז אמריקה.

אשמח לשמוע מה אתם ממליצים (במיוחד אם אלו שהיו בשני האזורים), מה קורה מבחינת עלויות (תקציב של בערך 40 אלף שקל כל אחת - לכמה זמן זה בערך יספיק לנו), מה יותר מומלץ לבנות בנות 22 וכל מה שתוכלו לספר - מבורך!

ועוד משהו קטן.. אם מישהו היה על קרוז מאוסטרליה למרכז אמריקה - שווה להשקיע בזה? כמה בערך העלות של זה?

תודה רבה מראש!
Razz Very Happy Razz
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מרכז אמריקה או אוסטרליה ניו זילנד??... תגובה ל - 1 25/03/2008 11:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  rtrtrt1 לא מחובר rtrtrt1  משתמש בינוני 95 הודעות עד כה
לצערי לא הייתי באוסטרליה, אבל הייתי בדרום אמריקה ומרכז אמריקה.

לכן יש לי שאלה - למה פסלתן דרום אמריקה, כיוון לדעתי עדיף דרום אמריקה על מרכז אמריקה בשביל "טיול אחרי צבא" בגלל הרבה סיבות.

בהצלחה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מרכז אמריקה או אוסטרליה ניו זילנד??... תגובה ל - 2 25/03/2008 14:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  RosYaniv לא מחובר RosYaniv  משתמש מתחיל 19 הודעות עד כה
ומה הסיבות שבגללן עדיף דרום על מרכז אמריקה ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מרכז אמריקה או אוסטרליה ניו זילנד??... תגובה ל - 2 25/03/2008 17:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
האמת שאין שום סיבה מיוחדת ללמה לא דרום אמריקה.. פשוט יותר מושך אותנו אוסטרליה ומרכז אמריקה, עניין של תחושת בטן, והאמת שלקח לנו המון זמן לצמצם מכל הבחירות רק לשתי אלו..

מה היה אופי הטיול שעשית במרכז אמריקה? אנחנו מחפשות צלילה, טראקים (לא מטורפים יותר מדי), ראפטינג..

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מרכז אמריקה או אוסטרליה ניו זילנד??... תגובה ל - 4 25/03/2008 18:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שגיא שגיא לא מחובר שגיא  משתמש פעיל 509 הודעות עד כה
חוץ מצלילה , את הראפטינג והטראקים לא תמצאו במרכז אמריקה. אלא בדרומה .

it's five o'clock somewhere
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. יוצא להגנת המרכז תגובה ל - 5 25/03/2008 19:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אורי לא מחובר אורי  משתמש פעיל 203 הודעות עד כה
דווקא יש ראפטינג במרכז אמריקה, ואפילו לא רע, אמנם לא ברמת הנהרות בדרום אך בהחלט יש.
בנוגע לטרקים, אמנם אין כמו בדרום, אך יש המון טיולים קצרים, ומספר טיולים של כמה ימים.

ובאופן כללי, בתור אחד שהיה בשניהם, באותו הטיול (כך שאלו לא ההעדפות שלי שהשתנו) אני העדפתי את המרכז. מעניין, מגוון, נוח לטיול, ובעיקר לא הרגשה של המשך הצבא בחו"ל (עם כל שאר המוני החיילים המשחוררים שבדיוק נסעו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מרכז אמריקה או אוסטרליה ניו זילנד??... תגובה ל - 4 27/03/2008 14:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  avner17 לא מחובר avner17  משתמש מתחיל 21 הודעות עד כה
בתור מי שטייל גם במרכז אמריקה וגם בניו-זילנד (על אוסטרליה אני לא יכול להעיד. עדיין...). ניו-זילנד לוקחת בגדול, עם זאת תלוי מתי את מתכונת לנסוע, מאחר והעונה בניו-זילנד טובה לטיולים בין ספטמבר לאפריל. וגם תלוי בכסף, מאחר ומרכז אמריקה (למעט קוסטה ריקה שהעלויות שם גבוהות יותר מאחר ויש הרבה אמריקאים שבאים לטייל באזור - בעוד שהתמורה נמוכה יותר) זולה מניו זילנד.
בכל מקרה תהני...

סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מרכז אמריקה או אוסטרליה ניו זילנד??... תגובה ל - 7 27/03/2008 15:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי,

אנחנו מתכננות לסוע בדצמבר..
מבחינת תקציב זה בסביבות ה-40 אלף שקל כל אחת, לכמה זמן להערכתך זה מספיק בכל אחד מהמקומות??..

שילבת בין ניו זילנד למרכז אמריקה באותו טיול?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מרכז אמריקה או אוסטרליה ניו זילנד??... תגובה ל - 8 27/03/2008 17:19 לתגובה קודמת
  avner17 לא מחובר avner17  משתמש מתחיל 21 הודעות עד כה
טיילתי בניו זילנד למשך שישה שבועות לפני 3 וחצי שנים. מבחינת העלויות (נכון לאז):
טיסה כ1500 דולר.
לינה ללילה באכסניות ("בקפקרים") סביב ה 20 דולר ניוזילנדי ללילה פלוס מינוס לאדם (כ 60 ש"ח) האכסניות בד"כ ברמה גבוהה מאוד.
מבחינת האוכל, רוב המטיילים קונים אוכל בסופר ומכינים לעצמם באכסניה, רוב "חיי הלילה" במהלך הטיול למעט אולי אוקלנד וכריסצ'רץ הם באכסניה. לפחות לזכרוני האוכל יותר זול מבארץ.
כדאי מאוד לשכור רכב, זה מאוד פשוט ולא יקר במיוחד (הכל יחסי כמובן...), אנחנו היינו שלושה ושכרנו לחודש זה עלה לנו כ 1200 ₪ לאדם (כולל ביטוח ולא כולל דלק). את תלוייה רק בעצמך ויכולה לראות יותר מקומות.
העלות האמיתית זה האטרקציות, הם אלופים בזה, בכל מקום שתגיעי יש מרכז אינפורמציה עם עשרות דברים שניתן לעשות מבאנג'י, צניחה חופשית, זורב (חובה!) שייט עם לויתנים, ראפטינג, מערות נטיפים עם תולעים זוהרות וכל מה שלא העלית על דעתך (וכמובן טרקים מדהימים בלי סוף משעה ועד שבוע) כל זה עולה לא מעט, כמובן שעם תכנון מראש, ניתן לחסוך כי אותם אטרקציות יכולות לעלות 500 ₪ יותר או פחות תלוי איפה עושים.
לי הטיול הנ"ל כולל הכל עלה כ 22-25 אלף ₪, (אבל אני הוצאתי קצת יותר ממטייל ממוצע - זה כולל
כמובן את הטיסה, כך שבהנחה שהמחירים אותו דבר גם באוסטרליה, אפשר להחזיק עם 40 אלף ₪ 3 חודשים לפחות). הנקודה הבעייתית בניו-זילנד, שהמים בים, מאחר והמדינה מאוד דרומית, מאוד קרים (אני מניח שאם תסעי אז תכפרי על זה בחופים של אוסטרליה...)

לגבי מרכז אמריקה, טיילתי כחודש לפני כשנה (קוסטה ריקה ופנמה), היתרונות של המקום זה גם החסרונות, מצד אחד מדינת עולם שלישי מה שגורם לה להיות יותר זולה (יחסית, אם כי), יש חופים מאוד יפים (אני בעיקר עברתי מחוף לחוף ומשמורת טבע לשמורת טבע), מצד שני תשתיות של עולם שלישי, לכן עדיף לנסוע שם באוטובוסים ולא לשכור רכב (מה שהופך את הטיול ליותר זול...).
הלינה עלתה לי פחות או יותר כמו בניו-זילנד, האוכל זול יותר ולכן אוכלים בעיקר בחוץ (לפחות אני אכלתי כך, אבל אני מתאר לעצמי שיש רבים שמבשלים לעצמם האכסניות).
יש הרבה פחות אטרצקיות וטרקים (למרות שתמיד אפשר למצוא) ולכן גם העלויות יותר זולות
לי הטיול עלה כ 1500 דולר טיסה + כ 6000 ₪ מחייה.

נהנתי בשני הטיולים, אבל בניו-זילנד יותר...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:עזרה בבניית מסלול וחישוב כסף....
להודעה הבאה:לילה בטורונטו