כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. חזרנו לפני שעה וחצי מפלכאו 29/03/2008 23:58 לתגובה הבאה
מיכאל מיכאל לא מחובר מיכאל  משתמש פעיל 742 הודעות עד כה
אני מצהיר, שניסיתי כל השבוע כמעט מדי ערב להתחבר לפורום, ולמרות ניסיונות חוזרים ונשנים לא הצלחתי.
היה פשוט אדיר!!!
השלג התחיל לרדת בשבת בלילה ולא הפסיק עד ליום רביעי בצהריים. הראות היתה מספיק טובה ולמרות השלג לא היתה בעיה לגלוש.
בגלל העדיפות לילדות ולאישה, גלשתי לא הרבה יחסית למה שרציתי. בעיקר עבדתי על שיפור הטכניקה. אחרי יומיים שגלשתי עם אטומיק 170 ס"מ החלטתי להחליף ליותר קצרים ולקחתי פישר RX8 - 160 ס"מ. רציתי קצת יותר ארוכים אבל זה מה שהיה בחנות. בסוף לא קניתי מגלשים, משתי סיבות - א. רציתי עוד קצת להבשל עם הרעיון מה לקנות. ב. לא היה מקום במכונית להעמיס Confused
על האתר כבר כתבתי. השינויים שעשיתי מהפעם הקודמת:
א. מגורים - לקחנו מלון דירות flair שקרוב מאוד למעלית star jet. ברגל עם נעלי סקי - בערך 3 דקות. בדירה חדר שינה עם מיטה כפולה, עוד חדר קטן עם שתי מיטות בודדות וספה נפתחת בסלון. פינת אוכל ומטבחון פיצפון. העלות - 188 יורו ללילה. פעמיים הלכנו לאכול במסעדה מוצלחת - Jagdhof.

ב. ציוד והדרכה - לקחנו ב- fun&pro. נורית אשתי לקחה שיעורים 4 ימים וגם קנתה נעליים - סלומון איירוני 6. היא נהנתה מהמדריך שגם לקח מצלמת וידאו לשיעורים והראה לכל אחד איפה הטעויות שלו.
הילדות - שירה כמובן נהנתה עם המדריך שלה - ילדון (בעצמו) הולנדי בשם יורדי. היא לא מבינה אנגלית ומסתדרת כמו חתול בכל מקום. מעין ונעם לא הסתדרו כ"כ. ביומים הראשונים היתה להם מדריכה שטפי שעוד דיברה אנגלית, אבל אז היא נגמרה חופשת הפסחא והיא עזבה בחזרה ללימודים. במקומה בא יורגן, שאמר לי בבוקר שהוא מדבר אנגלית ושאין בעיה; אבל אחרי שעה פגשתי את הילדות על המסלול והן התלוננו שהוא לא מדבר אנגלית. פניתי אליו ואז הוא אמר לי, שהוא לא מדבר אנגלית מספיק טוב. הן לא היו מוכנות להמשיך איתו והוצאתי אותן מהקורס. גלשתי איתן עד סוף היום ולמחרת הזמנתי להן שיעור פרטי בבי"ס אחר ם מדריך דובר אנגלית. משיעור זה הן נהנו.
בעיה נוספת עם החנות - קנינו ציוד וביקשתי שתי חשבוניות נפרדות, אחת על השיעורים וההדרכה והשניה על מה שקנינו. הגברת בחנות אמרה שלא צריך ומספיק חשבונית אחת. במוכס במינכן לא היה מוכן להסתכל על החשבונית בגלל הערוב. תיזהרו כשאתם קונים!!

ג. אטקרציה נוספת - wasserwelt בווגריין. בריכת שחיה עם מגלשות - פנימית וחיצונית. חוויה מדהימה לשבת בתוך המים בחוץ במינוס חמש מעלות, כשיורד שלג על הראש וממולך רואים את ההרים ומסלולי הגלישה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. גם אני תגובה ל - 1 30/03/2008 01:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ניסים לא מחובר ניסים  משתמש פעיל 1031 הודעות עד כה
גם אני חזרתי (אבל עדיין לא ממש נחתתי) משבוע חלומי בפלאכו.
הדיווחים יחכו למחר... (בעצם כבר היום).

לילה טוב
(מי הזיז את השעון שלי?)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. ברוכים השבים,מיכאל וניסים! תגובה ל - 1 30/03/2008 12:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המכור המכור לא מחובר המכור  משתמש פעיל 398 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. icon9.gif  חברים טובים באמצע הדרך: ברוכים השבים !! תגובה ל - 2 30/03/2008 13:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eduardox eduardox לא מחובר eduardox  משתמש פעיל 475 הודעות עד כה
אני שמח שנהנתם. אני שמח שהשלג היה טוב.
ניסיתי להתקשר לכל אחד מכם, אך המזכירה ענתה.

תנחתו, תחזרו לעצמכם ותיצרו קשר.

סיבכתם אותי: להוסיף SKI AMADE לרשימה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. אדוארדו. סקי אמדה בהחלט שווה אבל..... תגובה ל - 4 30/03/2008 14:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתן סלווה איתן סלווה לא מחובר איתן סלווה  משתמש פעיל 2111 הודעות עד כה
אתה חייב לעצמך את ואל גרדנה או לפחות עיירה אחרת על הסלה רונדה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. ניסיתי להתקשר אליך הבוקר - ענה לי המשיבון תגובה ל - 4 30/03/2008 15:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תוסיף סקי אמדה לרשימה
דרך אגב - לשאלת ההגייה שעלתה בעבר - ההדגשה היא על ה"דה" דהיינו במלרע

[עודכן ב:30 מרץ 2008 15:42:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. ניסיתי להתקשר אליך הבוקר - ענה לי המשיבון תגובה ל - 6 31/03/2008 08:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  משה ב לא מחובר משה ב  משתמש בינוני 91 הודעות עד כה
בטח להוסיף.
אני גלשתי ב 15-22 באזור . עקב ערפל נסענו לאתרים השונים של המרחב .
יום אחד ב WAGRAIN יש שם מסלולים רחבים ארוכים ואדומים ושחורים.
בחלק מהאתרים ניתן להתקשר לאתק skiline.cc ואז לראות את כל המעליות שלקחתם ממש חויה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. חזרנו לפני שעה וחצי מפלכאו תגובה ל - 1 31/03/2008 09:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
powder powder לא מחובר powder - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1720 הודעות עד כה
ברוכים השבים. מחליף מגלשיים במהלך השבוע? הממ, היזהר, גם אני התחלתי ככה.... איך היו לך ה-RX8? אני מאוד אהבתי בהם את הקלות שבה הם פונים ומצד שני שאפשר להגבי מהירות בלי לבעיה או חוסר ייבות. נראה לי שעבורך 165 ס''מ היה יכול להיות קצת יותר טוב.

!Let it Snow
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. icon7.gif  פאודר - בפעם הבאה אני לוקח אותך איתי בתור יועץ תגובה ל - 8 31/03/2008 12:02 לתגובה קודמת
כולנו התחלנו ממשהו (ונגמור במשהו..). אני לא היחיד - גם חברנו מסלול אדום מחליף כל הזמן - אם כי הוא עושה זאת כחלק מהאידאולוגיה לא לקנות Laughing

הסיבה שהחלפתי היתה שלא היה לי נוח עם האטומיק 170 ס"מ. כל הזמן נתקעתי עם הצד האחורי הפנימי - בעיקר של מגלש ימין. כפי שניתן לתאר, באתר הנמצא פחות מחצי שעה נסיעה מהמפעל של אטומיק, 80-90 אחוזים מהמגלשיים בחנות היו אטומיק.
אני בקשתי מגלש קצר יותר ולא היה אכפת לי מאיזו חברה. נדמה לי שבקשתי ספציפית מגלש של 166-164 ס"מ. לא היה כלום חוץ מהפישר ב-160 ס"מ. החלטתי לנסות ולא התאכזבתי, אם כי אני מסכים במאה ועשרה אחוזים, ש-165 היה יוצא לי יותר טוב. עם המשקל והגובה שלי מגלש של 18 ס"מ פחות מהגובה קצת קצר. כל פעם ששמתי משקל המגלש הגיב מיידית - יותר מדי סגור. היה לי קצת קשה לפתוח סיבובים לרדיוס שרציתי (בינוני פלוס).
האמת שלא יצא לי לבחון את האחיזה של המגלש בשלג קשה/קרח, פשוט כי לא היו תנאים כאלה... ניסית טיפה לעבוד בשלג מחוץ למסלול ודי נתקעתי בסיבובים. ביום האחרון ירדתי את מסלול 1 אחר הצהריים לאחר שחומם יותר מפשטידה ישנה ונתקעתי בסלאש - אני לא יודע אם בגלל התנאים או בגלל המגלש.

מכל מקום, אין ספק שבפעם הבאה אני הולך לנסות את הRX8 באורך המתאים כאחת האופציות המובילות לקניה. גם את הנורדיקה מאך 2 ואטומיק מטרון 10. כולם באורך של אמצע ה-160.

[עודכן ב:31 מרץ 2008 12:05:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:השוקרוטייה בואל טורנס - הסרט
להודעה הבאה:חדש: נפתלי מדווח מפאסו טונלה!