|
| 2. תכנון טיול לחודשים ספטמבר-אוקטובר תגובה ל - 1 |
27/03/2008 18:22   |
|
|
אני לא הבנתי אם הכוונה היא חודשיים באוסטרליה וחודשיים בנ"ז או חודשיים בסה"כ (או רק אחת מהן). זה יעזור אם תבהירי את הנקודה הזו.
אפשר לטייל בנ"ז בספטמבר ואוקטובר. כדאי לכם להתחיל מהאי הצפוני ואז עד שתגיעו לדרום יהיה קצת יותר חמים. חשוב להבהיר - קיץ ניו זילנדי הוא לא קיץ ישראלי. בכלל לא בטוח שבסתיו ירד יותר גשם מבקיץ. יעידו על זה אלה שנמצאים בנ"ז דרך קבע (ניצן, דנית, מרב....) - הרבה פעמים הסתיו יותר יבש מהקיץ. מה שכן, כנראה יהיה קר. כל זמן שיש לכם מספיק ציוד חם - אין מניעה לטייל בנ"ז. הטרקים הגבוהים כנראה עדיין לא יהיו פתוחים, אבל תוכלו להנות מטיולי יום או טרקים באזורים חמימים יותר.
מה שכן, יש בניו זילנד חופים יפים אבל עיקר העניין בנ"ז הוא לא דווקא בחוף (לדעתי, בכל אופן...). לכן אם אתם מתעניינים בעיקר בחופים, אתם יכולים לוותר על נ"ז ולנסוע רק לאוסטרליה (שוב לא הבנתי אם החודשיים הם לכל מדינה לחוד או לשתיהן).
מן הסתם בחודשיים לא תוכלו לטייל בכל אוסטרליה בצורה מקיפה, אבל בהחלט תוכלו למצות היטב אזור אחד מסוים. למשל באחד החופים. ספטמבר-אוקטובר זו עונה מצוינת לאזור הצפון. בחוף המזרחי נמצא הגרייט בארייר ריף המפורסם, מקום טוב מאוד לצלילה, וגם בחוף המערבי יש ריפים ואתרי צלילה טובים. לגבי חופים יפים - שני החופים יספקו את הסחורה. בחוף המערבי תצטרכו רכב משלכם, בחוף המזרחי אפשר גם באוטובוס. קחו את זה בחשבון.
|
|
|
|
|
| 4. אז נראה לי שאוסטרליה היא פתרון מצוין עבורכם תגובה ל - 3 |
30/03/2008 12:14   |
|
|
טיילו בחוף המזרחי או החוף המערבי - לבחירתכם. חודשיים יאפשרו לכם לטייל שם יחסית ברוגע.
אתם יכולים לטייל גם חודש באוסטרליה וחודש בנ"ז אבל אם אתם חובבי חופים נראה לי שאוסטרליה תהיה יעד מצוין עבורכם.
|
|
|
|
| 5. אז נראה לי שאוסטרליה היא פתרון מצוין עבורכם תגובה ל - 4 |
30/03/2008 13:14   |
|
|
אני מסכימה עם שקד שאוסטרליה נשמעת יותר מתאימה למה שאתם מחפשים.
אני ממליצה בחום על החוף המערבי(קצת משוחדת כי הייתי רק במערבי..).הוא מאוד מיוחד ומבחינת חופים ואתרי צלילה הוא מספק את העבודה.
הבחור שטיילתי איתו עשה שם גם ספארי צלילות וגם עשה צלילה עם כריש לוויתן ואמר שזאת הייתה אחת החוויות הכי מדהימות שלו בחיים.
מעבר לזה שהחוף המערבי פחות מתויר ובעיני זה נתן אווירה אחרת ויותר מיוחדת.
|
|
|
|
|
| 7. אז נראה לי שאוסטרליה היא פתרון מצוין עבורכם תגובה ל - 6 |
01/04/2008 22:08  |
|
|
אנחנו רצינו מאוד לקנות רכב שטח אבל מהר מאוד הבנו שזה מחוץ לתקציב שלנו. בשביל ג'יפ צריך בסביבות ה5000$ מקומי לפחות.אם כמובן רוצים רכב נורמלי ולא משהו שעשויים להיתקע איתו באמצע הטיול. בסוף קנינו סטיישן וואגן.הוא עלה לנו 2500$ נראה לי.מכרנו אותו בהרבה פחות.את הרכב קנינו בפרת' ומכרנו ודארווין. אני מציעה לך לקנות רכב עם לוחית רישוי של מערב אוסטרליה כי הכי קל להתעבק ם הקנייה והמכירה שלה ועם הארכת הרג'ו.את כולם ניתן לעשות בדואר/אינטרנט(חוץ מהקנייה והמכירה שזה רק בדואר אמיתי).
באמת רצוי מאוד שיהיה לך רכב צמוד אבל אני הייתי מציעה לך לשקול את החלק של השכרה.בנ"ז הייתי עם רכב שכור וזה מוריד הרבה דאגות מהראש. נכון שזה היה מייקר לנו את הטיול באוסטרליה באיזה 500$ (לזוג)אבל בתכלס אם זה היה מוריד לי את הכאב ראש הרכב הזה עשה לנו זה שווה את זה.
ועוד נתון חשוב, הרכבים באוסטרליה בד"כ באים עם נפח מנוע גדול יחסית בגלל המרחקים העצומים שעוברים שם(אנחנו עשינו גם 850 ק"מ ביום אחד).לכן רוב הרכבים הם עם מנוע 4 ליטר בערך.וזה נכון גם בסטיישן וואגן.לנו היה מזל להיות עם רכב של מנוע 2.5 ליטר והוא שתה יחסית כמות דלק סבירה.ככל המנוע יהיה גדול יותר זה יעלה את צריכת הדלק של הרכב.נקודה למחשבה..
|
|
|
|