|
|
| 3. מסלול למערב ארה"ב- מבקשת חוות דעת המומחים תגובה ל - 1 |
01/04/2008 22:58   |
|
|
קחו בחשבון שבאוקטובר הימים כבר די קצרים. סביב 11 שעות אור. מה שאומר שבפועל יש לכם 9-10 שעות "עבודה" ביום וגם זה מצריך משמעת. לדעתי בעונה זו לעשות סיבוב של יומיים שיוצא מוגאס לציון וברייס זה יותר מדי ליומיים. המסלול הנ"ל מצריך 9-10 שעות נהיגה מה שישאיר אתכם עם שעות בודדות בכל פארק. באם תרצו לעשות את הסיבוב הנ"ל, אני מציע ללון שני ליות מחוץ לוגאס וביום השלישי לחזור.
אותו החשבון חל גם על יוסמיטי - 4 שעות מלוסמיטי מס"פ ועוד 4 שעות משם למונטריי. סה"כ 8 שעות נהיגה. כמה שעות ישארו לכם בפארק עצמו?
|
|
|
|
| 4. מסלול למערב ארה"ב- מבקשת חוות דעת המומחים תגובה ל - 1 |
02/04/2008 00:02   |
|
זה די לחוץ. הייתי אומר שלהרבה מקומות אתם נותנים רק את המינימום הנדרש. כמו שציינו פה הימים באוקטובר לא ארוכים. כשטיילתי בקליפורניה בתחילת נובמבר כבר ב- 17.00 אי אפשר היה לצלם וב- 17.30 עלטה כבדה כך שההספק היומי לא בשמיים.
לטיול יש התחלה וסוף אבל החוויות נשארות לנצח
|
|
|
|
|
|
| 7. מסלול למערב ארה"ב- מבקשת חוות דעת המומחים תגובה ל - 5 |
02/04/2008 19:56   |
|
אני הבנתי אתכם היטב בנושא הסיבוב לציון וברייס. בא אני אעשה עבורך את החשבון המלא כדי להסביר את תגובתי:
נסיעה מוגאס לציון = 2.5-3 שעות.
נסיעה מציון לברייס = שעתיים.
מברייס חזרה לוגאס = 4.5-5 שעות.
לא משנה איפה תעשו את הלילה לאורך המסלול, עדיין תצטרכו לנהוג 9-10 שעות. בהנחה שגם צריך לאכול משהו מתישהו ועוד אי אילו עצירות והתעכבויות - ישארו לכם אולי 4 שעות לכל פארק. זה כמעט כמו לגעת בקיר.
מה שאני מציע לכם זה כך:
יום 1 ציון ולינה בספרינגדייל.
יום 2 ברייס ולינה בקרבת מקום.
יום 3 חזרה לוגאס. כאן אפשר להחליט האם מותחים את החזרה על יום שלם או נוסעים דוך 5 שעות ומבלים חצי יום בוגאס.
לגבי יוסמיטי - מתי אתם מתכוונים לנסוע לשם? בבוקר או בערב שלפני? אם אתם נוסעים 4 שעות (כשכותבים 3-4 אפשר לחשוב שאם רק תתנו קצת גז זה ייגמר ב-3 שעות - זה לא יקרה, 4 שעות זה המחיר, ועם עצירה לאכול וכדומה, זה גם ייקח יותר) אז אין לכם יום שלם ביוסמיטי, יש לכם יום שלם פחות 4 שעות. אנחנו היינו בתחילת ספטמבר ביוסמיטי. יצאנו מס"פ בבוקר והגענו בסביבות 12-1 בצהרים. אמנם הספקנו לראות משהו באותו היום, אבל זה היה רק קמצוץ ממה שיש בפארק. מה שכן היה לנו את כל היום שלמחרת שם ועוד מחצית היום שאחרי. וכשיצאנו מהפארק, יצאנו בתחושה שרק חסר היה עוד יום יומיים...
|
|
|
|
|
| 9. מסלול למערב ארה"ב- מבקשת חוות דעת המומחים תגובה ל - 6 |
02/04/2008 20:04   |
| |
דודו מרמת גן |
3955 הודעות עד כה |
|
|
אמנם תכננתם את המינימום, אבל יותר מדי נסיעות ויותר מדי קילומטרים בזמן קצר מדי.
עדיף לרווח ולוותר על יעדים שלא נמצאים בין כה וכה במסלול.
וויתור על טירת הרסט לא יפתור את בעיית הזמן.
וויתור על סאן דייאגו - ירווח את המסלול וייתן לכם אוויר.
אוקהרסט נמצאת על יד יוסמיטי. (יש לך כאן התבלבלות קטנה. לא ניתן לישון שם אחרי ציון)
באוקטובר מחשיך בסביבות 6. שעה הבדל ממה שציין עודד, ממש לא יעשו לכם את ההבדל.
מסלול שיהיה מרווח מהנה וכיפי לדעתי הוא כזה
1 - סאן פרנציסקו -נחיתה אחה"צ
2 - סאן פרנציסקו
3 - סאן פרנציסקו
4 - יוסמיטי- יציאה מסאן פראנסיסקו ליוסמיטי (לינה ביוסמיטי או בסביבה)
5 - יוסמיטי- לינה ביוסמיטי או באזור (אוקהרסט)
6 - כביש מס' 1 - חזרה לאזור סנטה קרוז, מונטריי, דרך 17 המייל, כרמל, לינה באזור
7 - כביש מס' 1 - פוינט לובוס ביג סר, לינה בסאן סמיון
8 - כביש מס' 1 - טירת הרסט, סאנטה ברברה , סולבאנג' מאליבו לינה בלוס אנג'לס
9 - לוס אנג'לס
10 - לוס אנג'לס
11 - נסיעה לוס אנג'לס לאס ווגאס לינה בלאס ווגאס
12 - פארק ציון- לינה ליד הפארק
13 - פארק ברייס- נסיעה לוגאס (אפשרית) מומלץ לינה על יד ברייס ויציאה לווגאס בבוקר.
14 - לאס וגאס
15 - לאס וגאס
16 - לאס וגאס-טיסה לניו יורק
17 - ניו יורק
18 - ניו יורק
19 - ניו יורק
20 - ניו יורק
יש דברים שאי-אפשר לגלות, אבל גם את זה לא תדע לעולם אם לא תנסה שוב ושוב, עד שתבין שלעולם לא תבין.
- (מרק טווין)
|
|
|
|
| 10. אין לי אלא להצטרף לדעת קודמי תגובה ל - 1 |
02/04/2008 20:07   |
| |
mabat |
1471 הודעות עד כה |
|
|
|
המסלול נראה כמו מרדף אינסופי. המסלול שלך, כמו שהצגת אותו, נותן תחושה של צפיפות בזמן. יש יותר מדי יעדים שבהם יצא לכם בקושי לסמן V לפני שממשיכים הלאה - וזה חבל.
אני מצטרפת להמלצתו של דודו: ותרו לגמרי על סן דייגו, וקצצו יום אחד מלוס אנג'לס (אני מניחה, שלא תלכו לכל פרקי השעשועים בה, כך שלא צריכה להיות בעיה להסתפק ביומיים בלוס אנג'לס), והוסיפו את היומיים האלה לטובת כביש 1 ולטובת יוסמיטי.
רק כדי לסבר את האוזן: ביום החמישי מדובר על יציאה מיוסמיטי ולינה בסן סימיון. בנסיעה ישירה, ללא כל עצירה, מדובר על כ-6.5-7 שעות הגה. זה אומר שכמעט ולא נותר לכם זמן לטייל, אלא רק לראות את הנוף מבעד לחלונות הרכב. ודווקא בקטע הזה של כביש מס' 1, זה שבין מונטריי (ואפילו סנטה קרוז) לבין סן סימיון, יש הכי הרבה מה לראות והכי הרבה איפה לטייל. ההמלצה היא להקדיש יום אחד שלם (נטו! לא כולל זמן נסיעה מיוסמיטי) לאיזור של מונטריי-כביש 17 המיילים-כרמל, ויום נוסף לאיזור שבין BIG SUR לבין סן סימיון.
|
|
|
|
|
|
| 13. אין לי אלא להצטרף לדעת קודמי תגובה ל - 12 |
02/04/2008 22:05   |
| |
שושי |
2724 הודעות עד כה |
|
|
|
אין ברירה מלעשות ויתורים,גם אנו נוסעים ל3 שבועות,ויתרנו על ניו יורק,וכן ניהיה 3 ימים בסן דייגו,כי טסים רק למערב,פעם אחרת,יש עתיד,רגע ,ותרנו גם על פארק ציון,מה לעשות,זו ארץ ענקית
|
|
|
|
|
| 15. אין לי אלא להצטרף לדעת קודמי תגובה ל - 14 |
02/04/2008 23:10   |
| |
שושי |
2724 הודעות עד כה |
|
|
|
המסלול,הכל כבר מוזמן,כך שפחות או יותר זהו
1-נחיתה בלוס אנג'לס
2-לוס אנג'לס
3-4-5-סן דייאגו
6-7-8-לס ואגס
9-גדה צפונית של גדנד קניון
10-פייג'
11-ברייס,לינה בספרינגדייל
12-בדרך ליוסמיטי,עמק המוות
13-14-יוסמיטי
15-16-סן פרנסיסקו
17-חצי יום סן פרנסיסקו,נסיעה למונטרי
18-המשך מונטרי,17 מייל,שינה בסו סימיון
19 -הרסט-סולבנג,לינה בסנטה מוניקה
20-סנטה מוניקה-וניס,טיסה בלילה הביתה
את ניו יורק ישארנו לטיול הבא,יחד עם מפלי ניאגרה,טורונטו,יש למה לצפות
|
|
|
|
|
|
|
|
| 20. מסלול למערב ארה"ב- מבקשת חוות דעת המומחים תגובה ל - 6 |
03/04/2008 04:09   |
|
קודם כל בזמן שהקצבתם לכביש 1 כולל הגעה אליו מיוסמיטי אין לכם
זמן כלל לטירת הרסט.
אפשר להבין את הרצון שלכם לדגום כמה שיותר בנסיעה ראשונה לארה"ב
אבל ביחוד בחוף המערבי זה יתגלה לכם כמקח טעות בגלל המרחקים הגדולים שם.
באופן כללי אם נסתכל על האתרים שלכם אז חסר לכם יום בסאן פרנסיסקו, לפחות עוד יום לכביש 1 אם לא יומיים.
גם פארק ציון וברייס ביומיים הקצרים שיש זה קצת לחוץ. לא הייתי ביוסמיטי ובסאן דיאגו אבל ניראה שחסר לכם יום ביוסמיטי וכניראה גם יום יומיים לסאן דיאגו. בלוס אנג' לס בנתונים הללו כדאי לוותר על אחד משלושת הימים. כלומר סה"כ כניראה שחסר לכם 4 ימים בערך וזה אומר
שחייבים לבחור ולקצץ שני מתוך הרשימה. היות ולא הייתי בשניים מהאתרים אז קשה לי לבחור לכם.
|
|
|
|
| 21. מסלול למערב ארה"ב- מבקשת חוות דעת המומחים תגובה ל - 9 |
03/04/2008 04:11   |
|
ההפרש הוא חצי שעה. בנובמבר החשיך ב-17.30. ציינתי את השעה 17.00 כשעה שבה כבר אי אפשר לצלם. בכל מקרה היום קצר.
|
|
|
|
| 22. אין לי אלא להצטרף לדעת קודמי תגובה ל - 18 |
03/04/2008 10:18   |
| |
שושי |
2724 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 24. אין לי אלא להצטרף לדעת קודמי תגובה ל - 23 |
03/04/2008 19:32   |
| |
orika |
80 הודעות עד כה |
|
|
תודה לכולללללללללללם, לכל המגיבים.. נעשה חושבים..
|
|
|
|
|