כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מסלול למערב ארה"ב- מבקשת חוות דעת המומחים 01/04/2008 21:17 לתגובה הבאה
  orika מחובר orika  משתמש בינוני 80 הודעות עד כה
אנחנ זוג בני 50 נוסעים פעם ראשונה לארה"ב- ע"פ המלצות בחרנו בצד המערבי .מצרפת מסלול שלדי
מבקשת חוות דעת לגבי המסלול. 3 שבועות באוקטובר -סוכות.
סאן פרנציסקו -נחיתה אחה"צ
סאן פרנציסקו
סאן פרנציסקו
יוסמיטי- לינה ביוסמיטי
כביש מס' 1 -לינה בסן סמיון
כביש מס' 1
לוס אנג'לס
לוס אנג'לס
לוס אנג'לס
סאן דייגו- לינה בסאן דייגו
סאן דייגו חצי יום ונסיעה לוגאס
פארק ציון- לינה ליד הפארק
פארק ברייס- נסיעה לוגאס
לאס וגאס
לאס וגאס
לאס וגאס-טיסה לניו יורק
ניו יורק- 4 ימים וחזרה לארץ.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מסלול למערב ארה"ב- מבקשת חוות דעת המומחים תגובה ל - 1 01/04/2008 21:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דודו מרמת גן לא מחובר דודו מרמת גן  משתמש פעיל 3955 הודעות עד כה
לדעתי - בגדול - המסלול כפי שרשמת - הוא בבחינת תפסת מרובה לא תפסת.

חסר לכם יום בסאן פראנסיסקו

חסר יום ביוסמיטי. - חבל לעשות את הדרך לשם בשביל בקושי יום אחד.

חסר יום לכביש מספר אחד . בשביל להנות ממנו ולמצות דרוש לפחות עוד יום.

לוס אנג'לס - אם אתם לא מבקרים בדיסני - אפשר להוריד יום.

סאן דייאגו - חבל ליסוע לשם בשביל יום. דרושים לפחות 3 ימים.

הייתי מוותר על סאן דייאגו ועל יום אחד בלוס אנג'לס ומוסיף את הימים האלה לכביש מספר 1 וליוסמיטי.

יש דברים שאי-אפשר לגלות, אבל גם את זה לא תדע לעולם אם לא תנסה שוב ושוב, עד שתבין שלעולם לא תבין. - (מרק טווין)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מסלול למערב ארה"ב- מבקשת חוות דעת המומחים תגובה ל - 1 01/04/2008 22:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2174 הודעות עד כה
קחו בחשבון שבאוקטובר הימים כבר די קצרים. סביב 11 שעות אור. מה שאומר שבפועל יש לכם 9-10 שעות "עבודה" ביום וגם זה מצריך משמעת. לדעתי בעונה זו לעשות סיבוב של יומיים שיוצא מוגאס לציון וברייס זה יותר מדי ליומיים. המסלול הנ"ל מצריך 9-10 שעות נהיגה מה שישאיר אתכם עם שעות בודדות בכל פארק. באם תרצו לעשות את הסיבוב הנ"ל, אני מציע ללון שני ליות מחוץ לוגאס וביום השלישי לחזור.

אותו החשבון חל גם על יוסמיטי - 4 שעות מלוסמיטי מס"פ ועוד 4 שעות משם למונטריי. סה"כ 8 שעות נהיגה. כמה שעות ישארו לכם בפארק עצמו?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מסלול למערב ארה"ב- מבקשת חוות דעת המומחים תגובה ל - 1 02/04/2008 00:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עודד עודד לא מחובר עודד  משתמש פעיל 7920 הודעות עד כה
זה די לחוץ. הייתי אומר שלהרבה מקומות אתם נותנים רק את המינימום הנדרש. כמו שציינו פה הימים באוקטובר לא ארוכים. כשטיילתי בקליפורניה בתחילת נובמבר כבר ב- 17.00 אי אפשר היה לצלם וב- 17.30 עלטה כבדה כך שההספק היומי לא בשמיים.

לטיול יש התחלה וסוף אבל החוויות נשארות לנצח
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מסלול למערב ארה"ב- מבקשת חוות דעת המומחים תגובה ל - 3 02/04/2008 19:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה על ההתיחסות.
בעניין יוסמיטי, אנחנו נוסעים מסאן פרנציסקו 3-4 שעות אני מבינה
ואז יום שלםביוסמיטי אנחנו נשארים ללון שם , למחרת נוסעים לכביש מס' 1 .

בעניין וגאס לא נוסעים לפארקים וחוזרים לוגאס ,לנים לילה בוגאס ולמחרת נוסעים לציון, עושים את ציון יום שלם ,ישנים בסביבה אוקרסט או משהו ולמחרת עושים יום שלם את ברייס מברייס חוזרים ללון בוגאס ונשארים בוגאס עוד 3 ימים.

מה אתה אומר על זה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מסלול למערב ארה"ב- מבקשת חוות דעת המומחים תגובה ל - 4 02/04/2008 19:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה על ההתיחסות,
בכל זאת מדובר ב3 שבועות . אז השתדלנו באמת את המינימום לכל מקום.

יש לדעתך מקום להוריד משהו? כמו טירת הרסט למשל אמרו לי שלוקח חצי יום ולא משהו.. עדיף בזמן הזה להנות יותר מכביש מס' 1 ,או להוסיף בסאן דייגו?
אולי להוריד יום בוגאס ואז יום נוסף בפארקים?

מה אתה אומר?
בעניין הימים ..בכל זאת אתה אומר שהיית בנובמבר. אנחנו נהיה תחילת אוקטובר זה חודש הבדל שעושה את ההבדל .
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מסלול למערב ארה"ב- מבקשת חוות דעת המומחים תגובה ל - 5 02/04/2008 19:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2174 הודעות עד כה
אני הבנתי אתכם היטב בנושא הסיבוב לציון וברייס. בא אני אעשה עבורך את החשבון המלא כדי להסביר את תגובתי:
נסיעה מוגאס לציון = 2.5-3 שעות.
נסיעה מציון לברייס = שעתיים.
מברייס חזרה לוגאס = 4.5-5 שעות.
לא משנה איפה תעשו את הלילה לאורך המסלול, עדיין תצטרכו לנהוג 9-10 שעות. בהנחה שגם צריך לאכול משהו מתישהו ועוד אי אילו עצירות והתעכבויות - ישארו לכם אולי 4 שעות לכל פארק. זה כמעט כמו לגעת בקיר.

מה שאני מציע לכם זה כך:
יום 1 ציון ולינה בספרינגדייל.
יום 2 ברייס ולינה בקרבת מקום.
יום 3 חזרה לוגאס. כאן אפשר להחליט האם מותחים את החזרה על יום שלם או נוסעים דוך 5 שעות ומבלים חצי יום בוגאס.

לגבי יוסמיטי - מתי אתם מתכוונים לנסוע לשם? בבוקר או בערב שלפני? אם אתם נוסעים 4 שעות (כשכותבים 3-4 אפשר לחשוב שאם רק תתנו קצת גז זה ייגמר ב-3 שעות Smile - זה לא יקרה, 4 שעות זה המחיר, ועם עצירה לאכול וכדומה, זה גם ייקח יותר) אז אין לכם יום שלם ביוסמיטי, יש לכם יום שלם פחות 4 שעות. אנחנו היינו בתחילת ספטמבר ביוסמיטי. יצאנו מס"פ בבוקר והגענו בסביבות 12-1 בצהרים. אמנם הספקנו לראות משהו באותו היום, אבל זה היה רק קמצוץ ממה שיש בפארק. מה שכן היה לנו את כל היום שלמחרת שם ועוד מחצית היום שאחרי. וכשיצאנו מהפארק, יצאנו בתחושה שרק חסר היה עוד יום יומיים...

סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מסלול למערב ארה"ב- מבקשת חוות דעת המומחים תגובה ל - 1 02/04/2008 19:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלון.י לא מחובר אלון.י  משתמש פעיל 1171 הודעות עד כה
שלום.
כמו קודמי אומר שחסרים ימים ביוסמיטי (להיות לפחות 1.5 ימים נטו).
באל.אי הייתי מוריד יום (יום יונברסל ויום לעיר שדרת הכוכבים בוורלי הילס וכו').
לאס וגאס אם לא נוסעים להמר 2 ימים מספיקים.
כביש אחד רצוי 3 ימים (אנחנו היינו יומיים והיה חסר חצי יום).
בסן דייגו לא הייתי לכן אומר שההמלצות הן ל2-3 ימים לפחות.

כמו בכל טיול צריך לעשות את "החיתוכים" הכואבים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מסלול למערב ארה"ב- מבקשת חוות דעת המומחים תגובה ל - 6 02/04/2008 20:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אמנם תכננתם את המינימום, אבל יותר מדי נסיעות ויותר מדי קילומטרים בזמן קצר מדי.

עדיף לרווח ולוותר על יעדים שלא נמצאים בין כה וכה במסלול.
וויתור על טירת הרסט לא יפתור את בעיית הזמן.
וויתור על סאן דייאגו - ירווח את המסלול וייתן לכם אוויר.

אוקהרסט נמצאת על יד יוסמיטי. (יש לך כאן התבלבלות קטנה. לא ניתן לישון שם אחרי ציון)

באוקטובר מחשיך בסביבות 6. שעה הבדל ממה שציין עודד, ממש לא יעשו לכם את ההבדל.

מסלול שיהיה מרווח מהנה וכיפי לדעתי הוא כזה

1 - סאן פרנציסקו -נחיתה אחה"צ
2 - סאן פרנציסקו
3 - סאן פרנציסקו
4 - יוסמיטי- יציאה מסאן פראנסיסקו ליוסמיטי (לינה ביוסמיטי או בסביבה)
5 - יוסמיטי- לינה ביוסמיטי או באזור (אוקהרסט)
6 - כביש מס' 1 - חזרה לאזור סנטה קרוז, מונטריי, דרך 17 המייל, כרמל, לינה באזור
7 - כביש מס' 1 - פוינט לובוס ביג סר, לינה בסאן סמיון
8 - כביש מס' 1 - טירת הרסט, סאנטה ברברה , סולבאנג' מאליבו לינה בלוס אנג'לס
9 - לוס אנג'לס
10 - לוס אנג'לס
11 - נסיעה לוס אנג'לס לאס ווגאס לינה בלאס ווגאס
12 - פארק ציון- לינה ליד הפארק
13 - פארק ברייס- נסיעה לוגאס (אפשרית) מומלץ לינה על יד ברייס ויציאה לווגאס בבוקר.
14 - לאס וגאס
15 - לאס וגאס
16 - לאס וגאס-טיסה לניו יורק
17 - ניו יורק
18 - ניו יורק
19 - ניו יורק
20 - ניו יורק

יש דברים שאי-אפשר לגלות, אבל גם את זה לא תדע לעולם אם לא תנסה שוב ושוב, עד שתבין שלעולם לא תבין. - (מרק טווין)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. אין לי אלא להצטרף לדעת קודמי תגובה ל - 1 02/04/2008 20:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  mabat לא מחובר mabat  משתמש פעיל 1471 הודעות עד כה
המסלול נראה כמו מרדף אינסופי. המסלול שלך, כמו שהצגת אותו, נותן תחושה של צפיפות בזמן. יש יותר מדי יעדים שבהם יצא לכם בקושי לסמן V לפני שממשיכים הלאה - וזה חבל.

אני מצטרפת להמלצתו של דודו: ותרו לגמרי על סן דייגו, וקצצו יום אחד מלוס אנג'לס (אני מניחה, שלא תלכו לכל פרקי השעשועים בה, כך שלא צריכה להיות בעיה להסתפק ביומיים בלוס אנג'לס), והוסיפו את היומיים האלה לטובת כביש 1 ולטובת יוסמיטי.

רק כדי לסבר את האוזן: ביום החמישי מדובר על יציאה מיוסמיטי ולינה בסן סימיון. בנסיעה ישירה, ללא כל עצירה, מדובר על כ-6.5-7 שעות הגה. זה אומר שכמעט ולא נותר לכם זמן לטייל, אלא רק לראות את הנוף מבעד לחלונות הרכב. ודווקא בקטע הזה של כביש מס' 1, זה שבין מונטריי (ואפילו סנטה קרוז) לבין סן סימיון, יש הכי הרבה מה לראות והכי הרבה איפה לטייל. ההמלצה היא להקדיש יום אחד שלם (נטו! לא כולל זמן נסיעה מיוסמיטי) לאיזור של מונטריי-כביש 17 המיילים-כרמל, ויום נוסף לאיזור שבין BIG SUR לבין סן סימיון.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. אין לי אלא להצטרף לדעת קודמי תגובה ל - 10 02/04/2008 21:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה לכל המגיבים.. נעשה שינויים, ..באמת בא לי טיול כייפי..ולא מרדף..במיוחד שאנחנו אוהבי טבע.. אבל האמת חבל לי לוותר על סאן דייגו ..שמעי כל כך הרבה דברים טובים ..נראה..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. אין לי אלא להצטרף לדעת קודמי תגובה ל - 11 02/04/2008 21:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כשמדובר בטיול - צריך להתאים את היעדים למסגרת הזמן המוקצבת.

אני יכול לתת לך רשימה שלמה של יעדים חוץ מסאן דייאגו שמאוד מאוד חבל לוותר עליהם (שאולי אפילו לא חשבתם עליהם), אבל מה לעשות לא ניתן לדחוף אותם בכוח, גם אם נורא רוצים.
אם תחליטו להוסיף עוד כמה ימים, תוכלו לשלב גם את סאן דייאגו. ומדובר ב 3 ימים נוספים.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. אין לי אלא להצטרף לדעת קודמי תגובה ל - 12 02/04/2008 22:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שושי מחובר שושי  משתמש פעיל 2724 הודעות עד כה
אין ברירה מלעשות ויתורים,גם אנו נוסעים ל3 שבועות,ויתרנו על ניו יורק,וכן ניהיה 3 ימים בסן דייגו,כי טסים רק למערב,פעם אחרת,יש עתיד,רגע ,ותרנו גם על פארק ציון,מה לעשות,זו ארץ ענקית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. אין לי אלא להצטרף לדעת קודמי תגובה ל - 13 02/04/2008 22:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שושי,
אפשר לראות את המסלול שלכם? אולי נלמד ממנו? בכל מקרה על ניו יורק לא נוותר. פעם ראשונה שלי בארה"ב.. זה מה שנקרא must ..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. אין לי אלא להצטרף לדעת קודמי תגובה ל - 14 02/04/2008 23:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המסלול,הכל כבר מוזמן,כך שפחות או יותר זהו
1-נחיתה בלוס אנג'לס
2-לוס אנג'לס
3-4-5-סן דייאגו
6-7-8-לס ואגס
9-גדה צפונית של גדנד קניון
10-פייג'
11-ברייס,לינה בספרינגדייל
12-בדרך ליוסמיטי,עמק המוות
13-14-יוסמיטי
15-16-סן פרנסיסקו
17-חצי יום סן פרנסיסקו,נסיעה למונטרי
18-המשך מונטרי,17 מייל,שינה בסו סימיון
19 -הרסט-סולבנג,לינה בסנטה מוניקה
20-סנטה מוניקה-וניס,טיסה בלילה הביתה
את ניו יורק ישארנו לטיול הבא,יחד עם מפלי ניאגרה,טורונטו,יש למה לצפות
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. אין לי אלא להצטרף לדעת קודמי תגובה ל - 15 02/04/2008 23:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
טוב, לא דומה אפילו למסלול שלנו..נראה באמת ברגוע. : אנחנו ויתרנו על הגרנד קניון,
זה לא בכוון משום מקום שנהיה בו.וגם בגלל המלצות שקבלנו לגבי הקניונים האחרים.
אני כרגע מוטרדת מיוסמיטי שכנראה לא תכננתי מספיק ..ולגבי סאן דייגו שממש חבל לי לוותר.. ואין לי אפשרות להוסיף ימים כי גם אנחנו סגורים מבחינת הטיסות.

נראה, נעשה חושבים .יש לנו עוד חצי שנה להתלבט.

אגב, מתי אתם נוסעים?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. אין לי אלא להצטרף לדעת קודמי תגובה ל - 16 02/04/2008 23:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יוצאים ב28 למאי,אנחנו 10 שנים מבוגרים מכם,יש זמן לעוד טיולים,תאמיני לי
למה כל כך הרבה זמן בלוס אנג'לס?,חוץ מאוניברסל סטודיו,עוד יומיים?,היתי נשארת רק יום לאויברסל,חצי יום למחרת לסיבוב,ונוסעת לסן דייגו ליומים וחצי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. אין לי אלא להצטרף לדעת קודמי תגובה ל - 16 03/04/2008 00:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זה רק יומיים בלוס אנג'לס, 3 לילות כי לילה אחד זה בסיום כביש מס' 1 רק לינה ואז עוד שני לילות יום של היוניברסל ויום נוסף לשאר האטרקציות .
האמת סאן דייגו אמרו לי שזה שעה מלוס אנג'לס ממש לא בא לי לוותר.יצא לנו כמעט יומיים יום אחד לעולם הים נבלה חצי יום ואת שאר היום בשאר האטרקציות, נלון שם ולמחרת נבלה עד הצהריים ונמשיך ללאס וגאס.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. אין לי אלא להצטרף לדעת קודמי תגובה ל - 18 03/04/2008 01:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המרחק מלוס אנג'לס לסאן דייאגו הוא כ 200 ק"מ. כלומר מינימום של שעתיים על הכביש המהיר. ובדרך כלל יותר עקב העומס על הכביש הזה.
את מגיעה לטיול כדי ליסוע על הכבישים המהירים?

הדרך שלא על הכביש המהיר, היא דרך יפהפיה ולוקח כמעט יום שלם כשעושים אותה בניחותא.

חוץ מזה להגיע לסאן דייאגו לפחות מ 3 ימים? יש כל כך הרבה מה לעשות בעיר וסביבתה.
סליחה שאני משתמש במילה - אבל זו שטות מוחלטת. בזבוז זמן משווע.

וותרו על יוסמיטי ועל יום אחד בלוס אנג'לס ועשו את סאן דייאגו כמו שצריך. את רוצה לבוא לעשות V ולהמשיך הלאה?

וויתורים הם כואבים, זה נכון, אבל את חייבת לוותר על משהו, אחרת זה לא לכאן ולא לכאן. וכפי שאמרתי בתגובתי הראשונה - תפסת מרובה לא תפסת.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. מסלול למערב ארה"ב- מבקשת חוות דעת המומחים תגובה ל - 6 03/04/2008 04:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
קודם כל בזמן שהקצבתם לכביש 1 כולל הגעה אליו מיוסמיטי אין לכם
זמן כלל לטירת הרסט.
אפשר להבין את הרצון שלכם לדגום כמה שיותר בנסיעה ראשונה לארה"ב
אבל ביחוד בחוף המערבי זה יתגלה לכם כמקח טעות בגלל המרחקים הגדולים שם.
באופן כללי אם נסתכל על האתרים שלכם אז חסר לכם יום בסאן פרנסיסקו, לפחות עוד יום לכביש 1 אם לא יומיים.
גם פארק ציון וברייס ביומיים הקצרים שיש זה קצת לחוץ. לא הייתי ביוסמיטי ובסאן דיאגו אבל ניראה שחסר לכם יום ביוסמיטי וכניראה גם יום יומיים לסאן דיאגו. בלוס אנג' לס בנתונים הללו כדאי לוותר על אחד משלושת הימים. כלומר סה"כ כניראה שחסר לכם 4 ימים בערך וזה אומר
שחייבים לבחור ולקצץ שני מתוך הרשימה. היות ולא הייתי בשניים מהאתרים אז קשה לי לבחור לכם.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. מסלול למערב ארה"ב- מבקשת חוות דעת המומחים תגובה ל - 9 03/04/2008 04:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ההפרש הוא חצי שעה. בנובמבר החשיך ב-17.30. ציינתי את השעה 17.00 כשעה שבה כבר אי אפשר לצלם. בכל מקרה היום קצר.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. אין לי אלא להצטרף לדעת קודמי תגובה ל - 18 03/04/2008 10:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יש לך עוד זמן,תעשי את החישובים שלך בשקט,שולחת לינק למדידת מרחקים
1 מייל=1,6 ק"מ

http://www.mapquest.com/directions

http://maps.yahoo.com/index.php#mvt=m&lat=37.15723&l on=-106.625755&mag=13&trf=0
סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. אין לי אלא להצטרף לדעת קודמי תגובה ל - 18 03/04/2008 14:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  פיליס לא מחובר פיליס  משתמש מתחיל 10 הודעות עד כה
המסלול שמציע לך דודו מרמת גן מעולה. עשינו בדיוק את המסלול הזה בטיול הקודם שלנו. ללא סאן דיגו. מצטרפת להמלצה.
גם את המסלול של שושי עשינו לפני 3 שנים והוא מצויין, אבל לא מתאים לך כי את מתחילה בסן פרנסיסקו.

אם אין לך 3 ימים לסאן דיגו לא כדאי לחשוב אפילו על נסיעה לשם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
24. אין לי אלא להצטרף לדעת קודמי תגובה ל - 23 03/04/2008 19:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה לכולללללללללללם, לכל המגיבים.. נעשה חושבים..

Shocked
סמן להדפסה   הוספת תגובה
25. מצפה לתגובה על המסלול מסיגלית.. תגובה ל - 24 05/04/2008 19:38 לתגובה קודמת
בכל זאת ,אחרי שקראתי את כל התגובות, אשמח גם לקבל תגובה מסיגלית מנהלת הפורום..לגבי המסלול שלנו.. שאגב דומה מאד להמלצה שלך מסלול שלדי -17 יום למערב באתר שלך..

מודה מראש
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:איזה פארק צפוי להיות יותר צפוף בסו"פש בלוס אנג'לס?
להודעה הבאה:תקלה במילוי טופס 157 לבקשת ויזה

חיפוש מהיר

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף

שאלות נפוצות