|
| 2. קצת סדר בבאלאגן תגובה ל - 1 |
02/04/2008 17:38   |
|
|
ניו זילנד מורכבת מכמה איים - שניים מרכזיים: אי צפוני ואי דרומי. מכיוון שהם איים, לכל אחד מהם יש חוף צפוני וחוף דרומי. את כנראה התכוונת לאי צפוני ולאי דרומי. רוב האנשים נוהגים בד"כ לחלק את הטיול שלהם לשליש באי הצפוני ושני שליש באי הדרומי. אם אתם חובבי טרקים ארוכים, אולי כדאי לכם להתמקד רק באי הדרומי. האמת שבעונה הזו עוד יכול להיות שהטרקים הגבוהים יהיו סגורים ולא כל כך תוכלו לעשות אותם עדיין.
מתוך חודש וחצי בנ"ז, ועוד שמתוכם אולי "תקצצו" קצת בשביל יעדים אחרים ממש לא כדאי לכם לבזבז זמן על קניה ומכירה של אוטו. קניה ומכירה יכולות לקחת כשבוע כל אחת - תלוי כמה מתפשרים באיכות ובמחיר. השכרת רכב תעלה לכם כ-25-30 דולר מקומי ליום בחברות המקומיות ותחסוך לכם הרבה כאבי ראש, כי אם תארגנו את זה מראש יהיה לכם אוטו מהיום הראשון ועד האחרון (אגב, לא כדאי לקחת אוטו מהיות הראשון, אלא לנוח קצת לפני שעולים על הכביש בארץ זרה בצד ההפוך של הכביש...).
אוסטרליה היא כידוע לך, מאוד מאוד גדולה. לא תספיקו הרבה מאוד בשבוע, למרות שזה לא בלתי אפשרי. מה דעתך למשל לטוס לפיג'י או לאיי קוק במקום? עדיין תוכלו להעביר שבוע-שבוע וחצי ליד חוף לבן עם קוקוסים, רק שתוכלו "למצות" את המדינה יותר טוב מאשר באוסטרליה. מה גם שלאוסטרליה תצטרכו להוציא ויזה מראש, שהיא בכל זאת עולה איזה 200 ומשהו ש"ח לבנאדם, וכל זה בשביל שבוע...
לגבי טיסות - תלכו לסוכנויות נסיעות ותבקשו הצעות מחיר דרך בנגקוק ודרך הונג קונג. לפעמים יש הבדלים במחירים. עוד דבר שחשוב לשים לב אליו, זה שכרטיסים גמישים הם יקרים יותר מכרטיסים לא פתוחים. אני מאמינה שהתאריכים שלכם די קבועים ולא צפויים לכם שינויים בכרטיסף ולכן אתם לא צריכים כרטיס מאוד גמיש.
אני לא הייתי קונה כרטיס עכשיו כי זה נראה לי קצת בעייתי לקנות כרטיס כל כך הרבה זמן מראש. להתעניין ולשריין מקומות בטיסות כן, אבל לא לשלם עדיין.
|
|
|
|
| 3. טיול לניו זילנד- סוף ספטמבר-אוקטובר תגובה ל - 1 |
02/04/2008 17:49   |
 |
עמית - הנהלת הפורום |
9020 הודעות עד כה |
|
|
1. כמה יעלה לנו להשכיר רכב לחודש וחצי? אולי בכלל עדיף לקנות רכב?
טווח המחירים לפני העונה ובהשכרה ארוכת טווח לרכב 1600 אוטומטי יכול להגיע בחברת ACE (ממנה גם אני שכרתי בזמנו), כ 19 דולר ליום, ככל שמתקרבים לעונה העלות עולה ויכולה להגיע גם ל 39 דולר ליום על אותו סוג רכב, יש לנו פה בפורום ישראלית (מרב) שעוסקת בהשכרת רכבים נסי לפנות אליה במסר לקבל עוד פרטים.
2. יש לנו סה"כ חודש וחצי, האם כדאי לוותר קצת על זמן בניו-זילנד ולהמשיך גם לאוסטרליה? ואם כן איפה להתמקד באוסטרליה ?
אנחנו מאוד אוהבים נופים אבל גם אוהבים חופים וסתם להתבטל...
ניו זילנד זה יותר נוף, אוסטרליה זה גם נוף וגם בטן גב, לא נראה לי שתמצאו חופים להתבטל בהם, במיוחד מעט לפני תחילת העונה, כאשר מזג האויר יחסית קר, אם תרצו להאריך בשבוע ולהגיע לאוסטרליה לבונדאי, תוכלו למצוא שם את מבוקשכם.
3. לפי מה שהבנתי בניו זילנד רצוי להתחיל בחוף הצפוני ומשם להמשיך לדרומי בתקופה שאנחנו נוסעים. אבל כמה זמן להקדיש לכל צד?
ההגיון אומר לטייל רק באי הדרומי, אה מה מה, האי הדרומי קר יותר, ולכן אם אתם רוצים להסתגל בהדרגה קחו שבוע-שבוע וחצי בצפוני ואז תקדישו לדרומי את השאר. (בצפוני תמצאו את טאופו, רוטרואה, ובכלל קטעים צפונית לאוקלנד כאזורים יפים מאד)
4. איפה הכי זול לקנות כרטיסים? עדיף דרך בנקוק או דרך הונג-קונג או שיש דרך זולה יותר? כמה זמן מראש כדאי לקנות? כי אנחנו נוסעים בדיוק בזמן החגים
בטיסות ארוכות טווח אין משמעות לחגים, החבילה לאוסטרליה וניו זילנד עולה באזור ה 1600-1800 דולר, עדיף להזמין 4 חודשים מראש, אם אתם מתכננים להגיע לאוסטרליה או לעבור דרכה (גם לצורך החלפת מטוס) תצטרכו ויזה רגילה או טרנזיט, יש לדאוג לה כחודש וחצי מראש.
5. ואם אפשר אז קצת המלצות על מקומות שחייבים לראות בניו זילנד...
בשביל זה קיים הפורום, עולם התרמילאים, 1001 טיפים ועוד...
עמית - מנהל הפורום
|
|
|
|
|
|
|