|
|
|
| 4. עזרה במסלול מניאגרה לוושינטון תגובה ל - 3 |
04/04/2008 09:44   |
| |
מוני |
6295 הודעות עד כה |
|
|
ל-5 ימים אפשר ללכת על התוואי הבא: הייתי עושה את הדרך אל האצבעות קודם בכיוון קורנינג ובדרך אליה נכנס עם הרכב לביקור וצפיות ב-Letchworth state park עליו היו המלצות בפורום(ראה לינק מצורף),מבפאלו מזרחה על כביש מס 20 ,50 מיל בערך ימינה לכביש מס 63 שנוטה באלכסון, עליו נוסעים 4 מייל ואז ימינה לכביש 246 אתו יורדים קודם 12 מייל עד Perry ומשם ימינה דרומה בכביש 39 -7 מייל לעיירה קסטיל.
הפארק נמצא 3 קמ מזרחית לעיירה,מדובר בערוץ ארוך מאוד,וממה ששמעתי לערוץ קירות גבוהים הגבוה שבהם -180 מטר ובו עובר נהר, גם כן 3 מפלים נוחתים מן הקירות,כשגובה האמצעי שבהם 33 מטר,+יש בו בפארק דרכים ושבילי הליכה, נקודות תצפית.ניתן לחסוך זמן ע``י הצצה בו ליד קסטיל.מעדויות של גולשים אפשר להסתפק בקטע הדרומי.
אחרי ביקור בו תמשיכו עם ה-390 וה-17 ל-Corning(אם רוצים לבקר במוזיאון הזכוכית) וממנה לעלות אומנם בכיוון ווטקינס גלן על ה-414 אבל לא להחמיץ ביקור רגעי בעיירה montour Falls הקרובה מאוד לווטקינס גלן,ובמפל המפתיע בינות לבתי הרחוב הראשי שלה.
כמובן לפנות את הזמן לביקור בשמורת הקניון היפה של ווטקינס גלן,
לאחר מכן עם ה-224 דרומה עד למפגש עם ה-13 עליו לפנות אל איתקה בה
ובסביבתה כמובן buttermilk state park הקרוב מאוד לאיתקה ,אחר כך הזרימה המדהימה הנופלת בקומות בלב אוניברסיטת קורנל שבאיתקה,ולאחר מכן 9 מייל צפונית מאיתקה על ה-89 ותבקרו במפל הגבוה שב-Taughan-nock falls state park (חושב שתסתפקו בצפיה בו ממרפסת התצפית אשר נמצאת ב-park Road כביש מצפונו של הערוץ,אלא אם כן מזג האויר יאפשר לעשות את ה-1,2 נקמ' רגלית אליו בתוך הערוץ ואם ישאר לכם כוחות לאחר הביקור בשמורה של ווטקינס גלן.
באיתקה עצמה לא להחמיץ כמובן את הטבע שבתוכו נטועים קמפוסי אוניברסיטת קורנל החל מה- קורנל פלנטיישן וכלה ליד גשר שנדמה לי שקוראים אותו פרוספקט? ממנו תצפית מרשימה על ה...מפל של איתקה על 4-5 קומותיו על רקע בניני הקמפוס.
באיתקה יש גם אפשרויות אחרות בנוסף לזרימות ואני מצרף לינק שאולי עיינת בו כבר.
חושב שהביקורים במיתחם האצבעות וקורנינג ועד שתצאו מהניאגרה מזרחה
עלול למלא לכם אומנם את היומיים הראשונים,אבל אני מצרף המלצה חמה אחה"צ של היום השני לקדם אותכם על ה-88 ללינה באיזור oneonta על מנת לרווח את היום השלישי.
ביום השלישי הייתי בוחר להמשיך מזרחה עם ה-88 המהיר אומנם בכיוון אולבני ברם אולם אם חשקה נפשכם ביקור במערת הנטיפים Howes Cave
ואם לא אז מ-oneonta על ה-28 תחצו את הרי הקצקיל בדרככם אל נהר ההדסון שם תפגשו קודם את Kingston.
תעשו כמובן אתנחתא בקינגסטון שעל גדת ההדסון, ולאחר הפסקת מנוחה (ואולי סיור קל בין אתריה כמו-בית הסנט,והכנסיה ההולנדית העתיקה ב-main st,)לעבור על הגשר 5 מייל צפונית לה אל הגדה המזרחית על ה-199 וממנו לפנות לכביש 9 דרומה שהוא כביש נופי שבשלב מסוים מתקרב אל הנהר ליד הכפר Staatsburg שחבוק בין שני פארקים,שם ניתן לטייל (מסלול הליכה) בשבילי טיול.
בפארק הצפוני מצוי אם תרצו לבקר- בית מילס נבנה(1832 )שהוא מומלץ, ואו שתשאירו כוחות לבקר קצת דרומה משם בבית ואנדרבילט שגם בו לא חסר מה לראות.
אחרי העיירה Hide Park תעברו בסביבות העיר Pouqhkeepsi את הגשר לצידו הנגדי של הנהר ומשם קצת חזרה צפונה על ה-9W ועם ה-299 מערבה 7 מייל אל-New Platz עיירה אוניברסיטאית עתיקה,ששוה לבקר בה בעיקר בגלל העבר ההיסטורי המשומר שלה ,בה ניתן להצטרף לטיול רגלי ברחוב העתיק ביותר בארצות הברית. בסיור, שיוצא מבית האגודה ההיסטורית של ההוגונוטים בשדרת ברודהד 18, מראים ומסבירים על תולדות בתי האבן העתיקים.
אחר כך תרדו דרומה עם המהיר 87 עד Newburgh ממנה תעלו בכיוון דרום על ה-9W הסמוך לנהר, ממנו תיסטו אל כביש 218(מראות יפים מהכביש הזה!) הנושק לנהר(זהירות בנהיגה!), וליד ווסט פוינט (שאפשר אולי לתפוס בו סיור ),תחזרו ל-9Wתטפסו עם הרכב אל פסגת ה-Bear Mountain לתצפית על ההדסון , ואם יש עמכם זמן אז תסטו אל פארק הרימן וכביש 7 האגמים שבו.
ברור שלא תעשו את כל הנ"ל ביום השלישי אלא ככל שתחפצו וכשתתעייפו
לונו היכן שתמצאו לנכון שכן לא קשה לדעתי למצוא מקום לינה ראוי בתקופה הנ"ל.
אחרי פארק הרימן הייתי עושה בתוך תחום היום הרביעי נסיעה ישירה
אל עבר גני לונגווד אשר דרומית לפילדלפיה ונמצאים על כביש מס 1,
ומגני לוגווד בבוקרו של היום החמישי סעו מערבה מרחק שעה אל מיתחם חוות ההימישים ובשעות הצהריים ההגיוניות סעו דרומה את ה-200 קמ' האחרונים במסע ו-2:30 שעות הגה אחרונות אל הבירה האמריקאית.
מקוה שלפחות חלקו של התוואי שרשמתי יפגע לטעמכם,כי לדעתי משיכה צפונה אל האדירונדאק ירום הודו אמור להוות מאמץ יתר עבורכם.
מוני
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 10. עזרה במסלול מניאגרה לוושינטון תגובה ל - 9 |
07/04/2008 19:37   |
| |
מוני |
6295 הודעות עד כה |
|
|
|
הי רוני
יצאתי מבולבל לגמרי , ואני חייב לומר לך שאני לא רואה שום אפשרות
אחרת "לשוסים",אין חיה כזאת בדרך מהאצבעות לוואשינגטון.
התחליף היחיד למקרה ואתם שוחרי טבע מובהקים הוא לעבור בפוקונו לקוות שהמסלולים בשמורת ה-bushkill falls (הניאגרה של פנסילבניה) נגישים(יש הרבה עבודת ניקוי במסלולים ששםאחרי עונת החורף)) ואם מיטבי לכת הנכם אפשר שתעשו את המסלול הארוך ותזכו לעוד 7 מפלים נופלים בדרכם אל נהר הדלוור.
אני חשבתי על עמק ההדסון היות ואמרתי לעצמי שאחרי הניאגרה, שמורת הלצ'וורט, הזרימה המטריפה שתזכו לה בחודש מאי באיזור האצבעות בהן ווטקינס גלן, המפל בעיירה montour Falls , השמורה שבפאתי איתקה ששמה Buttermilk Falls, המפל המרהיב שבלב אוניברסיטת קורנל, ולקינוח ערוץ מפל הטה-קו-נק המרוחק 9 מייל מאיטקה- שלא תרצו להוסיף עוד שמורות מפלים נוספים על כל אלו.
נכון גם שחשבתי על האדירונדאק,וכפי שסיפרתי קיבלתי אומנם תשובה חיובית מתושב מקומי שאני לא מכיר אותו(מנפלאות הבלוגים) לגבי התקופה,אבל הצורך להגיע עד לצפונו של האדירונדאק ותמונות נוף שחיפשתי על חודש מאי באיזור הזה לא שיכנעו אותי לשלב מסלול שם, ולכן מסללתי הצעה אלטרנטיבית פחות מאומצת ,אבל בהחלט רוני חשוב שבסופו של דבר השואל יחליט מה הוא מאמץ ומה הוא משמיט.
מקוה שלא התעיפתם לקרוא את התגובה הזאת שלי,ומצטער שאינני יכול לשלוף שום שפן נוסף שיפגע לטעמכם,יותר ממה שניסיתי עד כה בשירשור שפתחתם.
מוני
|
|
|
|
|
|
|
|