כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. קוסטה ריקה ופנמה - מסלול של חודש 04/04/2008 15:57 לתגובה הבאה
  מרב2005 לא מחובר מרב2005  משתמש בינוני 148 הודעות עד כה
היי כולם,

אני טסה לקוסטה ריקה לחודש, ורוצה להגיע גם לפנמה. לאחר שיטוט ומחקר, בניתי לעצמי מסלול טנטטיבי, אבל אני אשמח לעזרתכם והערותיכם....הדגש בטיול שלי הוא בעיקר על סתלבט בחופים שונים, ומעט נופים. בעיקר חופים.

ניו יורק -סן חוזה - לה פורטונה (כמה ימים כדאי?) - מונטה ורדה - סנטה תרזה - פורטו ויאחו - מעבר לפנמה, בוקס דל טורו - פנמה סיטי - איי סאן בלאס.

האם זהו כיוון הגיוני? יש מקום מסוים שכדאי לוותר עליו לדעתכם?

עוד שאלה - לגבי כסף, לא הצלחתי להבין אם כדאי להחליף למטבע מקומי או לשמור הכל בדולרים....ובמה כדאי להשתמש רוב הזמן.

תודה!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. טנטטיבי ?! תגובה ל - 1 04/04/2008 18:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שגיא שגיא לא מחובר שגיא  משתמש פעיל 503 הודעות עד כה
נשמע אחלה מסלול
למה לא הכנסת את מנואל אנטוניו למסלול ?? יש שם פארק וחוף ממש יפים , ויכול להיות נחמד להגיע לשם ליום-יומיים, במיוחד בדרך בין סנטה טרזה לפורטו ויאחו.
בלה-פורטונה הייתי ממליץ לך להיות יומיים שלושה - יש שם סיור להר הגעש ארנל + מעיינות חמים , העיירה חביבה וציורית ביותר, ויש בקרבת מקום מפלים שניתן להגיע אליהם או ברגל או במונית או בטיול סוסים.
לגבי הכסף- בפנמה משתמשים בדולר אמריקאי אז שם לא תהיה לך בעיה .
בקוסטה ריקה ניתן לשלם ב99 אחוז מהמקומות בדולרים גם, אבל בגלל המרות יהיו לך הפסדים קלים. בבתי מלון/הוסטלים הייתי ממליץ לשלם בדולרים, ובהוצאות קטנות כמו אוכל וכו' בכסף המקומי. לכן כדאי להמיר בהתחלה סכום מסויים וחלק לשמור בדולרים.
מקווה שעזרתי במשהו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. תודה תגובה ל - 2 04/04/2008 19:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מרב2005 לא מחובר מרב2005  משתמש בינוני 148 הודעות עד כה
מעולה, תודה.

לגבי מנואל אנטוניו - הבנתי שנורא מתוייר שם, אבל אני אשקול את זה באמת אם אתה ממליץ.

עוד דבר - הבנתי שנהוג לטייל בקוסטה בצורת "כוכב", כלומר בין מקום למקום לחזור לסן חוזה, מה שכמובן מאריך את זמן הנסיעות בטיול. האם זה חובה או שניתן להגיע לאזורים שציינתי במסלול שציינתי, בלי חזרה לבירה?

וגם....מה יש לעשות בסנטה תרזה חוץ מלהתפעל מהקומונה הישראלית במקום?

ולבסוף....אני נוחתת לבד בסן חוזה, אז רק כדי להיות בטוחה - להחליף כסף בשדה או לחכות לעיר? יותר נכון - איך עדיף לשלם על המונית לגסט האוס?

תודה תודה....עזרת רבות
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תודה תגובה ל - 3 04/04/2008 19:09 לתגובה קודמת
שגיא שגיא לא מחובר שגיא  משתמש פעיל 503 הודעות עד כה
לא צריך לטייל בצורת כוכב , זו סתם פיקציה וצורה לא נוחה לטייל ..אני בטיול שלי הגעתי רק פעמיים לסן חוזה (כשאחת הפעמים היתה בשביל לעבור הלאה לניקרגואה) ..אפשר לטייל גם במסלול מעגלי.אמנם יש מקומות שהגישה אליהם הם רק דרך סן חוזה ,אבל לא יותר מדי כאלה.
אין צורך להתפעל המקומונה הישראלית בסנטה טרזה (אם זה מה שאת רוצה). יש שם הרבה הוסטלים רגילים בלי/עם ישראלים ועם תיירים מכל העולם . הרבה מגיעים לשם בשביל לגלוש/ ללמוד גלישה, סתם להנות מהאווירה ומקצת חיי לילה.
לגבי החלפת הכסף עם הנחיתה - זה לא קריטי כי תוכלי לשלם למונית בדולרים ואחרי זה כשתתמקמי בעיר תוכלי ללכת שם להחליף כסף .. אבל גם אם תחליפי כסף בשד"ת לא יקרה כלום .
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:נעליים במכסיקו וגוואטמלה
להודעה הבאה:חברת התעופה avianca