כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. לו"ז אוהלים ודובים 06/04/2008 09:32 לתגובה הבאה
  pieloma לא מחובר pieloma  משתמש מתחיל 5 הודעות עד כה
שלום
ברשותינו זמן ותקציב מוגבל

-האם זה הגיוני להקיף וטייל במשך יום 12 מלאס וגאס דרך פארק ציון וברייס, אנטילופ, ילוסטון, יוסימיטי, וחזרה ללוס אנגלס דרך כביש מס1?

-אנו מעוניינים לישון באהלים (יולי)
האם אותו ציוד יתאים למזג האוויר בכל המסלול? (איזורם שונים)
איזה סוג אוהל ושק"ש מומלצים?
האם החניונים באיזור ילוסטון ויוסימיטי מוגנים מחדירת דובים?
ומהי הסכנה מחדירת דובים לאיזור האוהלים בלילה? (תמיד ימצא מישהו שישאיר אוכל או שאריות בחוץ)
תודה רבה
מת מפחד
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. לו"ז אוהלים ודובים תגובה ל - 1 06/04/2008 09:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2007 הודעות עד כה
12 יום אפילו לא קרובים ללהספיק לתפריט היעדים שרשמת.

אין לי נסיון אישי בקמפינג. באתרים של הפארקים יש הנחיות מאד מפורטות בנושאי יחס לחיות ודובים בפרט.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. לו"ז אוהלים ודובים תגובה ל - 2 06/04/2008 12:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סיגלית סיגלית לא מחובר סיגלית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 6468 הודעות עד כה
אכן כך. המרחקים עצומים ויש המון מה לעשות ולראות בכל פארק. וותרו על ילוסטון (למרות שהוא מקסים ומיוחד, מכיוון שהוא מרוחק מאד ובנוסף גדול ורק לו עצמו צריך להקדיש 3-4 ימים).
לגבי דובים, ממש לא מריך לדאוג. יש אמנם הוראות ואזהרות, אך במקרה הטוב תראו דוב מרחוק. בקיץ העמוס אנשים, הדובים די מתרחקים. בילוסטון הסיכוי הגדול ביותר לראות דובים (אולי עוד סיבה שתוותרו עליו אם אתם מפחדים מהם).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. לו"ז אוהלים ודובים תגובה ל - 3 06/04/2008 15:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  חגיתY לא מחובר חגיתY  משתמש פעיל 754 הודעות עד כה
לגבי המסלול - אין ספק שהוא בילתי אפשרי, כמו שכתבו קודמי. גם אם תורידו את ילוסטון, לא תוכלו להקיף את המסלול ב-12 ימים.

עשיתי טיול קמפיג עם בעלי , לפני שנים רבות, ישנו באוהל בכל הפארקים (כולל ילוסטון), ולא נתקלנו בשום דב. אכן היו הרבה אזהרות מהדובים, ולכן הכנסנו בלילה את האוכל לרכב - ולא השארנו אותו באוהל. לא נראה לי שיש לכם ממה לחשוש. אם השכנים שלכם ישאירו אוכל - הדובים (אולי) יגיעו אליהם - בטוח לא אליכם.
לנו היה אוהל פשוט - ושקי שינה חמים - אבל לא מפוך. טיילנו ביוני עד ספטמבר. לא נראה לי שתהיה לכם בעיה של מזג אוויר (רק קחו בחשבון המון - המון ימי גשם - גם אם חם).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. לו"ז אוהלים ודובים תגובה ל - 4 06/04/2008 17:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שושי מחובר שושי  משתמש פעיל 2010 הודעות עד כה
ביוסמיטי אסור להשאיר אוכל במכוניות,רק בלוקרים מיוחדים,כי קרה להם שדובים פרצו למוכוניות,לילה אחד עשו נזק של 600.000$,אז מה תמיד אומרים:דובי חמודי?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. icon6.gif  למה אסור להאכיל את הדובים? תגובה ל - 5 06/04/2008 18:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אופיר אופיר לא מחובר אופיר  משתמש פעיל 1809 הודעות עד כה
באיזה פארק בארה"ב (נדמה לי שביוסמיטי) שמעתי את ההסבר הכי יפה ל "למה אסור להאכיל את הדובים?":

את ניגשת לדוב עם חתיכת בשר ומגישה לו את זה, הדוב רואה את מה שמוגש לו כ -
חתיכת בשר - מנה ראשונה
היד שלך עד המרפק - מנה עיקרית
שארית הזרוע עד הכתף - מנה אחרונה
שאר הגוף - ארוחת ערב לאחר כך ...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. למה אסור להאכיל את הדובים? תגובה ל - 6 06/04/2008 19:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2007 הודעות עד כה
צחוק צחוק - אבל קולגות שלי מספרים איך בתור ילדים הם האכילו דובים מחלון המכונית (ומאחר והם תכנתים אתה יכול לנחש שנותרו להם כל 10 האצבעות). יום אחד הבינו שהאכלת חיות בר זה רעיון רע ועשו תפנית של 180° בגישה.

כפי שכתבתי אין לי נסיון בקמפינג - אבל אני חושב שמה ששושי כתבה נכון. לדובים חוש ריח מדהים והם יריחו אוכל גם אם הוא בתוך הרכב. אירועים של תקיפה ע"י דובים הם נדירים, אבל קורים. ממליץ מאד לגשת לאתר של הפארקים הלאומיים ולקרוא את ההנחיות שכתובות שם.

הציעו לכם לוותר על ילוסטון - אם יעד הנחיתה וההמראה סגור, אני מסכים בהחלט. אם לא, דווקא ביולי טיול באיזורים יותר צפוניים הוא יותר כיף מבחינת המזג.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. לו"ז אוהלים ודובים- דובים זה על באמת ... תגובה ל - 1 13/04/2008 00:01 לתגובה קודמת
  orlydd לא מחובר orlydd  משתמש מתחיל 11 הודעות עד כה
לפני כשנתיים טיילנו חודש בארהב עם קראוון. באחד הערבים ביוסמיטי
הדלקנו מדורה קטנה ( זה מותר , ויש מקום מיוחד לכך ), הכנו אוכל והכל היה סבבה - עד שדוב חביב החליט לבקר .הוא פתאום הופיע בחושך ובשקט וחיפש לו בניחותא משהו לטעום .
כפי שמורים השלטים בפארק , עשינו רעש והוא הסתלק לו בנחת ולנו יצאה חוויה מסעירה לספר לחברה ....
אני לא מתכוונת להפחיד , אך אני לא הייתי ממליצה לישון שם באוהל .
יש שם אפשרויות אחרות ללינה וללילה אחד ( לא צריך יותר ) כדאי לשלם .
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מסלול סביב ניו-יורק
להודעה הבאה:חזרתי עם עוד שאלות

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף