כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מה כדאי להשאיר לאוקטובר - יוסמיטי או ברייס קניון? 06/04/2008 22:09 לתגובה הבאה
  avivos7 לא מחובר avivos7  משתמש בינוני 62 הודעות עד כה
שלום לכולם,

אני מתכננת טיול לארה"ב מאמצע ספטמבר עד אמצע אוקטובר. אני מתלבטת מה יותר כדאי: להתחיל מסן פרנסיסקו כך שיוסמיטי יהיה בספטמבר ולהשאיר את גרנד וברייס קניון לאוקטובר, או בכיוון ההפוך: להתחיל מלוס אנג'לס כך שיוסמיטי יישאר לאוקטובר.

לפי האתר של הפארקים הלאומיים לא הצלחתי להחליט מה עדיף. יש לציין שאני מתכוונת להישאר בכל פארק כשלושה ימים ולעשות טרקים.

אשמח לעצה.

תודה רבה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מה כדאי להשאיר לאוקטובר - יוסמיטי או ברייס קניון? תגובה ל - 1 06/04/2008 22:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דודו מרמת גן לא מחובר דודו מרמת גן  משתמש פעיל 3872 הודעות עד כה
לדעתי להתחיל מיוסמיטי. באוקטובר הסיכוי לימים גשומים יותר גבוה מספטמבר.

יש דברים שאי-אפשר לגלות, אבל גם את זה לא תדע לעולם אם לא תנסה שוב ושוב, עד שתבין שלעולם לא תבין. - (מרק טווין)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מה כדאי להשאיר לאוקטובר - יוסמיטי או ברייס קניון? תגובה ל - 1 06/04/2008 22:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2005 הודעות עד כה
מצטרף להמלצה של דודו ומסיבה נוספת. ביוסמיטי, ככל שנכנסים לסתיו האטרקטיביות יורדת. אנחנו היינו בתחילת ספט' וכבר מרבית הערוצים והמפלים היו יבשים. חברים שנסעו אחרינו באוקטובר דיווחו על יובש מוחלט.

מנגד למי שרוצה לעשות טיולים רגליים במדבר של יוטה אריזונה - בספט' עוד יכול להיות חם בשיא היום בשביל טיול מאומץ ובודאי שבאוקטובר יהיה יותר נעים.

פארק שלא ציינת ובעיני הוא גן-עדן לטיולים רגליים אתגריים זה ציון.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מה כדאי להשאיר לאוקטובר - יוסמיטי או ברייס קניון? תגובה ל - 3 07/04/2008 07:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלון.י לא מחובר אלון.י  משתמש פעיל 1035 הודעות עד כה
שלום.
בכל מקרה למי שרוצה להיות בפארקים של יוטה ואריזונה ובקליפורניה לא הייתי מתחיל את הטיול באל.אי אלא בס.פ או בוגאס.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מה כדאי להשאיר לאוקטובר - יוסמיטי או ברייס קניון? תגובה ל - 4 07/04/2008 21:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  avivos7 לא מחובר avivos7  משתמש בינוני 62 הודעות עד כה
תודה לכל המגיבים!

התשובות ברורות אבל אני אשאל בכל זאת: אני יודעת שברייס וגרנד קניון הם במדבר ולכן יותר חם שם, אבל ראיתי שבברייס קניון מגיעים לגבהים משמעותיים, ושיכול להיות שם שלג באוקטובר!
מישהו היה שם בתקופה הזאת ויכול להגיד?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מה כדאי להשאיר לאוקטובר - יוסמיטי או ברייס קניון? תגובה ל - 5 07/04/2008 21:20 לתגובה קודמת
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2005 הודעות עד כה
לא הייתי בברייס באוקטובר. אבל טיילתי באיזורים הללו מספר פעמים בעונות שונות ואני גם תושב סולט לייק, שנהנית ממזג אויר דומה.

ברייס באמת גבוה, ויש סיכוי מסוים לראות שלג באוקטובר. להערכתי ולפי נסיוני, שלג, אם יהיה, לא יהיה משהו מזיק. להיפך זו תהיה חוויה לראות שלג ראשון מונח על העצים והקרקע, ותוך שעה שעתיים הוא ייעלם. הסיכוי לשלג שייחסום כבישים, הוא להערכתי זעום. את מוזמנת גם לקרוא את תיאור העונות מאתר הפארק.

http://www.nps.gov/brca/planyourvisit/weatheroutlook.htm#CP_ JUMP_154428

אגב, ביוסמיטי אני חושב שסופות שלג ראשונות מגיעות אפילו קודם. גם כאן, נראה לי שעד אמצע אוקטובר לא צריך לקחת את זה בתור שיקול משמעותי בתיכנון.

מומלץ לעקוב אחרי התחזית רק ליתר בטחון.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מחר בלילה טסים
להודעה הבאה:הזמנת מקומות לינה מראש ברוקיס הקנדיים

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף